2021-02-04
建議:依家新menu 有埋煎飯糰同蛋包飯😋依間位置超方便既韓式多士 (新世紀 弼街扶手電梯),之前路經過好幾次都無開,終於今日去到有開,12月初仲換左新menu 😌👍上次食完佢地既韓式多士,好香口仲要食落唔係太油膩🥪 今次食另一個口味🐮今次試左:封門牛柳 (HK$55)一開始以為煎完既肉感會嚡口/咬落好靭,不過估唔到又唔錯😌 之後再查下係咪部位先知係牛既橫隔膜肌肉🐮 唔怪得啖啖肉🙈千里茉莉茶(+HK$15)上一次黎個時無哂千里🥲 今次終於好好彩甘飲到。落單個時多口問店員,有無茉莉茶😊 店員好好甘話要睇下有無番貨先,真係有呀!!!打開蓋,聞落唔係好強茶香。不過飲落真係不得了,超濃👍勁香口,仲有啲回甘。無糖真係好適合,試真啲茶香🤭 飲唔慣濃茶既朋友仔可能會覺得好苦澀,不過個種苦澀之後既回甘先係最正。另外,Menu 上面既 無糖烏龍茶都係千里既出品❤️ 下次可以一試
今次試左:
封門牛柳 (HK$55)
千里茉莉茶(+HK$15)