2020-12-05
喺旺角偶爾經過,見裝修幾靚就行左入🙈~•睇完menu覺得幾吸引,最重要一點係menu嘅用字,用左香港人叫開嘅「多士」而唔係「吐司」,淨係呢一點就已經好加分💛💛💛•雖然都係韓式多士,但明顯同韓國好出名嗰間行唔一樣嘅路線,唔係火腿煙肉嗰啲加工嘢,配料全部都係原型食物,即係成舊肉咁夾入去,雖然呢啲野都唔會去追求健康,但講真加工嘢高脂高納都係少食啲好。•選擇方面有9款多士可以揀,而且都好多元化下,有豬牛雞,仲有蟹肉、鰻魚,其中仲有2款素食嘅選擇(有芝士,唔係全素),都諗左幾耐先揀到食乜🤪🤪•因為買完諗住撘車返屋企食,所以就買左個凍食都相對安全嘅蟹肉牛油果醬多士🤩包裝幾有質感之外,一打開啲蟹籽多到爆曬出嚟,但有紙包住所以唔會跌到周圍都係👍🏿。諗住外賣返屋企會甩頭甩骨,估唔到都仲keep到咁靚仔哈哈•味到方面亦有驚喜,個包返到屋企已經凍左,但依然外脆內軟,牛油味亦都好香但唔會太油,生菜番茄爽脆,牛油果醬同蟹籽令到成個多士口感更豐富,重點係蟹肉真係好好食😭😭,好鮮甜之餘份量亦好多,無諗過一舊先48蚊竟然可以食到啖啖都有蟹肉,下次有機會一定會再食!我見其他食評會嫌呢間嘢小貴,然而呢間啲餡料明顯係行有質
我見其他食評會嫌呢間嘢小貴,然而呢間啲餡料明顯係行有質素嘅路線,食得出係有用心設計嘅配撘,我又覺得都都值呢個價喎🥸🥸
有機會會再食其他口味
Btw疫情真係搞到人流少左好多,想食韓式多士不如支持下呢間本地良心小店啦🤗