2023-08-29 452 瀏覽
朋友介紹我地4人來到這家TOBU晚餐。經店長推介,前菜有胡麻豆腐和冰鎮番茄,在這炎炎天氣十分消暑。接着是龍蝦(之後有意粉二食👍)+魚生拼盤,是廚師每隔幾天親自挑選攞貨,所以十分鮮美。我地之後加碼叫左葉血引,味覺質感都好好,係我地第一次食到呢。跟住我們點了慢煮保濕豬鞍,椒鹽粟米及超濃厚但邪惡的四色芝士焗意粉。全程點了有果味的清酒配菜,十分滿足。我地和友善店長傾計,發現可以安排餘興節目如beer pong,店也有供應傳統及精釀啤酒,超驚喜。
  • 四色芝士焗意粉
  • 魚生拼盤
  • 冰鎮番茄
今天來到銅鑼灣發現的fusion店菜品和環境都好正!真的要誇一誇這裡的刺身我們點了一份真鯛肉質鮮甜富有彈性感覺大海在我嘴裡翻滾嗚嗚這裡的刺身都是一魚兩吃魚骨會搭配海苔和豆腐煮湯 很有和式家庭的風味冰鎮番茄酸酸甜甜很開胃上面有金箔,看著也太精緻前菜還有川椒雞軟骨雞軟骨酥酥脆脆太贊了!主菜來啦,炭燒安格斯肉眼好絕!這粉紅色也太漂亮了,肉質軟嫩多汁別提有多享受啦!這個意大利什錦芝士焗幼面直接驚艷到我吃法就是像Pizza一樣切開芝士味道很濃郁,太滿足了~
今天來到銅鑼灣發現的fusion店
菜品和環境都好正!

真的要誇一誇這裡的刺身
我們點了一份真鯛
肉質鮮甜富有彈性
感覺大海在我嘴裡翻滾嗚嗚

這裡的刺身都是一魚兩吃
魚骨會搭配海苔和豆腐煮湯
很有和式家庭的風味

冰鎮番茄酸酸甜甜很開胃
上面有金箔,看著也太精緻
前菜還有川椒雞軟骨
雞軟骨酥酥脆脆太贊了!

主菜來啦,炭燒安格斯肉眼好絕!
這粉紅色也太漂亮了,肉質軟嫩多汁
別提有多享受啦!

這個意大利什錦芝士焗幼面
直接驚艷到我
吃法就是像Pizza一樣切開
芝士味道很濃郁,太滿足了~
今日同朋友行完街一起來到銅鑼灣試下呢間 𝙏𝙊𝘽𝙐,位置都好易搵,比較近銅鑼灣 𝙈𝙏𝙍 A 出口。𝙏𝙊𝘽𝙐  同時供應日餐同西餐,所以一餐可以同時品賞到唔同風情嘅美食。冰鎮番紅柿🍅係一道清爽的前菜,非常適合香港炎熱嘅夏季。冰鎮後嘅番紅柿保留咗其中豐富嘅水份與維𝘾,酸甜中又讓人感受到夏日的清涼。真鯛刺身🐟擺盤好靚仔,可以食得出新鮮,刺身肉質柔嫩,味道鮮美,滿足咗我嘅日本胃,而且一份先$280,好有性價比!炭燒安格斯肉眼扒🥩安格斯牛肉,肉質柔嫩,廚師對火候把握得恰到好處,讓牛肉嘅每一面都烤得啱啱好,搭配 𝙏𝙊𝘽𝙐 自製的秘制醬料,味道更加豐富有層次。意大利什錦芝士焗幼面🍝這道菜品將芝士與麵條完美結合,麵條被濃郁的芝士包裹,每一口都充滿了濃郁的奶香。配料搭配得當,使得整道菜品味道豐富而不失層次感。𝙏𝙊𝘽𝙐 仲有多種酒類飲品可以選擇,包括各種清酒、紅酒和啤酒等,可以滿足不同的口味需求。我哋嘗試咗其中的一款清酒,口感醇厚,帶有淡淡的果香,好適合女仔聚會飲。總體而言,今晚係 𝙏𝙊𝘽𝙐  嘅用餐體驗十分愉快。餐廳的環境雅致,服務周到,尤其值得一提嘅係,𝙏𝙊𝘽𝙐 係食材選擇、烹飪技藝以及口味創新等方面都

冰鎮番紅柿🍅
冰鎮番紅柿

真鯛刺身🐟

炭燒安格斯肉眼扒🥩
炭燒安格斯肉眼

意大利什錦芝士焗幼面🍝
義大利什錦芝士焗幼面

總體而言,今晚係 𝙏𝙊𝘽𝙐  嘅用餐體驗十分愉快。餐廳的環境雅致,服務周到,尤其值得一提嘅係,𝙏𝙊𝘽𝙐 係食材選擇、烹飪技藝以及口味創新等方面都表現出色,無論是海鮮還是肉類,都做得好美味。如果你對創新式日本料理同西餐有興趣,那麼 𝙏𝙊𝘽𝙐 絕對值得一試。
2023-08-11
冰鎮番紅柿