今日同朋友行完街一起來到銅鑼灣試下呢間 𝙏𝙊𝘽𝙐,位置都好易搵,比較近銅鑼灣 𝙈𝙏𝙍 A 出口。𝙏𝙊𝘽𝙐  同時供應日餐同西餐,所以一餐可以同時品賞到唔同風情嘅美食。冰鎮番紅柿🍅係一道清爽的前菜,非常適合香港炎熱嘅夏季。冰鎮後嘅番紅柿保留咗其中豐富嘅水份與維𝘾,酸甜中又讓人感受到夏日的清涼。真鯛刺身🐟擺盤好靚仔,可以食得出新鮮,刺身肉質柔嫩,味道鮮美,滿足咗我嘅日本胃,而且一份先$280,好有性價比!炭燒安格斯肉眼扒🥩安格斯牛肉,肉質柔嫩,廚師對火候把握得恰到好處,讓牛肉嘅每一面都烤得啱啱好,搭配 𝙏𝙊𝘽𝙐 自製的秘制醬料,味道更加豐富有層次。意大利什錦芝士焗幼面🍝這道菜品將芝士與麵條完美結合,麵條被濃郁的芝士包裹,每一口都充滿了濃郁的奶香。配料搭配得當,使得整道菜品味道豐富而不失層次感。𝙏𝙊𝘽𝙐 仲有多種酒類飲品可以選擇,包括各種清酒、紅酒和啤酒等,可以滿足不同的口味需求。我哋嘗試咗其中的一款清酒,口感醇厚,帶有淡淡的果香,好適合女仔聚會飲。總體而言,今晚係 𝙏𝙊𝘽𝙐  嘅用餐體驗十分愉快。餐廳的環境雅致,服務周到,尤其值得一提嘅係,𝙏𝙊𝘽𝙐 係食材選擇、烹飪技藝以及口味創新等方面都

冰鎮番紅柿🍅
冰鎮番紅柿

真鯛刺身🐟

炭燒安格斯肉眼扒🥩
炭燒安格斯肉眼

意大利什錦芝士焗幼面🍝
義大利什錦芝士焗幼面

總體而言,今晚係 𝙏𝙊𝘽𝙐  嘅用餐體驗十分愉快。餐廳的環境雅致,服務周到,尤其值得一提嘅係,𝙏𝙊𝘽𝙐 係食材選擇、烹飪技藝以及口味創新等方面都表現出色,無論是海鮮還是肉類,都做得好美味。如果你對創新式日本料理同西餐有興趣,那麼 𝙏𝙊𝘽𝙐 絕對值得一試。
2023-08-11
冰鎮番紅柿