2023-06-26
今日去粉嶺中心together ,火車站旁邊商場轉右手邊沿路行5分鐘過埋天橋就是粉嶺中心,型格西餐廳店門口內位置已看見ㄧ顆小樹覺得好有大自然感覺,心情輕鬆自在,小樹下有幾張圓形凳仔好似石頭仔。坐低之後待應過嚟和我們打招呼並介紹店內最新菜式,聽待應講佢哋每ㄧ個月轉餐牌ㄧ次,為求帶給顧客不同新口味,我哋當然依他心意order 食新菜式。橘子甘筍沙律蜜糖芥末籽汁沙律菜新鮮再加上個醬汁好好味,有種好清新嘅感覺,係我喜歡的微酸。意式免治雜菜湯呢個湯,味道好濃,落足料。芝士蓋奶柚子茶芝士太濃味,當冰溶化後味道略微偏淡,飲到一半就冇乜柚子味。香煎盲鰽魚扒配合香蕉粒柚子汁,魚扒煎得恰到好處,配菜方面有橙汁紅蘿蔔、黑松露薯容、鮮嫩沙律菜、夏威夷汁,我夾一小片魚扒連少少薯容和香蕉肉粒食,感覺好有層次感,非常美味,夏天最適合酸酸咪咪嘅汁,好新鮮醒胃,可以解悶熱。地中海煙三文魚海鮮芝士鮮蕃茄醬酸種農夫包包面好多海鮮材料,農夫包外脆內軟,煙三文魚肥美,仲配埋原隻切割薯條,超級享受。
橘子甘筍沙律蜜糖芥末籽汁
意式免治雜菜湯
呢個湯,味道好濃,落足料。
芝士蓋奶柚子茶
芝士太濃味,當冰溶化後味道略微偏淡,飲到一半就冇乜柚子味。
香煎盲鰽魚扒
地中海煙三文魚海鮮芝士鮮蕃茄醬酸種農夫包