2024-12-18 0 瀏覽
約咗朋友,朋友推介呢一間甜品舖,話係新開, send完俾我睇我睇一睇Menu覺得好吸引,價錢都正常唔算太貴,見到泡芙嘅雲呢拿餡有雲呢拿籽,覺得同其他普通泡芙店比價錢唔算貴
2024-12-14 0 瀏覽
【前言】Tokachi-Milky 係kol Sue 老公開的我認!我係因為網紅效應先感興趣去試 ✨未食之前 心諗泡芙應該唔會有咩驚喜啦 最多咪用料上乘啲 例如用北海道牛乳之類 🥛然後…食過之後… 我決定要為佢出個post 了 🤣-咬第一啖 咦?點解個皮咁脆既?原來面層既凹凹凸凸係杏仁脆粒粒 咬落crunchy 又勁香 好impressed 再咬多啖 吉士醬已經湧出嚟 好濃牛乳味 仲有雲尼拿味望真啲 原來吉士醬係有雲尼拿籽粒粒真!材!實!料!🏆-價錢仲要係良心價 同“鬍鬚爸爸”定價差唔多以後想食泡芙第一時間一定係諗起佢 😎食咗啖先記得影 // #相機無得食先⚡️
【前言】
Tokachi-Milky 係kol Sue 老公開的
我認!我係因為網紅效應先感興趣去試 ✨
未食之前 心諗泡芙應該唔會有咩驚喜啦
最多咪用料上乘啲 例如用北海道牛乳之類 🥛
然後…食過之後… 我決定要為佢出個post 了 🤣
咬第一啖 咦?點解個皮咁脆既?
原來面層既凹凹凸凸係杏仁脆粒粒

食咗啖先記得影 // #相機無得食先⚡️
【🍴Original Puff✨】
【🍴Original Puff✨】
2024-12-11 0 瀏覽
行開中上環半山,鴨巴甸街新開日式雪糕🍦店,有泡芙、軟雪糕🍦同芭菲。但胃得一個,最後睇咗openrice介紹,得一篇,就係泡芙所以我揀咗泡芙,揀咗開心😃果味($38),諗住之後幫襯轉角新加坡🇸🇬icecream and cookies既icecream。排隊排到門口,店舖皓窄,有5個客人,見到盡頭有樓梯,但問咗冇堂食,排5分鐘俾完錢攞飛企喺邊等,大約5分鐘就有,中途見到有燒焦糖乳酪🧀,見到人地兩個人食三樣嘢,根本就冇手拎。我拎住個泡芙企喺樓梯底食,個泡芙個蓋升高咗,見到開心😃果cream,咬落皓清新,泡芙脆,食到泡芙中間係雲尼拿cream,皓滑,難得一個泡芙雙重口感,見到店內玻璃牆後係自家焗爐焗泡芙,希望下次開埋樓上可以😌試多d,同埋坐喺度食舒服😌d。臨走收銀主動問我收返包住泡芙張垃圾🗑️紙,皓細心🥰
2024-12-08
10 分鐘 (堂食)
  • 泡芙
2024-12-03 610 瀏覽
星期日經過中環發現新開左呢間日本甜品店,中午唔算多人排隊就入去買個泡芙試下,等左幾分鐘就有得攞,似係啱啱出爐整好。個度冇堂食所以要拎住食,試左開心果味,真係好好食😋 應該係我食過最好食嘅泡芙,外層超脆又好香,入面個開心果吉士醬屬於輕盈個種,泡芙都幾大個但勝在唔會好甜,所以食晒成個都唔漏👍🏻👍🏻 我俾100分!店面唔算好大,我買完就開始有人排隊,會再返嚟食過,下次要試佢個牛乳雪糕同店員推介嘅Dirty咖啡先!

開心果泡芙
1959 瀏覽
2024-12-01
5 分鐘 (外賣自取)
開心果泡芙