2018-03-05 162 瀏覽
今日天氣明顯轉涼。落雨濕濕行到時代廣場就揾野飲。見到呢間好似係新開既就試試。佢地有做甜品,但係我地好飽就只係要左野飲。野飲分三個尺寸,我地叫左中間果個尺寸。熱朱古力都有幾重既奶味,我仲要加埋忌廉,即刻有肥死既感覺,但好味。
今日天氣明顯轉涼。落雨濕濕行到時代廣場就揾野飲。

2018-02-22
2018-02-25 136 瀏覽
上個月個Weekend 同老婆行銅鑼灣Time Square, 行行下攰當然係去搵野飲。當然time square 啲cafe 位有幾難搵大家都知。係Tom n Toms 搵到位就坐低試吓啦,話晒都係叫杯野飲,冇話特別有咩所謂。落返見到佢有做promotion ( toast + dink ) set ,所以就叫左一個來試下!個toast 估唔到地有誠意,烤得好香,仲要係烤都幾邊都脆!大家行Time Square行到攰可以考慮試下。

3K
2018-02-20 153 瀏覽
小妖對韓國嘢特別鐘情,韓劇,韓食,怎至乎旅遊都要去韓國。今日年初二睇完早埸去食少少嘢然後去拜年,時代廣場入面開了間韓式cafe, 小妖心心眼湧出來了。點了一個蘋果金寶吐司,賣相好掂呀!吐司脆口,焦香。蘋果金寶就有別於正常的,內裡是水狀,吃了一口,味道清甜有果香,但濕濕立立都係覺得奇怪,於是乎向店員反應,好快就回應做過一份,勁快手,服務好。重新做過後,店員親自拿過來解釋做法,果然有別,他們做了較稀身的蘋果茸放底,再鋪碎粒粒面上,並不是混合一起去焗,始終都是濕濕地,味道是甜膩,把它伴吐司當果醬也是不錯的食法啊!蜜挑茶只是一般,沒太大驚喜。
小妖對韓國嘢特別鐘情,韓劇,韓食,怎至乎旅遊都要去韓國。

蜜挑茶只是一般,沒太大驚喜。

2018-02-17
2018-02-18 81 瀏覽
相信大家如果去過韓國都對呢間coffee shop不陌生雖然本人去韓國甘多次都未幫趁過 但係佢黎左香港都要捧下場 第一次黎呢度食左個阿華田多士 覺得好好味連男友都話想再食多次點知今次黎已經冇左了 原來係限定架...所以點左個蜂蜜蒜泥多士 韓國野最正係樣樣都中意大大份雖然佢坐落係銅鑼灣呢d甘貴租既地方但絕不欺場 多士即叫即整 當然夠晒香脆軟熟估唔到中間仲有一層芝士蒜泥+芝士+蜜糖呢個組合又幾新鮮 更令人一口接一口如果一人食一件其實真係夠頂一個下午! 呢個雖然都好正 但係唔知幾時再出番阿華田口味呢
相信大家如果去過韓國都對呢間coffee shop不陌生
雖然本人去韓國甘多次都未幫趁過 但係佢黎左香港都要捧下場

第一次黎呢度食左個阿華田多士 覺得好好味
連男友都話想再食多次
點知今次黎已經冇左了
原來係限定架...
所以點左個蜂蜜蒜泥多士

韓國野最正係樣樣都中意大大份

雖然佢坐落係銅鑼灣呢d甘貴租既地方
但絕不欺場

多士即叫即整 當然夠晒香脆軟熟

估唔到中間仲有一層芝士
蒜泥+芝士+蜜糖呢個組合又幾新鮮
更令人一口接一口

如果一人食一件其實真係夠頂一個下午!

呢個雖然都好正 但係唔知幾時再出番阿華田口味呢

2018-02-17 92 瀏覽
係時代廣場行得慢,係一間韓式cafe坐低左,點左一個吐司套餐,連埋飲品加大嘅$3,總共$73,價錢唔算平。.蘋果金寶吐司:吐司焗得好脆身,加埋蜜糖同埋杏仁片幾好食!可惜蘋果金寶好奇怪,好水好似果jam,夾吐司食尚算可以。.水蜜桃冰茶:味道平平,唔會太甜,有微微嘅果香。.雖然apple crumble差評,值得一讚嘅餐廳嘅服務態度!當我地同侍應反映蘋果金寶嘅問題,佢唔單止為我地特地整個個新,仲耐心解釋因由。

水蜜桃冰茶:味道平平,唔會太甜,有微微嘅果香。

2018-01-24 161 瀏覽
在銅鑼灣行到累了。上左去時代廣場8樓的coffee shop. 因為見到她們的吐司麵包看起來很美味。自助座位較少,但都很幸運,很快有位。食品推薦: 韓式泡菜熱狗。幾特別,熱騰騰,但不夠辣吧。算是冬天要暖食的選擇。吐司麵包就一定要試,新鮮即做。很好味。特別有個蒜香吐司。內有芝士,加蒜味,岀奇地夾,連我不喜歡食蒜香的人都食了半碟了。到咖啡☕️了。基本上,本人對咖啡不大認識。但他們的咖啡起碼不是星巴克那麼不好飲。所以他們都不錯,而且不貴。

自助座位較少,但都很幸運,很快有位。

2017-12-20 1485 瀏覽
Tom n Toms Coffee, Korea's answer to Starbucks now has several branches in Hong Kong. The latest one is in Causeway Bay's Times Square. This gives me a bit of joy as Starbucks is so crowded and I do like Tom n Toms. Because they not only offer coffee but they also offer pizza and their yummy thick toast.As they were newly opened, they gave me a voucher for 15% off on any order. I decided to cash in on it.I noticed they had winter special drinks so I decided to order one along with toast. Menu is

I noticed they had winter special drinks so I decided to order one along with toast. Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. Like Starbucks, order and pay at the cashier. Pick up your order when they call your number.

Cute Christmas cup!

I ordered an almond latte (tall size $36). It had a strong taste of almond and was sweet but not so sweet that I couldn't taste some coffee flavor.

I added a garlic butter toast ($50). I love their toast series. They generously drizzle honey all over so you get this sweet and salty taste that works so well. The toast is thick and crispy.

The middle had processed cheese that was melted. Simply sinfully delicious.

Glad they opened so close to where I live now so I could go more often. I still have another 15% coupon so will cash in on it again.
2017-12-18
用餐優惠