2014-06-11 847 瀏覽
FROYO呢樣野,又愛又恨,愛既係冰凍又好味,恨既係食完又會肥.冬天既時候,好多人無咩興趣食,但一到夏天,我就會十分心動,雖然只係5月,但係已經熱到抽根,但比我係觀塘廣場搵到間FROYO店子非常小,坐到4個人左右,好多人入來買走.買個大杯$25連3個TOPPING和1個醬,都算幾便宜.配料都係大路野,有脆口有O趙口有甜到喊的.但係佢地個BASE應該會轉款,今次有蜜瓜味份量中等,剛剛好下火,味道不太甜,帶種蜜瓜奶既味,酸味就基本不存在.起馬呢個甜度唔會比到人罪惡感.我亦同時走醬,因為基本上已經夠哂味.配料簡左芒果肉,MOCHI和粟米片,就係為了增加口感而已.呢個價錢和味道很值得再食

但係佢地個BASE應該會轉款,今次有蜜瓜味

呢個價錢和味道很值得再食

2014-05-21
2014-04-15 633 瀏覽
有些店子, 其實是每天也會經過, 但又未曾有動力去試. 如這裡, 就一直沒有來吃, 是日午餐後, 想吃點乳酪, 就來這裡吧. 地方不算大, 但還有堂吃的位置, 很貼心的安排.小杯裝乳酪 $20: 7分, 第一次來, 還是要回最基本的小杯裝乳酪. 味道方面, 見是日的味道分別有原味以及香芋味, 那不如就來客香芋味吧.這杯乳酪, 奶香一般, 也太冰了, 不過酸度就幾對辦的, 亦尚算香滑. 香芋的味道是幾突出的, 配上焦糖醬以及曲奇餅同吃, 還是不俗的.Triple Milk Frozen Yogurt的小杯裝乳酪水準還算不俗, 加上價位合理, toppings的選擇也不少, 實在是區內吃乳酪的好地方.
2013-04-04 330 瀏覽
下班有點時間未夠鐘上堂去了觀塘廣場既triple milk,我要了個parfait, 之次見到有團購, 上openrice 做Research見啲人寫到好香好大杯~呃人既!乳酪既位置fill左一半都無.. 中間係空心架!!剩係臨尾緊緊整高少少個尾尾...更甚既係, 佢無乜乳酪味丫..!!!! 一點乳酸味都無!奶味比較強啲~但其實都超淡!好似溝左好多水咁!同埋食到啲冰花融開既雪水味.. :0.Toppings 選擇唔多,,水果亦唔太新鮮..店員態度又好敷衍.. 問多少少櫃上係D咩toppings都唔多想答又冷淡...如果唔係因為買左團購.. 真的唔會再去啦!!
我要了個parfait,
呃人既!
更甚既係, 佢無乜乳酪味丫..!!!! 一點乳酸味都無!
奶味比較強啲~但其實都超淡!好似溝左好多水咁!
同埋食到啲冰花融開既雪水味.. :0.
Toppings 選擇唔多,,水果亦唔太新鮮..
如果唔係因為買左團購.. 真的唔會再去啦!!
2013-01-31
10 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
團購
2013-02-06 202 瀏覽
topping係蜜糖脆脆 monchi 紅豆 同彩針糖4樣topping都好好味特別推介焦糖脆脆 簡直係皇牌topping有原味同荔枝 甘次簡左荔枝個味酸酸地又有荔枝味好正甘大杯都係$25炸下次要試下佢d特飮
topping係蜜糖脆脆 monchi 紅豆 同彩針糖

2012-01-23
外賣自取
  • 焦糖脆脆
2013-01-13 165 瀏覽
今日用20蚊食左杯fro yo幾抵食3款toppings我就揀左double mochi同oreo加左煉奶、出面比較少有mochi好煙un 幾有咬口不過雪糕未係好夠cream但我幾like
今日用20蚊食左杯fro yo
幾抵食
3款toppings
我就揀左double mochi同oreo
加左煉奶、出面比較少有
mochi好煙un 幾有咬口
不過雪糕未係好夠cream
但我幾like
  • mochi
2013-01-11 116 瀏覽
屋企附近沒有乳酪店,又唔想去試一些貴格店,於是我又來了 Triple Milk。當日剛巧要到銅鑼灣上堂,之後就坐地鐵過海,其實港島線去觀塘線都要轉兩次月台,雖然有點不方便,不過所需時間真係不長,還可以吧!為了食,也沒有辦法啦!星期六的觀塘也很多人,沿連接地鐵站的天橋而下,很快到了 Triple Milk!嘩!很多人呀!天氣熱,果然多人食乳酪!連我喜歡食的配料芒果同士多啤梨也無晒,店員立即趕緊去入貨喇!看到配料櫃的選擇,真係心大心細,我又繼續研究配什麼好喇!雖然眼前有多款提供選擇,不過我慣性也會食番自己食過又鍾意食的!嘻嘻!今日的乳酪有原味和綠茶味,個人仍然鍾情於原味的乳酪,不過在等待的時候觀察到很多女士也會揀綠茶味的。依舊我選出了最大的芭菲杯裝,因為上次食完已經好鍾意食,所以一定要食大杯裝先可以滿足到我呢!今次的配搭就是原味乳酪 + 芒果 + 藍莓 + Oreo + 朱古力 Browie,再配桃味醬!嘩!好大杯!好靚呀!先同 Triple Milk 吉祥物牛牛影個合照先,牛牛都好想食咁,哈哈。原味乳酪用上北海道3.6 濃牛奶果然係牛奶味特別香,吃起來又特別滑,食完咁大杯都仲想繼續食,因

原味乳酪用上北海道3.6 濃牛奶果然係牛奶味特別香,吃起來又特別滑,食完咁大杯都仲想繼續食,因為真係好好味!芒果新鮮買回來,很香甜,而藍莓就大大粒,一啲都唔酸!Oreo 係我食乳酪至愛的選擇之一,加上朱古力味的Browie,簡直係絕配,不會太Heavy!今次選了新口味的桃醬,有淡淡桃的香味,不會搶去其他配料的味道,而桃醬的甜度剛剛好。最後唔駛五分鐘,已經食晒成杯喇!哈哈!
  • 原味乳酪
2013-01-05 97 瀏覽
近日才第一次試這種令全球女生趨之若鶩的甜品, 真係好"背", 真是枉為Openrice的會員了!Triple Milk是一家froyo店, 兼賣"時令"macaron, 這家的froyo又便宜又好吃,且看它的macaron吧!記得之前店子在門口處有一個雪櫃擺放froyo, 每個女生經過也會註足欣賞. 現在不知何解消失了!小妹要走到店裡詢問老闆(樣子像老闆)今天有何款味道供應,老闆要在店子的小雪櫃裡找呀找.小妹點了開心果及朱古力兩款味道, 老闆竟然說不知道哪種顏色是哪款味道(應該是沒有擺放牌子分類吧!), 便隨便取了兩個分別是啡色及綠色的macaron給我, 其實我和他也心想這兩個顏色(綠色和啡色)準沒錯吧!macaron以一個froyo杯盛載, 不是精美的包裝, 可愛度大減. 但看見鮮艷顏色和形狀圓滾滾的macaron, 還是會令人心花怒放的.先吃下啡色的那個, 咬下去, 外層有點脆, 裡面軟軟的, 像海綿蛋糕質地. 中央是cream狀物. 這個小東西的質感是ok 的. 但問題來了: macaron不是朱古力味, 竟然是咖啡的味道?!?! 小妹是最討厭吃咖啡味甜品的. 尤幸此macar

小妹要走到店裡詢問老闆(樣子像老闆)今天有何款味道供應,
老闆要在店子的小雪櫃裡找呀找.

小妹是最討厭吃咖啡味甜品的. 尤幸此macaron的咖啡味不濃, 反而杏仁味濃郁, 是杏仁酒吧?
小妹喜愛杏仁味, 而且不是超甜, 吃後完全沒有封喉之感. 暫且可饒恕的.

綠色那個, 也不是開心果味?!?! 竟然是綠茶味?!?! 吃不了我想吃的朱古力味和開心果味, 鳴~~~~
綠茶味不濃, 杏仁味又是很搶, cream狀物滑滑的.
15大元一小個對於小店來說其實也不便宜, 人家名店Paul LafaXXX都是15元一個而已, 單吃包裝都抵!

下次都是吃froyo好了, 15元吃到一杯小froyo加兩款toppings,平霸!! 也起碼不會弄錯味道.

2013-01-04
外賣自取
$15 (宵夜)
(非會員)
2012-11-02 50 瀏覽
在之前上網得知有一間位於官塘廣場地下的Yogurt店, 很多傳媒都提及過, 今天放假專程和男友走去一試, 我叫了1個標準裝Yogurt配3款配料($20元),我男友叫了個芭菲杯配4款配料($25元)。 很大杯,味道好好,d乳酪好滑,我以為女仔先喜歡食,點知我男友食完後話好好食,又抵,佢仲話得閒就陪我過黎食, 但係我知其實他是想我陪佢過黎食就真,嘅然佢鍾意食,我就話好呀,你得閒就要陪我過黎食,佢立即話"好呀"。 hehehe.我地又多一個落腳的地方啦!
2012-11-01
慶祝紀念
紀念日
  • 焦糖脆脆
  • 香脆碎
2012-10-06 46 瀏覽
由於天氣太熱太曬既關係!所以係條街行左陣就已經溶左!吾覺意見到依間Yogurt就拿拿林吾理三廿一就拉住個fd入去!地方吾算大!但係比人既感覺幾舒服見到佢做緊優惠:-o優惠價︰細杯裝$15 標準裝$20 芭菲杯$25不過今日只有原味同埋蜜桃味!穩陣起見就簡左原味~2個人叫左個芭菲杯!連4款topping+ 一款醬簡左︰泡fu、士多啤李、哈密瓜糯米滋、orel餅碎 +朱古力醬食Yogurt好似食緊雪糕咁好正不過可能泡fu冇雪過,所以味道一般!哈密瓜糯米滋好in un!幾得意既!食緊果陣見到有五顏六色既馬卡龍!!!下次一定要去買黎試下
由於天氣太熱太曬既關係!所以係條街行左陣就已經溶左!

地方吾算大!但係比人既感覺幾舒服

見到佢做緊優惠:-o

優惠價︰細杯裝$15 標準裝$20 芭菲杯$25

不過今日只有原味同埋蜜桃味!穩陣起見就簡左原味~

2個人叫左個芭菲杯!連4款topping+ 一款醬

食Yogurt好似食緊雪糕咁
好正
不過可能泡fu冇雪過,所以味道一般!
哈密瓜糯米滋好in un!幾得意既!

食緊果陣見到有五顏六色既馬卡龍!!!
下次一定要去買黎試下

2012-10-06
2012-09-24 21 瀏覽
放學後想起之前吃過這間的yogurt和topping很好吃和很多款 便再次到訪!態度不用多說~很好!味道方面:我選了彩針+mochi+焦糖脆脆.yogurt味道不錯的。彩針沒什麼特別~正常的味道焦糖脆脆如果不配yogurt一起吃會有點兒太甜、但配上yogurt是剛剛好的!很好吃~到最令我失望的mochi了、上一次我來吃還是crum**那種像我們吃的糯米滋那樣、但這次變成了Tuttimel**那種、不太好吃的說、如果轉回之前那種mochi、一定會更好吃、口感也會更佳。但是3個toppings+yogurt、只要20元、還想怎樣?(topping都給很多)ps.本想要brownies作topping的、但已售罄、上次吃很好吃阿!
態度不用多說~很好!
味道方面:
我選了彩針+mochi+焦糖脆脆.
yogurt味道不錯的。
彩針沒什麼特別~正常的味道
  • 焦糖脆脆、Brownies
2012-08-27 22 瀏覽
約了朋友到觀塘晚飯,朋友帶我到這間yogurt,她說又平好好味,咁係食飯前都整番杯la~我好貪心的,想吃大大杯($20),叫了大size配三款toppings,要了爆珠,藍莓同士多啤梨~yogurt要了原味,我覺得yogurt要原味先好食的,都好滑吓,可能奶味重令到個yogurt甜左d,我偏好酸酸的yogurt~配料也下得多,我愛爆珠食食吓會爆好得意,配上新鮮藍莓同士多啤梨感覺健康d~跟住又要去食餐好豐富既晚餐lu

跟住又要去食餐好豐富既晚餐lu
2012-04-24
$20 (其他)
  • 藍莓
2012-08-14 36 瀏覽
在銅鑼灣的新商場作戰了個幾小時後,拖著疲累的身軀來到觀塘看上樓店的家電,經過一個商場時鬆弛說想買飲料,剛好被他發現了一家froyo店,結果我們轉而吃froyo解渴。這家froyo店隱身在一個商場裡,如果不是門口放了一個易拉架,都不太容易發現。門口的易拉架有不同口味的沙冰,還有鬆弛最愛的蜂蜜苦瓜沙冰呢,價錢也不貴。Froyo分三個大小,smallsize只不過是十五元,包一個topping和一款醬,算是我吃過最平的froyo了!不要以為小的很小,其實份量也足,一個人吃剛剛好。是日有原味和綠茶味,第一次吃當然要試原味啦,這裡的froyo都是選用北海道3.6牛乳做的,不過入口略嫌太冰,像在吃沙冰,所以奶味亦不夠突出。配料我們選了mochi,這裡的mochi跟平常的不一樣,體積較小,入口極煙靭,而且本身帶有甜味,有點像吃橡皮糖的感覺,幾特別。最後醬汁跟隨店員的介紹選了士多啤梨醬,沒什麼特別之處,而其實另外還有六七款醬料可供選擇。這裡除了賣沙冰和froyo外,還有賣自家製的馬卡龍,的骰小巧,顏色又漂亮,不過我對這種超甜甜點沒太大興趣,愛好此道的朋友不妨試試看。
2012-07-27 20 瀏覽
走進觀塘廣場真是有如走進八、九十年代的舊式商場,環境雜亂無章,如不是之前為了慕名尋找食店、我想我一定不會入內而逛...食完一個不太滿意的午飯後,走過一灣竟被我發現這間小巧之Yogurt 舖店子雖小,但整潔而又價錢吸引、實在令我為之停下腳步叫上一款綠茶配上三款topping才只不過$20.實在拍攔手掌綠茶入口有著淡淡的綠茶香,但就冇原有的苦澀感,好味...配上簡單大熱之芒果同士多啤梨生果、更為我所愛、我還加上原味糯米糕,細細粒、咀嚼時又帶有煙韌、差點忘記還可加上一款果醬,嘩...抵食到
店子雖小,但整潔而又價錢吸引、實在令我為之停下腳步
綠茶入口有著淡淡的綠茶香,但就冇原有的苦澀感,好味...
2012-07-21
2012-05-22 28 瀏覽
係觀塘想食yogurt真係得好少選擇竟然在觀塘廣場呢度搵到間隱世乳酪店店舖細小,但設計簡約而且好新淨一入店舖,店員總會笑臉迎人,很有禮貌早排行過見到有復活節限定優惠,大大杯+3個配料+1種醬料,都係$20咋 上次食完一次,一早心思思想再食今日去到仍然係優惠價揀了原味乳酪+士多啤梨+糯米滋+麥提莎乳酪甜酸味適中,而且夠滑夠凍生果都好新鮮大大杯真係好抵食
係觀塘想食yogurt真係得好少選擇
竟然在觀塘廣場呢度搵到間隱世乳酪店

店舖細小,但設計簡約而且好新淨
一入店舖,店員總會笑臉迎人,很有禮貌

上次食完一次,一早心思思想再食
今日去到仍然係優惠價
揀了原味乳酪+士多啤梨+糯米滋+麥提莎

乳酪甜酸味適中,而且夠滑夠凍
生果都好新鮮
大大杯真係好抵食
2012-05-22
  • 糯米滋
自從冇係觀塘返工之後都甚少食TRIPLE MILK 了....今日咁岩陪女朋友過APM 買野就順手拉左佢過黎食啦!!!!兩個人點了個芭菲杯,味道今日有朱古力同埋牛奶味(原味)......哈,同女朋友猜包剪揼,最後我WIN,簡左牛奶味...數下手指,都有3個幾月都黎過了,TRIPLE MILK 變左好多呢...同岩岩開張個陣好唔同.D TOPPINGS 多左好多款,今次我地就簡左crumbs,brownies,mango,blueberry,mango 同blueberry 唔評啦,冇咩特別!乳酪方面,進步左好多,奶味重左好多,食落口好滑,唔會有冰粒...好有水準!!!brownies....真係好好好味.....朱古力味好濃郁,真係好好味!!!!!個crumbs 都好正....脆脆的,同yogurt 好match! 其實triple milk d yogurt 真係好有水準,真係好食過好多名店CRXXBS,SMXXE,YOXXPI個D....但可能位置不太好既關係,好多愛好者仲未知佢既存在!!!!!但,選擇在這裡開店應該係舖租便宜吧,產品價錢也相對較便宜!!!希望店主在宣傳方面下多點苦
濃郁的BROWNIE !!!!!
今日咁岩陪女朋友過APM 買野就順手拉左佢過黎食啦!!!!

兩個人點了個芭菲杯,
味道今日有朱古力同埋牛奶味(原味)......
哈,同女朋友猜包剪揼,最後我WIN,簡左牛奶味...
數下手指,都有3個幾月都黎過了,

D TOPPINGS 多左好多款,
mango 同blueberry 唔評啦,冇咩特別!

但可能位置不太好既關係,好多愛好者仲未知佢既存在!!!!!

希望店主在宣傳方面下多點苦功吧!!!!!加油...
2012-05-12
濃郁的BROWNIE !!!!!
  • BROWNIES