餐廳: Twinkle Baker Decor (PopCorn 1)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-11-11 194 瀏覽
開心果麻糬撻-將軍澳Twinkle Baker Decor不嬲都覺得依家d蛋糕好特別,今次經過見到有優惠$60/3件任選,見到個款都幾靚,又未試過就諗住試吓😗 原來係麻糬撻黎架,本身都好鍾意食麻糬😀點左開心果、朱古力同埋芝麻麻糬撻,又唔算太甜wo, 朱古力味好濃,麻糬都好煙韌👍🏻不過開心果個味唔算太出😅不過每一層之間有啲分離,如果有優惠係幾抵食既😂
開心果麻糬撻-將軍澳Twinkle Baker Decor

Twinkle 最近推出咗「嘩鬼百行」Halloween 蛋糕系列,見到幾得意,咁岩又有朋友生日,就買左set 👻「嘩鬼聖地」南瓜蛋糕5.5吋原個蛋糕$388金黃色南瓜造型,外層有朱古力噴砂,食落去南瓜慕絲、南瓜溶夾心同海棉蛋糕做底,南瓜口感滑順,甜而不膩🍰😋不過多人食會好d,南瓜本身有d濟「女巫釀藥」件裝蛋糕,比隻眼仔造型吸引咗。綠色朱古力鏡面加上眼球軟糖,超得小朋友鐘意!內層朱古力慕絲配紅桑子,酸甜平衡得剛好,真係一試成主顧!🍫👁️唯一覺得可以改善係店員服務態度,因一行黎買野時,好似無咩精神咁,因為我路程有d遠,想問有無乾冰,但就無提供,希望店鋪可有改善

「嘩鬼聖地」南瓜蛋糕
5.5吋原個蛋糕$388

2024-07-01 180 瀏覽
話說我生日,屋企人幫我喺呢度訂蛋糕。因為屋企人唔得閒,唯有自己去攞。屋企人已俾錢及留下電話號碼,就可以攞。去到,講低電話話攞蛋糕。佢話唔可以,要有單,我話但我只有電話。佢再講話要單,態度開始差…之後佢再講下次一定要單,前前後後講左好多次,每次態度都好差同黑面。但最後佢都攞俾我。我已經唔出聲,因係我自己生日。佢又講下次要單,sorry 我真係好想講冇下次啦。Ps. 個蛋糕冇以前咁好食,得個款。

屋企人已俾錢及留下電話號碼,就可以攞。

Ps. 個蛋糕冇以前咁好食,得個款。

2023-12-25 284 瀏覽
講真,有時搵間靠味道講故嘅蛋糕店真係唔易。Twinkle Baker Décor,一啲都唔複雜,心思思行左入去,就俾個「金多寶盒」吸引到。外面嗰層牛奶朱古力片編得好有心機,一啲啲夏威夷果仁夾埋忌廉芝士慕絲,個口感簡直係得意到爆燈🎇!而家講返個「福滿小壽桃」,色澤逗得你心花怒放🌸,香桃芝士慕絲外層輕盈得黎唔膩口,入面嗰啲泡芙同桃果餡混合得就好似先磨合咁滑,食落去又香又順。聖誕節個「願望樹」更加係出位,鮮紅嘅紅絲絨同零嘴榛子醬搭配得好有層次,而家個朱古力星星同水晶球,賣相咁靚,真係攞嚟慶祝派對最正!所謂「眼睛食嘅先」真係一啲都唔假,但係Twinkle將呢句話用心做到極致。真心推介畀大家,尤其係想同家人share下快樂嘅味道嗰陣,絕對值得一試!🍰🥳
呢間餅店分店都幾多咁啱比史努比發現佢哋有啲得意嘢平時見開都系菠蘿皮麻糬波波今次竟然系菠蘿皮麻糬曲奇😳咁過癮點可以唔試😎.店家suggest即日食用紙袋入面都有張卡仔寫住最佳食用方法史努比就預熱焗爐5分鐘 再以170°c焗啲曲奇3分鐘🙌🏿出嚟嘅效果好好😎-♡ 麻糬曲奇 $28/塊 $60/3塊👍🏿港式菠蘿皮麻糬曲奇非常鬆脆😆淡淡嘅牛油香撲鼻而來食落真系有啲似菠蘿包嘅脆皮像真度極高🫶🏿香脆酥化甜得嚟唔系死甜嗰種搣開超強麻糬拉絲😍成塊曲奇除咗邊邊位之外基本上都塞滿麻糬煙煙韌韌 亦不失麻糬軟糬嘅口感♥️絕對值得一試!!味道: 8.5/10.👍🏿宇治抹茶麻糬焙茶控必食‼️焗完已經聞到好香抹茶味食落就更加唔使講😛濃郁烘焙抹茶嘅茶香 仲帶少少回甘但冇任何苦澀味👍🏿香脆嘅曲奇配上煙韌嘅麻糬口感極佳而且抹茶嘅甘香正好調節到啱啱好嘅甜度🤤怕甜嘅呢款啱晒你😎味道: 9/10性價比: 7.5/10回頭率: 8.5/10-雖然廿蚊塊曲奇好似好貴咁但佢好厚身 好足料食完都幾飽肚🤭相比起出面賣成四十蚊塊嘅曲奇佢又未去到最貴而且有呢個質素史努比覺得worth a try😚.另外仲有好多其他口味 好似泰式奶茶 岩鹽朱古力等
呢間餅店分店都幾多
甜得嚟唔系死甜嗰種
搣開超強麻糬拉絲😍
成塊曲奇除咗邊邊位之外基本上都塞滿麻糬
煙煙韌韌 亦不失麻糬軟糬嘅口感♥️
絕對值得一試!!
味道: 8.5/10
不過史努比買嘅時候得翻菠蘿皮 抹茶同花生🥺
仲要都系最後四塊 買完淨返一塊🤣🤣
圖11-12系史努比第二日特登走去影比大家睇嘅😂
睇嚟都幾受歡迎 想試啲其他特別款就要𥄫實佢😂
想睇更多關於史努比嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
麻糬曲奇
麻糬曲奇
玄米茶蛋糕蛋糕外表十分美麗忌廉的顏色調得很好忌廉口感是偏紮實,相比其他店舖沒有那麼輕盈但很特別表面有忌廉花小花朵和銀糖珠裝飾比我想像中好食很多分量又不算大,吃完沒有負擔
玄米茶蛋糕
蛋糕外表十分美麗
忌廉的顏色調得很好
忌廉口感是偏紮實,
相比其他店舖沒有那麼輕盈但很特別
表面有忌廉花小花朵和銀糖珠裝飾
比我想像中好食很多
分量又不算大,吃完沒有負擔
2023-04-01 578 瀏覽
Twinkle Baker Decor 原本是生產糖果玩具商,到年青第二代接手就將生意轉型,發展裝飾糖果業務。到2016年更上一層樓。推出自家品牌賣 Cupcake,當中以「扮清糕」系列搶出名堂。Twinkle 現於全港設有十多間分店,分店裝潢年青充滿活力,用上可愛插畫公仔,用色又colorful ,每個都是打卡位。「扮清糕」系列將香港茶餐廳文化融入西式甜品中,有10多款茶記口味,紅豆冰、好立克、凍檬茶、可樂煲薑...等。仲有「扮晒嘢」模仿壽桃與富士山……等造型蛋糕,Twinkle 不斷推陳出新,刺激客人的視覺與味蕾。見到蛋糕原價有些猶豫,剛好見到有幾款蛋糕有特價,就吸引小編買回家宵夜。特價蛋糕有玄米味、芋香、阿華田及栗子味道。阿華田狂迷原價 $138 優惠價 $98。阿華田顏色的蛋糕配上色彩嬌艷之食用花點綴,高雅。口味為阿華田鮮忌廉配上香濃朱古力戚風蛋糕,果然有阿華田味道但又不太濃厚不太搶,戚風蛋糕口感輕盈,原本以為阿華田味的蛋糕會好甜,但是意外地不太甜,適合現代追求健康的香港人。勝在有特價、造型靚、味道特別、唔甜。
阿華田狂迷
勝在有特價、造型靚、味道特別、唔甜。
2023-03-26
下午茶
2023-02-21 361 瀏覽
想食蛋糕但又怕太heavy?咁不如試試 Twinkle Baker Decor 新推出的「Baby Cream Cake」系列啦🥳🥳新品主要以唔同口味的鮮忌廉☁️,配上各種口味的戚風蛋糕🍰~~蛋糕質地輕盈,同平時食開的蛋糕好唔同㗎!今次就試咗以下兩款新口味🆕:🍠芋香誘惑· 大甲芋蓉忌廉戚風蛋糕香濃大甲芋蓉忌廉配上香芋戚風蛋糕🍠,口感鬆軟!每啖充滿芋頭香😋😋蛋糕以典雅紫色色調擠出紫玫瑰忌廉💜,再以色彩艷麗食用花作點綴~打卡一流📸📸🍵玄米清風· 玄米茶忌廉戚風蛋糕玄米茶忌廉配上玄米茶戚風蛋糕🍵,茶味濃郁~甜度啱啱好❤️❤️賣相仲好吸引!蛋糕以綠、白色調交織配上時令食用花🌿,再以珍珠朱古力裝飾作點綴~~有種結合貴氣同小清新的感覺🎐😍🌟期間限定優惠:選購任何「Baby Cream Cake Series」可享試食價$98 (原價$138)‼️事頭婆或比比級會員可享試食價$88🎁

🍠芋香誘惑· 大甲芋蓉忌廉戚風蛋糕

🍵玄米清風· 玄米茶忌廉戚風蛋糕
有種結合貴氣同小清新的感覺🎐😍

🌟期間限定優惠:
事頭婆或比比級會員可享試食價$88🎁
2023-01-24 276 瀏覽
農曆新年🧧除咗食傳統糕點之外,買個精緻蛋糕招呼知己朋友都係個不錯選擇,今年我就去左popcorn Twinkle Baker Decor @twinklebaker 揀左個 「Baby Cream Cake」系列招呼朋友。「Baby Cream Cake Series」跟以往造法不同,口感更輕盈軟綿,以不同口味忌廉,配上各種口味戚風造成。我揀左「柚子桂香💛」蛋糕🍰以綿密鮮忌廉配鬆軟戚風蛋糕,以淺黃、雪白色調忌廉裙邊交織花花造型點綴蛋糕,亮麗吸引,忌廉細滑,入口有淡淡柚子清香,食落感覺清新,不覺甜膩,戚風蛋糕亦非常鬆軟,味道清新可口,口感鬆軟又輕柔, 食過翻尋味🎉🎉依家仲有期間限定優惠🎁購買「Baby Cream Cake」忌廉戚風蛋糕可享試食價$98 (原價$138),事頭婆或比比級會員可享試食價$88🎁📍 Twinkle Baker Decor地址:將軍澳唐賢街9號POPCORN地下G42號舖

我揀左「柚子桂香💛」

依家仲有期間限定優惠🎁

📍 Twinkle Baker Decor
地址:將軍澳唐賢街9號POPCORN地下G42號

外賣自取
————————————————————————Twinkle Baker Decor (將軍澳)地址:將軍澳唐賢街9號POPCORN地下G42號舖(另有太古誠品生活店/銅鑼灣店/金鐘店/旺角朗豪坊店/尖沙咀K11店/觀塘APM店/葵芳新都會廣場店/馬鞍山MosTown店/荃灣海之戀店/元朗形點店/屯門廣場店/沙田新城市廣場店~)人氣蛋糕店Twinkle Baker Decor全新推出玉兔迎春🐰新春系列,軟糯QQ鮮奶麻糬加上可愛的🐰和🍊造型,祝你新年🐰氣揚眉,大🍊大利!賀年食品除了年糕,軟軟糯糯QQ麻糬都充滿新年氣息哦🥳🎊🧧「兔氣揚眉 」同「大吉大利 」原個蛋糕優惠做到 1 月 31 日!心動不如馬上行動,一齊過返個可愛吉祥年🥳🟠推薦食物 Recommended 🔹 「兔氣揚眉」原個蛋糕($298,新春試食價$250):爆炸cute,蛋糕上的🐰不止看得還食得,為🐰年增添節日氣氛,由芝士奶蓋慕絲及草莓海綿蛋糕所製成,下層是綿滑草莓鮮忌廉,再配上包著草莓果肉的酸酸甜甜草莓乳酪慕絲、口感軟糯的鮮奶麻糬以及鬆軟的草莓海綿蛋糕,層次分明口感豐富🤩🔸「錢兔似錦」件裝蛋糕($52): 超可愛,可愛小
————————————————————————
Twinkle Baker Decor (將軍澳)
地址:將軍澳唐賢街9號POPCORN地下G42號舖

🟠推薦食物 Recommended
「兔氣揚眉」原個蛋糕

「錢兔似錦」件裝蛋糕

🔸「錢兔似錦」件裝蛋糕($52): 超可愛,可愛小白兔🐰造型,以芝士奶蓋慕絲包著粒粒草莓果肉,再配上鬆軟草莓海綿蛋糕😋士多啤梨🍓控最愛

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
超級nice

🟡環境 Environment

超可愛裝修,黑白階磚地板,完全可以打卡

🟠總評分Overall (9/10)

💰$300/person

#ezukokofood #ezukokotseungkwano #ezukoko將軍澳 #ezukokotaikoo #ezukoko太古 #ezukokocausewaybay #ezukoko銅鑼灣 #ezukokoadmiralty #ezukoko金鐘 #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀 #ezukokomongkok #ezukoko旺角 #ezukokoyuenlong #ezukoko元朗
#ezukokowestern #ezukokocafe #ezukokocake
#foodiehk #hkfood #TwinkleBakerDecor #Twinkle #新品推出 #兔年 #新春麻糬祭 #玉兔迎春 #QQ 鮮奶麻糬 #蛋糕 #兔氣揚眉 #錢兔似錦 #奶蓋芝士慕絲 #草莓乳酪慕絲 #QQ 鮮奶麻糬蛋糕 #草莓果肉 #草莓海綿蛋糕 #香港蛋糕 #hkcake #hkcakeshop #將軍澳美食 #沙田美食 #銅鑼灣美食
「兔氣揚眉」原個蛋糕
「錢兔似錦」件裝蛋糕
2022-11-21 132 瀏覽
Twinkle 聖誕新品 願望樹🎄好快又到聖誕節,Twinkle新推出「Cuddly Christmas」聖誕系列🌟「願望樹🎄」好靚既蛋糕💕造型味道都好有聖誕節氣氛🎅🏻呢個係聖誕樹造型既朱古力蛋糕,中間既朱古力層係73%朱古力慕絲🍫配上一層層的脆莎榛子醬。蛋糕體係紅絲絨牛油蛋糕,蛋糕夠濕潤鬆軟,朱古力味道香濃之餘,口感豐富蛋糕外層係條條木紋上貼上大大小小朱古力星星🌟蛋糕嘅上面仲放住一個水晶球,水晶球🔮入面係星型綠茶曲奇🍵一塊塊咁疊成願望聖誕樹🎄用嚟慶祝聖誕節就最啱❄️🌟大家快點許下聖誕願望💭🎁係12 月 2 日或之前訂購「願望樹」原個蛋糕可享有早鳥優惠89折,Twinkle會員更低至 86 折🎁📍 Twinkle Baker Décor @twinklebaker旺角/ 鑽石山/ 康怡AEON/ 銅鑼灣/ 上環/金鐘/尖東 K11 /九龍灣德福廣場/ 觀塘APM/ 葵芳新都會/ 元朗Yoho Mall/ 屯門市廣場/馬鞍山MOSTown/ 荃灣海之戀/ 荃灣廣場/ 沙田新城市廣場/ 將軍澳PopCorn
Twinkle 聖誕新品 願望樹🎄

🌟「願望樹🎄」
好靚既蛋糕💕造型味道都好有聖誕節氣氛🎅🏻

2022-11-13 250 瀏覽
🍰🍰🍰Twinkle Baker Décor又有全新「日常甜點」系列,新系列有人氣麻糬卷蛋、梳乎厘芝士蛋糕,早餐下午茶晚飯後作為甜點都好適合😋🤍QQ鮮奶麻糬杯💰$25每日限量100杯‼️近年麻糬係人氣食品,加入到甜品中以軟滑拉絲質感,製作成全新鮮奶麻糬杯,除咗經典黃豆粉味仲有大受歡迎Oreo味🤎手工忌廉麻糬卷蛋💰$88要咗最愛嘅伯爵茶味,蛋糕外層鬆軟,包住厚厚嘅綿滑忌廉,再夾著原條Q彈麻糬,口感豐富,甜度剛好💚梳乎厘綿綿芝士蛋糕💰$36芝士蛋糕有兩個口味,我揀咗抹茶味,質地濕潤綿滑,芝士味濃郁🖤雲朵戚風蛋糕💰$16戚風蛋糕較濕潤軟熟,口感柔軟綿滑,仲四款不同口味,今次我食焙茶味,茶香不甜,好啱我🚩Twinkle Baker Décor @twinklebaker 📍太古誠品生活店/銅鑼灣店/金鐘店/旺角朗豪坊店/尖沙咀K11店/觀塘APM店/葵芳新都會廣場店/馬鞍山MosTown店/荃灣海之戀店/元朗形點店/屯門廣場店/沙田新城市廣場店/將軍澳PopCorn店
🍰🍰🍰

🤍QQ鮮奶麻糬杯💰$25

🤎手工忌廉麻糬卷蛋💰$88

💚梳乎厘綿綿芝士蛋糕💰$36
芝士蛋糕有兩個口味,我揀咗抹茶味,質地濕潤綿滑,芝士味濃郁

🖤雲朵戚風蛋糕💰$16

2022-11-07
8 分鐘 (堂食)
2022-11-13 112 瀏覽
今日屋企人生日訂咗個壽桃款生日蛋糕咁就去拎啦,去到拎嘅時候又俾其他野吸引住😂款式真係好多,本身都唔想再買不過忍唔住買咗,佢內在有麻糯,真係幾特別,返屋企好快就清咗
2022-09-27 162 瀏覽
📍Twinkle Baker Decor地址:將軍澳唐賢街9號POPCORN地下G42號經過Popcorn Twinkle , 見到佢地出咗QQ麻薯曲奇,曲奇控嘅我當然不能錯過,買翻幾塊翻公司當下午茶,好過成日食口立濕。曲奇加左麻薯,甜度剛剛好,口感外脆內煙韌,搣開仲有拉絲感,口感非常之好。其中兩款仲係新出,新出喎,我點會唔買埋呀,追緊最新口之感覺。 🌟摩卡咖啡QQ麻糬曲奇🆕 🌟黑芝麻QQ麻糬曲奇🆕 🌟伯爵茶🌟榛子 🌟岩鹽朱古力🌟宇治抹茶 依家係10月4日或之前嚟Twinkle門市購買,即時享兩件裝優惠$48,新口味每款各一件
📍Twinkle Baker Decor

🌟岩鹽朱古力
🌟宇治抹茶

2022-09-27
2022-07-17 176 瀏覽
經過Popcorn Twinkle Baker Decor發現出咗個好少女夢幻蛋糕 Dream Catchet雖然離開左少女好幾十年😂😂但見到個咁靚蛋糕 🥹🥹忍唔住都要買甜個返屋企同家人分享蛋糕設計簡約浪漫,粉紅同白色組合再係面用銀色珠珠點綴,再插上蛋糕插牌味道方面非常適合夏天,草莓乳酪慕絲🍓夾住酸酸甜甜嘅草莓果醬,蛋糕內層嘅紅絲絨牛油蛋糕,酸酸甜甜,口感香滑,而且唔會太甜。造型咁靚,打卡同食都完全係滿分之作。
經過Popcorn Twinkle Baker Decor
發現出咗個好少女夢幻蛋糕 Dream Catchet
雖然離開左少女好幾十年😂😂
但見到個咁靚蛋糕 🥹🥹
忍唔住都要買甜個返屋企同家人分享

蛋糕設計簡約浪漫,粉紅同白色組合
再係面用銀色珠珠點綴,再插上蛋糕插牌

造型咁靚,打卡同食都完全係滿分之作。
2022-07-17