2023-07-16
呢到嘅𝙛𝙤𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧有好強嘅調酒背景🤩 連平日極怕酒精嘅我哋都一試愛上佢嘅𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨 😍 0酒精感✨唔講都唔知自己飲緊酒🙈(絕對冇誇張‼️) ❤️🔥極度推薦大家來試試佢哋嘅𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨🫶🏻 逢周6晚仲會有𝙡𝙞𝙫𝙚 𝙗𝙖𝙣𝙙🎼,好有𝙁𝙚𝙚𝙡又熱鬧❣️ .🍹 𝙄𝙨𝙡𝙖𝙮 𝙗𝙤𝙮 ($90) 食野前先飲杯𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡開開胃😚 飲落好清爽🌿,頂層係椰子泡沫 先飲到椰子味🥥之後再有陣陣檸檬清香🍋好飲! .📍𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝘾𝙧𝙤𝙦𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚($128/5𝙥𝙘𝙨) 啱啱炸起熱辣辣🔥食落唔油膩 中間加咗三文魚肉,配上辣辣地蛋黃醬好開胃 .📍𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙎𝙖𝙡𝙨𝙖($118) 新鮮嘅牛油果蓉加上芫荽同辣椒🌶️口感軟滑又清新 夾埋脆卜卜嘅墨西哥脆片一齊食真係超開胃🤤 .📍𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚($158) 風乾豬面肉加上炸過嘅豬皮🐽唔油之餘口感煙韌,鹹香惹味😍 意粉配上自家製蕃茄醬汁,口感勁濃厚🍅.📍𝙑𝙚𝙜 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧($148) 🍔漢堡包夾住洋蔥生菜同素雞扒,食落清新 素雞扒炸到外層香脆,口感好似食緊麥樂雞一樣啖啖肉😍 包身鬆軟,另外配咗2層煮過嘅紫洋蔥🧅同芝士🧀 唔使另外加醬汁已經好好食
呢到嘅𝙛𝙤𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧有好強嘅調酒背景🤩
連平日極怕酒精嘅我哋都一試愛上佢嘅𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨 😍
0酒精感✨唔講都唔知自己飲緊酒🙈(絕對冇誇張‼️)
❤️🔥極度推薦大家來試試佢哋嘅𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨🫶🏻
逢周6晚仲會有𝙡𝙞𝙫𝙚 𝙗𝙖𝙣𝙙🎼,好有𝙁𝙚𝙚𝙡又熱鬧❣️
🍹 𝙄𝙨𝙡𝙖𝙮 𝙗𝙤𝙮 ($90)
食野前先飲杯𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡開開胃😚
飲落好清爽🌿,頂層係椰子泡沫
先飲到椰子味🥥之後再有陣陣檸檬清香🍋好飲!
📍𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝘾𝙧𝙤𝙦𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚($128/5𝙥𝙘𝙨)
啱啱炸起熱辣辣🔥食落唔油膩
中間加咗三文魚肉,配上辣辣地蛋黃醬好開胃
📍𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙎𝙖𝙡𝙨𝙖($118)
📍𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚($158)
風乾豬面肉加上炸過嘅豬皮🐽
唔油之餘口感煙韌,鹹香惹味😍
意粉配上自家製蕃茄醬汁,口感勁濃厚🍅
📍𝙑𝙚𝙜 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧($148)
🍔漢堡包夾住洋蔥生菜同素雞扒,食落清新
素雞扒炸到外層香脆,口感好似食緊麥樂雞一樣啖啖肉😍
包身鬆軟,另外配咗2層煮過嘅紫洋蔥🧅同芝士🧀
唔使另外加醬汁已經好好食🤤
旁邊仲番薯條🍠,外皮煙韌中間香甜💖
簡單加上鹽已經食到甜味,正㗎🫶🏻
不過!呢到嘅重點係𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡🥂‼
️ 𝘽𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧功架一流,完全飲唔到酒精苦澀味
除咗傳統𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨,佢哋仲可以跟據要求有特製口味💜
🍹𝙀𝙨𝙘𝙤𝙗𝙖𝙧($130/𝙥𝙚𝙧 𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡)
🍹𝙇𝙞𝙛𝙚 𝙖𝙩 𝙏𝙞𝙣 𝙝𝙖𝙪($130/𝙥𝙚𝙧 𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡)
2杯酒都非常易入口,酒精濃度唔高,飲落好舒服
完全冇火燒喉嚨嘅感覺,唔講都唔知加咗酒精😏!
𝙀𝙨𝙘𝙤𝙗𝙖𝙧加入椰子同羅望子,有豐富果香🍹
清爽得嚟有椰子香🥥 👍🏻,好岩夏天飲
𝙇𝙞𝙛𝙚 𝙖𝙩 𝙏𝙞𝙣 𝙝𝙖𝙪賣相同佢味道一樣都係清新又溫和🌼
檸檬香突出,喺熱辣辣嘅夏天飲好消暑