2025-02-15
星期六繼續發掘Cafe😌呢間食fusion菜,多款意粉、Risotto+$48有黑松露野菌湯、檸茶或咖啡、精選甜品 (六選一)+$66 有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品叫咗一個小食、兩個main,upgrade兩個+$48 set▶️ 黑松露野菌湯用黑松露油畫咗哈哈笑俾我哋🤣幾creamy,味道偏淡如果有蘑菇渣咬吓更好🍄🟫▶️ UDC 凱撒沙律 ($108)賣相靚上面有煙三文魚花、蟹柳、蟹籽為沙律菜帶自然鹹香沙律菜咬落清脆🥬簡單配適量沙律醬▶️ 椰香冬陰功海鮮意大利粉 ($128)款式特別,食落帶微辣🌶️雖然唔係好冬陰功,亦冇乜椰奶味不過海鮮足料,有帶子粒、蜆肉、八爪魚、青口🦪意粉質感過熟咗少少,唔夠al dente但整體味道可以▶️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)呢個吸引!勁大條肥美鰻魚😍肉質黏黏地且入口即融蒲燒汁味道濃厚但唔過鹹下面係蛋包飯risotto,飯一粒粒有質感👍🏻唔會一pat pat用白汁奶油煮,入味又creamy另外有雜菌蘑菇,食落多層次面頭灑上大量紫菜、木魚碎,日式風味UP▶️ Americano 香咖啡味,唔苦又唔酸配蛋糕食一流☕️▶️ 抹茶芝士蛋糕抹茶味頗濃唔假,
呢間食fusion菜,多款意粉、Risotto
+$48有黑松露野菌湯、檸茶或咖啡、精選甜品 (六選一)
+$66 有黑松露野菌湯、自選飲品、精選甜品
▶️ 黑松露野菌湯
用黑松露油畫咗哈哈笑俾我哋🤣
幾creamy,味道偏淡
如果有蘑菇渣咬吓更好🍄🟫
黑松露野菌湯
▶️ UDC 凱撒沙律 ($108)
賣相靚
上面有煙三文魚花、蟹柳、蟹籽
為沙律菜帶自然鹹香
沙律菜咬落清脆🥬簡單配適量沙律醬
UDC 凱撒沙律
▶️ 椰香冬陰功海鮮意大利粉 ($128)
款式特別,食落帶微辣🌶️
雖然唔係好冬陰功,亦冇乜椰奶味
不過海鮮足料,有帶子粒、蜆肉、八爪魚、青口🦪
椰香冬陰功海鮮意大利粉
意粉質感過熟咗少少,唔夠al dente
但整體味道可以
▶️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)
呢個吸引!
勁大條肥美鰻魚😍肉質黏黏地且入口即融
蒲燒汁味道濃厚但唔過鹹
用白汁奶油煮,入味又creamy
另外有雜菌蘑菇,食落多層次
面頭灑上大量紫菜、木魚碎,日式風味UP
招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯
▶️ Americano
香咖啡味,唔苦又唔酸
配蛋糕食一流☕️
Americano
▶️ 抹茶芝士蛋糕
抹茶味頗濃唔假,有芝士香💚
下面有薄薄一層海綿蛋糕,好食
▶️ 奶茶海綿蛋糕
三層海綿蛋糕夾雜忌廉
海綿蛋糕輕身,未至於spongy濕潤
味道食落較似白爵茶味🤭
忌廉上面有啲開心果粒
個人覺得芝士蛋糕好味啲hehe
精選甜品
「鰻魚大阪燒意大利飯」有特色,值得一試
環境氣氛舒服,樓上店安靚啲,唔少情侶食客🤭
佈置比較有藝術氣息
服務都唔錯
套餐抵食,賣單$200/人,已經有咁多野食🙂↕️
平日星期一至四做緊蛋糕放題優惠,+$28可以任食六款精緻蛋糕🍰
原來「汐」同「Unnie」都係佢地嘅分店,一間走日式,一間韓式~
全部起銅鑼灣,方便!