位於銅鑼灣人氣特色Cafe,主打Fusion甜品及特色西餐,星期一至四更有HK$28蛋糕放題,絕對值得一試!! 🔥- 朱爺咖啡(Choco Coconut Coffee Affogato) HK$42 🍫🥥☕獨特香氣咖啡!!最人氣咖啡,以粒粒朱古力雪糕及椰子雪糕配搭的雪糕咖啡!!朱古力香甜與椰子清香中和咖啡甘苦,令咖啡烘焙香氣更突出,味道非常有層次!!- Oreo朱古力 HK$42 🍫濃濃朱古力飲品!!香濃朱古力與牛奶香氣平衡得非常好,加入朱古力粒粒口感豐富!!配上香甜忌廉及Oreo餅超幸福!!- 爆谷朱古力班戟 HK$78 🍦🥞超多重口感!!香甜朱古力雪糕配上美式熱香餅,班戟吸滿香甜雪糕冰火交融!!再加入超香脆焦糖爆谷滿滿口感!!- 楊枝金YO! HK$68 🥭中西合璧糖水!!將港式楊枝金露元素芒果、西柚及芒果汁,加入西式微甜乳酪及果仁脆片!!乳酪幼滑芒果香甜,再加上玫瑰花瓣香氣非常好食!!糖水控一定要試!!- 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 HK$158 🐟🍚人氣招牌菜!!日式蒲燒鰻魚非常肥美又無骨,配搭大阪燒紫菜粉及木魚碎更鮮味!!意大利飯以磨菇忌廉炒香,超濃郁!!- 辣脆雞芝麻醬
朱爺咖啡

Oreo朱古力
爆谷朱古力班戟
楊枝金YO!
辣脆雞芝麻醬凱撒沙律
🤗誠意高質樓上Cafe 🛠️輕工業風 🩶設計簡潔有feel 🥰食物擺盤非常打卡able🧡🫶🏻鍾意佢哋係菜式 飲品 甜品加入乾花🌹令味道更多層次💛 微細嘅地方 感受到廚師嘅心思🥰🤤蒜蓉牛油酒煮蜆 $98 份量很不錯🤭 聞到蒜蓉牛油香已經覺得好吸引🤤 食落每粒蜆都吸收晒蒜蓉牛油汁嘅精華🤤 超入味 微微酒香 惹味可口😋 我會投選呢個係全晚MVP🌟 🤤香草蜜糖無激素雞翼 $58 蜜味清甜😋 惹味可口😋 味道剛好 唔會太濃太咸 非常唔錯🤭 💁🏻‍♀️主食 +$48 可升級為套餐(可享有湯 +甜品+飲品) ⭐️櫻花濃蝦湯 (升級套餐) 顏色吸引 好濃嘅蝦味 加了芝麻飯素 湯口感更豐富👍🏻⭐️日式照燒汁燴去骨德國鹹豬手 $168 + (升級套餐 +$48) 豬手皮非常軟腍 肉質鬆軟🤤 非常入味 配合creamy嘅意大利飯 滿足感加乘🥰 ⭐️特濃芒果乳酪 (升級套餐 +$15) 😍飲品口感豐富 而且非常開胃 ⭐️柚子芝士蛋糕 (升級套餐) 淡淡嘅柚子甜香😚 配合芝士蛋糕 整個甜品唔會太甜太漏 很好😋🤤士多啤梨酸奶 $42 🥰甜甜酸酸 開胃又解膩 🤤楊枝甘YO! $68 顧名思義楊枝甘露+yog

🤤蒜蓉牛油酒煮蜆 $98

🤤香草蜜糖無激素雞翼 $58
蜜味清甜😋 惹味可口😋 味道剛好 唔會太濃太咸 非常唔錯🤭

💁🏻‍♀️主食 +$48 可升級為套餐
(可享有湯 +甜品+飲品)

⭐️櫻花濃蝦湯 (升級套餐)
顏色吸引 好濃嘅蝦味 加了芝麻飯素 湯口感更豐富👍🏻

⭐️特濃芒果乳酪 (升級套餐 +$15)
😍飲品口感豐富 而且非常開胃

⭐️柚子芝士蛋糕 (升級套餐)

🤤士多啤梨酸奶 $42
🥰甜甜酸酸 開胃又解膩

🤤楊枝甘YO! $68
顧名思義楊枝甘露+yogurt 😋甜酸味道非常融合🥰口感都非常豐富 作為餐後最後一款甜品 完美作結🥳
2024-11-03
慶祝紀念
生日
  • 香草蜜糖無激素雞翼
  • 蒜蓉牛油酒煮蜆
  • 士多啤梨酸奶
呢間cafe鄰近時代廣場,以灰白水泥嘅工業風裝修,設計簡潔帶點玩味,主打多款意粉、特色飲品、蛋糕~🍛招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)原條鰻魚成隻碟咁長,望落好吸引😍呢道菜將鰻魚同意大利飯完美結合,鰻魚厚肉冇細骨,咬落有煙韌嘅口感,但唔會好似橡膠咁~底下有嫩滑嘅炒蛋,包住忌廉雜菌意大利飯,加上木魚碎、紫菜等配料同大阪燒醬汁,就好似食緊大阪燒咁層次豐富! 🦀蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($138)軟殼蟹大大隻😍仲食到少少蟹膏!意粉口感彈牙,掛滿香濃醬汁,蒜香同辣椒嘅味道非常夾,好惹味~蜆肉鮮甜,食落辣辣地好過癮,搭配香脆嘅軟殼蟹好正🥰// 𓌉◯𓇋 升級套餐 (+$48) //包咗餐湯、甜品、飲品 (或另+$15轉特飲),性價比幾高🦐櫻花濃蝦湯口感順滑,加入粒粒櫻花蝦,灑上黑白芝麻,香氣更添濃郁✨🍵抹茶豆腐拿鐵散發淡淡抹茶香氣,味道不會太甜,仲加咗豆腐增添口感!🥭特濃芒果乳酪芒果味道濃郁,乳酪嘅絲滑讓每一口都充滿幸福感🥰🍰柚子芝士蛋糕柚子香氣濃郁,味道酸酸甜甜,蛋糕口感綿滑,清新又不膩~🍵抹茶芝士蛋糕抹茶控最愛😍蛋糕香濃鬆軟帶茶香,讓人回味無窮😋總結:食物質素不錯,不過位置不多,
招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

🍛招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 ($158)
原條鰻魚成隻碟咁長,望落好吸引😍
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

🦀蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($138)
軟殼蟹大大隻😍仲食到少少蟹膏!
蜆肉鮮甜,食落辣辣地好過癮,搭配香脆嘅軟殼蟹好正🥰

// 𓌉◯𓇋 升級套餐 (+$48) //
包咗餐湯、甜品、飲品 (或另+$15轉特飲),性價比幾高

🦐櫻花濃蝦湯
口感順滑,加入粒粒櫻花蝦,灑上黑白芝麻,香氣更添濃郁✨

🍵抹茶豆腐拿鐵
散發淡淡抹茶香氣,味道不會太甜,仲加咗豆腐增添口感!

🥭特濃芒果乳酪
芒果味道濃郁,乳酪嘅絲滑讓每一口都充滿幸福感🥰

🍰柚子芝士蛋糕
柚子香氣濃郁,味道酸酸甜甜,蛋糕口感綿滑,清新又不膩~

🍵抹茶芝士蛋糕
抹茶控最愛😍蛋糕香濃鬆軟帶茶香,讓人回味無窮😋

總結:食物質素不錯,不過位置不多,同朋友嚟記得book位!
  • 櫻花蝦濃湯
2024-10-06 2823 瀏覽
朋友介紹我話銅鑼灣耀華街有間好抵食而且高質嘅西餐。所以今晚經過耀華街就決定去試試。➰ 脆辣雞芝麻醬凱撒沙律清新嘅凱撒沙律配上香濃醇厚嘅芝麻醬,非常好味,再配上4件厚厚嘅香脆炸雞,口感非常酥脆,而且炸雞上還唧上蕃茄醬和沙拉醬,更增加咗口感嘅層次。➰ 秘撈薯條呢個秘撈薯條炸到好香脆,雖然見到有辣椒,唔好以為好辣,只是微微辣而已,可以講係「香辣」,真係好食到停不到口。➰ 椰香冬陰功海鮮意粉濃郁嘅椰香和酸辣嘅冬陰功汁融入在意大利粉中非常惹味,口感好豐富。海鮮方面有青口、蝦和帶子,全部海鮮都好新鮮兼且肉質夠晒鮮美。➰ 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹從未見過用石鍋盛意大利粉,呢個真係夠晒別。意大利粉充分吸收咗蒜香味而且還帶些微辣,在意大利粉當中還有不少飽滿嘅蜆肉,蜆肉肉質夠晒細嫩,增添咗不少海鮮的鮮美風味。呢個意大利粉嘅主角當然係巨大嘅軟殼蟹,軟殼蟹炸到外層好香脆,而蟹肉又能保持到鬆軟Q彈,夠晒香口。➰ 紅肉火龍果梳打呢杯飲品面層充滿泡泡感,有火龍果味道再加埋清爽嘅梳打,整個口感夠晒清新。➰ 特濃芒果乳酪濃厚嘅乳酪配上香甜嘅芒果,呢杯飲品真係好鬼正。

➰ 脆辣雞芝麻醬凱撒沙律

➰ 秘撈薯條

➰ 椰香冬陰功海鮮意粉

➰ 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

➰ 紅肉火龍果梳打

➰ 特濃芒果乳酪
濃厚嘅乳酪配上香甜嘅芒果,呢杯飲品真係好鬼正。

2024-10-06
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 椰香冬陰功海鮮意大利粉
  • 辣脆雞芝麻醬凱撒沙律
經常聽飲食業市道差,但此店非常爆滿,看到好幾台客人來了又走,因為沒位置,記得先預約3周年特送:$1=2隻鮑魚只要點套餐便可加配,鮑魚汁煮過,彈牙帶點甜味,真的有驚喜脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58/5隻熱辣辣新鮮炸起,絕對是燙咀的熱,外脆內嫩,仍然保留肉汁,香辣蛋黃醬很惹味,推介七味魷魚天婦羅配香辣茄汁煙肉意大利粉 $148魷魚天婦羅份量很多,炸漿薄脆,意粉軟硬適中兼彈牙,香辣茄汁同樣很出色關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 $138牛肉大大片用燒汁煮過,軟冧入味,配有咬口的risotto,忌廉芝士非常足料,每口拉絲,好吃套餐+$48櫻花濃蝦湯特濃蝦味,喝得出的足料美式咖啡咖啡味濃郁,帶烘焙香氣及低酸澀味日式原味芝士蛋糕甜品可任選,芝士蛋糕甜度適中,芝士味香濃,如+$28可任吃,但食物份量足料吃不下所以沒點,真的非常超值完全不會驚訝要訂位,食物高質,足料價錢合理,下次會再來

3周年特送:$1=2隻鮑魚
只要點套餐便可加配,鮑魚汁煮過,彈牙帶點甜味,真的有驚喜

脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 $58/5隻

七味魷魚天婦羅配香辣茄汁煙肉意大利粉 $148

關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 $138

套餐+$48
櫻花濃蝦湯
特濃蝦味,喝得出的足料

美式咖啡
咖啡味濃郁,帶烘焙香氣及低酸澀味

日式原味芝士蛋糕

完全不會驚訝要訂位,食物高質,足料價錢合理,下次會再來
1974 瀏覽
  • 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯
  • 脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬
今次試咗兩款主食,分別係 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 同 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯。飲品方面,叫咗 焦糖脆脆鮮奶咖啡。餐廳仲有得加 $28 嘅甜品放題,雖然最尾冇加,但都覺得相當吸引。關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯MVP 一定係 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯!牛肉薄切得嚟好 juicy,牛肝菌汁亦好香濃,每一啖都令人回味。呢道菜嘅味道層次豐富,牛肉同飯真係超級夾。蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹至於 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹,味道發揮正常,唔會太辣,蜆肉同意粉都煮得啱啱好。軟殼蟹脆嘅,但個人覺得可以再脆少少。影相嚟講呢道菜打卡效果一流,特別適合擺上社交媒體分享。焦糖脆脆鮮奶咖啡飲品方面,嘅面頭焦糖脆脆加埋啲 cream 非常好味,帶有甜香嘅口感。不過咖啡味稍淡,但將所有材料撈埋一齊飲,整體感覺都幾好飲。其他餐廳環境走簡約風,四周設計簡潔,令人感覺舒適。餐廳嘅位置比較隱蔽,門口有少少「隱世」餐廳嘅感覺,但進去後內裡環境清幽,適合同朋友靜靜地傾偈。我哋七點到餐廳,當時職員提醒我哋餐廳已經 full booking,並且需要喺八點半之前交枱,雖然有時限,但職員態度友善,整體服務令人滿意。價錢方
今次試咗兩款主食,分別係 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯。飲品方面,叫咗 焦糖脆脆鮮奶咖啡。餐廳仲有得加 $28 嘅甜品放題,雖然最尾冇加,但都覺得相當吸引。

其他
餐廳環境走簡約風,四周設計簡潔,令人感覺舒適。餐廳嘅位置比較隱蔽,門口有少少「隱世」餐廳嘅感覺,但進去後內裡環境清幽,適合同朋友靜靜地傾偈。我哋七點到餐廳,當時職員提醒我哋餐廳已經 full booking,並且需要喺八點半之前交枱,雖然有時限,但職員態度友善,整體服務令人滿意。價錢方面屬於合理範圍,性價比唔錯。餐廳環境舒適,唔會覺得太擠迫或者嘈雜,適合再嚟試其他菜式。
5天前
2024-11-08 0 瀏覽
小小的一間店,以灰白色為主調,坐得舒適,每枱都有個小鐘仔有需要就可以撳,好方便!升級套餐優惠只要加$48就有齊湯、甜品同飲品!👉🏻櫻花濃蝦湯湯底濃郁,富有層次,櫻花蝦好香口入味,暖暖的好開胃!👉🏻關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 $138好有心思地擺放一塊塊牛肉,好似層層疊咁,份量超多!肉質唔韌,大件,牛肝菌意大利飯好creamy軟糯,仲呈有拉絲效果!👉🏻椰香冬陰功海鮮意大利粉 $128好惹味香口,唔會嗆口,有奶香,海鮮超多種類,有蜆肉、珍珠帶子、青口同魷魚,口感豐富 !👉🏻美式咖啡濃郁咖啡香氣,味道醇厚!👉🏻抹茶豆腐拿鐵 (+15)賣相色澤靚,抹茶甘苦,加上豆腐柔滑,入口柔和!👉🏻抹茶芝士蛋糕抹茶香氣配細膩芝士,蛋糕好厚實!👉🏻伯爵茶芝士蛋糕伯爵茶清新,質地綿密滑順,好滿足!

升級套餐優惠只要加$48就有齊湯、甜品同飲品!

👉🏻櫻花濃蝦湯
湯底濃郁,富有層次,櫻花蝦好香口入味,暖暖的好開胃!

👉🏻關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 $138
好有心思地擺放一塊塊牛肉,好似層層疊咁,份量超多!

👉🏻椰香冬陰功海鮮意大利粉 $128

👉🏻美式咖啡
濃郁咖啡香氣,味道醇厚!

👉🏻抹茶豆腐拿鐵 (+15)
賣相色澤靚,抹茶甘苦,加上豆腐柔滑,入口柔和!

👉🏻抹茶芝士蛋糕
抹茶香氣配細膩芝士,蛋糕好厚實!

👉🏻伯爵茶芝士蛋糕
伯爵茶清新,質地綿密滑順,好滿足!
2024-11-04 0 瀏覽
話說成年冇interview,同Lisboy面完試就搵咗呢間好有藝術感嘅餐廳🤤餐廳雖然細,但係啲裝置藝術品都幾靚,枱上面有個人面裝飾物,Lisboy 2話不說話似媽咪🤪甘就享用咗個靚晚餐💕🍽️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯呢間Cafe有啲似日本嘅fusion菜,而佢哋嘅招牌係呢一個鰻魚燒蛋包意大利飯🤤蛋包飯就成日食,但係蛋包意大利飯就第一次啦,即刻叫來試下,成條鰻魚好大條,蒲燒道啱啱好熟又多汁😋再加埋個蛋包意大利飯,估唔到有幾出色喎,Lisboy食到舔舔脷😍🍽️ 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 問Lisboy想食帶子定牛肉?佢仲自己叫咗呢個牛肉飯😂牛肉燒意大利飯咁出色,每一片牛肉都好有肉味,香煎好香口😆牛肝菌意大利飯仲入晒味☺️Yummy~🍽️ 櫻花蝦湯 + 甜品 + 特色檸檬茶/咖啡叫每個主菜都可以加錢升級套餐套餐,包括櫻花蝦湯一件芝士蛋糕同埋嘢飲🥰咁抵當然要試吓,Lisba想試吓特色檸檬茶,估唔到呢杯檸檬茶除咗有新鮮檸檬之外,仲有啲柚子味真係幾特別😋櫻花蝦湯好鮮味,芝士蛋糕仲有好多味揀添🍰柚子味酸酸甜甜,夠晒開胃,好味!🍓 士多啤梨酸奶我再加咗一杯士多啤梨酸奶,估唔到個樣咁靚,又係酸酸甜甜,開

🍽️ 招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

🍽️ 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯

🍽️ 櫻花蝦湯 + 甜品 + 特色檸檬茶/咖啡

🍓 士多啤梨酸奶
我再加咗一杯士多啤梨酸奶,估唔到個樣咁靚,又係酸酸甜甜,開胃得來又滋味😋真係一定要試吓佢哋嘅特色嘢飲!

如果星期一至四嚟食,仲可以加$28任食佢哋唔同味道嘅芝士蛋糕真係抵到爆炸!
2024-11-03 0 瀏覽
点了三个菜,有两个非常失败。关西牛肉烩饭--牛肉没什么牛味,像是猪肉的口感。肉汁很咸,和底下的芝士烩饭也不和谐,要分开吃。烩饭是用冷碟子上的,很快就冷了,芝士凝固,影响口感。蜜糖无激素鸡翼--千万不要点,非常甜。本来以为是蜜糖bbq的口味,结果一口咬下去就像完全把糖当成盐在烧菜,完全没法吃。五个鸡翼只尝了两个就扔了。邻桌也是要把其他菜的酱浇在鸡翅上才勉强吃了几个。服务也比较随意,上次顺序完全不理西餐礼仪,先上烩饭,再上色拉,再上鸡翅,感觉是在吃快餐。
点了三个菜,有两个非常失败。
2024-11-02 0 瀏覽
11月嘅第一日扮吓文青,打卡銅鑼灣Cafe。店舖主打日式西餐。主食加$48可以升級成套餐。有多杯嘢飲,同埋餐湯,仲有甜品。CP值超高。重點係佢哋蛋糕有好多種選擇。睇到甜品控嘅我都花多眼亂。招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 呢道菜將大阪燒同意大利飯完美結合,鰻魚嘅鮮味配合香濃嘅意大利米飯,口感十分豐富。飯粒吸收咗鰻魚油脂,食落去滑順又唔膩,真係令人欲罷不能。胡麻醬卡邦尼意大利粉 呢款意大利粉用咗胡麻醬,味道非常特別,香氣四溢。醬汁濃郁,正好襯托出意大利粉嘅彈牙口感,加上少少黑胡椒,更添風味。士多啤梨酸奶士多啤梨酸奶清新可口,酸酸甜甜嘅味道非常開胃,幫助我食下一款甜品。凍檸茶 凍檸茶清新解渴,檸檬嘅酸味同茶香相得益彰,飲完之後感覺精神焕發,真係唔錯。櫻花濃蝦湯呢碗湯色澤橙黃,櫻花蝦嘅香氣令人陶醉,湯底濃郁,好有層次感。抹茶芝士蛋糕抹茶芝士蛋糕細膩滑順,抹茶嘅香氣配合芝士嘅醇厚,味道平衡得非常好,甜度適中。奶茶海綿蛋糕奶茶海綿蛋糕輕盈綿密,奶茶味道濃郁,食落去好似返到香港街頭,重溫舊日味道。

胡麻醬卡邦尼意大利粉

士多啤梨酸奶

凍檸茶

奶茶海綿蛋糕
2024-11-01 0 瀏覽
萬聖節晚上到銅鑼灣感受下節日氣氛 先去了一間樓上cafe食晚餐Cafe採用了水泥工業風 雖然地方不大但整潔明亮🥗UDC凱撒沙律 $108新鮮爽脆的沙律菜 上面灑有刨成薄片的巴馬臣芝士 還有車厘茄和煙三文魚 是個豐富的沙律🐤香草蜜糖無激素雞翼 $58嫩滑多汁的雞翼 經過香草的醃製 再塗上蜜糖 鹹甜交織 100分配搭之選🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138意粉上枱時香濃蒜香味很吸引 意粉口感剛好帶有微辣 軟殼蟹炸得金黃酥脆 整個配搭不錯🍰可以+$48 升級套餐 便可有櫻花濃蝦湯+甜品+飲品絕對推薦升級做套餐 因為套餐甜品是可以自選蛋糕一件 我選擇了抹茶芝士蛋糕轉了特飲特濃芒果乳酪+$15芒果乳酪味很香 飲品不會很甜 上面還有幾片玫瑰花瓣點綴 星期一至四有個很吸引的promotion +$28的話可以有蛋糕放題 喜歡吃蛋糕的朋友值得一試
Cafe採用了水泥工業風 雖然地方不大但整潔明亮

芒果乳酪味很香 飲品不會很甜 上面還有幾片玫瑰花瓣點綴

• 抹茶芝士蛋糕
  • 櫻花濃蝦湯
2024-10-29 343 瀏覽
店內裝潢以灰色為主調, 更設有梳化座位, 幾適合同朋友喺度聚會~ +$48 可以升級至套餐, 有櫻花濃蝦湯、精選甜品、特色檸檬茶/美式咖啡☕️🥣櫻花濃蝦湯加入粒粒櫻花蝦, 質感濃稠, 帶鹹香🥄名古屋鰻魚大阪燒意大利飯原條鰻魚大大件, 啖啖肉, 炒蛋幾嫩滑, 下面嘅risotto煙煙韌韌, 軟硬度適中, 口感creamy, 裏面仲有少量菇🥄關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯牛肉份量夠多, 醬汁用嚟撈risotto唔錯!🍰柚子芝士蛋糕芝士蛋糕口感順滑, 入口有柚子香氣, 味道香甜清新~

🥣櫻花濃蝦湯
加入粒粒櫻花蝦, 質感濃稠, 帶鹹香

🥄名古屋鰻魚大阪燒意大利飯

🥄關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯
牛肉份量夠多, 醬汁用嚟撈risotto唔錯!

🍰柚子芝士蛋糕
芝士蛋糕口感順滑, 入口有柚子香氣, 味道香甜清新~
2024-10-29
2024-10-28 265 瀏覽
呢間Undici係之前食過嘅Unnie姊妹店 跟餐加$48就有櫻花濃蝦湯 蛋糕同野飲 另加$15仲可以轉其他特飲添櫻花濃蝦湯口感順滑同好重蝦味 食得出粒粒櫻花蝦招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯 鰻魚原條上好肥美 仲有大阪燒Risotto 菇 紫菜絲同木魚碎 呢道fusion菜好睇又好食!蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹軟殼蟹好大隻 意粉乾身唔會覺得油淋淋咁 有唔少嘅蜆肉同蘑菇 蒜香味十足 食落亦唔會太辣香草蜜糖無激素雞翼雞翼外皮焦脆 肉質juicy 面頭淋滿香甜嘅蜜糖奶茶海綿蛋糕海綿蛋糕好鬆軟 有好香嘅伯爵茶味 特濃芒果乳酪芒果味幾濃郁 唔會太甜

口感順滑同好重蝦味 食得出粒粒櫻花蝦

香草蜜糖無激素雞翼
雞翼外皮焦脆 肉質juicy 面頭淋滿香甜嘅蜜糖

奶茶海綿蛋糕
海綿蛋糕好鬆軟 有好香嘅伯爵茶味

特濃芒果乳酪
芒果味幾濃郁 唔會太甜
2024-10-25 334 瀏覽
之前去銅鑼灣就多數都係去登龍街搵嘢食,今次就去咗耀華街百樂中心嘅一間Cafe,雖然咁隱蔽,但係高質、大推!★”`’-.,,.-‘`”-.,☆,.-`’`-.,,.-`’`★-.,,.-*🦀蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹比我想像中大份好多,顛覆咗我對Cafe嘅概念😂😂 蒜香味好出,意粉嘅硬度剛剛好,而且充滿着蜆肉,仲有大大隻嘅軟殼蟹🦀,好滿足!🍿焦糖脆脆鮮奶咖啡焦糖脆脆令到就算入唔到咖啡苦澀嘅你,都會好enjoy一杯咖啡!影相好睇,飲落都非常正!*逢星期一至四+$28仲可以嗌一款蛋糕🍰,最後就揀咗抹茶芝士蛋糕💚

🦀蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

🍿焦糖脆脆鮮奶咖啡

2024-10-25 290 瀏覽
餐廳環境好chill,非常適合三五知己或者情侶約會的好地方。明太子意大利粉配珍珠帶子 (HK$128)意粉色彩繽紛,賣相吸引。每一條意粉都掛滿明太子,加上蟹籽、蟹柳、珍珠帶子和紫菜,口感和味道都好豐富,必點之選。關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 (HK$138)牛肉份量十足,而且肉質柔軟。牛肝菌味道濃郁,令整個意大利飯味道提升。加HK$48有餐湯+甜品+檸檬茶/咖啡 櫻花濃蝦湯 味道香濃,喝起來口感豐富。柚子芝士蛋糕 入口細滑,柚子味道清香。榛子海綿蛋糕 口感綿密,榛子味道甜而不膩。加HK$15轉特飲焦糖脆脆鮮奶咖啡 香濃的咖啡加上酥脆可口的焦糖脆脆,味道非常夾,一試難忘。特濃芒果乳酪 濃郁的芒果味道,感覺好清新。
明太子意大利粉配珍珠帶子 (HK$128)
關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 (HK$138)
加HK$48有餐湯+甜品+檸檬茶/咖啡
櫻花濃蝦湯
味道香濃,喝起來口感豐富。
柚子芝士蛋糕
入口細滑,柚子味道清香。
榛子海綿蛋糕
口感綿密,榛子味道甜而不膩。
加HK$15轉特飲
焦糖脆脆鮮奶咖啡
香濃的咖啡加上酥脆可口的焦糖脆脆,味道非常夾,一試難忘。
特濃芒果乳酪
濃郁的芒果味道,感覺好清新。