2024-07-01 180 瀏覽
朱古力雪糕濃郁香滑,可以感受到濃郁朱古力味。而開心果雪糕則散發一股濃郁醇厚嘅開心果香氣,為整個雪糕帶來層次感。質地方面,兩種雪糕都十分綿密滑順,入口即融,令人回味無窮。配料亦相當新鮮可口,飽滿豐富。作為一個清涼消暑嘅甜品,呢款朱古力同開心果雪糕絕對令人一試難忘。

2024-06-01 272 瀏覽
自從上次海港城Venchi食過純素黃金杏仁焦糖朱古力味之後念念不忘。 因為唔係常設囗味,每次行過venchi都會睇吓有冇。 今日又一城venchi有純素巧克力雪葩!試新野! 當然無失望,話晒朱古力係佢本科😜 朱古力配橘子類最夾,所以選了柑橘雪葩配合 🤤好好味呀,識食一定係一啖有曬朱古力+柑橘🥰 喜歡venchi久唔久就有新口味,仲好照顧純素客人 🌱 不過今日買chcoclate bar嘅時候,只係得返一款純素🥹 希望 可以入返多啲純素朱古力啦🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

2024-05-28 199 瀏覽
又到左夏天食雪糕既季節,今日經過我最愛既Gelato老店,所以就買左2球食😋🩵甜品:Mini迷你裝(2種口味)$59本身想+$15要手工果仁脆筒,但售貨員告知部機壞咗,唯有下次再試,Gelato我揀咗最新出嘅綜合莓果芝士蛋糕味&榛子雲石巧克力,莓果芝士蛋糕味好有特色,好似食緊cheese cake咁,榛子雲石巧克力就有d咬口,有小小似金莎😛🌟九龍塘分店係有得堂食㗎🍦

🩵甜品:Mini迷你裝(2種口味)$59

🌟九龍塘分店係有得堂食㗎🍦
之前去rosewood 間venchi 雖然賣69蚊 但起馬有張櫈比你坐住食,員工好nice 唔會西面但呢間Venchi分店雪糕份量又小、員工唔好客明明只係街邊鋪,但賣成59蚊一啲service 都無離晒大譜。呢間咩垃圾公司黎咖?
但呢間Venchi分店雪糕份量又小、員工唔好客
明明只係街邊鋪,但賣成59蚊一啲service 都無
離晒大譜。
呢間咩垃圾公司黎咖?
2024-05-18
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2024-02-12 246 瀏覽
本人係雪糕愛好者,入左雪糕群組,大家都介紹Venchi 雪糕出色。Hkd 69蚊 兩球,唔算大球,但食完足以滿足。今次選擇左開心果味 同 粟子味。開心果味好濃郁,但比想像中甜,食頭兩啖會好驚喜,但之後開始慢慢漏(本人飲台飲要3分甜,豆漿習慣無糖)粟子味就混雜左少少奶味,甜度竟然比開心果低,個人覺得係岩岩好👍🏾 唔係好多地方會出粟子味,之前試過H記粟子味只屬一般,但Venchi粟子味絕對會介紹比鐘意粟子既朋友🤤雪糕非常creamy軟滑,質地比較易溶,但係價錢上少貴~

Hkd 69蚊 兩球,唔算大球,但食完足以滿足。
今次選擇左開心果味 同 粟子味。
雪糕非常creamy軟滑,質地比較易溶,但係價錢上少貴~

2023-02-28 654 瀏覽
雪糕仲比我發現咗有意大利雪糕就返唔到轉頭了,雖然價錢貴好多但係口感同埋味道真係冇得輸!呢一間嘅雪糕,最鍾意就係開心果味,開心果味十分濃,就好似食緊真嘅開心果咁樣😚😚而且雪糕嘅質地係好滑嘅配埋好濃嘅開心果味真係超級好的組合😋
2023-02-28 412 瀏覽
呢一間嘅意大利雪糕開咗都幾多分店下,個人覺得每一間分店嘅味道都係差唔多 😂所以我每次都係食開心果味同埋榛子朱古力🍫榛子朱古力就好似食緊Nutella 個款醬,完全就係一模一樣!另外開心果就係好濃嘅開心果😌
2023-02-24 317 瀏覽
Would like to indulge myself in venchi’s gelato world because their gelato is definitely one of the best in town! Tried their pistachio and 75% dark chocolate flavours for 120g, both of them are rich in flavour and smooth in texture. I love the crunchy texture of chocolate and nutty pistachio flavour.Remember to get buy one get one free voucher at Chope with designated credit card as it saves a lot!

2022-08-20 882 瀏覽
到左又一城仔仔就想食雪糕,就咁啱經過Venchi,望落幾好就入去想一試,一入店諗住幾好,講真呢間野啲味真係好少,得個5種味道,就問左下介紹,結果係十問九唔答,態度仲要差到爆,最後仔仔就叫左幾個味道,除左coconut好味少少,士多啤梨同橘子味真係一啲都唔好食,相比其他雪糕店真係唔太好,整體黎講味道真係唔太好,絶對唔會食第2次。另外,有幾個人買完直接喺入面食完先出去,我買左2個cones準備企喺到食就話唔得,呢種店嘅服務態度真係唔建議買。
2022-08-20
10 分鐘 (堂食)
2022-07-05 906 瀏覽
每次行大型shopping mall都會見到Venchi既影子😋,次次經過都會入去買番杯mini cup既 gelato 🍨黎食,平時食開75%特濃黑巧克力🍫(減50%糖分) ,貪佢既可可豆味勁香之餘😌仲唔會太甜😊,75%既特濃黑朱古力仲有少少回甘👍🏻🍨今次就想試下轉下新口味🙈,揀左💲55既 Mini size (2種𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑟𝑠) 一種揀左雲呢拿口味🍦,另一個揀左牛奶朱古力碎片🍼,唔好以為mini size就好細杯😂,店員次次都會將個杯D gelato "ut" 到勁實😳同堆到勁高身🥳,一個人食完成杯係已經會飽飽地架喇🤩。雲呢拿口味雖然見唔到有雲呢拿籽係 gelato入面,但都勁香香草味😋同口感非常之綿密,入口即溶完全唔會有沙冰口感🧊。🍼牛奶朱古力碎片雲呢拿口味既牛奶味勁濃🥹,比起雲呢拿口味既口感仲要再細再幼滑再綿密D🤤,入面仲有好多一塊塊細細片既牛奶朱古力碎片🍫,D朱古力碎片好有口感因為雪凍左佢係脆身既。
5 分鐘 (堂食)
2022-05-31 617 瀏覽
▪️ 皮埃蒙特榛子(7.5/10)+ 75%特濃黑巧克力 減50%糖分(7.5/10)+ 意式手工脆筒(7/10)💲59 Mini (2種口味) + 15其實本身想試呢間既純開心果味,不過依家好似得返開心果抹茶🥺見到皮埃蒙特榛子係新推出口味,可能純素同埋雪芭既關係,賣相有啲醜唔算好綿密,不過入口堅果味十足😳而75%既特濃黑巧克力,會比較有意式雪糕既黏感,減埋50%糖份,朱古力味果然超級濃,可惜自己一個食會有少少寡🫣加左個開心果朱古力筒,雖則有啲開心果碎,但味道唔重下次未必會加🤪另外頂頭嗰塊朱古力,係可以自己揀白或者黑朱古力架🍫🔎 整體評分(7.5/10)
皮埃蒙特榛子 + 75%特濃黑巧克力   + 意式手工脆筒

🔎 整體評分(7.5/10)
皮埃蒙特榛子 + 75%特濃黑巧克力   + 意式手工脆筒
2022-05-20 442 瀏覽
嗰日經過朗豪坊底層 比佢個朱古力檣吸引左!估唔到venchi除左意大利雪糕好食 佢地嘅朱古力都超正! 食過佢地嘅減糖同冇減糖朱古力 減左糖相對冇咁滑身🙈但食落唔甜 想食得健康啲 又想食朱古力 未嘗係一個好方法😎
最鍾意食雪糕🍦🍨𝐺𝑒𝑙𝑎𝑡𝑜 意式雪糕💓💓口感比較綿密 實在同黏牛奶同忌廉含量比美式雪糕低但含糖量較高 ꒰⌯͒•̩̩̩́ ᴗ •̩̩̩̀⌯͒꒱有得揀𝑐𝑜𝑛𝑒🍦或者杯裝🍨𝑀𝐼𝑁𝐼 𝑠𝑖𝑧𝑒 ➪ 2𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑟𝑠 - $55💚開心果味最鍾意食, 好香濃嘅開心果味開心果味好出, 有少少碎果仁口感唔錯, 好幼滑🥰甜到啱啱好🖤特濃黑朱古力味🍫75%超級濃郁好香可可豆味不會太甜苦濃的黑朱古力回甘嘅口感😎🧡血橙味帶少少酸, 橙味清新🍊無藥水味💊甜度啱啱好😆📍 𝐕𝐞𝐧𝐜𝐡𝐢 (九龍塘)🐰: 3.8/5

最鍾意食雪糕🍦
🍨𝐺𝑒𝑙𝑎𝑡𝑜 意式雪糕💓💓
口感比較綿密 實在同黏
牛奶同忌廉含量比美式雪糕低
但含糖量較高 ꒰⌯͒•̩̩̩́ ᴗ •̩̩̩̀⌯͒꒱

有得揀𝑐𝑜𝑛𝑒🍦或者杯裝🍨
𝑀𝐼𝑁𝐼 𝑠𝑖𝑧𝑒 ➪ 2𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑟𝑠 - $55

💚開心果味
最鍾意食, 好香濃嘅開心果味
開心果味好出, 有少少碎果仁
口感唔錯, 好幼滑🥰
甜到啱啱好

🖤特濃黑朱古力味
🍫75%超級濃郁
好香可可豆味
不會太甜
苦濃的黑朱古力
回甘嘅口感😎

🧡血橙味
帶少少酸, 橙味清新🍊
無藥水味💊
甜度啱啱好😆

📍 𝐕𝐞𝐧𝐜𝐡𝐢 (九龍塘)
🐰: 3.8/5
2021-09-28 836 瀏覽
十分推薦的Gelato😋🔸Pistachio好似一次過食好多粒開心果咁😂好濃郁好幼滑🤤🔸Raspberry好夠酸又無藥水味既甜,好好食😜🔸Truffle松露朱古力但食唔到松露味,不過有好多果仁碎。🔸Cappuccino 略嫌有少少甜以往食過Lemon🍋 Mascarpone&Caramelised Fig🍦味道都唔錯🥰
十分推薦的Gelato😋
🔸Pistachio
好似一次過食好多粒開心果咁😂好濃郁好幼滑🤤
🔸Raspberry
好夠酸又無藥水味既甜,好好食😜
🔸Truffle
松露朱古力但食唔到松露味,不過有好多果仁碎。
🔸Cappuccino
略嫌有少少甜

2021-09-24 535 瀏覽
買咗咁多次朱古力,呢次終於忍唔住買佢雪糕🍦食。推介榴槤味同開心果味,超級無敵正😍。結果買了10張$100 coupon做了會員😅!買十送一,每次買朱古力或雪糕仲有額外9折添😏。

買咗咁多次朱古力,呢次終於忍唔住買佢雪糕🍦食。

推介榴槤味同開心果味,超級無敵正😍。