餐廳: Verde MAR
資訊:

2024-04-26 946 瀏覽
召喚牛油果愛好者!🔖Taco💰99呢到嘅Taco可以比客人選擇唔同嘅玉料,而我哋今次揀咗嘅就係雞肉😋然後再夾雜住牛油果醬、洋蔥粒同蕃茄粒😍一啖咬落去,絕對係超滿足!不過個餅皮就會偏軟身啲,餡料比較容易跌出嚟,食嘅時候就要小心啲🙈💫推薦指數: 8.5/10​🔖Super Nachos 💰158Nachos同樣都係可以揀唔同嘅肉料,而我哋同樣都係揀咗雞肉🐣同埋份量都好多㗎🥰有滿滿嘅牛油果醬、蕃茄粒同芝士🤓個人認為呢個taco冇喺出面食到嘅咁濃味,相對較為清新啊😙💫推薦指數: 9/10​🔖Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa💰189超細嫩嘅慢煮牛肉配上濃郁嘅牛肉湯,呢道墨西哥菜味道相當唔錯啊😚感覺有啲似台灣嘅牛肉麵啊🤣呢道菜式仲配咗洋蔥同芫荽🌿我哋先將呢啲配菜擺入牛肉湯入面,然後再將牛肉夾喺墨西哥玉米餅內,最後蘸上醬汁,味道同口感都非常有層次!💫推薦指數: 8/10​🔖Homemade Churros💰78Churros可以算係我其中一款好鍾意食嘅甜品🫶🏻呢到嘅Churros外脆內軟,仲帶有少少煙靭嘅感覺🙈一上枱嘅時候已經聞到好香嘅玉桂味,食嘅時候再加上濃稠嘅朱古力
召喚牛油果愛好者!

🔖Taco

💰189
💫推薦指數: 8/10​

🔖Homemade Churros
💰78
Churros可以算係我其中一款好鍾意食嘅甜品🫶🏻呢到嘅Churros外脆內軟,仲帶有少少煙靭嘅感覺🙈一上枱嘅時候已經聞到好香嘅玉桂味,食嘅時候再加上濃稠嘅朱古力醬,自然就更加滋味啦☺️
💫推薦指數: 8/10
  • Super Nachos
  • Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa
  • Taco
  • Homemade Churro
放工想試吓新意思,於是就去咗呢間墨西哥風味嘅餐廳。嚟到呢度當然係食牛油果主題嘅菜式!背景有好多慢活樹懶做主題,餐廳空間感十足,仲有一個仙人掌花園。適合鍾意寫意生活嘅人喺呢度輕鬆一下。🌵🌵🌵🦥 餐牌有以牛油果做主題嘅菜式,我哋決定揀啲牛油果菜式,再要一個肉類主菜。小食:超級牛油果玉米片Starter: Super Nachos $159我哋完全低估咗呢個小食嘅份量。真係大大份,有好多牛油果醬🥑,仲有好多蕃茄、煙肉🥓同埋芝士。牛油果系列:牛油果薯條🍟🥑 $79AVOCADO FRIES呢個牛油果薯條,真係用原隻牛油果,切成一條條之後掉入去炸嘅!🔥我哋不約而同都想食呢個廚師推介🧑‍🍳!主菜:超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189Main: MELT-IN-YOUR-MOUTH SLOW COOKED BEEF CHEEK BARBACOA 🥩🌮慢煮嘅牛面肉,肉質鮮嫩入口即溶。食嘅時候可以先將切碎咗嘅洋蔥、香草淋係牛面肉上面,再滴少少🤏檸檬汁🍋🍸。甜品:牛油果雪糕 $88DESSERT:Avocado Ice cream 🍨 🥑特別一定要快啲食,睇落去係牛油果嘅賣相,但係入口有一種牛奶混合牛油果醬,

小食:超級牛油果玉米片
Starter: Super Nachos $159
Super Nachos

牛油果系列:牛油果薯條🍟🥑 $79
AVOCADO FRIES

我哋不約而同都想食呢個廚師推介🧑‍🍳!

主菜:超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189

甜品:牛油果雪糕 $88
DESSERT:Avocado Ice cream 🍨 🥑
Avocado Ice cream

特別一定要快啲食,睇落去係牛油果嘅賣相,但係入口有一種牛奶混合牛油果醬,介乎喺冰沙同埋介乎係冰沙同埋介乎係冰沙同埋雪芭嘅滋味。細細件份量啱啱好。

雖然每一份食物,一開始以為細細份細細份咁樣上,點知原來都幾飽肚。都幾大滿足。

Super Nachos
Avocado Ice cream
  • Avocado Ice-cream
  • Avocado Fries
4天前 0 瀏覽
一開頭俾呢間嘅牛油果料理吸引到,可惜計劃咗喺打風日去食,咁啱舖頭冇牛油果,但都發現原來有其他熟食都好出色!最推介就係超嫩入口即溶慢煮牛面肉。一入口,肉質嫩滑嘅,好香牛肉味,仲有濃郁嘅肉汁,真係融化喺口裏面,完全唔使咬,用舌頭輕輕一壓就散開喇,而且湯都好清甜,完全係食緊牛肉嘅鮮味。SIGNATURE FRIED CHICKEN。呢個炸雞做得外皮酥脆,但係雞肉仍然保持得好嫩滑,啖啖肉。QUESADILLA,選咗Chicken 。呢個 Quesadilla外層烤得剛好,唔會太硬,雞肉餡料亦調味得宜,係咁樣簡單嘅組合下都能夠表現出美妙嘅味道,加上啲芝士一流!OAXACA CHEESE FUNDIDO呢個芝士真係好正,融化嘅芝士綿滑有彈性,而且勁拉絲,配埋Chips真係好正!

QUESADILLA,選咗Chicken 。

OAXACA CHEESE FUNDIDO
想和大家分享最近嘗到的一家主打仙人掌的墨西哥餐廳。 餐廳位於上環的斜坡上,還沒有進去餐廳就已經被他們的大壁畫墻所吸引~打卡一流哈哈哈餐廳裏面的氛圍也是很chill,天花板上很多像燈籠一樣的雕飾,有草帽、仙人掌、樹懶等等。戶外也有一整個仙人掌小農莊。大家去的時候也一定要去看看。食物方面,我和朋友都以輕食為主要選擇目標,他們的taco挺好吃的~另一個亮點就是他們的飲品和Avocado Ice cream~Icecream是呈現牛油果的形狀,中間還有牛油果的籽。 但是吃起來口感非常的綿密,有點像香草味和牛油果味的mixed版本~又香又甜。炎炎夏日,喜歡清爽口感的朋友不妨去試試看~

炎炎夏日,喜歡清爽口感的朋友不妨去試試看~
2024-09-12 0 瀏覽
餐廳由墨西哥大廚主理,提供多款正宗墨西哥料理,除此之外更有自創牛油果菜式。平日午餐有Lunch Set,週末就主打Egg Brunch Set。店內環境行簡約悠閒風,令人感覺舒適。開胃前菜有牛油果Tostada,將牛油果砌成花花,賣相一流,好打卡able。牛油果Creamy,配埋下面嘅粟米脆脆令到整體口感豐富,值得一讚嘅係放咗一段時間都冇變腍。薄荷蕃茄芝士粟米片,配料包含酸忌廉、牧場芝士、薄荷、番茄、洋蔥同青辣椒。第一次食熱嘅粟米片,因為有醬所以預咗淋淋哋,但估唔到出奇地好味。旁邊附上流心雙煎蛋,讚👍炒蛋伴自家製碎豬肉腸味道鹹香,放上軟皮薄餅都幾match。另外有班豆蓉,豆香味濃郁,一開始唔係好接受到但用作伴菜反而可以提升整體味道,食晒都唔會覺得好膩。墨西哥蛋粟米多士,配料大同小異,粟米脆片上面放番茄、洋蔥、青辣椒同雙煎蛋,好似食緊小食咁。飲品方面推介牛油果奶昔,無額外調味,飲落順滑、Flamingo係Horchata mix Jamaica,微微酸甜,肉桂味突出,值得一試。

• Avocado  Smoothie
  • Avocado Tostada
  • Avocado Smoothie
  • Avocado  smoothie
  • Horchata
  • 牛油果奶昔
路過水街俾特別嘅牆壁畫吸引咗入去呢間餐廳 . 店內裝修恍如叢林好有feel,天花上有好逼真嘅樹瀨,另外又有牛仔帽、蜥蜴等等佈置,又有不少植物點綴,既有異國風情又令人置身鬧市中綠洲. 餐廳有墨西哥大廚主理夠正宗主打牛油果及仙人掌菜式. 唔使咁呀大廚仲有個YouTube頻道”Owen & Eli’s Kitchen”係教小朋友整嘢食㗎睇過都有好多健康飲食主意. 飲品叫咗牛油果smoothie 同青檸梳打. 前者果腹感十足後者啱晒炎炎夏日. ⭐️炸牛油果條呢個幾有特色唔係度度有㗎. 炸粉好薄又有營養. 真係冇諗過咁樣食牛油果,香脆得來唔油膩. 可以沾上酸酸辣辣嘅青檸汁更加開胃. 仲可以要求gluten free 添. ⭐️超嫩入口即溶慢煮牛面肉低溫慢煮夠健康,真係零舍嫰滑入味,個湯底簡單調味都好好飲係好原汁原味嘅牛肉鮮味. 牛肉可以用薄餅夾住,再加上生洋蔥、香蔥、酸辣醬同埋青檸汁,好滿足. 一個菜式幾種食法. ⭐️牛油果雪糕賣相有心思,真係用牛油果殼承載,食落有香濃牛油果味而且好奶滑,再配以芒果同辣椒製成嘅雪葩「果核」口感更清新. 鍾意牛油果,又想試吓比較少見嘅特色墨西哥菜可以bookmark有

⭐️炸牛油果條

⭐️超嫩入口即溶慢煮牛面肉

⭐️牛油果雪糕

鍾意牛油果,又想試吓比較少見嘅特色墨西哥菜可以bookmark有機會試吓. 留意返小店人手短缺,所以牆上面都貼咗通告請顧客多多包涵,點菜同埋埋單可能就要等下.

• 超嫩入口即溶慢煮牛面肉
  • 牛油果薯條
  • Avocado Ice-cream
2024-09-09 0 瀏覽
Verde Mar(西環)餐廳位於港島西環西營盤水街41號地下,餐廳裝修簡約以田園風格為主調,戶外平台種有多種植物,天花掛有多種手作製品,牆上掛有多款色彩繽紛的墨西哥帽子,令到餐廳環境有墨西哥慢活度假風情,餐廳主打傳統地道新派墨西哥菜,餐廳主廚和服務員都喺墨西哥人,好熱誠友善招呼客人。Melt-In-Your-Mouth Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa超嫩入口即溶慢煮牛面肉配有薄餅三片,香茜,洋蔥粒,青檸和辣醬,將香茜,洋蔥粒和青檸放入牛面肉湯內撈勻後飲湯,入口清甜,不膩,牛面肉真的超嫩滑,有牛味不羶,薄餅香脆可口。Avocado Romaine Salad牛油果沙律份量真巨大的沙律,,沙律菜內有芝士,車厘茄,牛油果,紅蘿蔔絲,紫椰菜絲和雜菜等,配有蜂蜜糖醬,沙律菜入口新鮮清爽,牛油果食落好綿滑。Mexican Rice Pudding墨西哥米布丁墨西哥米布丁入口有好濃郁嘅玉桂味,有口感,配有提子乾微甜,一個好特別的甜品,。飲品有Flamingo和Fresh Lime Soda,青檸疏打夠凍,飲落透心涼。
Verde Mar(西環)

Avocado Romaine Salad牛油果沙律

Mexican Rice Pudding墨西哥米布丁

2024-09-07 0 瀏覽
今日去左朋友屋企做House Warming👭,朋友介紹佢屋企附近既餐廳食返個Brunch再上去。見到佢地間餐廳店員都係講英文,走墨西哥風,仲有用牛油果做主打🥑,我呢個牛油果控就二話不說去左試下。牛油果奶昔🍹🥑呢D天氣見到綠綠地色就覺得好清新,飲落去都係。估唔到奶昔佢地奶味唔重,牛油果味反而勁出,好似成個牛油果打成一杯飲品咁,鍾意牛油果必試。牛油果蘑菇芝士奄列🐣🥑奄列裡面有拉絲芝士,蘑菇味好香,成件事好夾,上面仲有切片牛油果,做Brunch係一流。墨西哥蛋粟米多士🇲🇽🥪開頭以為係一個麵包,點知粟米多士係大粟米片既意思,佢地上面有隻半熟蛋,連埋個厚脆粟米片口感好豐富,除左蛋汁仲有豆蓉。可以點埋一齊食,好多食法。Burrito🌯🥑食墨西哥菜點可以唔食Taco,佢地仲好特別,有埋飯包埋一齊。呢個薄餅有少少辣,更加惹味。我建議大家一定要加$15牛油果片,因為包埋一齊食勁rich。呢間小店有唔少外藉既客人,裝修又有異國風情,陽光射入黎再食埋個Brunch,成件事好Chill😎,好有假日午餐既感覺。推介🥑牛油果控🥑黎開一定要試!地址:香港西營盤水街41號@verdemarhk#慢活 #墨西哥 #西

牛油果奶昔🍹🥑

#香港美食
#牛油果
#mexicanfoodhk
2024-09-04 0 瀏覽
💚牛油果 x 墨西哥主題嘅餐廳 周圍都係異國情調& 有趣既裝飾品,全部都係手工製作😲感覺都好舒服💚先叫左個taco, 三大塊軟皮夾餅入面夾住香汁豬柳 + 五顏六色嘅蔬菜 + 最重要嘅牛油果醬🫑🥦🍆🌮成個餅都好Juicy味道清新 🌮🥙🌯除咗呢個豬肉, 亦都可以揀其他配料, 例如燒汁雞脾/烤豬肉/自家製碎豬肉腸/ 烤魚柳 /脆魚柳, 款式種類都好多💚跟住叫咗個墨西哥惹味雞翼🌶️如果想挑戰吓全世界第二級最辣嘅🌶️🌶️辣椒嘅話可以試吓哈瓦那辣椒王不過我就揀咗香甜蕃茄辣椒Mild d 大大隻雞翼嘅配合豐富嘅醬汁 🌶️小心食到污糟晒😜嗌埋杯Cocktail 🍹Jarrito (Ha-Ri-To) Tequila. Choice of Jamaica, Orange Juice, Grapefruit清新嘅味道 👅
💚牛油果 x 墨西哥主題嘅餐廳
周圍都係異國情調& 有趣既裝飾品,全部都係手工製作😲
感覺都好舒服

Mild d
大大隻雞翼嘅配合豐富嘅醬汁 🌶️
小心食到污糟晒😜

嗌埋杯Cocktail 🍹
Jarrito (Ha-Ri-To)
清新嘅味道 👅
🥑牛油果控天堂|慢生活✨🇲🇽由真墨西哥人Chef Eligio主理👨🏻‍🍳🌟主打以牛油果🥑為主的墨西哥菜✨特別設有花園🪴, 種植仙人掌🌵香草🌿等植物🧑🏻‍🌾實現 From farm to table, 呈現食物天然原始的一面😌🦥餐廳內外可見可愛樹懶的足跡, 外牆壁畫至內部裝飾品天花掛滿不同造型的Piñata🐴✋🏻皆是由主廚及其團隊親自製作, 十分有誠意🧘🏻假日坐喺窗邊位, 感受溫暖的日光☀️, 感覺輕鬆寫意☺️🔸Super Nachos🥑 $159 6/10☑️可自選肉類:雞|豬|素食份量好多🤩✔️牛油果醬, 蕃茄粒, 酸忌廉, 芝士🧀😋粟米片好脆, 配拉絲芝士🧀😻整體清新, 唔膩~🔸Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa $189 7/10🫨幾特別, 平時墨西哥菜好少見🤣好似 🇨🇳中式x墨西哥 🇲🇽fusion dish🐮慢煮牛肉肉質軟腍鮮嫩🤤🍴輕輕一撕, 唔洗點咬, 真係超級腍🤯🥣以清湯燉煮, 湯頭清香鮮甜配3塊玉米餅🫓(Tortilla), 可加配料包住食青檸汁|生洋蔥粒|芫茜|辣汁🌶️🔆多種食法, 不同味道, 增添風味🆙🔸Latte☕️ $40 6/10
🥑牛油果控天堂|慢生活✨
🇲🇽由真墨西哥人Chef Eligio主理👨🏻‍🍳
🌟主打以牛油果🥑為主的墨西哥菜
✨特別設有花園🪴,
種植仙人掌🌵香草🌿等植物
🧑🏻‍🌾實現 From farm to table,
呈現食物天然原始的一面😌

🦥餐廳內外可見可愛樹懶的足跡, 外牆壁畫至內部裝飾品
天花掛滿不同造型的Piñata🐴
[墨西哥獨有的節慶裝飾, 入面裝滿玩具和糖果]
✋🏻皆是由主廚及其團隊親自製作, 十分有誠意

🧘🏻假日坐喺窗邊位, 感受溫暖的日光☀️,
感覺輕鬆寫意☺️

🔸Super Nachos🥑 $159 6/10
☑️可自選肉類:雞|豬|素食
份量好多🤩
✔️牛油果醬, 蕃茄粒, 酸忌廉, 芝士🧀
😋粟米片好脆, 配拉絲芝士🧀😻
整體清新, 唔膩~

🫨幾特別, 平時墨西哥菜好少見
🤣好似 🇨🇳中式x墨西哥 🇲🇽fusion dish
🐮慢煮牛肉肉質軟腍鮮嫩🤤
🍴輕輕一撕, 唔洗點咬, 真係超級腍🤯

🥣以清湯燉煮, 湯頭清香鮮甜
配3塊玉米餅🫓(Tortilla), 可加配料包住食
青檸汁|生洋蔥粒|芫茜|辣汁🌶️
🔆多種食法, 不同味道, 增添風味🆙

🔸Latte☕️ $40 6/10
🔸Avocado smoothie🥑 $78 6.5/10
💚成杯淺綠色, 望落好舒服☺️
🥑純牛油果, 比較稠身🤏🏻
但口感順滑, 冇添加好多糖😽
天然的味道, 感覺健康🥰
  • Avocado  Smoothie
2024-08-22 68 瀏覽
Verde Mar源自西班牙文「綠海」的意思,用來形容墨西哥海岸Sea of Cortez的美景🌊。餐廳充滿異國情調,天花板懸掛着很多墨西哥節慶裝飾Piñata和手工製的玩偶🦥。🥑Avocado Fries ($79)本身對牛油果沒有太大興趣,想不到這道小食竟然帶給我驚喜😯。牛油果熟度適中,幾creamy,有淡淡清甜味,炸得外脆內軟,配上青檸醬更開胃😋,多吃也毫無罪惡感。🌮Taco ($99)墨西哥玉米捲餅的內餡份量十足,我們點了雞肉、豬肉🐖及蘑菇各一,配料還有牛油果醬、碎蕃茄粒🍅、洋蔥粒等,口感非常豐富。薄餅皮薄軟身,可擠上少許青檸汁,味道更清爽。🥘Slow-cooked Beef Cheek Barbacoa ($189)慢煮牛面肉煮得很嫩滑,肉質軟稔🐮,入口即溶,完全不肥膩,更沒有牛騷味。牛肉湯頭香氣四溢,內裡有洋蔥、芫荽🌿等香料,連同薄餅一併吃,味道更加有層次。🍌Mexican Banana Split ($78)墨西哥香蕉船賣相吸引,打卡一流。烤香蕉味道特別香甜,香蕉表層燒得脆口🤤,焦香味重,吃起來軟軟糯糯。雪糕玉米味濃郁🌽,一冷一熱的口感超棒!🌟總結:餐廳環境舒適,採光度十

🥑Avocado Fries ($79)

🌮Taco ($99)

Taco

🍌Mexican Banana Split ($78)

Mexican  Banana  Split

🌟總結:餐廳環境舒適,採光度十足,室外更設有一個小花園,種滿了可食用的墨西哥仙人掌🌵和香草。食物主打健康天然,營養豐富。整個用餐體驗非常特別👍,有點小清新的感覺。
Mexican  Banana  Split
2024-08-22 70 瀏覽
以牛油果🥑作主題,有很多不同的菜式,特別又健康。外牆有可愛的樹懶🦥壁畫,店內也掛了手作墨西哥和樹懶裝飾。❁ Avocado Tostada($89)大大朵牛油果🥑玫瑰花賣相好靚💚 花下面是脆栗米餅,又薄又松脆,我私心真的很喜歡。❁ Taco (3pc)($99)玉米餅🌮皮加上餡料,餡料有幾款可自選,配上番茄、牛油果醬等,味道和口感都十分豐富。我們這次選了~Chicken、Chorizo、Mushroom❁ Oxtail ($199)肉質很細嫰,完全不會韌❁ Avocado Icecream($88)牛油果味濃郁,冰涼細滑,「牛油果核」是芒果🥭雪葩。
以牛油果🥑作主題,有很多不同的菜式,特別又健康。
外牆有可愛的樹懶🦥壁畫,店內也掛了手作墨西哥和樹懶裝飾。

❁ Avocado Tostada($89)

❁ Taco (3pc)($99)

❁ Oxtail ($199)
肉質很細嫰,完全不會韌

❁ Avocado Icecream($88)
牛油果味濃郁,冰涼細滑,「牛油果核」是芒果🥭雪葩。
Taco (3pc)
Oxtail
Avocado Icecream
Avocado Tostada
Taco (3pc)
Oxtail
Avocado Icecream
2024-08-21 36 瀏覽
​🥑AVOCADO TOSTADA以玉米片做底,上面放上牛油果己經調好味道重有辣、唔辣選擇!拼成花型既牛油果片牛油果軟滑玉米片爽脆。​🥑TACO 🌮通常 Taco 餡料中最常會吃到會係牛肉或豬肉,雞肉會比較少見的,所以選擇左雞肉黎試試!重有其他口味,炸魚、烤魚、香腸,多款選擇。配上新鮮蕃茄,口感清新~​🥑SIGNATURE FRIED CHICKEN用20種配料醃制24小時既雞翼,雞翼酥脆,雞肉嫩滑,配上微辣醬汁,口感更惹味​🥑AVOCADO SMOOTHIE 選用新鮮牛油果即製而成,口感十分creamy,營養十足,清新口感​🥑Mexican Chocolate 濃濃朱古力配上肉桂,口感濃滑!有別一般朱古力既味道,唔會太甜,但又充滿朱古力既口感。​由墨西哥人主理🇲🇽🧑🏾‍🦱環境舒服,冷氣足夠,而且好多墨西哥既裝飾🪅 充滿濃濃墨西哥風情⋯

🥑AVOCADO TOSTADA
以玉米片做底,上面放上牛油果己經調好味道
重有辣、唔辣選擇!拼成花型既牛油果片牛油果軟滑玉米片爽脆。

🥑TACO 🌮
重有其他口味,炸魚、烤魚、香腸,多款選擇。
配上新鮮蕃茄,口感清新~

🥑SIGNATURE FRIED CHICKEN

🥑AVOCADO SMOOTHIE

🥑Mexican Chocolate

2024-08-19
༺ Verde MAR ༻以牛油果為主題的墨西哥餐廳🇲🇽🥑外牆有樹懶壁畫,店內也有墨西哥和樹懶裝飾,而且坐近窗口位,有日光感覺舒服☀️🦥🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵➳ Avocado Tostada ($89)賣相好靚,有好大朵牛油果花🥑🌼下面有脆玉米餅,配上熟度剛好的牛油果,健康又好吃😋➳ Taco (3pc)($99)玉米餅皮配上餡料,可自選肉類或蔬菜,揀左雞肉,不韌軟嫩😆煙靭餅皮配上番茄、牛油果醬、青檸汁,味道好夾、口感豐富🌯➳ Burris Beef Stew($189)可配飯或玉米餅皮,牛肉份量多,用叉電可輕輕分開牛肉~ 味道香濃!➳ Burrito Bowl Supreme($169)Burrito 轉了做沙律,感覺上更健康~ 揀了雞肉,同樣軟嫩!而且有拉絲芝士,有驚喜😆➳ Fresh Lime Soda($38)
༺ Verde MAR ༻

🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵
➳ Avocado Tostada ($89)

➳ Taco (3pc)($99)

➳ Burris Beef Stew($189)

➳ Burrito Bowl Supreme($169)

➳ Fresh Lime Soda($38)
呢間餐廳環境好似一個小森林 無論壁畫定吊飾 都係綠油油 仲有一隻我最鍾意嘅超大隻🦥公仔喺牆上 🥢牛油果雪糕 $88 牛油果造型 但其實100%係雪糕 味道濃郁 仲好似加咗啲椰子奶 但唔會太甜 🥢 Tacos 3px $99 有唔同餡料揀 包括雞/豬/魚/蘑菇/veggies等等 我就揀咗chicken, al pastor pork同carnitas pork al pastor pork 係marinated pork 而carnitas pork 就係慢煮豬肩肉 Taco係軟皮 三款都好惹味 再加上配料蕃茄粒同洋蔥粒 我自己就最鍾意marinated pork 因為濃味啲 🥢Steak arrachera carne asada $289 美國安格斯牛柳 牛味濃郁 配埋莎莎醬勁濃墨西哥風味啦 😂 🍸Rum spiked Horchata $78 有rum, horchata 同cinnamon 因為有vanilla同牛奶 所以味道甜甜地 同時酒味幾濃 🍸Jarrito $78 🧉 隻杯外型好特別 好有墨西哥原住民部落嘅感覺 有tequila, honey 同cinnamon 味道偏
🥢牛油果雪糕 $88

而carnitas pork 就係慢煮豬肩肉
Taco係軟皮 三款都好惹味 再加上配料蕃茄粒同洋蔥粒
我自己就最鍾意marinated pork 因為濃味啲

美國安格斯牛柳 牛味濃郁 配埋莎莎醬勁濃墨西哥風味啦 😂

🍸Rum spiked Horchata $78

🍸Jarrito $78 🧉
 隻杯外型好特別 好有墨西哥原住民部落嘅感覺 有tequila, honey 同cinnamon 味道偏酸同濃烈
2024-08-07
  • avocado ice cream