餐廳: Villa 26
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
黑松露就食得多,咁認真去食一個黑松露set又真係好似無試過🤭加上餐廳環境好舒適,係時候要帶另一半嚟享受一下🫶🏻準備好捧住個肚走喇🤰🏻؄❝黑松露二人套餐❞🪐 黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律喺擺盤上係十分精緻,未食之前首先眼睛被吸引🤩用上龍蝦、牛油果、蟹肉砌成非常豐厚嘅timbale😍加上混入咗黑松露,味道完全融入👍🏼作為前菜,味道唔會做得太濃,淡淡食到黑松露嘅香又唔會搶走海鮮嘅味道😋§🪐 黑松露野菌湯比較鍾意野菌湯好似佢咁,會有好多野菌碎粒增加口感🍄‍🟫咁樣就變得唔單調,又唔會太腬😌湯嘅味道好香濃,濃郁嘅菇味仲可以係口內停留😋§🪐 海膽忌廉汁黑松露片燴飯我本應預期佢係一小碟😆原來佢係小口份量,同樣都係擺設得靚靚仔仔咁🤭整個飯都被海膽汁包圍,入口比較綿身!因為加咗黑松露片,所以喺味道上黑松露味會再突出啲🤏🏼食完都唔需要擔心太飽!§🪐 A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒上枱已經切好咗,省卻咗會切到成枱都係碎嘅情況🫢見到粉嫩嘅和牛柳,已經急不及待想開動😆和牛嘅油脂香帶動咗整個菜式,入口軟腍😋酥皮焗到脆一脆,厚實得嚟又夠脆口,中間有層黑松露醬,所以食起上嚟亦會多一份香氣😶‍🌫️§🪐 黑松露法式

❝黑松露二人套餐❞

🪐 黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律

喺擺盤上係十分精緻,未食之前首先眼睛被吸引🤩
🪐 黑松露野菌湯

黑松露野菌湯
湯嘅味道好香濃,濃郁嘅菇味仲可以係口內停留😋
🪐 海膽忌廉汁黑松露片燴飯

🪐 A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒

上枱已經切好咗,省卻咗會切到成枱都係碎嘅情況🫢

🪐 黑松露法式焦糖燉蛋
🪐 黑松露提拉米蘇雞尾酒

估唔到連甜品呢一part都可以用得到黑松露嘅元素😲燉蛋都算滑身,加入咗黑松露嘅味道就近似我哋平時食松露炒蛋咁🤭
黑松露法式焦糖燉蛋
而有黑松露嘅cocktail就會帶黎意想不到嘅味道,苦澀之後會有甜味,同時夾雜住黑松露嘅味道,都幾得意😎

؄
將黑松露運用到淋漓盡致,連甜品都大玩花款😆如果你都係一個黑松露迷,咁就真係要嚟試一試喇😉
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2025-01-13
2024-12-21 801 瀏覽
《尖沙咀下班好去處》下班時跟朋友去chill一chill,就會想起尖沙咀海旁的Villa 26餐廳,環境舒適又可欣賞風景。這次去了夾環境浪漫de西餐,現在還有聖誕裝飾挺美欵,去到可以打卡一下。由食物到飲品選擇算是多的,而且口味大眾化,素食人士也可在這放心吃🙈。-飲品由有酒精和無酒精飲品也有,點了無酒精飲品 Berry Smoothie ($78) 和Fruit Punch ($78)。吃東西前來杯飲品,跟朋友邊喝邊談天。無酒精飲品也有簡單裝飾,可以打卡一下📸,酸酸甜甜的味道感覺清新。-沙律喝完飲品就吃個沙律來開開胃唄。我們點了藜麥牛油果沙律配蜜糖橄欖油 ($158),這個味道清新又開胃感可以的。牛油果質感軟滑,配著藜麥味道較豐富,沙律菜口感爽脆。-主食素食和肉肉美食選擇多,每款點一個來吧,點了烤豬腩肉配菠蘿沙沙 ($268)和純素肉漢堡配薯條 ($198)。烤豬腩肉皮脆肉嫰,豬皮香脆不油膩,豬腩肉肉質軟腍肥而不膩,配菠蘿沙沙吃中和食物油膩感。純素肉漢堡質感挺像真肉,味道香濃挺有嚼感。-甜品這裡的甜品不貴,所以點來試試看唄,我們牛角酥窩夫配紅豆蓉及綠茶雪糕 ($88)。熱辣辣的牛角酥窩夫
《尖沙咀下班好去處》

飲品

沙律
主食

純素肉漢堡質感挺像真肉,味道香濃挺有嚼感。

甜品
這裡的甜品不貴,所以點來試試看唄,我們牛角酥窩夫配紅豆蓉及綠茶雪糕 ($88)。熱辣辣的牛角酥窩夫,是外脆內軟挺香牛油味,加配雪糕吃是冰火交融的口感。紅豆蓉清甜帶點起沙質感,整體味道不會太甜。
2024-12-11
餐廳:Villa 26 (尖沙咀)地址:尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G1-4, 22-26, 28-32及33A號舖喺尖東返教會返咗接近10年,差唔多次次都會經過尖東海旁呢堆長期都好多人喺度飲酒傾偈嘅酒吧餐廳🍻,唔講唔知原來好多間都開咗超過10年,今次去嘅呢間Villa 26就屹立咗喺尖東海旁十幾廿年,喺近5年先轉名,所以最近佢哋推出咗個5週年優惠套餐,亦都因為咁而吸引咗我去🤩餐廳分開咗室外同室內座位,5-6點左右嚟到坐外面,就可以一次過飽覽晒維港嘅日頭、日落同夜景🌃,好彩最近叫做咗涼返少少🤏,坐出面都叫做冇咁熱,不過平時夏天行過會見到餐廳開風機🌬️、冬天就開暖爐🔥。另一個面對嘅問題就喺有啲人會食煙🚬,所以我都喺決定坐室內,一嚟有冷氣,二嚟室內嘅環境都幾舒服,昏暗浪漫得嚟幾有情調🥰,諗緊節日仲會有唔同盞鬼得意嘅裝飾呢個5週年優惠2人套餐承惠$988加一,有前菜、湯、意大利飯、主食同甜品共5個Courses。前菜揀咗A4鹿兒島和牛他他薯仔千層同藍鰭吞拿魚他他西米薄脆配魚子醬各一,前者見到粒粒充滿油花嘅和牛粒同金箔鋪咗喺千層薯仔上面🥔,肥美嘅和牛香喺薯仔香當中散發出嚟🤤;後者喺一塊香脆嘅
餐廳:Villa 26 (尖沙咀)

後者喺一塊香脆嘅米餅再放上藍鰭吞拿魚他他同魚子醬,雖然細細份但兩者都突顯到食材嘅精緻同高貴,為呢餐打響頭炮😎,另外仲各自配上清新嘅藜麥青瓜沙律🥗

之後有黑松露忌廉菌湯同經典法式洋蔥湯,兩款足料嘅自家製餐湯各自帶嚟唔同嘅風味同特色,前者飲落帶有顆粒感之餘仲有濃郁嘅蘑菇香;
後者就較為清甜,洋蔥滋味勢不可擋🤓

輕炙日本鮮帶子配鮮蠔忌廉意大利飯賣相的骰細緻,底面各有一片輕輕炙燒過嘅鮮甜帶子,面頭再放咗黑魚子,中間包住用蠔汁打造嘅忌廉意大利飯🦪,鮮味十足,如果份量可以多啲就好喇🙈
It’s
主食有五款,其中兩款要加錢,揀咗唔使加錢嘅美國頂級安格斯肉眼扒配鵝肝黑松露醬🥩,一上枱見到呢塊坑紋靚扒就忍唔住流晒口水😋,雖然唔算話特別多肉汁💦,但肉眼扒肉質軟嫩鮮香,陣陣牛羶香零舍吸引,配埋鵝肝黑松露醬或者芥末一齊食就更有提鮮作用⬆️

最後是日甜品喺咖啡朱古力蛋糕🍰,朱古力同咖啡層互相夾雜,整體味道濃而不溜,放咗新鮮士多啤梨同士多啤梨乾去中和多餘嘅甜滯感,呢個時候配多杯咖啡或者紅酒就一流😚
2024-10-23
15 分鐘 (堂食)
2024-09-25 2237 瀏覽
朋友生日,揀左呢間特別少少的餐廳慶祝生日🎉🍾餐廳對住維港海景,好chill~不夠8點已經9成滿。8點有駐場歌手,成個環境都好relax,仲點左首生日歌比朋友♥單叫比較貴,推薦2人set dinner $988,有曬前菜、湯、主菜同甜品,性價比高。🐟吞拿魚他他配藜麥青瓜沙律配搭黑松露增添鮮味,好高貴的一道菜。🥔A4鹿兒島和牛他他薯仔千層有好多層薯仔片造成,加上豐富芝士好有口感,呢個比他他更好食🤤🥣黑松露忌廉菌湯+洋葱湯忌廉菌湯好香濃,口感細緻,洋葱湯中間的芝士包有驚喜,非常有法式情懷。兩個湯都好飲。🍚帶子忌廉意大利飯呢個係已經preset一人一份。分量不多但勝在味道突出,意大利飯係有咬口的,帶子好香牛油味。🥩安格斯肉眼牛扒配鵝肝黑松露醬5成熟剛剛好,牛扒偏大塊,切開係粉嫩的。最愛個鵝肝黑松露醬,不會咸而且好相,同牛扒好夾。🍎Apple crumble蛋糕微暖,甜度剛好。預先同店員寫生日字,店員好細心同駐場歌手夾左唱歌的時候上甜品,朋友好驚喜♥每個店員服務都超好,不斷加水收碟等等,今晚滿載而歸。真心推薦比大家。🥢Villa 26 🌏尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G1-4, 22-26,
朋友生日,揀左呢間特別少少的餐廳慶祝生日🎉🍾
餐廳對住維港海景,好chill~不夠8點已經9成滿。
🐟吞拿魚他他配藜麥青瓜沙律
配搭黑松露增添鮮味,好高貴的一道菜。
🥔A4鹿兒島和牛他他薯仔千層
🥣黑松露忌廉菌湯+洋葱湯
🍚帶子忌廉意大利飯
🥩安格斯肉眼牛扒配鵝肝黑松露醬
🍎Apple crumble
🥢Villa 26
🌏尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G1-4, 22-26, 28-32及33A號舖
2024-09-24
2025-01-27 0 瀏覽
通常去尖東都係去飲酒,不過次次都經過見到呢間餐廳好靚,一直都好想嚟試吓,咁啱經過見到佢新出咗個黑松露二人晚餐,價錢好抵食,咁就同屋企人嚟試吓啦。呢度出面嘅環境好靚,但係估唔到入面仲靚,佢嘅裝修都係行高級風格,好適合情侶拍拖或者慶祝生日。黑松露野菌湯湯汁濃郁,而且香氣撲鼻,入口即化嘅野菌同黑松露嘅獨特香味完美結合,令人一試難忘,非常適合作為餐前開胃菜享用。海膽忌廉汁黑松露燴飯米飯唔會太硬,口感滑嫩濕潤,配上香濃嘅忌廉汁同黑松露,味道層次分明。海膽非常新鮮,同黑松露好夾,雖然份量唔係好多,但係都已經感覺好滿足。主菜方面,我哋選擇咗炭燒頂級美國肉眼扒配黑松露牛油。肉眼扒外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,每一啖都充滿咗炭燒嘅香氣。而黑松露牛油更係畫龍點睛,將肉嘅鮮美提升至另一個層次。呢間餐廳又靚又抵食,而且服務態度好好,裏面嘅裝修仲好適合影相,真係好推薦大家嚟慶祝生日或者慶祝節日,拍拖帶女朋友嚟一定會好開心。

海膽忌廉汁黑松露燴飯

2025-01-26 0 瀏覽
去尖東你會諗起飲酒?我就會諗起食威靈頓牛喇!尖東呢間餐廳我已經去咗好多年,環境舒適啱同朋友飲酒傾偈,連食物質素都超級高。✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦黑松露雙人套餐 $1,288[前菜]✦黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律蟹肉龍蝦鮮味十足,加埋Creamy口感,每食一啖都係滿足[湯]✦黑松露野菌湯 Black Truffle Mushroom Soup超多蘑菇碎嘅黑松露野菌湯,有少少忌廉,唔會搶過黑松露嘅香氣,濃厚度適中[意大利飯]✦海膽忌廉汁黑松露片燴飯生熟到做得非常好嘅Risotto,帶少許嚼勁,非常好味[主菜]✦ A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒依個一定要食!有別於一般嘅威靈頓牛,唔用牛柳改用和牛西冷,油脂味更香、而且更加容易咀嚼,無論切同咬,都唔會令到成件威靈頓扒散件;外層酥皮鬆脆,同中間嫩滑嘅和牛,形成對比。好味。[甜點]✦黑松露法式焦糖燉蛋✦黑松露提拉米蘇雞尾酒
黑松露雙人套餐 $1,288

[前菜]
✦黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律
蟹肉龍蝦鮮味十足,加埋Creamy口感,每食一啖都係滿足

[湯]

[意大利飯]
✦海膽忌廉汁黑松露片燴飯
生熟到做得非常好嘅Risotto,帶少許嚼勁,非常好味

[主菜]
✦ A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒

[甜點]
✦黑松露法式焦糖燉蛋

✦黑松露提拉米蘇雞尾酒
  • 威靈頓牛扒
Villa 26位於尖沙咀中心,地點鄰近海旁,設有戶外座位,餐廳內佈置得好有情調,燈光稍暗增添幾分浪漫氣氛,環境舒適,特別適合帶同另一半嚟用餐。▪️BLACK TRUFFLE SET DINNER▪️💰$1288/2每一道菜式都有黑松露元素,菜式創新又有特色,而且擺盤都有花心思▪️Appetizer🔸黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律擺盤超精緻,要打開個玻璃瓶好有儀式感,啖啖都食到絲絲蟹肉,當中仲混入黑松露同牛油果蓉,口感好有層次!旁邊嘅沙律菜伴住黑松露芝士粒,爽脆又好味▪️Soup🔸黑松露野菌湯啖啖香濃野菌味,飲到菇菌粒,成碗忌廉湯充滿黑松露香氣▪️Risotto 🔸海膽忌廉汁黑松露片燴飯燴飯用上海膽忌廉汁,顏色搶眼又美味,米飯粒粒飽滿有口感,表面更灑上黑松露片▪️Main Course🔸炭燒頂級美國肉眼扒配黑松露牛油主菜有一份,肉眼扒大大塊可兩人分享,表面燒至微微帶焦脆,口感軟嫩多肉汁,塗上黑松露牛油更添香氣▪️Dessert🔸黑松露法式焦糖燉蛋燉蛋絲滑柔順,食到濃郁黑松露香氣,焦糖香脆又香甜,同燉蛋係perfect match! 🔸黑松露提拉米蘇雞尾酒酒味較強勁,入口順滑又飲得到黑松露提

▪️BLACK TRUFFLE SET DINNER▪️
💰$1288/2

▪️Appetizer
🔸黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律

▪️Soup
🔸黑松露野菌湯
啖啖香濃野菌味,飲到菇菌粒,成碗忌廉湯充滿黑松露香氣

▪️Risotto
🔸海膽忌廉汁黑松露片燴飯

▪️Main Course
🔸炭燒頂級美國肉眼扒配黑松露牛油

▪️Dessert
🔸黑松露法式焦糖燉蛋

🔸黑松露提拉米蘇雞尾酒
酒味較強勁,入口順滑又飲得到黑松露提拉米蘇味,幾特別又幾好味
2025-01-23 0 瀏覽
💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️假日嚟尖東CHILL一下,望住個海發呆😂今次食咗VILLA26黑松露二人套餐[$1,288/位].前菜-黑松露牛油果蟹肉天寶有少少黑松露芝士沙律圍住個邊擺盤,雖然蟹味🦀不濃,但有黑松露味補返數😂.黑松露野箘湯飲得出由野箘🍄‍🟫打碎再煲成湯,菇味濃.套餐另配有海膽忌廉汁黑松露片燴飯食落居然有少少似椰汁飯味道🥥😂.主菜五選一,我哋揀咗A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒🥩用自製牛油酥皮,包上煙肉同A4鹿兒島和牛,牛肉主體熟度好,肉質軟腍,如果酥皮再薄身啲會更正🙌🏻.甜品二選一,我哋揀咗黑松露提拉米蘇雞尾酒🍸估唔到呢個組合都WORK

今次食咗VILLA26黑松露二人套餐[$1,288/位]
前菜-黑松露牛油果蟹肉天寶
黑松露野箘湯
飲得出由野箘🍄‍🟫打碎再煲成湯,菇味濃
套餐另配有海膽忌廉汁黑松露片燴飯
食落居然有少少似椰汁飯味道
🥥😂
主菜五選一,我哋揀咗A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒🥩
甜品二選一,我哋揀咗黑松露提拉米蘇雞尾酒🍸
估唔到呢個組合都WORK
2025-01-12
拖延很久終於有時間介紹~前陣子聖誕假期有時間,跟媽媽二人世界,趁機試試高質西餐😚座落尖沙咀海旁,佈置燈光有情調,氛圍感滿滿fine dine setting,服務和擺盤都講究,尤其在煩惱選擇約會地點的,不妨考慮這家小小的優惠攻略:openrice有現金劵更划算😎 ✿ 黑松露二人套餐 • 黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律名字和擺盤都同樣華麗的前菜🤤各種食材味道融洽之餘,各自的鮮味也不被掩蓋 • 黑松露野菌湯野菌比例高,即使不重忌廉味道,也很濃稠😋 • 海膽忌廉汁黑松露片燴飯黑松露皮分量之多有目共睹但其實海膽嘅香氣更霸道,撲鼻而來;加上飯粒口感煙韌正宗,超好吃😝 • A4鹿兒島黑松露威靈頓扒高質威靈頓扒!上桌時已經切好,美美的,首先加分!(自己切的話常常弄得很醜🤣)層層分明,和牛軟嫩肉味香濃,酥皮金黃黑松醬和煙肉分量剛好,增加味道層次,而不喧賓奪主注意伴碟的紫薯蓉,十分香甜好吃😜 • 黑松露法式焦糖燉蛋 | 黑松露提拉米蘇雞尾酒每位可選其中一款甜品,我們就各選了一款第一次品嚐燉蛋配黑松露,原來好夾! (不得不提,這個賣相也太打卡了吧😍)雞尾酒也有驚喜,確實還原到提拉米蘇的感覺😳
座落尖沙咀海旁,佈置燈光有情調,氛圍感滿滿
小小的優惠攻略:openrice有現金劵更划算😎

✿ 黑松露二人套餐

• 黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律

名字和擺盤都同樣華麗的前菜🤤

各種食材味道融洽之餘,各自的鮮味也不被掩蓋

• 黑松露野菌湯

野菌比例高,即使不重忌廉味道,也很濃稠😋

• 海膽忌廉汁黑松露片燴飯

黑松露皮分量之多有目共睹

• A4鹿兒島黑松露威靈頓扒

高質威靈頓扒!

層層分明,和牛軟嫩肉味香濃,酥皮金黃
黑松醬和煙肉分量剛好,增加味道層次,而不喧賓奪主

注意伴碟的紫薯蓉,十分香甜好吃😜

• 黑松露法式焦糖燉蛋 | 黑松露提拉米蘇雞尾酒

每位可選其中一款甜品,我們就各選了一款

雞尾酒也有驚喜,確實還原到提拉米蘇的感覺😳

2025-01-21 14 瀏覽
餐廳裝修高格調有氣氛,亦有戶外雅座,一橋之隔就係星光大道,坐擁維港美景,環境絕對一流👍🏼相約拍拖紀念日或慶祝等,係非常適合嘅好地方❤️✨黑松露二人套餐$1288Appetizer 前菜黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律🥗天寶由玻璃罩蓋住,親自打開儀式感滿滿🤩蟹肉鮮嫩,加上牛油果口感格外細緻融合,沙律很清新爽口。Soup湯黑松露野菌湯松露香氣緩媛滲透到香濃湯裡面,味道亦不會過於濃郁剛剛好。Risotto 意大利飯海膽忌廉汁黑松露片燴飯紫色花瓣配上橙黃色燴飯,加上新鮮薄切黑松露,賣相好靚打卡一流🥰Main course主菜A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒和牛入口即溶非常高質,油脂香氣滿溢,金黃色酥皮很鬆脆,明顯係極花功夫嘅心機之作👍🏼Dessert 甜品黑松露法式焦糖燉蛋甜度適中,入口嫩滑,蛋香味濃郁☺️黑松露提拉米蘇雞尾酒黑松露配Tiramisu雞尾酒,入口調和,配搭新穎
✨黑松露二人套餐$1288
Appetizer 前菜
黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律🥗
天寶由玻璃罩蓋住,親自打開儀式感滿滿🤩
蟹肉鮮嫩,加上牛油果口感格外細緻融合,沙律很清新爽口。

Soup湯
黑松露野菌湯
松露香氣緩媛滲透到香濃湯裡面,味道亦不會過於濃郁剛剛好。
Risotto 意大利飯
Main course主菜
Dessert 甜品
黑松露法式焦糖燉蛋
甜度適中,入口嫩滑,蛋香味濃郁☺️
黑松露提拉米蘇雞尾酒
黑松露配Tiramisu雞尾酒,入口調和,配搭新穎
Blingbling美食推介✨📍尖沙咀🥗Villa 26尖東海旁情調滿滿西餐廳💕💠💠💠💠💠💠💠💠Villa 26氣氛好好,餐廳地方好大,有室內同室外座位,大家book位既時候可以注明想坐咩位置~ 室內裝潢好有情調而且好有氣派,可以靜靜地同三五知己傾計🧡而室外座位可以飽覽維港海景🥰💠32個月西班牙風乾後腿肉 100g $368經過32個月風乾既ham,味道好濃郁,而且唔會太咸!配搭哈密瓜球簡直係絕配,岩岩可以解ham既濃味,又帶d清新既甜味出黎~!!💠炭燒砵酒牛肋骨 好小地方有炭燒既牛肋骨 !以爲會有d乾,點知食落都好有驚喜!!牛肋骨肉質鮮嫩多汁,而且仲有d炭燒既香氣~ 搭配一些新鮮的蔬菜,令口感更豐富~💠生牛肉他他生牛肉他他用左好新鮮既生牛肉切成細丁,搭配香葱同不同既調味料,令口感好清新!另外再加埋生鷄蛋王,令口感更滑!超好味~餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5食物味道:😋😋😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰💰/5Villa 26📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G1-4, 22-26, 28-32及33A號舖#blingbling推介 #blingbling美食 #bling
Blingbling美食推介✨
📍尖沙咀

🥗Villa 26
尖東海旁情調滿滿西餐廳💕
💠💠💠💠💠💠💠💠

💠32個月西班牙風乾後腿肉 100g $368
💠炭燒砵酒牛肋骨
搭配一些新鮮的蔬菜,令口感更豐富~
💠生牛肉他他
餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5

Villa 26

#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling尖沙咀 #尖沙咀美食 #blingbling西餐 #尖沙咀西餐
𓈃 𓈃 𓈃位於尖東海傍的Villa 26,有室內室外座位,室內燈光有情調,氣氛浪漫。室外和三五知己邊摸酒杯底邊吹海風,非常chill。主打精緻西餐,這𥚃的法國高級鱘龍魚子醬特別出名。𓂁 蒜蓉包 $58先來一客蒜蓉包,香脆惹味,是非常可口的前菜。𓂁 龍蝦汁燴鮮蝦配海苔米紙 $188帶點fusion風味的頭盤,將鮮味的鮮蝦放在香脆的海苔米紙上,每一口都滋味無限。𓂁 灸燒日本帶子配鮮蠔忌廉意大利飯 $228賣相一絕的帶子意大利飯。意大利飯十分濃稠Creamy,加上肉厚鮮美的日本珍寶帶子和caviar,啖啖鮮味!𓂁 炭燒砵酒牛仔骨 $438必點推薦!肉質非常軟腍,可謂入口即化。砵酒酒香更能帶出牛味,好吃!這餐館菜式高級精緻,氛圍浪漫,聖誕約會首選。𓈃 𓈃 𓈃

𓈃 𓈃 𓈃

𓂁 蒜蓉包 $58
先來一客蒜蓉包,香脆惹味,是非常可口的前菜。

𓂁 龍蝦汁燴鮮蝦配海苔米紙 $188

𓂁 灸燒日本帶子配鮮蠔忌廉意大利飯 $228

𓂁 炭燒砵酒牛仔骨 $438

這餐館菜式高級精緻,氛圍浪漫,聖誕約會首選。

𓈃 𓈃 𓈃

2024-12-11
10 分鐘 (堂食)
  • 輕炙日本鮮帶子配鮮蠔忌廉意大利飯
餐廳"Villa 26”位於尖沙咀中心地下佈置優雅,舒適清靜,枱與枱之間都有距離,燈光暗暗地有情調雖然隔條馬路先係海,都好好,食完可以行出去外面同維港打卡適合拍拖結婚周年紀念慶生,二人前浪漫又得,一班朋友開心share亦得🌟食物質素中上👍🏻員工非常有禮,室外位有提供暖爐,吹住淡淡嘅海風飲杯酒chill💫Tomato & Burrata Cheese Salad 蕃茄水牛芝士先來個清新頭盤🍅蕃茄啖啖肉又鮮甜,水牛芝士軟綿綿,味道不濃烈,唔會搶走蕃茄嘅鮮味,無敵組合夾埋產生嘅化學作用 = 好味道💎💫Australian Pork Collar Skewer 串燒澳洲豬肩肉必須要highlight一下呢份豬肩肉✨外層帶香濃烤香味,唔好睇佢厚厚咁,內層仍然保存好多肉汁,帶熟肉粗糙感又有柔軟感,咬開不費吹灰之力💫Linguine with Grilled Beef in Porcini Cream Sauce燒牛肉配牛肝菌忌廉扁意粉賣相唔算太似忌廉意粉,但原來好重忌廉牛肝菌嘅味道,好食🍝靚牛肉👍🏻👍🏻👍🏻肉質淋滑,肉味香濃,扁意粉帶嚼勁

餐廳"Villa 26”位於尖沙咀中心地下
佈置優雅,舒適清靜,枱與枱之間都有距離,燈光暗暗地有情調
雖然隔條馬路先係海,都好好,食完可以行出去外面同維港打卡

先來個清新頭盤🍅

2024-12-10 533 瀏覽
前晚經過尖東見到間餐廳🍴 - 《Villa 26》氣氛幾好,同男友入去試吓先呢度充滿好多聖誕🎄佈置,氣氛好好呀,唔單止可以望到維港海景,食飽飯仲可以喺尖東睇吓燈飾🔮添🥰餐廳又有戶外座位可以同朋友好chill咁飲嘢傾偈🥂Appetiser |前菜🔸Quinoa Avocado 🥑 Salad 🥗 with Honey Oliva Oil Dressing| 藜麥牛油果沙律配蜜糖橄欖油新鮮沙律菜🥬夠爽脆,配上藜麥及牛油果🥑,再加埋蜜糖🍯橄欖油,味道甜甜的好好食😋🔸Sautéed Blue Mussels in Seaweed White Wine Cream Sauce🔸藍青口配海苔白酒忌廉汁藍青口又嫩又滑,配上白酒忌廉汁, Creamy又好味🥰Main | 主食🔸 Spaghetti with Seafoods in Tomato Sauce 🔸蕃茄海鮮意大利粉好多海鮮包括帶子、大蝦🍤、蜆,酸酸甜甜嘅蕃茄醬好開胃,意大利粉煙靭彈牙掛滿醬汁👍🏻🔸Greek with Lamb Shank🔸with Roti 希臘式燒羊膝 配印度酥餅🫓餐廳好細心,把燒好的羊膝切開小塊,方便客人一啖一口,香烤

餐廳又有戶外座位可以同朋友好chill咁飲嘢傾偈🥂

Appetiser |前菜

藍青口又嫩又滑,配上白酒忌廉汁, Creamy又好味🥰

Main | 主食

餐廳好細心,把燒好的羊膝切開小塊,方便客人一啖一口,香烤過的羊膝沒有半點膻味,反而有淡淡的焦香,配上希臘乳酪像食,加埋充滿牛油香味嘅印度酥餅食非常配合😋

Dessert |甜點
🔸 Chocolate Mousse 🔸黑金朱古力慕絲
甜品加上金箔,顯得十分矜貴,切開朱古力慕絲,食到又香又滑的朱古力

🔸 Waffle with Red Bean and Green🔸牛角酥窩夫🧇配紅豆🫘蓉及綠茶雪糕🌱
熱辣辣即制的牛油窩夫🧇配上冰凍綠茶雪糕,冰火交融的味道非常配合,食埋個甜品非常滿足呀😍

2024-12-07
2024-12-09 479 瀏覽
呢間餐廳位於尖東海濱,臨近維港美景,同時提供多款精緻西式餐點🍷💗黑松露野菌忌廉濃湯($98)野菌忌廉湯刻意保留大量磨菇碎令口感更豐富,飲落超重松露香味🍄‍🟫💗藍青口配海苔白酒忌廉汁($198)藍青口雖然唔算超大隻,但青口肉特別鮮嫩,配上海苔白酒忌廉汁,更突顯青口嘅鮮甜🐚💗烤德國豬手配酸椰菜 ($308)豬手預先去骨切件非常貼心,豬皮金黃脆卜卜,肉質軟嫩鹹香,筋位爽口彈牙🍖 配上蜜糖芥末醬同德國酸菜中和油膩感🍯💗燒牛肉配牛肝菌忌廉扁意粉($198)扁意粉軟硬適中,掛滿香濃Creamy嘅牛肝菌忌廉汁🍄‍🟫放上兩片燒牛肉,燒牛肉肉質粉嫩,帶陣陣炭香🥩
💗黑松露野菌忌廉濃湯($98)
黑松露野菌忌廉濃湯

💗藍青口配海苔白酒忌廉汁($198)
藍青口配海苔白酒忌廉汁

💗烤德國豬手配酸椰菜 ($308)
烤德國豬手配酸椰菜

💗燒牛肉配牛肝菌忌廉扁意粉($198)
黑松露野菌忌廉濃湯
藍青口配海苔白酒忌廉汁