Vision 8

🤤荃灣搵食天堂入面一間高質西餐廳🤩環境都唔錯有氛圍💡夜晚堂食都幾多人😆最好book定位先黎📞同朋友慶生黎講都係唔錯既選擇🥰餐廳依加18:00後做緊個勁抵三折蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒😍😍只需$80就食到大大份豬鞍,必點必食‼️🥖餐包焗到暖身及脆脆既麵包,再配上黑松露牛油一齊食,香口美味🦀香煎蟹餅伴沙律配油醋汁厚厚既蟹餅表面煎成金黃色,脆身表面配上內裡啖啖蟹肉,食落熱辣辣得黎口感十足,而且沙律菜配上油醋汁,清新醒胃🍝 香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵濃濃既菠菜忌廉汁包裹住天使麵,每一口麵條都掛滿菠菜忌廉汁既味道,香濃而不膩口,煎封厚切比目魚肉鮮嫩好味🐷蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒上枱大大份既豬鞍扒,賣相唔錯,熟度適中,肉汁十足,而邊緣位置油香味香濃,配菜除左有小椰菜及蘿蔔仔,仲有一片片薯塊既薯蓉,食落幾有口感🍎Apple Crumble肉桂味焗煮過既蘋果粒再加上表面烤焗過既麵包粒,甜度剛好又香口,旁邊仲有新鮮藍苺、士多啤梨同雲呢嗱雪糕,配搭清新香甜,食完十分滿足

🥖餐包
焗到暖身及脆脆既麵包,再配上黑松露牛油一齊食,香口美味

🦀香煎蟹餅伴沙律配油醋汁

• Apple  Crumble
  • 香煎蟹餅伴沙律配油醋汁
  • 香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵
2024-03-06 83 瀏覽
放工經過見到呢間西餐廳做緊優惠,原價$268嘅黑毛豬鞅扒而家只需$80就食到‼️我哋即刻諗都唔諗就走入去試試😆▫️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞅扒 ($80)豬鞅扒好厚身,食落有好香嘅煙燻香氣,豬鞅扒肉質結實鮮嫩多汁。醬汁方面揀咗紅酒汁,紅酒汁嘅酸度同果味平衡咗肥肉嘅油膩感。伴碟嘅薯仔都好好食,牛油味香又creamy,呢個價錢真係好抵食😍▫️香煎帶子配牛肝菌意大利麵 ($128)帶子有3大粒,外面煎到金黃色,而入面就仍然鮮嫩。香濃嘅牛肝菌搭配住彈牙嘅意粉,食到最後都唔會膩☺️▫️酥炸芝麻雞翼 ($78)雞翼有4件,炸完即上枱熱辣辣點會唔好食🥹雞翼炸到皮脆肉嫩,芝麻味亦好香🥰餐廳店員服務好好,見我哋2個攞住好多野會主動比4人枱我哋坐,又會主動介紹菜式同加水,其實小小嘅行為已經可以令食客覺得窩心,可惜係香港都越見越少啦🥹值得大家支持呢👍🏻

▫️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞅扒 ($80)

▫️香煎帶子配牛肝菌意大利麵 ($128)

▫️酥炸芝麻雞翼 ($78)

2024-02-27 143 瀏覽
荃灣兆和街嘅Vision 8西餐廳嘅裝修好有feel,入到去就有種舒服溫馨嘅感覺。今晚嘅晚餐真係食得好飽好滿足!先講講啲小食,我哋叫咗炸粗薯條配黑松露醬。每條薯條都好脆口,上嚟嘅時候都好熱呀!再加上松露醬嘅香味,真係好正。主菜方面,我哋揀咗威靈頓牛柳。佢嘅酥皮好香脆,入面嘅蘑菇醬更加香氣撲鼻。牛柳好juicy,肉質都好嫩。另外,我哋仲叫咗香煎帶子配牛肝菌意大利麵。帶子大大隻,而且煎得剛好,外脆,入面唔會太熟,食落去有帶子鮮甜味。加埋意粉煮得恰到好處,好彈牙。最後,甜品就叫咗個心太軟,配上雲呢拿雪糕同鮮果粒。心太軟嘅朱古力味道好濃郁,同雲呢拿雪糕同鮮果粒一齊食,清新又解膩。真係好開心有甜品可以做個尾。

2024-02-27 96 瀏覽
收工去左荃灣千色買野 購物完就當然要醫肚路過見到有特價 就帶左肥媽食西餐🍽️平日放工時間 唔洗等位 可以直入😎😎選擇困難症既 睇住個menu 咩都想食職員勁細心講解 比意見👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻仲安排好哂上菜次序 💯💯呢到既服務簡直101分👍🏻🍞餐包 配 黑松露牛油拎上手仲係好溫暖 好似新鮮出爐嘅感覺仲要有三款唔同麵包 迎合哂唔同口味有一塊脆到好似薯片咁 好正🤤仲有仲有 個黑松露牛油 真係不得了!!松露味超濃 牛油咸度適中 餐包都已經咁高水準 真係不得了🥰🥰🫕是日餐湯-意大利雜菜湯菜同湯既比例 接近一比一有超多菜食 仲有大大粒紅腰豆茄香味濃郁 帶有少少酸 飲完個胃即刻開哂🤤🥗V8田園沙律沙律菜底 加埋無花果 牛油果🥑 車厘茄淋上少量既醋 新鮮爽脆 🍝鮮菇蜆茄醬燴意大利麵超足料 有十幾隻蜆 大量既菇菇 新鮮蕃茄因為係燴意大利麵 口感會偏硬身 每條意粉 掛滿啲茄汁😋😋🍖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 配 野菌汁📣📣📣做緊特價$80📣📣📣每兩個人可以叫一份 諗唔到原因唔食🤣火喉岩岩好 若隱若現既格仔紋 微微既燶邊😍切開勁juicy😋😋啖啖肉汁點少少野菌汁調味 好好味呀🥰🥰肉質勁軟身 完全唔「鞋」水準超
收工去左荃灣千色買野 購物完就當然要醫肚

🍞餐包 配 黑松露牛油
拎上手仲係好溫暖 好似新鮮出爐嘅感覺
仲要有三款唔同麵包 迎合哂唔同口味
有一塊脆到好似薯片咁 好正🤤
仲有仲有 個黑松露牛油 真係不得了!!
松露味超濃 牛油咸度適中

每兩個人可以叫一份 諗唔到原因唔食🤣
火喉岩岩好 若隱若現既格仔紋 微微既燶邊😍
切開勁juicy😋😋啖啖肉汁
點少少野菌汁調味 好好味呀🥰🥰
肉質勁軟身 完全唔「鞋」
水準超高👍🏻
性價比直頭爆哂燈😋😋

職員話:$80呢個優惠會做多2-3個月
但仲機會有變動⁉️⁉️
想食既要快啲🏃🏻🏃🏻🏃🏻
可能隔離檯就係我食緊🤣🤣
2024-02-26 72 瀏覽
肥仔今日想同個朋友慶祝生日,佢喺荃灣放工,聽講有間西餐好適合慶祝,一於book枱去試吓!🔥炸有皮粗薯條配黑松露醬粗薯多脆內軟有口感,個黑松露醬減少油膩感。🔥是日餐湯番茄湯順滑厚身,微酸好開胃!配上熱辣辣嘅餐包,係好好嘅開胃菜!🔥香煎帶子配牛肝菌忌廉汁意大利麵煎香嘅帶子鮮嫩無比,忌廉汁剛好包住無條麵條,食落不會感到膩。再加上香溢四方嘅牛肝菌為呢碟意大利麵,帶來絕妙滋味!🔥烤美國極佳級肩胛牛扒牛肩胛扒5成熟剛剛好,牛味濃郁,極佳級油脂豐富平均,而且肉質帶有咬勁。配菜有焗薯塊同菜,減少咗牛嘅油膩感。總結,由多年酒店經驗廚師主理嘅荃灣小店,荃灣價錢食到酒店質素,服務、味道都係做得好好,絕對超值呀!

🔥炸有皮粗薯條配黑松露醬

粗薯多脆內軟有口感,個黑松露醬減少油膩感。

🔥是日餐湯

🔥香煎帶子配牛肝菌忌廉汁意大利麵

🔥烤美國極佳級肩胛牛扒

對於非連鎖式經營嘅小店有種情意結特別係位於地舖唔係商場入面嘅餐廳更加有種想支持多幾次嘅感覺🤘🏻荃灣千色店附近就有間特色西餐館整體感覺非常不錯而且老闆nice到不得了✨黑松露牛油餐前麵包聽到牛油有黑松露已經感受到誠意麵包有兩件溫度夠暖溶啲牛油😎✨巴馬火腿凱撤沙律全部都係羅馬生菜好新鮮,火腿份量都幾多✨香煎帶子配牛肝菌意大利麵洋蔥嘅香味好出,牛肝菌嘅味道算濃但意粉每條掛汁都唔會覺得鹹😇👍🏻✨蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒-野菌汁成碟我最鍾意嘅係豬鞍下面嘅配料老闆話佢個名Gratin potatoes 🥔有層芝士燒過放喺薯仔片堆嘅上面鍾意食薯仔嘅不能錯過🤘🏻✨Apple Crumble雲尼拿雪糕配焦糖焗過嘅蘋果同麵包粒為成個晚餐劃上完美嘅句號😋最後另外一提上菜嘅時間控制得好好而且好有禮貌食完一樣先再上另一樣俾夠時間我哋傾偈總括嚟講成個飲食體驗都好舒服😌✨
對於非連鎖式經營嘅小店有種情意結

✨黑松露牛油餐前麵包
聽到牛油有黑松露已經感受到誠意
麵包有兩件溫度夠暖溶啲牛油😎

✨巴馬火腿凱撤沙律
全部都係羅馬生菜好新鮮,火腿份量都幾多

✨香煎帶子配牛肝菌意大利麵
洋蔥嘅香味好出,牛肝菌嘅味道算濃
但意粉每條掛汁都唔會覺得鹹😇👍🏻

上菜嘅時間控制得好好而且好有禮貌
食完一樣先再上另一樣俾夠時間我哋傾偈
總括嚟講成個飲食體驗都好舒服😌✨
2024-02-24 63 瀏覽
呢晚喺荃灣區搵食,經過Vision 8發現有唔少人幫襯,門外宣傳燒黑毛豬鞍扒做緊promo,原本$268而家$80,好似幾正,就決定入去試下。整體嚟講幾有驚喜,好好食,而且服務唔錯👍!餐前麵包有三款唔同嘅麵包,配埋黑松露醬,好味。V8田園沙律 $138沙律好清新,有新鮮無花果,牛油果同其他新鮮配菜,好開胃🤤!餐湯 - 蕃茄忌廉湯蕃茄味道濃郁而且仲係熱騰騰,正!煙三文魚配千島醬薄餅 $158個人嚟講好鍾意pizza係薄底,煙三文魚加上芝士裏面有一小片一小片嘅洋蔥,好香!蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80呢款擺盤精美,黑毛豬鞍扒夠厚身,配黑椒汁,好食。配菜有焗薯,椰菜仔、紅蘿蔔,色香味俱全!有promo又有誠意真係邊度搵,推推,哈~
整體嚟講幾有驚喜,好好食,而且服務唔錯👍!

餐前麵包
有三款唔同嘅麵包,配埋黑松露醬,好味。

V8田園沙律 $138
沙律好清新,有新鮮無花果,牛油果同其他新鮮配菜,好開胃🤤!

餐湯 - 蕃茄忌廉湯
蕃茄味道濃郁而且仲係熱騰騰,正!

煙三文魚配千島醬薄餅 $158

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80
2024-02-22 38 瀏覽
呢間餐廳既西餐環境係好靚,但係佢既食物就真係好難食,我叫左一份蘋果慢煮牛扒,從來未食過慢煮既牛扒口感好似食擦子膠咁硬咁難食,佢仲要係切都好難切,真心牛扒就舁OVERCOOK都唔係咁既味道同埋佢慢煮完無鎖住肉汁唔知點解會咁難食同難切,希望餐廳可以改善一下煮呢個牛扒既方式。
2024-02-21 111 瀏覽
我今日去左荃灣辦事,順道去位於荃灣兆和街34號永安樓地舖的Vision 8食晚餐,環境舒適,交通方便。我點左威靈頓牛柳$368,鮮菇蜆茄醬燴意大利麵$168,蕃茄水牛芝士配意大利香草醬$98。蕃茄水牛芝士配意大利香草醬賣相吸引,擺放有心思,蕃茄新鮮伴著水牛芝士,十分惹味,值得讚賞的是熱烘烘的餐包,配(黑松露)香草醬,別有一番風味!鮮菇蜆茄醬燴意大利麵蜆是原隻帶壳的,蜆肉飽滿肥美,十分鮮味;意大利麵吸滿鮮製茄醬,伴著鮮菇,口感豐富及美味!威靈頓牛柳牛柳被包裝的像個小皮球,外層的酥皮烤得剛剛好,有少少焦香,質地薄薄而酥脆;牛柳軟腍得來又帶少少嚼勁;中層的肝醬蘑菇泥好好味;伴菜的薯片球和著芝士,也烤得香口。店長非常好客,態度誠懇有禮,特意提醒近期有3折食品:蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(原價是$268,三折是$80),每2位限叫1份,供應時間是18:00後。大家要趕快來嚐嚐呀!

蕃茄水牛芝士配意大利香草醬

鮮菇蜆茄醬燴意大利麵

威靈頓牛柳

• 威靈頓牛柳
  • V8田園沙律
2024-02-20 41 瀏覽
聖誕假期後, 來到荃灣發現了這間西餐廳。看似平平無奇的西餐廳, 來的客人多似是識途老馬。午餐點了西冷牛扒, 好味度, 牛扒肉質也不錯。午餐還包括餐湯, 麵包和餐飲。以今時今日百物騰貴的香港來講, 百零蚊的牛扒午餐, 有這質素算抵食了!
餐湯配麵包
牛扒

2023-12-28
餐湯配麵包
牛扒
2024-02-16 64 瀏覽
同事向我介紹咗一間隱世西餐 "Vision 8" , 一坐低就發現牆上面有一幅, 貼滿客人開心嘅用餐相片📸, 同稱讚嘅紙條🧾, 而且當晚每張枱都係同老闆有講有笑嘅熟客, 原來老闆親民又細心🥰👍🥔凍肉.芝士.沙律拼盤🥗 $178拼盤有巴馬火腿🥓、莎樂美香腸、水牛芝士🧀、哈密瓜🍈及有機蔬菜, 清新爽甜嘅哈密瓜配上咸香火腿同香腸, 真係絕配👍, 味淡嘅水牛芝士更為呢道沙律增添色彩😋🥔重量級芝士薄餅🍕 $158由水牛芝士、車打芝士、巴馬臣芝士、藍紋芝士組成的薄餅, 真係重量級之作🥔鮮姑.蜆.茄醬燴意大利麵🍝 $168蜆肉鮮甜, 茄醬酸甜度同意粉嘅軟硬度都控制得恰到好處😘

🥔凍肉.芝士.沙律拼盤🥗 $178

🥔重量級芝士薄餅🍕 $158

🥔鮮姑.蜆.茄醬燴意大利麵🍝 $168
蜆肉鮮甜, 茄醬酸甜度同意粉嘅軟硬度都控制得恰到好處😘

• 凍肉.芝士.沙律拼盤
2024-02-13 48 瀏覽
本來唸著來來荃灣vision 8 食火焰🔥豬手🍴點知火焰🔥豬手賣曬,皆因食過呢度既菜式都有信心好食,唔緊要,今次就試下新菜式:1. 醬燒豬仔骨 $198 第一次試呢個大大塊既豬仔骨,醬燒係好入味的,好多條骨可以慢慢嘴嚼,肉質都算煙韌,主食都係唔錯選擇。2. 香煎帶子配牛肝菌義大利粉🍝 $188 帶子大大舊,意粉的牛肝菌口味夠曬濃郁,鍾意食意粉既可以試下。3. 酥炸魷魚圈🦑 $68 新鮮炸出,超級蘇脆香口,送酒一流。4. 心太軟 $78 最後點少得甜品,最愛既心太軟焗得朱古力心軟度適中,朱古力控既摯愛。
2024-01-18
5 分鐘 (堂食)
2024-01-29 64 瀏覽
荃灣Vision 8 餐廳以簡潔風為主調, 配上柔和的燈光,坐得舒適,主打意大利菜,食物質素不錯 ,老闆熱情款待, 有不少街坊支持。🦪酥炸生蠔(3隻)$58新鮮炸起熱辣辣,都幾香脆,有蠔味之餘又juicy🐟香煎比目魚配菠菜忌廉汁會天使麵$168比目魚煎得香脆, 沒有雪藏味, 菠菜味嘅天使麵幾特別, 其他餐廳好少見🍖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒$80黑毛豬鞍扒非常厚身,囗感煙韌,油脂部份仲帶點甘香😋,配菜有豆苗、紅蘿蔔、椰菜仔及芝士牛油味薯仔🍭蘋果金寶$78餐後再食甜品, 咁先算完美嘅一餐. 叫咗個蘋果金寶, 酸咪酸咪, 夠哂特別. 仲有個雪糕, 一凍一熱好滋味!

🦪酥炸生蠔(3隻)$58
新鮮炸起熱辣辣,都幾香脆,有蠔味之餘又juicy

🐟香煎比目魚配菠菜忌廉汁會天使麵$168

🍖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒$80

🍭蘋果金寶$78

-係荃灣地鐵站附近嘅一條內街,有間性價比高嘅意大利菜,木製傢俱配以和暖燈光,營造溫馨小店。🥓凍肉芝士沙律拼盤 $178整體份量頗多,風味較濃嘅帕馬火腿,配搭清甜嘅哈密瓜,中和鹹香,帶出平衡口感。再有淡淡黑椒味嘅莎樂美腸,配以溫順軟滑嘅莫薩里拉芝士🧀必食👍🏻🥣餐湯 +$55蕃茄味濃郁🍅湯裡面有好多蕃茄粒、蕃茄蓉,口感豐富亦好開胃。🍝香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188牛肝菌味道天然濃香,味道有層次,似乾菇氣味,亦帶少量甜味同回甘。帶子新鮮肉質軟滑,意粉掛汁。🐖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80你地無睇錯,呢個菜餐廳做緊三折優惠,真係$80(原價$268)🤩!想食嘅朋友留意,每2位限叫1份。豬鞍有大量肉汁,慢慢滲出蘋果木微酸嘅香味🍎再配上芥末汁,非常解膩。配菜之中有🐷好鍾意嘅椰菜仔,口感軟稔仲好多菜汁😍

🥓凍肉芝士沙律拼盤 $178

🥣餐湯 +$55
蕃茄味濃郁🍅湯裡面有好多蕃茄粒、蕃茄蓉,口感豐富亦好開胃。

🍝香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188

🐖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80

2024-01-28 32 瀏覽
《 Vision 8 - 荃灣》一Day Off就唔想離開荃灣,約食飯都過返黎荃灣搵我吧!今晚因為要出返地鐵站果邊買少少野,所以由荃灣西「遠征」荃灣!呢間餐廳其實已經開左9年,荃灣人就算冇食過都一定有印象,畢竟香港地做西餐做到咁多年,一定有佢過人之處。Vision 8就係少數做街坊生意的西餐,主打抵食夾大件,而且對服務有要求!但我今日由於發雞盲犯下大錯!就係冇睇門口講牌!痴線架!2024年喇!一個西班牙黑毛豬鞍扒賣80蚊呀師傅!我食完出門口先食到呀!!!蝕左!蕃茄水牛芝士配意大利香草醬呢家餐廳食物份量剛好。簡單以蕃茄切片夾住水牛芝士,水牛芝士濃郁得黎又唔會太膩,同蕃茄好配合。大利香草醬清新,夾埋一齊食真係有一種home made嘅溫暖!煙三文魚千島醬pizza配周打蜆湯主菜朋友就揀咗煙三文魚千島醬pizza配埋周打蜆湯。Pizza係我喜歡的脆簿口感,煙三文魚份量多而香,鹹香唔會好勁,所以唔會同千島醬鬥濃。周打蜆湯少少驚喜,湯底鮮甜,蜆肉吹料新鮮,好多料所以層次豐富,冬天食最啱!醬燒豬仔骨我作為食肉獸又見唔到個豬鞍扒,叫左醬燒豬仔骨!講真,如果我見到我一定揀豬鞍扒!但又咁講,豬仔骨燒得唔
《 Vision 8 - 荃灣》

蕃茄水牛芝士配意大利香草醬

煙三文魚千島醬pizza配周打蜆湯

醬燒豬仔骨

我作為食肉獸又見唔到個豬鞍扒,叫左醬燒豬仔骨!講真,如果我見到我一定揀豬鞍扒!但又咁講,豬仔骨燒得唔錯,睇相都見到外層微微焦香,裡面肉質鬆化唔乾。醬汁少少甜甜地帶啲微辣,樣樣都齊料做到足,屹立9年唔係冇原因。

特別提提老細服務態度好好,會同客人傾計。你睇得出佢係做熟客,呢d野就係大集團俾唔到你嘅野。even佢見到我地未食完就上下一說菜,佢都會提提廚房。咁嘅價位嘅餐廳會跟到咁足,其實真係好難得。下次我會試豬鞍扒,頂!
2024-01-25