2025-02-04
今次是我第一次評論⋯今日lunch time 去食,雖然本身要搶檯,但有位佢幫我轉番張一人檯覺得幾彈性,可以坐得舒服啲,我本身叫左個軟殼蟹意粉,之前去食都好快上菜,但唔知係未新年期間廚房唔夠人家轉左手,因lunch time 時間有限,加上等左大概20分鐘,後到的人叫焗飯都有了,因此追左第一次次,女待應話落單時間係比正常時間快15分鐘,我表示理解當30分第二次追單時我係睇左自己手錶表示我lunchtime 就快完要趕回公司,想說如果未完成我取消單到附近買其他野食算,佢表示可以幫取消,但意粉快完成只而2分鐘,我表示咁少時間我可以等,個女待應就發脾氣表示我要比時間佢地煮,佢地唔可以比唔熟野比我食,但我有表達我時間有限,要趕回公司,態度之惡劣令我不能接受,我最後要用10分鐘食左半碟意粉我比成$90蚊食個lunch,態度比茶餐廳都不如為何不算太忙,都可以發客脾氣,以前去過幾次食都從未有過咁的體驗,食物質素都不如以前,我不會再光顧奉勸如對一分錢一分貨,對基本服務有要求就不要去光顧,價錢貴,又無服務可言⋯食物又唔係特別好食