工作到晚上同友人落街揾食,但附近食開的都食厭晒,今次行多兩步去呢間,入到去雖然座位不太闊落,肥d都坐唔到原本是想食鰻魚的,但環觀各枱都係食西式,見賣相不錯所以最後都跟風食西式。睇完餐牌見到有fusion菜式-冬陰公忌廉扁意粉就決定試一試,點知一試就被surprise了。適中的辣度+有先煎香過的蝦仁x5隻+硬度適中的扁意粉=好食!!汁夠掛身沒有多餘水份,食完碟底並沒有多餘汁剩低。蝦有先處理過並非平果d無味道的白烚蝦,而且不是梅晒果d, 仲係爽的!意粉也是有用心煮的,並不是hea煮每條的硬度也很好,沒有太硬也沒有糊掉食個set連湯+餐飲才58,真係超surprise!! (平時出面食一個意粉都要過百,仲可能沒這個好食)

汁夠掛身沒有多餘水份,食完碟底並沒有多餘汁剩低。

意粉也是有用心煮的,並不是hea煮
每條的硬度也很好,沒有太硬也沒有糊掉

食個set連湯+餐飲才58,真係超surprise!!

(平時出面食一個意粉都要過百,仲可能沒這個好食)
冬陰公忌廉扁意粉
2021-10-16
冬陰公忌廉扁意粉
勇闖完石蔭,下一站就到葵涌嘅美食圈-光輝圍🚩第一站就去左呢間韓日西泰,連all day breakfast同日式便當都有嘅人氣冰室西冷牛扒配牛仔汁意粉$68🥩牛仔汁好香濃😋牛扒好大塊亦好夠稔原條龍脷柳配香蒜牛油汁跟扁意粉$60🐠魚柳超大塊😳個汁就不過不失,可以再濃啲*套餐包餐湯及熱飲餐湯來講紅好飲過白,而呢度嘅飲品相當唔錯,比我想像中高質,有台式手搖嘅味道😍
勇闖完石蔭,下一站就到葵涌嘅美食圈-光輝圍🚩

西冷牛扒配牛仔汁意粉$68🥩
牛仔汁好香濃😋牛扒好大塊亦好夠稔

原條龍脷柳配香蒜牛油汁跟扁意粉$60🐠
魚柳超大塊😳個汁就不過不失,可以再濃啲

*套餐包餐湯及熱飲
2021-09-06 516 瀏覽
之前叫咖啡奶茶已經唔係好食 而家改咗個名一樣咁衰 叫隻脆豬手 變左隻炭豬手竟然仲夠膽拎出嚟叫姐仔睇下佢話冇問題 佢叫我試下先 直至我影相就立即收走去換之後叫左個焗豬扒飯 諗住伏極都有限 五分鐘後就話畀我聽冇焗飯叫杯珍珠綠茶 到最後又話比我聽冇珍珠叫咩冇咩 入面個廚態度又PK唔會再幫襯
之前叫咖啡奶茶已經唔係好食

唔會再幫襯
脆豬手
2021-09-06
2021-07-16 670 瀏覽
評語只限外賣,因為未試過堂食。通常會叫呢間外賣早餐,因為鍾意食西式,我先生鍾意食粉面,呢度兩樣都有就啱晒。而呢度既西式早餐有waffle ,仲要勁多醬。佢又可配不同種類嘅咖啡。今日叫咗外賣午餐,冬陰功大蝦忌廉扁意粉 ,配忌廉紫薯湯,杯牙奶綠。個意粉好惹味,外賣返嚟都好正,我諗現場食應該會Juice啲,返到嚟有啲乾。有七隻蝦算係咁。另外個湯幾特別,紫薯好小見。杯牙奶綠我嗌左少甜就唔係好夠甜,不過茶味好重,正。下次一定再試其他。
評語只限外賣,因為未試過堂食。

下次一定再試其他。

2021-07-16 434 瀏覽
「We Time Cafe」————————————————地址: 葵涌光輝圍21號昌發大廈地下6號舖————————————————未裝修之前間餐廳叫做奶茶咖啡室,偶爾都會幫襯一下 裝修之後佢改名,叫<we time Cafe> ,今次嚟咗食 叫左個E餐 要左雞排😌————————————————跟餐會有多士滑蛋🍳同埋少少茄汁豆❤️有田園沙律🥗 有啲菜平衡下!!! 如果鍾意食窩夫🧇 可以+$5 轉窩夫🧇整體來講幾好食 所以俾佢一個好評!
「We Time Cafe」

地址: 葵涌光輝圍21號昌發大廈地下6號舖

————————————————

未裝修之前間餐廳叫做奶茶咖啡室,
偶爾都會幫襯一下
裝修之後佢改名,
叫<we time Cafe> ,
今次嚟咗食 叫左個E餐 要左雞排😌

跟餐會有多士滑蛋🍳同埋少少茄汁豆❤️
有田園沙律🥗 有啲菜平衡下!!!
如果鍾意食窩夫🧇 可以+$5 轉窩夫🧇
整體來講幾好食 所以俾佢一個好評!

由原本「奶茶咖啡室」年代開始幫襯,此店由開業以來一直做街坊生意,每逢假日早上,本人都有幫襯,因為本身係附近街坊今早特意在他裝修重開後幫襯,食物方面,我叫左一向叫開的奶茶,奶茶味道沒有改變,只是變細杯左(凍飲),但仍十分推介,環境方面,裝修後環境改善左,座位比以前多左,而且較以前寬敞,坐得舒服等位都快左,最重要係之前落單的伯伯都仲係度,囝囝每次去都同伯伯打招呼。轉名後只試過早餐,有機會試下佢地的午餐下午茶晚餐先

轉名後只試過早餐,有機會試下佢地的午餐下午茶晚餐先

2021-05-20
$35 (早餐)
  • 奶茶
  • 丹麥蒜茸包