1K
平時出街食飯,雞翼絕對係唔少人必點嘅小食,但作為一個雞翼控,我要雞翼登上主菜嘅舞台!位於中環嘅Wingman,就將雞翼控呢個夢想實現,餐廳提供超過20款口味嘅雞翼,喺90分鐘內無限任食,包任飲汽水同檸檬茶,讓你食雞翼食到飽!另外,餐廳亦加入港式設計,例如仿九龍皇帝墨寶、霓虹燈等,打卡同樣一流。泰式甜辣醬雞翼Wingman嘅雞翼主要分為濕身同乾身,濕身主要係醬,而乾身主要係粉。而呢款泰式甜辣醬就係我哋嘅至愛,每隻雞翼上都塗滿泰式甜辣醬,甜甜辣辣,非常惹味。中式海鮮醬雞翼甜甜哋嘅海鮮醬,非常醒胃。而本身海鮮醬就加入咗蒜、小茴香、辣椒同花椒等香料,所以更具層次。水牛城醬雞翼食完兩款比較開胃嘅雞翼口味之後,又點少得叫水牛城雞翼刺激一吓呢!水牛城醬雞翼又酸又辣,味道濃郁強烈,非常刺激。咖啡燒烤醬雞翼
咖啡嘅香味係整個雞翼嘅主調。咖啡味濃香,仲帶有少少咖啡嘅炭焦味,另外加入燒烤醬帶出下一個層次嘅味道,沉實又入味。田園風味雞翼
田園風味係加入洋蔥、細蔥同酸忌廉嘅組合,當食完其他比較濃味嘅雞翼之後,食番幾隻田園風味雞翼,味道清新,再次醒胃。除咗以上推介嘅幾款雞翼,仲有紐奧良香粉 雞翼、黑椒檸檬雞翼、死

泰式甜辣醬雞翼

中式海鮮醬雞翼

水牛城醬雞翼

咖啡燒烤醬雞翼

田園風味雞翼

除咗以上推介嘅幾款雞翼,仲有紐奧良香粉 雞翼、黑椒檸檬雞翼、死神醬雞翼、加州風情雞翼、蒙古燒烤雞翼等。
2025-01-23
2025-01-21 163 瀏覽
中環這間Wingman主打雞翼放題 提供多款經典及創新雞翼口味 今次試了10款口味的90分鐘雞翼放題 加上飲品任飲 絕對是雞翼控的天堂😍餐廳環境簡潔明亮 座位舒適 適合朋友聚餐或輕鬆用餐🥰店員服務態度親切 上菜速度亦好快🐔所有雞翼即叫即製 熱辣辣上枱 外皮香脆 內裡肉汁豐富 10款口味各有特色🤤特別推介以下幾款口味✨Cajun Spice紐奧良香粉 加入新鮮青檸🍋及混合香料粉 入口帶酸味 味道清新開胃
✨Cali Style加州風情 鋪滿大蒜碎🧄巴馬臣芝士🧀及番茜🌿 香氣撲鼻 重口味人士必試
✨Lemon Pepper黑椒檸檬🍋雞翼外層沾了黑椒及檸檬的清新酸味 口感層次豐富✨Hoisin Glazed中式海鮮醬🍯加入蜂蜜和黑芝麻 甜中帶鮮幾特別
✨Thai Sweet Chilli 泰式甜酸醬🌶️甜酸適中 搭配炸蒜 口感更加豐富
✨Buffalo水牛城醬 經典美式風味 酸酸甜甜帶點香辣 非常開胃
✨飲品
飲品選擇豐富 有汽水🥤凍檸茶🍋等 好清新解渴 搭配雞翼非常合適📍Wingman (閣麟街) (中環)中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

✨飲品

📍Wingman (閣麟街) (中環)
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
燒雞翼,我自細鍾意食😂不過個frd約食雞翼放題都諗會唔會食到好膩點知佢啲口味又真係多到完全無呢種感覺__________________________🔹雞翼放題 (90分鐘)3款口味 $138/$14810款口味 $188/$208全部2x口味+小飲 $260/$278兩個價錢分別係Mon to Thur 或者Fri to Sun 不過最抵係OpenRice 訂餐有齊咁多款口味同小食飲品都係$209記得個openrice 餐得星期一二四日先有👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️ 唔計啲醬🤪雞翼係即叫即炸,保證新鮮熱辣上菜如果你唔係想打卡砌滿一隻碟的話基本上唔洗等好耐就有得食.口味方面實在太多,我揀啲特別既黎講最中意係加州風情灑上大量巴馬臣芝士碎同蒜粒,炸雞嘅熱力令芝士喺半溶狀態加埋重蒜,夠晒重口味.另外一隻鍾意嘅口味,意外地係田園口味係用酸奶油再加青葱,sour cream 酸酸地,夾油膩野就最正.如果中意食辣嘅朋友千祈唔好錯過死神辣醬辣到條脷有啲痛,太刺激了不過我認,我係譚仔食三小辣嘅廢丁.中意中式口味既朋友佢竟然有醉雞同中式海鮮醬嘅選擇.記得記得!每次
燒雞翼,我自細鍾意食😂
不過個frd約食雞翼放題
都諗會唔會食到好膩
點知佢啲口味又真係多到完全無呢種感覺

__________________________
🔹雞翼放題 (90分鐘)

3款口味 $138/$148
記得個openrice 餐得星期一二四日先有

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️ 唔計啲醬🤪
雞翼係即叫即炸,保證新鮮熱辣
上菜如果你唔係想打卡砌滿一隻碟的話
基本上唔洗等好耐就有得食
口味方面實在太多,我揀啲特別既黎講
最中意係加州風情
灑上大量巴馬臣芝士碎同蒜粒,
炸雞嘅熱力令芝士喺半溶狀態加埋重蒜,
夠晒重口味

另外一隻鍾意嘅口味,意外地係田園口味
係用酸奶油再加青葱,
sour cream 酸酸地,夾油膩野就最正
如果中意食辣嘅朋友
千祈唔好錯過死神辣醬
辣到條脷有啲痛,太刺激了
不過我認,我係譚仔食三小辣嘅廢丁
中意中式口味既朋友
佢竟然有醉雞同中式海鮮醬嘅選擇

記得記得!每次唔好貪心落太多
雞翼新鮮炸出嚟嗰陣時真係爆汁
但我影相太耐,攤咗一陣就無咁juicy la
雞翼size medium , 我覺得岩岩好
有肉食得黎,又成隻都沾滿醬汁,
係用無激素雞
食落都好放心
  • 加州風味雞翼
2024-12-22 518 瀏覽
應該係全香港最多雞翼口味嘅餐廳😍我係雞翼怪,呢間真係想食好耐㗎啦!佢哋長期爆滿客,之前放工後嚟到已經full哂冇位,今次專程網上book埋位,提早收工過嚟食😬餐廳雖然面積唔大細細地,但裝修就好有玩味,兼且有加入香港特色,一出lift門就已經見到曾灶財字畫牆壁🤩餐廳內仲有霓虹招牌今次我哋冇點雞翼放題,我哋揀咗有24隻雞翼嘅套餐🌀Loads O’ Birds | 雞 全部都係雞$398呢個雞翼套餐有 24隻雞翼(選4 flavours)+2個配菜小食,好扺食,我哋食到勁飽😋雞翼外皮脆,肉質嫩滑👍🏻🐔咖啡燒烤醬第一次食有咖啡味嘅雞翼😆估唔到又幾夾喎👍🏻用上公平貿易咖啡,自家製BBQ醬,第一啖食落去雞皮微微苦,跟著有濃郁嘅咖啡香滲出😍味道好有層次🐔自家製鹹蛋黃我真係好鍾意食鹹蛋㗎!所以呢個flavor 必定要點,雞翼面鋪滿起沙嘅鹹蛋黃粒,每一口都充滿濃郁嘅鹹蛋味道😋好滋味呀!同我一樣係鹹蛋黃控嘅朋友就一定要試吓啦!🐔加州風情面頭鋪滿巴馬臣芝士碎🧀一啖咬落去重有大量香蒜粒,芝士香加上蒜香味大爆發🧄好正呀😋🐔Ranch田園風味呢個有酸忌廉同洋蔥嘅口味都好好食呀!好似喺度食緊平時嘅Sour Crea
應該係全香港最多雞翼口味嘅餐廳😍
今次我哋冇點雞翼放題,我哋揀咗有24隻雞翼嘅套餐
🌀Loads O’ Birds | 雞 全部都係雞$398
🐔咖啡燒烤醬
🐔自家製鹹蛋黃
🐔加州風情
🐔Ranch田園風味
呢個有酸忌廉同洋蔥嘅口味都好好食呀!好似喺度食緊平時嘅Sour Cream薯片咁😆酸酸地幾開胃😋
🌀黑松露芝士忌廉汁通粉
非常濃厚嘅忌廉芝士汁🧀內有香脆麵包糠,松露味好香,呢個我大愛❤️每粒通粉都沾滿忌廉芝士,仲有拉絲效果添🤩雖然容易飽滯兼邪惡😈但真係超好食!!
🌀黑松露薯條
雖然係小食,但個份量又真係幾多下,薯條熱辣辣脆卜卜,想講個黑松露蛋黃醬真係好好好食😍
真係食到停唔到口,用嚟送啤酒都一流👍🏻
飲品點咗玫瑰檸檬梳打、Mojito
玫瑰檸檬梳打,酸酸地味道清新,Mojito 洒味唔算太過濃,啱晒我😬
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 黑松露芝士忌廉汁通粉
  • 咖啡香味
我哋去咗中環嘅Wingman餐廳😋 叫咗個叫「Load's o birds」嘅套餐,真係好豐富,包咗四款唔同嘅口味24隻雞翼,仲有兩款小食。🍗首先講下雞翼嘅口味,我哋揀咗兩款乾身嘅醬同兩款saucy啲嘅醬。紐奧良香粉同加州風情係乾身嘅,紐奧良香粉用咗新奧爾良混合香料同埋新鮮青檸,味道好香濃,食落去有種獨特嘅香氣。🌿 加州風情就包括大蒜、番茜同埋Parmesan cheese,呢個組合真係好特別,食落去有種清新嘅感覺。🧄至於saucy啲嘅醬,我哋揀咗水牛城醬同埋蜂蜜芥末。水牛城醬係經典美式風味,酸酸辣辣嘅,食落去好開胃。🌶️ 蜂蜜芥末就有柚子、蜂蜜同少量芥末,甜甜地又唔會太辣,真係好好味。🍯配菜方面,我哋揀咗黑松露薯條同埋杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗。黑松露薯條真係好香,薯條炸得好脆,配上黑松露嘅香味,真係一流。🍟 杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗有大蒜、牛油麵包糠同埋杏仁碎,食落去口感豐富,仲有陣陣香味。🥦飲品方面,我哋試咗Fresh lemonade同埋Sparkling cranberry lime。Fresh lemonade係用新鮮檸檬汁同埋梳打水調製,酸酸甜甜好清新。🍋 Sparkling

至於saucy啲嘅醬,我哋揀咗水牛城醬同埋蜂蜜芥末。

配菜方面,我哋揀咗黑松露薯條同埋杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗。
黑松露薯條真係好香,薯條炸得好脆,

酸酸甜甜好清新。🍋 Sparkling cranberry lime就係蔓越莓汁、青檸、薄荷同埋梳打水,味道好清爽,飲落去好解渴。🍹

總括嚟講,Wingman嘅食物真係好正,無論係雞翼定係配菜都好有水準,飲品亦都好清新。👍 下次一定會再嚟試其他口味!😄
  • 松露醬薯條
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 紐奧良香粉
  • 黑松露薯條
  • 加州風味雞翼
wingman @ 中環wingman最出名既slogan當然係"一齊叫雞"。今次黎中環店…其實之前都黎過…不過後尾旺角開左就轉場…可惜旺角結業…所以再戰中環上到黎差唔多全場爆滿…咁先有機會再黎👍🏻👍🏻今次揀左個10款口味既放題…佢地排名不分先後出場buffalo 水牛城cajun 紐奧良香粉cali style 加州風情carolina reaper 死神醬espresso bbq 咖啡燒烤醬hoisin glaze 中式海鮮醬mongolian bba 蒙古燒烤ranch 田園風味thai sweet chill 泰式甜酸醬我地十款都試齊…最喜歡既佳麗有buffalo, 個汁調得酸辣啱啱好…好開胃mongolian 呢個眯埋眼食你會感覺食緊香港人最愛既土匪雞翼cajun 平時食薯條如果有cajun粉的話都必加…原來配雞翼都好夾carolina reaper 見到中文叫死神醬諗住挑戰下…因為🌶️都卓卓有魚…🌶️🌶️🌶️應該no problem…點知真係唔講得笑…朋友試完放低左…bakbak就食哂…不過真係食到唔只飆汗…直頭飆煙。上網搵下呢個名…原來係最辣既辣椒品種…我估其實應該已經溝淡左ra
wingman @ 中環

wingman最出名既slogan當然係"一齊叫雞"。

上到黎差唔多全場爆滿…咁先有機會再黎👍🏻👍🏻

mongolian bba 蒙古燒烤
ranch 田園風味
thai sweet chill 泰式甜酸醬

我地十款都試齊…最喜歡既佳麗有

buffalo, 個汁調得酸辣啱啱好…好開胃

ranch 呢個相對地幾清新…直頭清泉一樣…加上少少芝士粉係面唔錯

呢度既店員都係英文人…好彩係掃code落單…menu仲有中文…我就算唔識英文都落到柯單😌😌

如果你都同我一樣都鍾意食雞翼…呢度係一個唔錯既選擇。下次會搵個戰鬥力強既隊友試下all flavours放題

#相機先食 #cameraeatfirst #foodporn #foodlover #yum #eating #instagood #foodgram #foods #foodstagram #foodies #foodphotography #fooddiary #food #foodblogger #hkfoodie #香港好去處 #wingmanhk #中環 #雞翼放題 #一齊叫雞
最近減肥成功,老公說出去吃飯慶祝🎉,知道我喜歡吃雞翅,找到一家雞翅放題,於是下班來到了中環wingman。香港站出來沿著電梯上山大概八九分鐘,不過門口有點小,要仔細看一下。環境尚可,不過沒想到不到六點都已經上座一半,看來還挺受歡迎的。我們嘗試了十種口味,一共四十隻雞翅,太滿足了,下次還要來😍奧爾良香粉料 辣2 ❤❤❤ 奧爾良烤翅味道 正宗😎水牛城醬 辣3 ❤❤❤❤ 非常有特色 一定要試試看👍泰式甜酸醬 辣0 ❤❤❤❤❤完全不辣 酸甜可口🤟中式海鮮醬 辣0 ❤❤❤❤ 很濃郁的海鮮風味,有特色 🐟檸檬 辣0 ❤❤ 檸檬味,比較普通🍋蒙古燒烤 辣5 ❤❤❤❤❤ 適合喜歡吃燒烤的和喜歡吃辣的🥰田園風味 辣0 ❤❤❤❤❤ 很懷舊的味道 想不起來在哪裡吃過的味道 一致好評 好吃🥳咖啡燒烤醬 辣0 ❤❤ 很奇怪,有點像黑暗料理🙈加州風味 辣0 ❤❤❤❤ 有特色👏魔鬼辣醬 辣10 ❤……因為太辣了……每吃一口都在斯哈斯哈 吃不了辣的慎點,吃了以後狂喝檸檬茶😂

我們嘗試了十種口味,一共四十隻雞翅,太滿足了,下次還要來😍
奧爾良香粉料 辣2 ❤❤❤ 奧爾良烤翅味道 正宗😎
蒙古燒烤 辣5 ❤❤❤❤❤ 適合喜歡吃燒烤的和喜歡吃辣的🥰
咖啡燒烤醬 辣0 ❤❤ 很奇怪,有點像黑暗料理🙈
加州風味 辣0 ❤❤❤❤ 有特色👏

2025-01-15 84 瀏覽
雞翼控注意 全港最齊口味雞翼 有成二十款呀!中環呢間Wingman仲推出90分鐘雞翼放題$188起 有10款口味任你揀 真係好滿足採用歐盟認證走地雞 無激素無抗生素 食得更加安心同大家介紹番呢10款口味啦😆1️⃣ 水牛城醬 - 微酸夠辣 開胃之選 傳統美式口味2️⃣ 紐奧良香粉 - 香料味濃郁 辣得黎好過癮3️⃣ 加州風情 - 巴馬芝士碎勁香濃4️⃣ 死神醬 - 辣味爆燈 挑戰你嘅極限 慎選5️⃣ 咖啡燒烤醬 - 獨特咖啡香 配雞翼原來幾特別6️⃣ 中式海鮮醬 - 本地化口味 甜甜地易入口7️⃣ 黑椒檸檬 - 清新開胃 吱啲檸檬汁味道更香8️⃣ 蒙古燒烤 - 孜然粉夠哂香口惹味9️⃣ 田園風味 - Sour Cream配洋蔥 清新可口🔟 泰式甜辣醬 - 酸甜開胃 滿滿泰式風情呢度既雞翼都係用左慢煮方式烹調再炸到脆身做到外脆內juicy既口感 加上唔同調味真係全香港最正既雞翼專門店
雞翼控注意 全港最齊口味雞翼 有成二十款呀!
中環呢間Wingman仲推出90分鐘雞翼放題

呢度既雞翼都係用左慢煮方式烹調再炸到脆身
做到外脆內juicy既口感 加上唔同調味
真係全香港最正既雞翼專門店
2025-01-13 82 瀏覽
同同事一人一個餐share,一個餐有前菜,主食,薯條,飲品前菜有羽衣甘藍芝麻醬沙律🥗調味除咗有芝麻醬之外,食到尾有淡淡黑椒Lunch餐,10件雞翼餐,揀左一款dry rub黑椒檸檬🍋 一款Saucy蜂蜜芥末)黑椒檸檬,面上有檸檬粉+再吱檸檬汁,雙重檸檬酸味,散發黑椒味,酸酸咸咸頗特別蜂蜜芥末,面上有蜜糖汁,加日式Wasabi,好搞笑,味道又頗為過癮跟餐會有薯條,揀咗松露醬薯條🍟甜薯條(番薯條) 兩款都炸得脆口,沾上醬汁更惹味特別愛好番薯條,番薯甜度更好吃😋Chicken Avocado Wrap牛油果🥑雞肉牛油果卷入邊有墨西哥辣椒雞翼,整個卷好大個但唔會勁飽,佢有大量蔬菜🥬牛油果🥑,整過加上雞肉少少辣,更好吃👍🏻Wingman Avo 火炙牛油果🥑原個炙燒左牛油果灑上黑椒,鹹調味,配上豉油,Wasabi,沾上個味道仿似三文魚🍣感覺,好新鮮食咁多雞翼,跟餐飲番杯野ICE LEMON TEA解解渴先👍🏻
同同事一人一個餐share,一個餐有前菜,主食,薯條,飲品

特別愛好番薯條,番薯甜度更好吃😋

2025-01-07 43 瀏覽
應該係全香港最多雞翼口味嘅餐廳~主打係歐盟認證走地雞,雞翼無激素、不含任何抗生素裝修好有玩味,加入香港特色,有曾灶財字畫牆壁、霓虹招牌~叫左十款口味雞翼放題!包括有水牛城醬、紐奧良香粉、加州風情、死神醬、咖啡燒烤醬、中式海鮮醬、黑椒檸檬、蒙古燒烤、田園風味同泰式甜酸醬全部我都試過曬,有幾款好有特色好推介🤤✨加州風情面頭鋪滿巴馬臣芝士碎同大量香蒜粒,芝士香加上蒜香味大爆發~✨田園風味酸忌廉同洋蔥嘅口味~好似食緊Sour Cream薯片咁!酸酸味味幾開胃✨泰式甜酸最鍾意甜甜酸酸~少少炸蒜更加惹味✨黑椒檸檬清新嘅檸檬配搭黑椒嘅風味✨中式海鮮醬係甜醬既味道,幾濃幾甜襯熱食✨死神辣醬挑戰失敗❌用上魔鬼辣椒、請勿輕易嘗試

裝修好有玩味,加入香港特色,有曾灶財字畫牆壁、霓虹招牌~

全部我都試過曬,有幾款好有特色好推介🤤

✨加州風情
面頭鋪滿巴馬臣芝士碎同大量香蒜粒,芝士香加上蒜香味大爆發~

✨田園風味

✨泰式甜酸
最鍾意甜甜酸酸~少少炸蒜更加惹味

✨黑椒檸檬
清新嘅檸檬配搭黑椒嘅風味

✨中式海鮮醬
係甜醬既味道,幾濃幾甜襯熱食

✨死神辣醬
挑戰失敗❌用上魔鬼辣椒、請勿輕易嘗試

2024-12-30 117 瀏覽
中環有間雞翼專門店,主打多款特色口味,先用八種醃料醃過夜,放入暖水慢煮一小時,等到半生熟狀態後炸完再作調味,確保隻隻皮脆多汁。大胃王建議食雞翼放題,三個套餐90分鐘,分別在於雞嘅口味選擇同小食,唔係嘅話亦可單點。如果淨係想食雞嘅話第二款已經夠晒你食,包含10精選味道,有辣有唔辣,有乾或濕身。個人首選泰式甜酸醬同中式海鮮醬,兩款都係濕身嘅,相比起冇咁膩所以可以食多幾隻,而辣款都真係幾辣吓,好彩有嘢飲頂一頂。全部雞翼細細隻,一口一隻方便食用,外皮炸至酥脆,肉質嫩滑啖啖肉,每人食咗46隻,見牆上寫最高紀錄係76隻,太犀利了。值得一提嘅係店內座位唔算好多,星期一平日晚上都滿座,大枱客,想食嘅一定要預先Book位呀。

全部雞翼細細隻,一口一隻方便食用,外皮炸
2024-12-30 105 瀏覽
10款口味雞翼放題 • $188(Mon-Thur) $208(Fri-Sun)✨水牛城醬✨紐奧良香粉✨加洲風情✨死神醬✨咖啡燒烤醬✨中式海鮮醬✨黑椒檸檬✨蒙古燒烤✨田園風味✨泰式甜酸醬👉🏻死神醬真係食得辣先好叫😂我同朋友咬左一啖即刻噴曬火🥵同其他四川麻辣好唔同,果隻辣係鮮辣,停留係條脷度勁耐都散唔到🤣要即刻飲好多水😂👉🏻 蒙古燒烤🍖既味道同平時係大陸食既串燒味差唔多,好濃既孜然味😛👉🏻 田園風味🧀大量芝士碎😚仲有蒜蓉同香蔥油,幾惹味😚👉🏻 中式海鮮醬係乳豬醬,平時點乳豬醬就試過,配雞翼又幾夾,甜甜地不錯任飲嘅飲品有幾款,嗰日就有可樂簡

✨水牛城醬
✨黑椒檸檬
✨蒙古燒烤
✨田園風味
✨泰式甜酸醬

👉🏻 田園風味🧀大量芝士碎😚仲有蒜蓉同香蔥油,幾惹味😚

任飲嘅飲品有幾款,嗰日就有可樂簡
2024-12-21 187 瀏覽
#一齊叫雞我同我嘅好姊妹都係雞翼控🤣我哋今次嚟到中環一齊叫雞🤣本來諗住order $188/位任食雞翼放題,但唔擔心我哋會浪費食物,所以我哋嗌咗 $398 Loads O’ Birds 雞全部都係雞(包括24隻雞翼自選4款口味+2個自選配菜)雞翼好乾身,放耐左都依然好脆,一d都唔會覺得油膩😋每款雞翼都好有特色,而且所有雞翼都不含激素Espresso BBQ (必食推介👍🏻)咖啡味嘅雞翼真係第一次食,淡淡咖啡香味意外地好match喎😋Tandoori Spice印度唐杜里烤雞翼,好重印度香料,好惹味😋雖然menu上無寫🔥,但食落都有啲辣,唔食得辣嘅就揀過另一款Buffalo水牛城雞翼酸酸辣辣👍🏻Cali style加州風情雞翼,好重蒜味😋Portobello Mushroom大啡菇🍄‍🟫 (必食推介👍🏻)超得,完全無泥味,上面有炒過菇碎同炸蒜,一啖咬落去好多菇汁流出🤤Charred Wingman Avo火炙牛油果🥑用火炙過,再點豉油,一個新嘅食法😋食完雞翼熱氣,飲返杯有汽飲 🍹真係爽呀~Sparking Cranberry LimePassion Fruit Lemonade座位唔算多
#一齊叫雞
我同我嘅好姊妹都係雞翼控🤣
我哋今次嚟到中環一齊叫雞🤣

$398 Loads O’ Birds 雞全部都係雞
(包括24隻雞翼自選4款口味+2個自選配菜)

Espresso BBQ (必食推介👍🏻)

Tandoori Spice

Buffalo
水牛城雞翼酸酸辣辣👍🏻

Cali style
加州風情雞翼,好重蒜味😋

Portobello Mushroom
大啡菇🍄‍🟫 (必食推介👍🏻)

Charred Wingman Avo
火炙牛油果🥑
用火炙過,再點豉油,一個新嘅食法😋

食完雞翼熱氣,飲返杯有汽飲 🍹真係爽呀~
Sparking Cranberry Lime
Passion Fruit Lemonade

座位唔算多,但平日都座無虛席
如果有10幾人gathering可以包場呀

2024-12-16 212 瀏覽
📍Wingman中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓🐓雞 全部都係雞 $398雞翼可以揀四個口味 一共24隻嘅雞翼&包兩個plates佢啲雞翼係無激素嘅 但以無激素嚟講算大隻口味超多選擇 有16款!而我哋係揀咗兩個乾身嘅兩個濕身嘅佢啲雞翼全部都係炸好咗,然之後再加調味料。外面係油炸嘅香味,同埋裏面係鮮嫩多汁嘅雞肉🐥乾身1 - Mongolian BBQ🍖 :孜然粉、四川花椒,見到呢個配搭就知一定唔會伏!果然好夾好香口!但係佢係會有辣味,個人覺得佢比水牛城醬更加辣!!🐥乾身2 - Ranch田園風味🧅:呢一隻係用sour cream同洋蔥去調配嘅口味,食落酸酸地,好得意,真係好似食緊sour cream薯片咁🐥濕身1 - Buffalo🌶️:呢個係我最鍾意嘅口味,佢酸酸辣辣好開胃。同埋我個人食炸雞通常都係鍾意食濕身,心理上可以中和到本身炸雞翼嘅熱氣!🐥濕身2 - 蜂蜜芥末🍯:佢本身係蜜糖雞翼,然後再喺隔離有嚿Wasabi俾我哋自己餡。 佢選用嘅蜜糖唔會死甜,口感都舒服嘅,但係再加上芥末嘅話,有攻鼻嘅感覺!好match!Plates方面,我哋揀咗杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗同埋烤蒜龍蒿大啡菇🥦
📍Wingman
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

🐓雞 全部都係雞 $398
雞翼可以揀四個口味 一共24隻嘅雞翼&包兩個plates
佢啲雞翼係無激素嘅 但以無激素嚟講算大隻
口味超多選擇 有16款!而我哋係揀咗兩個乾身嘅兩個濕身嘅

🥦杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗
Broccolini好清新、好解漏,然後佢加咗個大蒜麵包糠增加咗個口感,推薦!

🍄‍🟫烤蒜龍蒿大啡菇
Portobello本身咁大個,以為佢淨係會俾一個,冇諗到上兩個!隻菇好多汁水,上面仲有餡,係切碎咗嘅冬菇再加麵包糠,食落幾得意

我哋再嗌多咗兩杯凍飲,passionfruit lemonade 好refreshing 同 mango soda稍甜但解辣
從小已經聽過「燒雞翼~我鍾意食」,雞翼真是家家戶戶的常見菜式,今天和朋友來試試這家的雞翼放題,實現雞翼自由!放題模式有幾款,我們選擇了10款口味任食+飲品放題,平日晚上價錢是$18810款口味的選擇原本都很多,貪吃的我們全部都點來試試!我最喜歡的味道是泰式甜酸醬,味道酸酸甜甜好惹味,令人吃完一隻又想再吃;水牛城醬都是超好味,自己整過水牛城醬就會知道這個醬的工序很複雜,多吃幾個相信絕對是回本的選擇!中式海鮮醬有點像片皮鴨醬的味道,吃起來也很不錯!死神醬果然是名不虛傳,入口是真的辣,平時無辣不歡的我也覺得很辣很刺激!另外店家還有很多特色的醬汁,例如咖啡燒烤醬、田園風味、加洲風情等等,而且會有期間限定的口味,最近還有黑白雞翼的活動,推薦喜歡吃雞翼的大家來試試!