2015-11-07
靚女車約我萬勝節出來食飯 ,我哋一直都巧想去試Wired Cafe,由舊年頭講到今年年尾,一於今晚去湊湊熱鬧吧 !是晚我哋五個為食嘩鬼出籠,6點零鐘已出現係希慎14樓嘅Wired Cafe。大大間日式Cafe, 四處懸掛著鬼怪裝飾來應節,令食客也感受到濃厚嘅節日氣氛 !是晚尚早,人客稀少,我哋被安排坐於窗口位置。用餐時間依舊只有90分鐘,我哋五個人,每人點一個餐來share食 : -1.忌廉汁煙肉意大利麵伴温泉蛋 : 忌廉汁夠creamy , 篤穿温泉蛋撈埋食,味道算唔錯吖!2.咖哩炸雞蛋包飯 : 雞蛋包滑溜,可惜啲飯唔係用珍珠米,口感過於軟熟 。至於咖哩汁,太過鹹 , 唔健康!炸雞塊,粉漿太厚,雞肉硬實 !3. 特色西班牙海鮮燴飯 : 巧豐富嘅海鮮 ,有中蝦、魷魚、藍青口、車厘茄等,配上金黃色嘅飯,飯粒唔軟唔硬剛剛好!賣相及味道都相當誘人 !4.蕃茄、煙肉、吞拿魚吐司配沙律及湯 : 吐司烘得巧香脆, 面頭舖滿蕃茄、煙肉、吞拿魚,口感豐富。沙律菜夠新鮮。5.水牛芝士蕃茄意大利麵 : 水牛芝士奶味濃,又幼滑。撈落啲蕃茄意大利麵度,口感酸甜細膩,巧特別!整體屬
是晚我哋五個為食嘩鬼出籠,6點零鐘已出現係希慎14樓嘅Wired Cafe。大大間日式Cafe, 四處懸掛著鬼怪裝飾來應節,令食客也感受到濃厚嘅節日氣氛 ! 是晚尚早,人客稀少,我哋被安排坐於窗口位置。用餐時間依舊只有90分鐘,我哋五個人,每人點一個餐來share食 : - 1.忌廉汁煙肉意大利麵伴温泉蛋 : 忌廉汁夠creamy , 篤穿温泉蛋撈埋食,味道算唔錯吖!
上菜快,侍應生亦勤快!我哋唔使90分鐘,已ko晒所有食物, 皆因其份量唔多,我哋仲有大把quota,可以轉場食甜品呢!