.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍀 𝔚𝔢𝔰𝔱𝔢𝔯𝔫 𝔇𝔢𝔩𝔦𝔠𝔞𝔠𝔦𝔢𝔰 @ 🌟 WM Café & Bar《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Deep-Fried Soft Shell Crab with Thai Mango Salad HKD 108Roasted Herb-Crusted Lamb Rack with Sautéed Broccolini & Roasted Whole Garlic & RosemarySauce HKD 278.👽 剛好要去附近買拜神嘢,朋友仔話呢間餐廳環境好適合傾偈,攰攰地所以就帶大媽嚟一齊試下,歇一歇腳。.🥗 因為唔係太肚餓啊,所以我淨係想食少少沙律,叫左呢款「酥炸軟殼蟹泰式芒果雜菜沙律」。全隻軟殼蟹好吸睛呢!蟹身炸得金黃色香脆,大大兜泰式芒果雜菜沙律真係好開胃,份量絕對足夠。.🍖 朋友仔特別鍾意食羊,所以唔需要考慮即刻叫「烤香草澳洲羊架」獨食 😆 羊架幾肥美,外層由香草榛子醬包裹住,帶出濃郁嘅香氣。配上炒西蘭花苗同焗蒜頭,前者炒得爽脆,而焗蒜頭同露絲瑪莉汁更加提升咗羊架整體嘅風味,朋友仔好滿足。.🌞 呢間
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Sauce HKD 278

🌞 呢間餐廳呢最讚嘅地方就係佢真係採光度非常唔錯,近窗位置仲有卡位,的而且確係傾偈食飯嘅好地方。見佢有幾多套餐選擇,不過最衰真係唔肚餓,所以食唔落冇辦法嗌,下次再黎可以試吓。

📍 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
📲 +(852)3618-4510
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
2023-11-29 14 瀏覽
🌟 土瓜灣啟岸好多餐廳選擇,我呢次選擇咗WM,因為被門口深深吸引了,裏面有大玻璃卡位,感覺就是舒服。***** ***** ***** ***** ***** 🥗牛油果雜菜沙律$78(有雜菜🥬牛油果🥑車厘茄🍅 多士粒🍞鮮橙肉🍊西柚)上枱已經講得好FResh, 食材豐富而且新鮮,使人開胃。🍨多士甜品伴雪糕$78多士烘得非常鬆脆又香口,同雲呢拿雪糕非常配合。最後整返杯☕️熱檸茶$24,中和了口腔的甜味,很完滿的一頓。一個人放空坐在這個環境,實在難得。

***** ***** ***** ***** *****

🥗牛油果雜菜沙律$78
(有雜菜🥬牛油果🥑車厘茄🍅 多士粒🍞鮮橙肉🍊西柚)
上枱已經講得好FResh, 食材豐富而且新鮮,使人開胃。

🍨多士甜品伴雪糕$78
多士烘得非常鬆脆又香口,同雲呢拿雪糕非常配合。

✨烤香草澳洲羊架伴西蘭花苗焗蒜頭配露絲瑪莉汁 $278烤羊架外層加了大量香料烤至香脆,切開係外脆內軟,肉質香嫩,可以配埋旁邊既露絲瑪莉汁,味道更多元化😋✨黑松露卡邦尼意大利粉 $138黑松露卡邦尼香氣撲鼻,食落唔會有油膩感覺,二人份量剛好,口感好creamy,汁醬都非常濃郁😉✨Hoegaarden (珊瑚柚味) $18加$18就可以嘆到啤酒🍻如果跟餐只需加$10,有兩款口味,揀左珊瑚味,飲落甜甜的,唔似飲緊啤酒,酸酸甜甜,反而好開胃🤤

✨烤香草澳洲羊架伴西蘭花苗焗蒜頭配露絲瑪莉汁 $278

✨黑松露卡邦尼意大利粉 $138

✨Hoegaarden (珊瑚柚味) $18

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥖🍝🍮🍝🥖🍴🍽🍴🍽🍴🍽啟岸巷子喺一個打卡勝地,巷子入面餐廳林立,成個環境都幾舒服,WM cafe and bar落地玻璃窗設計,座位寬敞,在這裡用餐感覺好休閑又舒服。🥢吉列魚柳意大利包配青芥未蜜糖沙律醬 $118 🆗吉列魚柳炸得很香脆,配埋醬汁味道唔錯,可惜法包稍硬,稍為打咗少少折扣。🥢黑松露卡邦尼 $138 🆙卡邦尼意粉配上濃郁嘅黑松露醬,令味道更加豐富,麵條好彈牙,相得益彰😋。🥢巴伐洛娃蛋白鬆餅$108 🆗蛋白霜外面烘焗得脆口,內裡有少少似流心入口即溶化,加上士多啤梨和藍莓,味道香甜😋。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 6/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 6/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 6/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 6.25/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥖🍝🍮🍝🥖🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️-🗺️ WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖#bakdiu 土瓜灣 #bakdiu西式

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥖🍝🍮🍝🥖🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 6/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 6/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 6.25/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥖🍝🍮🍝🥖🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️
🗺️ WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)

#bakdiu 土瓜灣 #bakdiu西式
2023-11-25 22 瀏覽
今日嚟到土瓜灣試吓呢間WM cafe,佢嘅價錢好大眾化,特別係酒類都唔貴,食物同飲品嘅選擇都夠多。蒜片辣椒白酒大蜆意粉 HKD 148 - 意粉嘅軟硬度適中,係我鍾意意粉嘅質感,配上辣椒,上枱熱辣辣而且好香,我幾鍾意呢個意粉,不過蜆肉嘅size就比較細。溫馨提示,依個意粉比較辣,如果唔食得好辣嘅朋友可能要問吓佢可唔可以小辣。安格斯牛肉芝士漢堡 HKD 168 - 漢堡包加煎荷包蛋打卡得來亦都好有份量嘅感覺!牛肉唔係超級juicy 不過配上蛋汁,所以都還好,薯條係有皮嘅,正常發揮。飲品仲有1蚊生啤優惠同Hoegaaden 只係加10蚊!總括嚟講我覺得餐廳都算坐得舒服,服務都OK。今晚星期五所以等候食物嘅時間比較耐,但都推介比想搵個地方傾偈食晚飯嘅人。

飲品仲有1蚊生啤優惠同Hoegaaden 只係加10蚊!

本來想去食cafe,但原來今日吾開門。都已經肚餓,就只有逛吓睇吓有咩野食。路過喱間WM vafe,見到裝修乾淨企理,又未試過,打算當一般茶餐廳,以沒有期待會有什麼好東西的心態入座,只係為左肚餓有野食落肚。叫左午餐A,西冷牛排配意粉。切開牛排生,生吾係問題,平時都食開medium or medium rare,但喱個切開生肉暗暗黑黑咁,好吾開胃,全部切開食左20%就掉左其他。都吾係特登要浪費,但冇辦法,食要落。意粉普通,茶餐廳質素,沒有期待過,所以這個沒有失望。
叫左午餐A,西冷牛排配意粉。

都吾係特登要浪費,但冇辦法,食要落。
意粉普通,茶餐廳質素,沒有期待過,所以這個沒有失望。
西冷牛排意粉
2023-11-25
2023-11-18 19 瀏覽
上到餐廳係落地大玻璃 望到街景 感覺開揚而且播住音樂 氣氛相當chill宜家餐廳仲做緊個優惠 凡主食只要加一蚊就可以有一杯Hoegaarden 咁著數 梗係嗌返杯啦🍻🍽️燒西班牙伊比利穀飼黑毛豬伴時令菜配蜜糖叉燒汁 $248肉嫩且肥瘦適中 燒得夠焦香 配上醬汁很惹味🍽️蒜片辣椒白酒大蜆意粉 $148蒜片大塊又夠香 辣椒微微散出辣味 相當開胃加$28 可轉套餐跟餐湯及餐飲粟米濃湯:很香濃粟米味 味道清新餐飲:熱檸水及熱檸茶
上到餐廳係落地大玻璃 望到街景 感覺開揚

加$28 可轉套餐跟餐湯及餐飲
粟米濃湯:很香濃粟米味 味道清新
餐飲:熱檸水及熱檸茶
2023-11-14 6 瀏覽
今次又去啟岸覓食 呢個商場有太多好野食離地鐵站又近好方便 呢個餐廳景色好好😍睇到出面既城市景座位好寬敞 坐得舒服👍🏻 ♡ 黑松露薏米飯伴巴馬火腿配黑醋汁 $138黑松露味道濃郁 薏米飯口感偏硬搭配埋咸香既巴馬火腿和黑醋汁可以解膩🩷 ♡ 焗法國黃油雞伴毛豆肉配牛肝菌汁 $168用焗烤既烹飪方式 令雞肉保持住鮮嫩多汁🤩底下仲有薯蓉mix毛豆肉同牛肝菌汁 口感更有層次♡ 墨西哥牛面肉餡餅 $78用牛面肉為餡料 餅皮酥脆🌮搭配蕃茄醬同墨西哥辣椒醬 味道微辣同酸甜幾開胃✨
今次又去啟岸覓食 呢個商場有太多好野食

底下仲有薯蓉mix毛豆肉同牛肝菌汁 口感更有層次

♡ 墨西哥牛面肉餡餅 $78
用牛面肉為餡料 餅皮酥脆🌮
搭配蕃茄醬同墨西哥辣椒醬 味道微辣同酸甜幾開胃✨

啟岸巷子以漫天燈籠為特色,商場有好多大大小小既餐廳,今日經開土瓜灣打算去行下,最後揀左呢間餐廳食晚飯黑松露薏米飯伴巴馬火腿配黑醋汁 $138Risotto平時食得多,用薏米煮意大利飯平日比較少見,食落粒粒分明得黎有咬口,軟硬適中,而且比起傳統risotto纖維更高更健康😆加上黑松露既味道濃郁,質地Creamy👍🏻飯上既巴馬火腿有3塊,火腿咸香配上黑醋汁既甜味,平衡口腔中既油脂又可以提升鮮味,跟黑松露既香味係口腔中縱橫交錯,互相配合熱帶火山🌋🍹 $38熱情果味非常突出,味道清爽而且甜度適中,十分開胃

黑松露薏米飯伴巴馬火腿配黑醋汁

黑松露薏米飯伴巴馬火腿配黑醋汁 $138

熱帶火山

熱帶火山🌋🍹 $38
熱情果味非常突出,味道清爽而且甜度適中,十分開胃
黑松露薏米飯伴巴馬火腿配黑醋汁
熱帶火山
2023-10-31 70 瀏覽
一家人到啟岸搵食,最終都光顧WM Cafe,之前食過lunch都覺得合格,今晚再來光顧,7點30分左右入座,當時唔多人只有2枱客人,我同老公及仔仔order左今晚萬聖節限定晚餐3份,1份香蒜辣椒白酒煮大蜆,本身對龍蝦湯都有期望,一上枱完全唔熱,只係暖,已經開始失望,到後來主菜黑安格斯牛扒上枱,已經心感不妙,呢個set本身要再加88元,點知上到枱又係唔熱,味覺已經聞唔到牛扒香味,切落去仲衰,完全唔似5成熟,似7成就差唔多,成塊牛扒無汁無味,都唔知自己食緊咩…叫waiter攞個mustard,應完就無左件事,到底個場真係忙到攞個醬汁都咁難。至於另外個2個威靈頓更加不值一提,都係唔好食,不過最重要係我order個大蜆,簡直係垃圾中垃圾,隻蜆完全係營養不良,唔新鮮,仲話白酒煮,完全無白酒味,仲鹹到死,收我98元,到底餐廳出品時有冇唸過過唔過到自己,咁都可以賣比人,真心絕對唔會再幫襯
2023-10-31
2023-10-30 27 瀏覽
上次到啟岸時才剛營運,只有7成店舖開放。今次再到訪已經見全部都有店舖進駐。正好經過就和朋友喺度解決晚餐😌喺門口見依間裝修帶點小清新就決定試試。上菜速度很快,下單大概10分鐘就有。安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 Angus Beef Cheese Burger (200g) w/ French Fries 實物與圖片完全相符,漢堡大概2個手掌size,女仔可以share食。安格斯牛肉好Juicy,仲足足有2塊😍漢堡最重要就梗係個包啦,外層烤焗得香脆,再沾小小新鮮番茄和酸瓜,搭配上芝士和牛肉,完全停不下👍🏻焗法國黃油雞伴毛豆肉配牛肝菌汁 Grilled French Yellow Spring Chicken w/ Braised Sauce Bean w/ Porcini Cream Sauce 黃油雞外皮烤得香脆,肉質嫩滑,一刀切下更有油份流出,很juicy☺️油份完全唔會浪費,混合落毛豆泥更香滑,比起土豆泥更香👍🏻巴伐洛娃蛋白鬆餅 Pavlova 第一次食依款鬆餅覺得好新奇,蛋白霜經烤焗很香脆,入口即化。夾埋鮮奶油口感特別,黏稠和甜脆口感同時爆發,再搭配上水果一絕🤤仲有期間限定$1加購手工啤

上菜速度很快,下單大概10分鐘就有。

巴伐洛娃蛋白鬆餅 Pavlova

仲有期間限定$1加購手工啤,仲抵過happy hour,性價比很高☺️
2023-10-30 24 瀏覽
有一陣子冇嚟過啟岸食嘢,難得星期五,就約朋友嚟到WM Cafe食晚餐,餐廳闊落舒適,晚餐有不少選擇👍🏻系同朋友傾偈食嘢好地方😊🌟平時已經好鐘意食牛油果,見到呢個菜式,即刻叫嚟試一試,冇令到我失望,牛油果醬係用新鮮的牛油果連埋蛋黃醬拌制而成,成個醬都好清新Creamy✨返賓尼迪唔會太熟,係流心,火候控制得好好,連埋醬汁一齊食,好啱我們減肥女士😆煙三文魚唔會太咸,感覺健康🫶🏻🌟法國黃油雞細細隻,表面焗得酥香,冇什麼脂肪,肉質鮮嫩,連埋牛肝菌汁,味道很不錯👍🏻薯蓉係由新鮮薯仔煮成的,唔會好乾,好香滑,有少少咬口,連埋毛豆一齊食,很搭配💗🌟視覺效果好靚✨多士焗得香脆,連埋朱古力榛子醬,好香口!朱古力雪糕香濃幼滑,配埋多士一齊食,冰暖相配🥰連埋士多啤梨藍莓,系一個很不錯的甜品🫶🏻

煙三文魚唔會太咸,感覺健康🫶🏻

【土瓜灣•WM Café & Bar (啟岸)】@wmcafebarππππππππππππππππππππππππππππππ寫意西餐廳 坐位舒適 岩曬三五知己聚會🌻|焗法國黃油雞伴毛豆肉配牛肝菌汁|HKD 168雞肉以特製的法國黃油腌制過,入味之後,再進行烘烤,使雞肉保持鮮嫩多汁。每一口都能品嚐到黃油的香氣和甘甜,非常美味。🌼|黑松露卡邦尼|HKD 138用新鮮的意大利麵配上濃郁的黑松露醬製成的,味道非常濃郁和香甜。麵條做得剛好彈牙,配上黑松露的香味,真的讓人回味無窮。🏵️|自家製奶凍|HKD 68呢個奶凍非常口感滑順,香氣濃郁,入口即化。我最喜歡嘅係佢嘅濃郁奶味,真係好香濃!而且控制到糖分,唔會太甜,非常適合我嘅口味。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 411(連加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#土瓜灣美食 #WM Café & Bar (啟岸) #web3土瓜灣WM Café & Bar (啟岸)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
寫意西餐廳 坐位舒適 岩曬三五知己聚會

🌻|焗法國黃油雞伴毛豆肉配牛肝菌汁|HKD 168

🌼|黑松露卡邦尼|HKD 138

🏵️|自家製奶凍|HKD 68

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 411(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
WM Café & Bar (啟岸)
2023-10-26 16 瀏覽
WM cafe(啟岸)啟岸開咗好多特色嘅餐廳,見到有間餐廳可以望到街景,就入去試試(。・ω・。)ノ🌟入到去環境好舒服,有萬聖節嘅裝飾,乾淨衛生,我仲安排咗坐喺窗邊位,可以望到成條街嘅街景(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!除咗室內之外,佢都有一啲室外嘅位置,可以同朋友一邊食一邊望風景。烤香草羊架伴西蘭花苗-焗蒜頭配露絲瑪莉汁$278極力推介羊架😍羊架餐廳職員建議我地七成熟,羊架嘅外層煎得好脆,入邊啲肉無騷味、無根、好嫩,令我覺得自己唔係食緊羊🤤露絲瑪利汁同羊好夾,大家唔會搶咗對方嘅風頭!極力推薦!四川麻辣大蝦意大利粉🍝 $188意粉煮得剛剛好,唔會過熟唔會太硬,口感非常好😋意粉嘅大蝦彈牙有口感🍤🍤數量唔少!意粉旁邊仲有蘆筍,蘆筍新鮮爽口,冇任何嘅渣。四川麻辣呢嘅辣度偏溫和,有麻香味,好似我呢啲鍾意食辣但又唔食到太辣嘅人就啱曬🌶️芝士奶蓋牛油果沙冰 $48平時出去飲沙冰可能會飲到好多冰,影響咗口感,但係呢度嘅牛油果沙冰,完全飲唔到冰粒,冰凍得來又好順滑🫶芝士奶蓋同牛油果味道原來都幾夾🥑最得意係飲品上面會放一粒麥提莎😆啱晒我呢啲鍾意食朱古力嘅人💓💓生啤 $1依家做緊一個超級抵嘅優惠,用一蚊就可以換到一杯生啤🍺
WM cafe(啟岸)

烤香草羊架伴西蘭花苗-焗蒜頭配露絲瑪莉汁$278
極力推介羊架😍

四川麻辣大蝦意大利粉🍝 $188

芝士奶蓋牛油果沙冰 $48

生啤 $1
依家做緊一個超級抵嘅優惠,用一蚊就可以換到一杯生啤🍺😆👍我哋咩嘢食都未叫就嗌咗杯先🙌🏻

Hoegaarden 蜜桃味 🍑$10
我一向都唔鍾意飲啤酒,覺得好苦,而呢款啤酒帶甜,容易入口🥳仲要好抵😂加十蚊就有👍👍

📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)

#wmcafe&bar
2023-10-25 44 瀏覽
有了屯馬線之後多了到新的地方探店一直覺得土瓜灣有很多好吃的這間環境舒服食物有誠意甜品更是每人驚喜!一向也沒有要吃完飯吃甜品但這個不能不點!!擺盤精緻 色彩繽紛看著很有食慾是很少見到的蛋白脆餅💕蛋白脆餅鬆化,甜而不膩再加上核桃、果粒中和甜味作為飯後甜品剛好~主菜也很出色啦~大大條八爪魚肉質鮮味彈牙配合辣汁更能帶出鮮味伴碟的沙律菜也很新鮮賓尼迪蛋蛋汁加濃濃醬汁伴脆多士一起吃滋味滿滿的~總括而言是間值得一試的餐廳~
有了屯馬線之後
多了到新的地方探店
一直覺得土瓜灣有很多好吃的
這間環境舒服
食物有誠意
甜品更是每人驚喜!

一向也沒有要吃完飯吃甜品
但這個不能不點!!
擺盤精緻 色彩繽紛
看著很有食慾
是很少見到的蛋白脆餅💕
蛋白脆餅鬆化,甜而不膩
再加上核桃、果粒中和甜味
作為飯後甜品剛好~

主菜也很出色啦~
大大條八爪魚
肉質鮮味彈牙
配合辣汁更能帶出鮮味
伴碟的沙律菜也很新鮮

賓尼迪蛋
蛋汁加濃濃醬汁
伴脆多士一起吃
滋味滿滿的~
總括而言是間值得一試的餐廳~