2022-07-21 74 瀏覽
上次係Instagram上面見到有人提議就去呢一間餐廳食飯😉望到OpenRice都有好多人話呢一間餐廳好有水準,就即刻去左錫下自己個胃!見到咁多人都有介紹呢一款泰式冬陰功海鮮意大利飯,我自己今次過嚟都忍唔住要試吓!果然非常之好介紹!呢一度嘅冬陰功嘅味道真係好豐富,食得出係落咗好多唔同層次嘅泰國香料!所以有一種香辣嘅味道,唔會死辣!另外仲叫咗呢一個美國西冷配紅酒燒汁,呢一度嘅牛扒真係好好食,而且都好大塊!份量十足!咬入口嘅時候牛肉嘅油脂味道更加香濃,而且肉質好林!叫咗兩杯飲品,其中一個就係咖啡味黑啤,呢一杯黑啤真係好特別,加埋咖啡嘅味道更加醒神!男朋友就叫咗呢一杯Extra High黑啤,入口更加香華,而且酒精更加濃郁!

2022-07-21 69 瀏覽
琴日男朋友提議就去喺尖沙咀嘅餐廳食嘢🤩知道Instagram有人介紹呢一間餐廳係抵食之選,於是就走咗去慰勞自己!一去到嘅時候就已經好開心啦,男朋友俾咗一個小驚喜我!🤩而且呢度嘅店員服務態度都好好!值得一讚!男朋友叫咗一個我好鍾意嘅泰式冬陰功海鮮意大利飯!呢一度嘅意大利粉真係非常之有特色,我自己好少可以喺出面食得到呢一款菜式!同埋上面嘅海鮮都非常之豐富,好新鮮!另外就叫咗呢一個卡邦尼意粉!呢一度嘅意粉好好食,再加埋上面嘅溫泉蛋撈埋一齊食!成個意粉更加掛汁!整體來講我自己好喜歡!

2022-07-20 67 瀏覽
昨晚好姊妹介紹就去左位於尖沙咀嘅餐廳食飯❤️知道OpenRiced人都話呢一度性價比好高,就好想去試一試!同埋呢一度嘅裝修好有氣氛。一去到就比呢一度嘅泰式冬陰功海鮮意大利飯吸引住!自己食意大利飯就食得多,不過泰式冬陰功味道嘅真係第一次見!估唔到識入口嘅味道真係咁豐富!有別於一般嘅冬陰功菜式,呢度嘅冬陰功味道層次非常之豐富,用咗好多唔同嘅泰國香料去醃製!飲品方面就叫咗一杯Crazy rich lupulins ,第一次飲呢一個牌子嘅啤酒,熱帶水果香味,芒果,木瓜香味突出!值得一試!

2022-07-20 36 瀏覽
今次係Instagram上面見到有人推介去咗位於尖沙咀嘅餐廳食嘢😉望到Instagram有人話呢間餐廳真係好好食,於是一於要去食嘢!同大家分享下!好彩真係預先喺OpenRice訂咗位咋,一去到嘅時候見到有好多客人喺度!成個氣氛好似去咗外國!😋泰式冬陰功海鮮意大利飯呢一度嘅泰式冬陰功海鮮意大利飯真係好特別,我自己本身都好鍾意食泰式嘅冬陰功,而且加埋意大利飯落去簡直係絕配!呢一度嘅意大利飯真係軟硬適中,而且冬陰功嘅味道好濃郁,層次豐富!😋香烤豬鞍配薰衣草蘋果茶汁估唔到呢一度嘅豬可以整得咁好食,非常之林,而且豬肉嘅味道好香!仲要係非常之多汁!😋咖啡味黑啤估唔到咖啡加埋黑啤嘅味道係咁正!鍾意嘅一定要試吓呢一杯!非常之香滑嘅味道!

😋泰式冬陰功海鮮意大利飯

😋香烤豬鞍配薰衣草蘋果茶汁

😋咖啡味黑啤
2022-07-19 74 瀏覽
好耐之前男朋友提議就去咗位於尖沙咀嘅餐廳食飯❤️見社交平台有人介紹呢間餐廳性價比好高,所以就一定要去試下!真係值得介紹!同埋呢一度嘅地點非常之方便,地鐵站一出,行幾分鐘就到!真係約會幾唔錯嘅地方! 試咗呢一度嘅避風塘雞翼 ,估唔到份量有咁多,真係好正!而且呢一度嘅避風塘雞翼亦都係好出色!雞翼依然保持好香口同埋好滑!另外一定要試吓呢一度嘅招牌菜,就係佢嘅香烤招牌乳豬啦!乳豬嘅脆皮係好鬆脆!唔似德國豬手嘅嗰種好硬嘅感覺!食落去好似食緊酥皮!好正!最後我哋仲叫咗呢一個火焰雪山,呢一度嘅雪山真係好正!望住熊熊嘅火焰!然後入面嘅雪糕好香!

2022-07-19 44 瀏覽
最近閨蜜提議就去咗位於尖沙咀嘅餐廳食飯😎望到喺IG都有好多人都話呢一間餐廳好有水準,就即刻去左享受一下!而且成個環境都好舒服😌 呢一間餐廳嘅環境一去到就已經覺得好適合!成個氣氛好舒適,而且仲有好多唔同嘅款式可以揀!避風塘雞翼 ❤️一去到就被呢一度嘅避風塘雞翼吸引住,見到有好多人介紹,所以我都忍唔住要試吓!避風塘雞翼好香!份量亦都好充足!香烤招牌乳豬❤️煮食方面我哋首先就叫咗呢一個招牌乳豬!呢一度嘅乳豬真係唔好睇小佢,非常之滑!同埋真係超級Juicy多汁!美國西冷配紅酒燒汁❤️至於呢一份西冷牛扒真係更加吸引,我叫咗七成熟!啱啱好,入口有好香滑嘅牛肉味道!

避風塘雞翼 ❤️

香烤招牌乳豬❤️

美國西冷配紅酒燒汁❤️
2022-07-18 74 瀏覽
上星期bf提議就去左呢間餐廳食飯😙睇到Instagram都有好多人都話呢一間餐廳好食,所以一於要去享受一下!朝聖一下👍🏻不得不提嘅係呢一度嘅服務態度好好,呢度嘅店員都非常用心介紹食物!感覺係好舒適嘅! 😙黑松露薯條好鍾意食呢一度嘅黑松露薯條,呢一個黑松露薯條除咗上面有滿滿嘅黑松露之外,再加埋黑松露嘅醬汁,令到鍾意食黑松露嘅人更加喜歡!😙香烤原隻春雞只要呢一個燒春雞亦都好吸引,雞肉好滑,而且非常之Juicy!

😙黑松露薯條

😙香烤原隻春雞
2022-07-18 53 瀏覽
好耐之前好友介紹就去咗呢一度食嘢,社交平台有好多人話呢間餐廳真係好好食,所以就即刻去左回一回佢!所以真係非常之期待! 一去到首先就梗係要試吓西餐廳必定要叫嘅卡邦尼意粉啦!呢一度嘅意粉真係好好食,醬汁好濃郁,唔係只係蛋黃嘅香味,仲有好香嘅忌廉味道!另外仲叫咗一個避風塘雞翼 ,呢一度嘅雞翼全部都係單骨,食起嚟非常方便!而且避風塘嘅香味真係好惹味!整體來講,呢一間餐廳非常值得推介!個人認為非常之適合同朋友聚會或者同情侶拍拖!一間好好食同埋服務態度好好嘅餐廳!

2022-07-04 345 瀏覽
中午時幫襯食物質素環境一般都算 店員態度真極度惡劣 ,明白可能當時你心情差 但是客人無責任要承受你的壞心情 一餐午飯時間 但你接二連三咁發脾氣 ,請你比個藉口我如何接受?建議餐廳如果中午後時間不想招呼客人 可以比員工真正落場休息時間 唔好做生意喇!真心好想撐你地, 都無藉口……
2022-07-04 272 瀏覽
厚福街多野食就係人都知,今次要介紹下呢間 藏喺商業大廈入面嘅高質西餐廳。🌟Y Show Tasty🌟水牛芝士伴醃蕃茄沙律$88👉🏻 非常開胃嘅前菜,釀蕃茄鮮甜得嚟 好夠酸👉🏻 水牛芝士沒有在吝嗇 厚厚的一大片,奶香十足.泰式冬陰功海鮮意大利飯$168👉🏻 中西合璧得0️⃣違和感👉🏻 滿足東南亞香料控嘅味蕾之餘,creamy嘅醬汁 又令成件事入非常温和👉🏻 飯粒偏硬有咬口,頗正宗的risotto質感👉🏻 海鮮比得好足,最緊要有my favourite🦐👉🏻 店家話採用時令海鮮,隨機遇上你喜愛嘅食材😜

🌟Y Show Tasty🌟
水牛芝士伴醃蕃茄沙律$88

👉🏻 非常開胃嘅前菜,釀蕃茄鮮甜得嚟 好夠酸
👉🏻 水牛芝士沒有在吝嗇 厚厚的一大片,奶香十足
泰式冬陰功海鮮意大利飯$168

👉🏻 中西合璧得0️⃣違和感
👉🏻 飯粒偏硬有咬口,頗正宗的risotto質感
👉🏻 海鮮比得好足,最緊要有my favourite🦐
👉🏻 店家話採用時令海鮮,隨機遇上你喜愛嘅食材😜
2022-07-04 239 瀏覽
|辣酒煮蜆配西班牙辣肉腸🥘|$128用上馬尼拉蜆,比一般貨色鮮美 肉質豐潤💦。加入咗辣肉腸,所以口味偏重,啱晒小編呢啲齋食海鮮嫌冇肉香人士👅。集鮮甜與鹹香於一身,未試過嘅配搭 幾過癮😜.|美國西冷配紅酒燒汁🥩|$348見到煎得粉嫩又厚度十足嘅貌相,已經心花怒放咗先😍😍 表面焦香內裏軟淋,一咬肉汁咇晒出嚟🤟🏻 肉味濃郁,記得點埋旁邊嘅紅酒燒汁 It’s a next level‼️.|Seven Stout |$88✨咖啡+朱古力風味手功啤✨ 咖烘焙香氣非常突出☕️ ,朱古力係入口之後先喺口腔慢慢醞釀開嚟🍫 口感順滑又易入口,好似小啤咁麻麻地酒精嘅都絕對接受到。Y Show Tasty📍尖沙咀厚福街H8 12樓
|辣酒煮蜆配西班牙辣肉腸🥘|$128

|美國西冷配紅酒燒汁🥩|$348

|Seven Stout |$88

Y Show Tasty
📍尖沙咀厚福街H8 12樓
2022-06-30 270 瀏覽
最近見呢間喺厚福街嘅西餐廳好似好多人去食🍴見到門面都幾靚 就帶左媽咪一齊去食飯😎前菜就嗌左個辣酒煮蜆配西班牙辣肉腸🌶佢地係用左馬尼拉蜆 冇腥味好大隻 幾有口感😆味道都偏濃味 用左好多辣肉腸加辣酒一齊煮 都幾惹味✨跟set配嘅香煎鵝肝配雜莓無花果醬好高質喎!仲要唔需要額外加錢🤑法包好脆身 上面個鵝肝好厚好軟綿 冇腥味 兩者口感夾埋好正!配埋個自家製雜莓醬 令到鵝肝個鮮味提升👍🏻最後仲嗌咗個卡邦尼意粉🍝份量好多兩個人都夠食!意粉口感煙韌彈牙 個忌廉汁好creamy 意粉好掛汁 但食落唔會好溜💕仲有好多煙肉碎 唔錯🥓

2022-06-30 177 瀏覽
嗰日同朋友喺尖沙咀行完街 就諗住喺附近搵啲野食🥰見到厚福街嘅呢間西式餐廳好似唔錯 就入去試吓😌我地就嗌左一個湯: 帶子蟹肉濃湯 一個前菜小食: 辣酒煮蜆配西班牙辣肉腸 一個main:香烤招牌乳豬 同一杯野飲: Vision😋個湯好出色 口感好creamy味道都相當鮮甜 龍蝦味超級濃郁🦞係用左龍蝦去煮 仲有原隻帶子同一絲絲蟹肉 超足料呀🤩個蜆係用左馬尼拉蜆 辣酒再加埋辣肉腸 偏重口味 都炒得好香 好惹味🔥個乳豬都好出色!!!係慢煮左十二個鐘 脆皮同埋肉入口即化 外脆內嫩滑 仲有啲油脂嘅香味🐷旁邊仲有啲拌菜同薯蓉 超豐富呀!!cocktail係用左自家製桂花糖水再溝洋甘菊rum 甜甜地帶花香 女仔都啱飲呀💕

2022-06-29 97 瀏覽
呢間喺尖沙咀嘅西餐廳都幾浪漫💕燈光昏暗 每一枱中間都有個小型蠟燭🕯️情侶或者朋友摸住酒杯 傾吓傾 都唔錯🍺嗰日就同朋友嚟左食飯😆嗌左一個泰式冬陰功海鮮意大利飯同日式味噌焗鱈魚✨意大利飯口感好creamy 每一粒飯都索晒汁 飯粒好煙韌有咬口!個冬陰公醬酸酸辣辣 超級開胃👍🏻入面仲有好多海鮮 口感好豐富!個鱈魚肉質都幾嫩滑 冇雪藏味同腥味 再加埋甜甜地嘅味噌醬 都幾特別🐟另外試左杯cocktail 賣相都幾靚🍹Vision係用左自家製桂花糖水再加洋甘菊rum整成 味道清甜帶淡淡嘅花香味🌸🌼好啱女仔飲🧍🏻‍♀️
2022-06-29 96 瀏覽
喺尖沙咀厚福街真係超多好野食~嗰日諗住同男朋友撐吓枱腳 就嚟左呢間幾浪漫嘅西餐廳食飯🍴💕我地嗌左兩個main share食😆五香牛頰伴黎麥飯都幾特別~平時多數都係食五香肉丁麵 五香牛肉真係少見👀牛頰肉好濃郁嘅牛味 肉質都超級嫩滑juicy😚份量都幾多!最鍾意係佢個底唔係配白飯 係配黎麥飯 有口感之餘又健康啲👍🏻另外仲嗌左個泰式冬陰功海鮮意大利飯 將西式risotto溝埋泰式嘅冬陰公 酸酸辣辣 惹味夠開胃🥰最鍾意就係個爽口彈牙嘅蝦同泰國小茄子🍆茄子好軟腍 索晒啲醬汁❤️意大利飯飯粒煙韌有咬口 粒粒都比汁包住 好creamy!!