Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-10-14 1474 瀏覽
今次我地放假過左去旺角行街,難得放假梗係要搵間好野食啦,呢間韓國餐廳平日lunch係openrice book位有全單7折,咁抵就梗係過黎食啦🤪餐廳坐位好闊落,佢係QR code落單,禁鐘叫人亦得,呢度最好就係佢紙巾,濕紙巾,連手套都有準備曬係每一張枱,食韓式炸雞就最需要手袋架啦,真係抵讚👏🏻辣豬肉拌飯($108)呢個辣豬肉拌飯整得幾好食,飯係用珍珠米,佢放左塊牛油比你自己撈,令到成碟飯都有牛油香味,個辣汁唔算好辣,係辣中帶甜既韓式辣汁🍚驚喜二重奏($258)呢個二重奏幾正,一次過有齊石燒頂級肉眼扒,同埋韓式炸雞,塊肉眼扒好靚,記得唔好煎太耐,咁先夠好味,好似d扒房既質素,真係同個名一樣,有驚喜,炸雞總共有4件,原味炸雞肉嫩又juicy🥩🍗🐥白切五花腩($288)平時多數都係食燒既五花腩,今次呢款係用蒸,佢一來會冇咁熱氣,最重要係佢夾埋d菜,紫蘇葉,蒜頭,同埋兩款醬食係勁夾,我特別鐘意紫蘇葉既香,佢唔會搶左個味,所以我好鐘意,而d五花腩都好肥美可口,唔驚肥既一定要叫,幾特別都好食既菜式🐷蜜瓜雪冰($88)呢個甜品賣相好靚,d蜜瓜同冰都好夠甜,中間仲插住支蜜瓜味雪條,靚得黎又好食🍈藍橙荔

辣豬肉拌飯($108)

驚喜二重奏($258)

白切五花腩($288)

蜜瓜雪冰($88)

藍橙荔枝梳打($48)
呢杯梳打整得好靚,荔枝味好香,依家咁熱飲一杯,清涼解涼,爽呀🍹

呢間餐廳環境同食物質素都好,最貼心當然係有手套濕紙巾,野食方面熱食甜品同飲品有特色得黎又好食,lunch有7折食真係幾抵食,記得上openrice book左先有折,唔book唔肯定有冇‼️
2024-10-08
  • 驚喜二重奏
  • 白切五花腩
  • 蜜瓜雪冰
  • 辣豬肉拌飯
今晚想去食韓國菜 旺角兆萬中心Yadllie Plate 之前試過荃灣分店今次試下呢間水準係咪都咁高先🤤餐廳門外有等位區 十分貼心❤️▫️驚喜二重奏 ($258)鐵板肉眼扒配炸雞🍗肉眼扒超驚喜 鐵板可以自己控制生熟度肉質嫰而香 炸雞炸到金黃色肉汁嫩滑 仲配埋雜菜沙律🥗▫️魚介湯鍋 ($238)魚介湯底清甜 鍋內有魚糕串、魚豆腐、年糕、白蘿蔔、雞蛋、蔬菜冬菇、金菇、娃娃菜 ▫️芝士辣炒雞 ($128)好鍾意呢道菜式 店員會喺客面前煮溶啲芝士同雞件混埋一齊🔥 賣相吸睛👀 香濃芝士配上微辣雞肉Juicy 惹味!👍▫️淑女辣醬炒年糕 ($108)煙韌條型年糕加上滑身片型年糕混合韓式辣醬同芝士條簡直配合得天衣無縫☺️▫️手調菠蘿啤酒 ($55)啱晒女士飲嘅啤酒 菠蘿啤味道平衡清新香氣令啤酒變得可愛!😻▫️Yadllie 精選手工生啤 ($75)呢款手工黑啤啱哂型男🤣🤣nutty 嘅味道 有回甘嘅餘韻 好有性格!▫️芒果雪冰 ($88)綿密雪花冰做飯後甜品雪冰質地細滑輕盈 配上新鮮芒果會令人停唔到口😋😋整餐飯由服務到出品都十分唔錯!係一間會回頭嘅餐廳嚟
今晚想去食韓國菜 旺角兆萬中心
Yadllie Plate 之前試過荃灣分店
今次試下呢間水準係咪都咁高先🤤
餐廳門外有等位區 十分貼心❤️

▫️驚喜二重奏 ($258)
鐵板肉眼扒配炸雞🍗
肉眼扒超驚喜 鐵板可以自己控制生熟度
肉質嫰而香 炸雞炸到金黃色
肉汁嫩滑 仲配埋雜菜沙律🥗

▫️魚介湯鍋 ($238)

▫️芝士辣炒雞 ($128)
好鍾意呢道菜式 店員會喺客面前煮溶啲芝士同雞件混埋一齊🔥
賣相吸睛👀 香濃芝士配上微辣雞肉
Juicy 惹味!👍

▫️淑女辣醬炒年糕 ($108)
煙韌條型年糕加上滑身片型年糕
混合韓式辣醬同芝士條
簡直配合得天衣無縫☺️

▫️手調菠蘿啤酒 ($55)
啱晒女士飲嘅啤酒 菠蘿啤味道平衡
清新香氣令啤酒變得可愛!😻

▫️Yadllie 精選手工生啤 ($75)
呢款手工黑啤啱哂型男🤣🤣
nutty 嘅味道 有回甘嘅餘韻 好有性格!

▫️芒果雪冰 ($88)
綿密雪花冰做飯後甜品
雪冰質地細滑輕盈 配上新鮮芒果會令人停唔到口😋😋

整餐飯由服務到出品都十分唔錯!係一間會回頭嘅餐廳嚟
約朋友食飯好多時都會約一齊食韓式炸雞,炸雞要同其他人一齊吹著水咁食先開心!最近就同朋友黎左旺角兆萬入面嘅Yadllie Plate。餐廳環境好寬敞舒適,食物選擇都好多,除左主打嘅炸雞之外,仲有好多韓式地道菜色同甜品添!點左一份半半炸雞。可以喺所有口味只能自選兩款,咁就可以試到多啲口味啦。揀左蜜味乳酪粉同埋黃金蒜香。蜜味乳酪鹹甜鹹甜咁個調味唔錯。黃金蒜香真係好重蒜味,而且呢款個炸雞炸得特別香脆脆口。兩隻味都各有特色,不過共同點係炸雞都好嫩滑同juicy。仲有炸到金黃嘅蕃薯條,好甜好好味!卡邦尼年糕。變奏版嘅韓式料理,將年糕配比較西式嘅卡邦尼醬汁,比起一般香辣嘅韓式炒年糕,呢個口味又唔錯,唔食辣嘅人士點呢個就啱晒。卡邦尼醬汁好creamy有奶香。年糕份量多,口感煙韌,入面仲有其他配料,例如魚糕、雞蛋、竹輪等等,幾豐富!解膩一流嘅烤牛肉水冷麵。冰涼嘅水冷麵口感酸爽清新,麵條口感有韌勁,完全可以解到炸雞嘅油膩同飽膩感。不過烤牛肉就麻麻,肉質比較鞋口,就咁水冷麵已經好味。最後甜品點左雪冰。有多款口味選擇,揀左蜜瓜。用左新鮮密瓜果肉再配蜜瓜嘅雪冰。蜜瓜始終唔係當造所以唔係好甜,不過雪冰嘅蜜瓜就好突
約朋友食飯好多時都會約一齊食韓式炸雞炸雞要同其他人一齊吹著水咁食先開心!
最近就同朋友黎左旺角兆萬入面嘅Yadllie Plate。

點左一份半半炸雞

可以喺所有口味只能自選兩款,咁就可以試到多啲口味啦。
揀左蜜味乳酪粉同埋黃金蒜香。
蜜味乳酪鹹甜鹹甜咁個調味唔錯。
黃金蒜香真係好重蒜味,而且呢款個炸雞炸得特別香脆脆口。
兩隻味都各有特色,不過共同點係炸雞都好嫩滑同juicy。
仲有炸到金黃嘅蕃薯條,好甜好好味!

卡邦尼年糕。

卡邦尼醬汁好creamy有奶香。

解膩一流嘅烤牛肉水冷麵。

不過烤牛肉就麻麻,肉質比較鞋口,就咁水冷麵已經好味。

最後甜品點左雪冰。

有多款口味選擇,揀左蜜瓜。
用左新鮮密瓜果肉再配蜜瓜嘅雪冰。
蜜瓜始終唔係當造所以唔係好甜,不過雪冰嘅蜜瓜就好突出,好似食緊平時韓國嗰隻蜜瓜牛奶嘅雪冰版咁,中間仲插左支蜜瓜雪條!

飲品點左一jar暮色百香水果茶。

都夠3-4個人share,都係炸雞嘅絕配!
  • 半半炸雞
  • 水冷麵
  • 卡邦尼年糕
  • 蜜瓜沙冰
話說同朋友食飯,咁啱經過旺角,就嚟試吓呢間韓國菜。我哋今晚嗌咗個芝士蟹籽蛋餅,個醬汁同個蛋餅好夾,每一啖都有好多孩子,份量好足料。👍跟住我哋嗌咗個芝士燉排骨,職員仲幫我哋用Gas爐煮溶啲芝士包做一份份排骨,俾我哋用易啲夾嚟食。啲芝士好濃郁,同排骨嘅味好夾,10分惹味👅我哋再嗌多個玫瑰醬牛肉炒年糕。牛肉同埋啲炒年糕真味好香,個醬汁同啲年糕好夾,年糕好煙靭。咁啱有個朋友生日,好驚喜原來呢度有擺碟嘅服務🤩職員仲會專登寫埋韓文同埋英文嘅生日快樂添,朋友都好開心😁
話說同朋友食飯,咁啱經過旺角,就嚟試吓呢間韓國菜。

• 芝士蟹子蛋捲
  • 莫索里拉芝士排骨
好耐無去過兆萬嘅 Yadllie Plate真係不得了!🤩 環境寬敞舒適,空間感十足,坐得好舒服😌,最啱一大班朋友吹水gathering🥳! * 黃金蒜香炸雞: 炸雞炸到金黃酥脆,一上枱已經聞到濃郁嘅蒜香🧄,雞肉鮮嫩多汁🍗,真係忍唔住一件接一件咁食😋! * 鮮蝦沙律: 沙律菜新鮮爽脆🥗,配上彈牙嘅鮮蝦🦐,好清新開胃! * 芝士蟹子蛋卷: 蛋卷滑嫩,一切開仲有拉絲芝士🧀,加上卜卜脆嘅蟹子🦀,口感豐富,超正! * 白切五花腩: 呢個係我嘅最愛😍!原條韓國進口嘅五花腩🐷,肥瘦均勻,入口即溶🤤!重點係佢仲會配埋韓國生菜🥬、紫蘇葉🌿同埋蝦醬、辣醬🌶️,包住五花腩一齊食,真係超正宗嘅韓國風味🇰🇷!生菜仲可以免費 refill 一次添🥬,真係好抵食!🥂 特飲推介:「夕陽未醺」🍹,用咗芒果🥭同菠蘿汁🍍做 base,再加少少燒酒🍶,酸酸甜甜咁好開胃,顏色仲要好靚😍,打卡一流📸!除咗套餐之外,Yadllie Plate 仲有好多其他韓國嘢食揀,例如部隊鍋🍲、炒年糕🌶️、石頭飯🍚等等,下次要再嚟過🤤! 📍 Yadllie Plate地址:旺角兆萬中心11樓#yadlliePlate #兆萬中心 #韓國餐廳 #
好耐無去過兆萬嘅 Yadllie Plate
真係不得了!🤩
環境寬敞舒適,空間感十足,坐得好舒服😌,
最啱一大班朋友吹水gathering🥳!

* 黃金蒜香炸雞
炸雞炸到金黃酥脆,一上枱已經聞到濃郁嘅蒜香🧄,
雞肉鮮嫩多汁🍗,真係忍唔住一件接一件咁食😋!
 * 芝士蟹子蛋卷:
 * 白切五花腩: 呢個係我嘅最愛😍!
原條韓國進口嘅五花腩🐷,肥瘦均勻,入口即溶🤤!
重點係佢仲會配埋韓國生菜🥬、紫蘇葉🌿同埋蝦醬、辣醬🌶️,
包住五花腩一齊食,真係超正宗嘅韓國風味🇰🇷!
生菜仲可以免費 refill 一次添🥬,真係好抵食!
🥂 特飲推介:
「夕陽未醺」🍹,用咗芒果🥭同菠蘿汁🍍做 base,

📍 Yadllie Plate
地址:旺角兆萬中心11樓

#yadlliePlate #兆萬中心 #韓國餐廳 #炸雞 #hkfoodie #hkfood #相機食先 #打卡 #抵食 #韓國菜 #一路食一路post #foodstagram #instafood #koreanfood #friedchicken #mongkokfood #旺角美食 #五花腩
話說阿妹見我上次食左餐好正既韓國嘢冇預佢,係咁逼我要帶佢食返餐🤣咁啱今日大家都放假,就帶咗佢出去食😀我哋食咗:⬇️⬇️✨驚喜二重奏✨$258呢份驚喜二重奏入面有頂級肉眼牛扒🥩同埋原味炸雞🍗,兩樣都好有水準❤️肉眼扒🥩上枱個下既滋滋聲真係聽者心動💞,令人急不及待咁好想食🤤食落真心軟嫩多汁,牛味香濃,最正系跟埋鐵版上可以自己調節想要既熟度👍🏻原味炸雞🍗皮脆肉滑又多汁,咸咸香香好香口‼️✨八爪魚煎餅✨$128煎到外脆內軟既煎餅+質感Q彈既八爪魚🐙粒,真係好有層次同口感‼️✨蜜味乳酪粉無骨雞 ✨$128用左韓國走地雞🐔同韓國濟州島蔬菜🥬配搭其他材料製作而成既醃料整出梨既炸雞雞皮金黃酥脆,入面d肉細嫩多汁又冇骨🦴,💖再加上面頭個d酸酸甜甜既蜜糖味乳酪粉,呢個組合真係yyds ,完全冇得輸👍🏻👍🏻 ✨火灸牛 ✨$98呢份🔥火炙牛油花分布均勻,入口油香十足,比起牛扒仲更加嫩身,中意食牛嘅你絕對不容錯過‼️✨香炸明太魚 ✨$98炸到金黃酥脆嘅明太魚好夠乾身,完全冇油膩感之餘仲勁脆口,小妹覺得正過食薯片😋,一開始食就好難停到口🤣✨藍橙荔枝梳打 ✨$48荔枝味會比較重,甜甜地咁好sweet❣️✨巨峰乳酸梳打 ✨$48小

咁啱今日大家都放假,就帶咗佢出去食😀

我哋食咗:⬇️⬇️

✨驚喜二重奏✨$258

原味炸雞🍗皮脆肉滑又多汁,咸咸香香好香口‼️

✨八爪魚煎餅✨$128

✨蜜味乳酪粉無骨雞 ✨$128

✨火灸牛 ✨$98

✨香炸明太魚 ✨$98

✨藍橙荔枝梳打 ✨$48

荔枝味會比較重,甜甜地咁好sweet❣️

✨巨峰乳酸梳打 ✨$48

小妹勁鍾意呢杯,酸酸甜甜又夠氣,入面仲有啲爆珠添💓

🛑Yadllie Plate 야들리애플래이트

📍旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

港鐵油麻地站 A2 出口,步行約3分鐘

#yadllieplatehk #旺角美食 #韓式烤雞#香港美食 #香港韓國菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #旺角美食 #香港探店 #旺角探店 #香港必食餐廳
2024-11-01 529 瀏覽
今日去咗兆萬中心食人氣韓國嘢呢間餐廳係兆萬中心真係最好食嘅餐廳我哋叫咗幾款嘢食都好好食特別係佢嘅炸雞味道岩岩好熱辣辣咁食,真係食唔停佢佢嘅煎餅都係必食之選煎得好香材料有足啲嘢真係好好食
今日去咗兆萬中心食人氣韓國嘢
呢間餐廳係兆萬中心真係最好食嘅餐廳
我哋叫咗幾款嘢食都好好食
特別係佢嘅炸雞
味道岩岩好
熱辣辣咁食,真係食唔停

佢佢嘅煎餅都係必食之選
煎得好香
材料有足
啲嘢真係好好食

今日想同大家推介下一間位於旺角兆萬中心樓上鋪嘅新派韓式料理!一去到餐廳,環境好整潔同寬敞,有大大嘅玻璃窗,日照照入餐廳,非常光猛,俾人一種好舒服嘅感覺!餐廳食物選擇都算多,我哋當然叫左一D佢哋嘅名菜:🍗半半炸雞- 我哋選擇咗兩款口味,首爾醬油同蜜味乳酪粉,炸雞夠曬份量,而且肉質仲好juicy,一啲都唔乾身!我特別鐘意蜜味乳酪粉嘅口味,有少少甜甜地,味道好,令人回味😋 🥗鮮蝦沙律- 鮮蝦夠曬大隻,而且配襯沙律菜一齊食,清清地做前菜最適合!🍕特種部隊鍋- 好足料嘅部隊鍋, 湯底唔算太辣,配埋辛辣麵同年糕一齊食,真係滋味無窮!🍈蜜瓜雪冰- 望到呢個甜品就已經心心眼;.香甜嘅蜜瓜,加上香滑嘅蜜瓜刨冰,每一啖都清甜透心涼!🍺手調菠蘿啤酒- 好重嘅菠蘿味,而且配上新鮮菠蘿肉粒,口感清新好飲。🍹藍橙荔枝梳打- 杯飲品顏色已經夠曬靚,而且有荔枝肉喺底,清清甜甜勁容易入口!埋單嘅時候,店員仲話俾我知, 原來以家餐廳做緊⭐Lunch時段有折扣優惠添! 大家真係唔好錯過啦!

餐廳食物選擇都算多,我哋當然叫左一D佢哋嘅名菜:

🍗半半炸雞

🥗鮮蝦沙律

🍕特種部隊鍋

🍈蜜瓜雪冰

🍺手調菠蘿啤酒
- 好重嘅菠蘿味,而且配上新鮮菠蘿肉粒,口感清新好飲。
🍹藍橙荔枝梳打

2024-10-28
  • 藍橙荔枝梳打
  • 特種部隊鍋
  • 手調菠蘿啤酒
  • 半半炸雞
  • 蜜瓜沙冰
2024-10-28 438 瀏覽
🍱餐廳:Yadllie Plate(旺角) 🏫地址:旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓今日happy Friday同老公撐枱腳,揀咗地點方便的旺角食韓式美食,除咗一定好味嘅「蜜味乳酪粉炸雞」同「海賊王的寶物」(即係邪惡的炸物)外,還有以下呢三款都好味呀😋~特種部隊鍋呢款韓國料理必吃,鍋內有好多款唔同食材,很豐盛,啱晒貪心的我,包括金針菇、洋蔥、豆腐、青椒、韭菜、芝士片、香菇、火腿片同午餐肉等。所有材料一路加熱一路食,保證擺入口仍是熱辣辣的,好幸福❤️湯底微辣好開胃,各種食材味道相互融合,形成獨特的風味,芝士片更能增添了濃郁的奶香味,最後放入辛拉麵,吸收湯底的精華,非常美味🍲🍜🧀🍴~鮮蝦沙律色彩繽紛、食材豐富👍新鮮的蝦肉彈牙多汁,搭配半熟水煮蛋,蛋黃流心,增加了沙律的濃郁口感;還有新鮮的生菜、蘋果片、紅洋蔥、櫻桃番茄和腰果,提供了多層次的口感和豐富的營養,表面再撒上了細細的芝士碎,為整道沙律增加了鹹香味,整體味道令我哋非常滿足,是一道健康又美味的選擇🍤🥗🍎😋~火灸牛牛肉色澤誘人,肉質鮮嫩多汁,搭配洋蔥和蒜片,香氣四溢;牛肉表面微焦,內部柔嫩,口感豐富😍辣椒的點綴增添了視覺和味覺的層次感,整
🍱餐廳:Yadllie Plate(旺角)
🏫地址:旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

~特種部隊鍋

~鮮蝦沙律

~火灸牛
牛肉色澤誘人,肉質鮮嫩多汁,搭配洋蔥和蒜片,香氣四溢;牛肉表面微焦,內部柔嫩,口感豐富😍辣椒的點綴增添了視覺和味覺的層次感,整體味道鮮美🍖🧅🧄🌶️😋

順帶一提,原來Lunch時間來食有折扣優惠,下次要試吓啦💕

2024-10-27 417 瀏覽
好鍾意嚟呢度食韓國菜!Lunch 嚟食仲有優惠,勁抵呀!鮮蝦沙律:啲蝦好新鮮,沙律醬酸酸甜甜,配埋啲蔬菜,食落去好開胃。醬豬蹄:豬蹄煮得好入味,啲醬汁濃郁得嚟又唔會太鹹,豬皮充滿彈性,豬蹄肉軟嫩,勁正!莫索里拉芝士排骨:好邪惡,但好好味!店舖仲會幫我哋整溶啲芝士後包裹住排骨,好好服務。排骨好嫩,啲芝士拉絲效果一流,每一啖都係芝士同排骨嘅完美結合,再加埋少少辣,好惹味。烤牛肉水冷麵:牛肉烤得啱啱好,唔會太乾,水冷麵爽口彈牙,配埋啲特製嘅醬汁,估唔到咁夾咁好食。日落流金:芒果加菠蘿特飲,好refreshing!芒果同菠蘿嘅味道好夾,食完濃味嘢,緊係要飲返杯水果特飲,仲要咁大壺添!好抵飲呀!!
好鍾意嚟呢度食韓國菜!Lunch 嚟食仲有優惠,勁抵呀!
鮮蝦沙律

鮮蝦沙律:
啲蝦好新鮮,沙律醬酸酸甜甜,配埋啲蔬菜,食落去好開胃。

醬豬蹄:

莫索里拉芝士排骨
烤牛肉水冷麵
日落流金
2024-10-21 1032 瀏覽
韓國今日同老婆去左間係旺角開左一段時間,keep住咁人氣既韓國餐廳(Yadllie Plate),依度出名價錢相宜,份量足夠,環境舒適。佢地依度係用QR落單,落完單後,每樣野都係即叫即做。半半炸雞(大邸辣醬/黃金蒜香):佢地可以揀2款唔同既味,我揀左大邸辣醬味,唔會太辣,甜甜地好開胃。黃金蒜香,好香蒜味,最重要係佢地d雞冇好厚既炸粉,咬落好嫩保留好多肉汁。香辣芝士八爪魚🐙:八爪魚🐙上面鋪滿好多芝士🧀,再加埋佢地特製韓式辣醬,即場係你面前加熱溶芝士,又好食又充滿儀式感。玫瑰牛肉炒年糕:平時就咁食年糕就食得多,配埋芝士牛肉又真係未試過,份量好足,味道又好。火灸牛:廚師會幫你燒到8成熟,再即場用火槍幫你將個面燒香,好重牛味,好多肉汁。蜜瓜🍈沙冰:食完咁濃味既野,飲番杯咁清新既飲品,又唔會太甜,一d都冇違和感,仲好消滯。芒果🥭雪冰:用新鮮芒果黎整,雪冰入口即溶,冇顆粒感,芒果都好甜,作為一餐總結係不二之選。#yadllieplatehk #旺角美食 #韓式烤雞
韓國

佢地依度係用QR落單,落完單後,每樣野都係即叫即做。
半半炸雞

香辣芝士八爪魚

#yadllieplatehk #旺角美食 #韓式烤雞
2024-10-18
半半炸雞
香辣芝士八爪魚
  • 芒果雪冰
2024-10-14 892 瀏覽
朋友介紹兆萬中心有間高層開揚又好食嘅韓國新派菜,中午朋友特登約我去試下。12:30餐廳一開已去到,餐廳的確好開揚,係旺角中心地帶,座位闊落舒適,卡位好多。🩵驚喜二重奏 $258鐵板牛肉同炸雞的配搭, 好驚喜,鐵板非常之熱,牛肉生熟程度可以自己煎自己控制,叫5成熟,自己煎到變7成熟剛剛好。餐點仲有埋生菜沙律,包住牛肉食唔會覺得膩 🩵陸軍醬油湯鍋(牛肉)$218(自家製醬油湯底)有年糕(2種)、午餐肉(2種)、菇類(3種)、炸豆腐、白蘿蔔、牛肉等。非常豐富的湯鍋,仲另配有辛辣麵,份量足夠四個人食。🩵白切五花腩 $288賣相擺盤好靚,五花腩層次分明,加醬料生菜包住食係超好味,一啲都唔覺得肥膩。🩵香蕉沙冰 $68🩵柚子米酒 $58飲品好好飲,果味濃郁,足料。食物每款都打卡able,好適合朋友聚會,生日慶祝。職員都好貼心,會經常留意湯鍋會唔會滾瀉或者加湯,經常過嚟幫手。餐點好食,賣相靚,紙巾、濕紙巾、骨筒、叉電位都有齊喺座位,整體感覺很好,值得推介。

🩵驚喜二重奏 $258

🩵陸軍醬油湯鍋(牛肉)$218
(自家製醬油湯底)

🩵白切五花腩 $288

🩵香蕉沙冰 $68
🩵柚子米酒 $58
飲品好好飲,果味濃郁,足料。

2024-10-09
2024-10-11 834 瀏覽
早前同老婆去咗旺角嘅Yadllie Plate,佢 d 野食真係幾好味,我地耐唔耐就會返黎再食,佢 lunch 時間仲有折扣優惠 👀檸檬雞肉沙律:雞肉嫩滑,配上檸檬汁,酸酸甜甜,食落去好開胃。沙律菜新鮮爽脆,真係一個好好嘅開胃菜~鱈魚乾海螺伴麵:鱈魚乾同海螺嘅鮮味完全滲入咗麵入面,每一啖都充滿海洋嘅味道。麵條彈牙,配上少少辣椒油,正呀!芝士蟹子蛋捲:芝士同蟹子嘅完美結合,咬落去芝士香濃,蟹子嘅脆口感覺真係好正。蛋捲內裡軟綿綿又有蛋味,真係一啖接一啖停唔到口!😋醬豬蹄:煮得好入味,醬汁濃郁,豬皮彈牙,豬肉嫩滑,味道一流!😍火灸牛:牛肉用火灸過,外面焦香內裡軟嫩,肉汁豐富,真係好香口。配埋啲特製嘅醬汁,超正~!暮色百香:百香果嘅酸甜味道配上橙香,冰凍又解渴~Yadllie Plate 無論係味道定係服務都好有水準。下次一定會再嚟試其他菜式!

芝士蟹子蛋捲

醬豬蹄

暮色百香:百香果嘅酸甜味道配上橙香,冰凍又解渴~

芝士蟹子蛋捲
醬豬蹄
食物好食既,但場內𡃁妹唔太想做。叫又無反應。做餐飲 又成日禁住個頭既陰。唔知仲乜事😅😅其他員工就好好。食物會推薦海鮮餅✋🏻✋🏻 炸雞都好食 唔會太多粉🫶玉子都不錯👍🏻
其他員工就好好。

食物會推薦海鮮餅✋🏻✋🏻
炸雞都好食 唔會太多粉🫶
玉子都不錯👍🏻
2024-10-09 512 瀏覽
呢間餐廳有好舒適既環境,我地坐低左響卡位,我地叫左一份半半炸雞,呢度既炸雞係無甘熱氣,用左韓國烤雞既烤焗煮法,又唔會好厚粉甘炸,炸雞雞肉嫩滑,雞肉份量都幾多,炸薯條係用左地瓜條,食落都比較健康,另一款炸雞叫左香蒜味炸雞,呢款炸雞係連埋一份炸香左既蒜片同蒜蓉泥醬汁一齊上碟,食落勁香蒜味,脆蒜片同蒜味炸雞出奇地夾另外叫左一份牛扒,牛扒係用石燒方式自己燒熟黎食,牛扒切片好juicy,推介必食係蜜瓜冰,用左蜜瓜雪條同埋牛奶冰整成。

推介必食係蜜瓜冰,用左蜜瓜雪條同埋牛奶冰整成。