2024-10-14
今次我地放假過左去旺角行街,難得放假梗係要搵間好野食啦,呢間韓國餐廳平日lunch係openrice book位有全單7折,咁抵就梗係過黎食啦🤪餐廳坐位好闊落,佢係QR code落單,禁鐘叫人亦得,呢度最好就係佢紙巾,濕紙巾,連手套都有準備曬係每一張枱,食韓式炸雞就最需要手袋架啦,真係抵讚👏🏻辣豬肉拌飯($108)呢個辣豬肉拌飯整得幾好食,飯係用珍珠米,佢放左塊牛油比你自己撈,令到成碟飯都有牛油香味,個辣汁唔算好辣,係辣中帶甜既韓式辣汁🍚驚喜二重奏($258)呢個二重奏幾正,一次過有齊石燒頂級肉眼扒,同埋韓式炸雞,塊肉眼扒好靚,記得唔好煎太耐,咁先夠好味,好似d扒房既質素,真係同個名一樣,有驚喜,炸雞總共有4件,原味炸雞肉嫩又juicy🥩🍗🐥白切五花腩($288)平時多數都係食燒既五花腩,今次呢款係用蒸,佢一來會冇咁熱氣,最重要係佢夾埋d菜,紫蘇葉,蒜頭,同埋兩款醬食係勁夾,我特別鐘意紫蘇葉既香,佢唔會搶左個味,所以我好鐘意,而d五花腩都好肥美可口,唔驚肥既一定要叫,幾特別都好食既菜式🐷蜜瓜雪冰($88)呢個甜品賣相好靚,d蜜瓜同冰都好夠甜,中間仲插住支蜜瓜味雪條,靚得黎又好食🍈藍橙荔
辣豬肉拌飯($108)
驚喜二重奏($258)
白切五花腩($288)
蜜瓜雪冰($88)
藍橙荔枝梳打($48)
呢杯梳打整得好靚,荔枝味好香,依家咁熱飲一杯,清涼解涼,爽呀🍹
呢間餐廳環境同食物質素都好,最貼心當然係有手套濕紙巾,野食方面熱食甜品同飲品有特色得黎又好食,lunch有7折食真係幾抵食,記得上openrice book左先有折,唔book唔肯定有冇‼️