餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-09 3863 瀏覽
Happy Friday想食炸雞,於是約咗朋友去荃灣海之戀Yadllie Plate食韓國野,餐廳主打炸雞,裝修新穎,如同英國火車卡,以深色為主調,高雅又時尚。見到餐牌琳瑯滿目嘅嘢食,樣樣都想試,我哋叫咗驚喜二重奏、魚介湯鍋、八爪魚煎餅、卡邦尼年糕、農家鮮泡菜及兩杯嘢飲,分別草莓乳酪梳打及玫瑰蜜桃果茶。驚喜二重奏分別有安格斯牛扒及炸雞,非常大份足料,一大塊牛扒及半隻炸雞。牛扒係熱石上,可以一邊煎一邊食,生熟度由自己控制,牛扒牛味濃郁,煎到兩邊蕉香,配上燒烤醬,非常美味;炸雞炸得外脆外軟,非常之Juicy,唔怪得知餐廳主打炸雞,炸得非常之好食。魚介湯鍋充滿韓國街頭小食嘅味道,湯鍋有各式各樣嘅魚糕、年糕、豆腐、雞蛋、新鮮蔬菜等,非常之豐富。八爪魚煎餅八爪魚煎餅主要有蔥同八爪魚,煎得兩面非常之香脆,內裏滿滿嘅八爪魚,點上佢配嘅兩個韓式醬料,非常之惹味。卡邦尼年糕卡邦尼年糕除咗年糕之外,仲有蛋、魚糕同米通,卡邦尼汁非常之creamy,配上煙靭嘅年糕,令人食唔停口。農家鮮泡菜新鮮製嘅泡菜,爽脆清新。草莓乳酪梳打非常之清新,配炸雞一流。玫瑰蜜桃果茶玫瑰配上蜜桃香甜味,清甜滋潤。

農家鮮泡菜
新鮮製嘅泡菜,爽脆清新。

草莓乳酸梳打、玫瑰蜜桃果茶

草莓乳酪梳打
非常之清新,配炸雞一流。

玫瑰蜜桃果茶
玫瑰配上蜜桃香甜味,清甜滋潤。

草莓乳酸梳打、玫瑰蜜桃果茶
2023-12-01 2586 瀏覽
荃灣海之戀商場有一間人氣韓式餐廳,今次特登過黎試吓半半炸雞 $208可以揀兩款味道,一共八件 ,配有蕃薯條大邱辣醬味 — 辣度比想像中辣,食完要用酸蘿蔔解一解辣。雞皮炸得脆口,而入面既雞肉仍然保持到肉汁大蔥絲味 — 雞件上有一大堆蔥絲,可以連雞一齊食玫瑰牛肉炒年糕 $128炒年糕都係其中一個必點既菜式 用石頭鍋方式上菜 食到最後都重熱辣辣有兩款形狀既年糕 煙靭度各有不同芝士味十足火灸牛 $98店員會用火槍係我地面前再燒一燒啲牛肉,要小心啲,因為會連個碟都會熱埋😂牛肉熟度剛剛好 肉汁Juicy 旁邊配有生蔥蒜 一口食埋風味加倍紫菜手抓飯 $88旁邊有手套可以用黎將飯搓成飯團紫菜、蟹籽、飯素,再跟自己需要加上適量芝士好適合同小朋友一齊玩完再食🤫八爪魚煎餅 $128煎餅較薄 脆口但每一塊都好足料 充滿八爪魚配有兩款醬汁草莓乳酸梳打 $48藍橙荔枝梳打$48兩杯飲品又靚又好味,而且重點係幾解辣😂土多啤梨雪冰 $88最後食埋甜品就完滿哂🥰
荃灣海之戀商場有一間人氣韓式餐廳,今次特登過黎試吓

半半炸雞 $208
可以揀兩款味道,一共八件 ,配有蕃薯條

大蔥絲味 — 雞件上有一大堆蔥絲,可以連雞一齊食

玫瑰牛肉炒年糕 $128

牛肉熟度剛剛好 肉汁Juicy
旁邊配有生蔥蒜 一口食埋風味加倍

紫菜手抓飯 $88

旁邊有手套可以用黎將飯搓成飯團
紫菜、蟹籽、飯素,再跟自己需要加上適量芝士
好適合同小朋友一齊玩完再食🤫

八爪魚煎餅 $128

煎餅較薄 脆口
但每一塊都好足料 充滿八爪魚
配有兩款醬汁

草莓乳酸梳打 $48
藍橙荔枝梳打$48

兩杯飲品又靚又好味,而且重點係幾解辣😂

土多啤梨雪冰 $88

最後食埋甜品就完滿哂🥰
  • 火炙牛
  • 藍橙荔枝梳打
  • 玫瑰牛肉炒年糕
2023-11-27 1811 瀏覽
最近先知道原來荃灣都有Yadllie Plate😆仲要喺海之戀咁方便 呢度店面都幾大 坐得好舒服 裝修有種高級格調 而且一直都播住熟悉嘅韓文歌🇰🇷好有氣氛ꕥ 半半炸雞半半即係揀兩種口味 各半份🐔入面有齊雞翼/雞腿同雞胸 炸雞表皮炸得好脆 入面仲保留有肉汁 就算連雞胸位置食落都唔會覺得乾同嚡口👍🏻大蔥絲炸雞 表面有層蜜糖 食嘅時候配埋蔥絲一齊食 令效果更香🐥而蜜味乳酪粉炸雞 乳酪粉味道濃而不膩 仲有少少甜甜地 食唔停口🤤ꕥ 玫瑰牛肉炒年糕用熱窩送上 可以一直保持温度 慢慢食都唔怕🥢牛肉質感軟嫩 面頭仲有大量芝士 配埋本身辣辣地嘅完湯汁 好惹味🌶️年糕分別有條狀同片狀 有唔同嘅口感 而且入面仲有魚糕 索晒汁勁好味ꕥ 八爪魚煎餅本身我都好鐘意食韓式嘅煎餅 呢間喺香港真心覺得係數一數二好食🥹薄薄地嘅厚度啱啱好 入面有啲蔥絲同微煙靭嘅八爪魚 最正喺嗰邊煎到脆脆地 好香口 有兩款醬汁可以點 一款係韓式辣醬 另外一個係鹹甜兼備嘅醬油 我就鍾意醬油多啲😋飲品都有好多選擇 我哋分別點咗巨峰乳酸梳打同埋一款手工啤🍺叫做白熊小麥啤 係一款果味較濃嘅啤酒

ꕥ 半半炸雞

ꕥ 玫瑰牛肉炒年糕

ꕥ 八爪魚煎餅

• 八爪魚煎餅
  • 玫瑰牛肉炒年糕
2023-11-18 2015 瀏覽
估唔到荃灣海之戀平日下晝呢都咁多人㗎😁幾旺喎呢個商場❤️同個客傾完傾完嘢而家就去海之戀食晏呀😋個客話有間韓國嘢好好食㗎👍👍咁梗係帶我去試下啦 💯💯嘩!地方又大又靚 坐得又舒服 用,QR code落單睇下個menu先,真係勁多嘢食喎😋樣樣嘢都想食點算呢😅半半炸雞HKD208 - 要Yadllie 🐥原味炸雞同蜜味乳酪粉炸雞🐥, 呢度啲炸雞真係好味唔乾㗎💯係好juicy裏面係好多肉汁㗎, 最重要嘅就係外面係脆卜卜呀嘛😁😁 原味炸雞都好入味好有味道㗎,而蜜味乳酪炸雞呢佢上面灑咗啲粉即刻好惹味即刻唔同哂💯淑女辣醬🌶炒年糕HKD108, 炒年糕啲年糕有長方形右邊兩個形狀㗎全部都煙煙韌韌好彈牙好好味又唔太辣喎上面仲有魚餅好惹味呀!火焰牛HKD98, 呢個有六塊🐮牛肉一咬入口即溶“正”服務員就揸住支火槍喺我哋面前再燒下啲牛肉,搞到啲牛肉嘅肉汁出曬嚟好juicy😋好嘢味👍呢個一定要試💯芝士牛肉煎餅HKD128,呢個煎餅有牛肉喺裏面勁多芝士好似食pizza咁好正!紫菜手抓飯HKD88,紫菜撈曬落去d飯到再夾埋芝士一齊食好好味㗎“正”🫐巨峰乳酸梳打好香提子🫐味好“正”!🫚生薑茶好夠薑味一流👍 當然唔少得甜品

半半炸雞

淑女辣醬炒年糕

芝士牛肉煎餅

紫菜手抓飯

🫐巨峰乳酸梳打好香提子🫐味好“正”!
🫚生薑茶好夠薑味一流👍

當然唔少得甜品啦😋期待巳久嘅🍓❄️士多啤梨雪冰❄️🍓HKD88😘😘勁多士多啤梨💯幾靚👍上面有個士多啤梨雪糕🍦裏面嗰啲冰🍧好棉好好味,好滿足呀!

士多啤梨雪冰

Yadllie Plate 야들리애플래이트
荃灣大河道100號海之戀商場2樓

半半炸雞
淑女辣醬炒年糕
芝士牛肉煎餅
士多啤梨雪冰
1天前 0 瀏覽
今日嚟到荃灣食韓國嘢,朋友揀咗呢間餐廳相當之唔錯,座位寬敞,而且食物種類好多。芝士辣炒雞店員服務態度良好,會幫我哋處理個辣雞,好細心咁樣將啲芝士融合落雞肉度,芝士拉絲可以拉到好長,雞肉好嫩,配上辣醬,好惹味。紳士辣醬炒年糕入邊仲有好多不同嘅配料,例如魚糕,魚腐,椰菜等等。年糕都有兩種切法,好有心思。八爪魚煎餅煎得好香脆,而且入邊有好多八爪魚,重配上兩隻醬汁,好好食!辣豬肉拌飯賣相出色,上面仲有好多大蔥絲,呢個比想像中辣,但辣得好過癮,一口接一口食唔停。火炙牛店員會即場再燒一燒,肉質好嫩,味道偏甜,配上蒜頭,一碟牛有兩種不同嘅味道。飲品方面,點左百果香水果茶,幾清甜,解膩一流。最後食埋甜品芒果雪冰,有刨冰,有雪糕,仲有三個,一次滿足三個願望😍

芝士辣炒雞

紳士辣醬炒年糕

八爪魚煎餅

煎得好香脆,而且入邊有好多八爪魚,重配上兩隻醬汁,好好食!

辣豬肉拌飯

火炙牛

飲品方面,點左百果香水果茶,幾清甜,解
膩一流。

人均$200起|荃灣|韓國菜|Yadllie Plate人均兩百塊,在這家韓國餐廳可以把人吃的撐破肚皮?是的,在Yadllie Plate,這裡提供許多地道的韓國料理。海鮮拌炸醬麵這個海鮮麵巨好吃,炸醬量多,而且上面的海鮮料非常多!兩個人分享也不過分!ハ爪魚煎餅用料非常充足!上面除了超多蔥花,還有許多八爪魚的顆粒,口感一流,點上辣椒醬,味道就更好了!白切五花腩你們吃過這種白切五花腩嗎?不要以為是滿滿的肉肉喔,其實用生菜包裹著五花肉,再加上他們家特製的醬汁,絕了!芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯這個四重奏也是很值得推薦, 除了有拉絲的芝士,牛五花也是很好吃,拌勻來吃更是一流!芒果雪冰值得一戰!除了頂層的雲呢拿雪糕,入口即化的綿綿冰,更重要的是每口都是芒果粒!手調百香果水果茶蝶豆花青瓜梳打——————為食分界線——————📍Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #top
人均$200起|荃灣|韓國菜|Yadllie Plate

人均兩百塊,在這家韓國餐廳可以把人吃的撐破肚皮?

海鮮拌炸醬麵

ハ爪魚煎餅

芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯
手調百香果水果茶
蝶豆花青瓜梳打

——————為食分界線——————

人均消費: $200
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
餐廳位置非常方便,設計用上半開放式廚房,加上地方闊落坐得好舒服,睇完韓劇更加想嚟食韓國嘢🤣🪄韓式半半炸雞$208韓國餐廳出品既炸雞🍗好重要,呢度有四款口味選擇,有原味、大邱辣醬、蔥蔥蔥、蜜味乳酪,大部份都係雞翼或者雞髀位,我會試兩隻味大滿足😌叫咗蜜味乳酪粉、大邱辣醬,餐廳聲稱使用韓國走地雞及韓國濟州島蔬菜配搭其他材料製作醃料,外皮炸得金黃酥脆,表面灑上酸甜嘅蜜糖味乳酪粉,內裡嫩滑多肉汁,大邱辣醬亦好惹味,另外我仲好鍾意佢加咗番薯條,個人覺得比一般薯條好食😋🪄芝士蟹子蛋捲$128豐富層次感嘅蛋捲,厚厚入面有蟹子粒粒加熱熔芝士,配上沙律醬、番茄醬,啖啖滋味,口感亦好豐富🪄八爪魚煎餅之前去韓國🇰🇷都成日食🤣韓國街頭小吃之一,煎餅外脆內軟,八爪魚🐙大大粒配埋蔥花、胡椒,香氣完美融合,充滿層次感🪄 紫菜手抓飯簡單食材越難做得好食,紫菜手抓飯簡單用芝麻油、蟹籽等食材,少少鮮美可以令小球飯滋味無窮,重點仲可以自己DIY 🤣又可以食又可以一齊落手整🪄紳士辣醬炒年糕原鍋韓式年糕加入韓式甜辣醬、魚糕等材料炒製,年糕煮得剛好,口感煙韌,用上傳統味道嘅甜辣,算係其中一樣必食嘅韓國菜🪄蜂蜜米酒,米酒香口易入口,

🪄韓式半半炸雞$208

🪄芝士蟹子蛋捲$128

🪄八爪魚煎餅

🪄 紫菜手抓飯

🪄紳士辣醬炒年糕

🪄蜂蜜米酒,米酒香口易入口,撈上蜂蜜🍯更加容易入口,朋友叫咗白熊小麥啤,我之前都喺韓國便利店飲過,係屬於白啤比較易入口,冇一般啤酒咁苦😎

🚩 Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場) (荃灣)

#addifoodie #addifoodie荃灣西
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #YadlliePlate #야들리애플래이트 #海之戀商場 #荃灣 #荃灣西地鐵站 #韓式炸雞 #韓國菜🇰🇷
2024-04-24
2024-05-01 0 瀏覽
阿囡鐘意食炸雞,之前係旺角試過呢間韓國菜,啲炸雞💥🐔幾好食,近近地同阿囡去荃灣海之戀分店食多次先!餐具裝潢簡約,環境濶落,我地日頭坐近窗口位置有園林景緻,感覺幾舒適。..🥗鮮蝦沙律**$118沙律菜幾新鮮爽口,有蛋,腰果,粟米,芝士碎,日式香醋汁配上爽口大蝦,讓味蕾清新一下。..🐟魚介湯鍋**$238魚糕愛好人士必點,豐盛嘅韓國魚糕及魚板,配上鏗魚高湯,韓國年糕,蛋,金菇,冬菇,蔬菜,原煱暖住上。..🐔半半炸雞**$208**大丘辣醬,黃金蒜香100%手工炸雞,炸粉不厚,香料味濃,炸雞口感鮮嫩!6款炸雞口味,我地揀左2款雙拼,每款有2雞胸,雞翼及雞槌。大丘辣醬款係微辣,雞皮香脆及惹味,無可抗拒要食埋雞皮。黃金蒜香有滿滿的蒜香味,加上炸蒜片同吃,配菜有醃白蘿蔔及炸蕃薯條。..火炙牛**$98用火槍即燒火炙牛,充滿蕉香,牛味香濃,肉質軟腍,加埋燒汁生蒜片及青瓜絲同吃,5片真係唔夠!..巨蜂乳酸梳打**$48草莓乳酸梳打**$48果汁,梳打水加上微甜益力多及益力多爆珠,好味道芒果雪冰**$88每次食韓式甜品必點Bingsu,一捧上枱就要即刻打卡。已混合淡奶及芒果汁的刨冰棉密幼細,入口即溶,碗

🥗鮮蝦沙律**$118
🐟魚介湯鍋**$238
🐔半半炸雞**$208
**大丘辣醬,黃金蒜香
火炙牛**$98
巨蜂乳酸梳打**$48
草莓乳酸梳打**$48
果汁,梳打水加上微甜益力多及益力多爆珠,好味道

芒果雪冰**$88
每次食韓式甜品必點Bingsu,一捧上枱就要即刻打卡。已混合淡奶及芒果汁的刨冰棉密幼細,入口即溶,碗邊圍滿芒果及星星蒟蒻,頂部是呍呢嗱雪糕及忌廉,份量足夠2人分享!推介🌟🌟🌟

鮮蝦沙律

半半炸雞**大丘辣醬,黃金蒜香

巨蜂乳酸梳打**草莓乳酸梳打**

半半炸雞**大丘辣醬,黃金蒜香
  • 黃金蒜香
  • 半半炸雞**大丘辣醬
  • 火灸牛
2024-04-30 0 瀏覽
呢間荃灣韓國餐廳一到食飯時間就大排長龍,朋友由英國返黎一於帶佢試下,門口有IU人形公仔作招徠,餐廳闊落又舒適,岩曬一家大細或閨密黎暢談一番。大邱辣醬無骨雞 $128雞炸到薄脆可口,肉質嫩滑又入味,無骨雞啖啖肉大滿足,咬落勁juicy,仲有蕃薯條配搭,好推薦。火灸牛 $98火灸過嘅靚牛,肉味更濃郁,油花分佈均勻,肉質嫩而多汁,入口即溶,呢個價錢算抵食。黃金蒜香無骨雞 $128鹹香夠曬蒜香味嘅,加入蒜末做提味好加分,軟硬度恰恰好,還帶有點嚼勁,肉質QQ彈彈超咕溜,吃得超過癮!白切五花腩 $288五花腩調好味用慢火燜煮,而且份量超級多塊呀!真係要男人幫手食先得。農家鮮泡菜 $38好爽脆清甜,超級正宗而且份量都唔少架,值得叫。芝士蟹子蟹捲 $128蛋卷夠滑,蟹子好多,食到中間位置會有芝士拉絲。飲品叫洛神花茶 $42同巨峰乳酸梳打 $48,我推薦大家一定要飲呢兩杯呀!@yadllie_plate Yadllie Plate 야들리애플래이트(海之戀商場) 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖

大邱辣醬無骨雞 $128

火灸牛 $98

黃金蒜香無骨雞 $128

白切五花腩 $288

農家鮮泡菜 $38
好爽脆清甜,超級正宗而且份量都唔少架,值得叫。

芝士蟹子蟹捲 $128
蛋卷夠滑,蟹子好多,食到中間位置會有芝士拉絲。

@yadllie_plate
Yadllie Plate 야들리애플래이트(海之戀商場)
2024-04-26 0 瀏覽
之前喺旺角都食過 晏晝時間食仲有折扣添 啱晒學生或者想食得平啲嘅人🤣 今次就嚟到荃灣嘅分店食 店員好有禮貌 而且環境亦都好適合聚會🥰🍀鮮蝦沙律蝦好新鮮好彈牙 每兩隻夾埋一齊成為一件🦐 沙律菜亦都好新鮮🥗🍀芝士蟹籽蛋捲蛋捲好厚身好大件 一咬開食到滿滿嘅蟹籽 連埋芝士一齊食更加好食😍🍀半半炸雞我同朋友揀咗兩種口味嘅有骨炸雞🍗 大邱辣醬真係有少少辣 如果鍾意食辣嘅朋友唔好錯過😝 黃金蒜香味道香濃🧄 炸雞炸得恰到好處 唔會太乾 雞肉口感有嚼勁😋🍀醬豬蹄豬蹄嘅豬皮好彈呀 肉質軟嫩 點埋醬汁更加入味😚 而且份量都幾多 夠兩至三個人分享😉🍀蜜瓜沙冰蜜瓜味幾突出 而且唔會太甜 食食吓嘢飲返啖好爽🍧

🍀鮮蝦沙律

🍀芝士蟹籽蛋捲

🍀半半炸雞

🍀醬豬蹄

🍀蜜瓜沙冰
蜜瓜味幾突出 而且唔會太甜 食食吓嘢飲返啖好爽🍧
2024-04-26 0 瀏覽
週末Cheat Day 就係想食啖啖肉的美味炸雞🤤 屋企附近的Yadllie Plate,以其創新和美味的韓式料理著稱,尤其係炸雞,20種有機成分製成的濟州蔬菜醬,使得每一款炸雞都風味獨特🐓🍗 各款特色小菜亦都係大份兼好食👍🏻 🐓 半半炸雞三心兩意的一定要吃半半炸雞,一次過滿足兩個願望🤤 今次揀咗黃金蒜香和蜜味乳酪粉炸雞兩款組合🍗黃金蒜香炸雞外酥內嫩,蒜香撲鼻,而蜜味乳酪粉炸雞則帶有微妙的甜味和乳酪的醇厚,這種雙重口味的享受,讓人無法抗拒再來一塊🐙八爪魚煎餅韓國街頭小吃也是這家餐廳的招牌之一。煎餅外脆內軟,八爪魚的鮮美與蔥花、胡椒的香氣完美融合,充滿了層次感🐮 火灸牛「火灸牛」則是一道視覺和味覺的雙重盛宴。選用上等牛肉,現場用火槍快速燒灸,香氣四溢,肉質嫩滑,真係見到都流口水🥗鮮蝦沙律食咁多肉,點都要配返碟菜沙律份量非常大方,新鮮的蝦仁搭配脆生生的生菜和特製醬汁,清新滿足🐄 烤牛肉水冷麵夏日炎炎,來一碗烤牛肉水冷麵無疑是最佳選擇。酸甜的蘿蔔絲與烤牛肉的鹹香完美結合,每一口都令人感覺清爽無比🍚 紫菜手抓飯簡單的食材有時候卻能創造出難以忘懷的味道,紫菜手抓飯就是這樣的例子。芝麻油的香氣與蟹

🐓 半半炸雞

🐙八爪魚煎餅

🐮 火灸牛

🥗鮮蝦沙律

🐄 烤牛肉水冷麵

🍚 紫菜手抓飯
簡單的食材有時候卻能創造出難以忘懷的味道,紫菜手抓飯就是這樣的例子。芝麻油的香氣與蟹籽的鮮美讓這一小球飯滋味無窮

🫖 洛神花茶+柚子蜜
最後不得不提的是這裡的特調飲料——洛神花茶加柚子蜜。其獨特的酸甜味道也為整餐增添了一抹清新,是餐後解膩的絕佳選擇

2024-04-25 0 瀏覽
環境地理位置方便,荃灣西站一出就到,只需幾分鐘路程。餐廳裝修有格調,坐得非常舒適,望住個落地大玻璃,隱約見到汀九橋,如果夜晚嚟食會更加靚。服務員禮貌態度好,上菜速度快,例如手抓飯和火炙牛肉,服務員都會親自操刀幫你處理,還會細心提醒小心熱。食物火炙牛;服務員會到餐後用火槍即時燒一次,火炙味道好香口,牛肉質感柔嫩,飯前食很開胃鮮蝦沙律;沙律菜非常新鮮,份量非常多,兩個人都食唔晒,配料種類都多,有蘋果有蛋,蝦新鮮彈牙,飯前沙律非常開胃紫菜手抓飯;服務員細心地會幫你親自攪勻包成飯團,非常細心,份量夠,紫菜足,飯上口時還有餘溫,口感十足醬豬蹄;這個餸我覺得是最出色的,豬蹄腍和入味,醬汁好惹味,唯獨是辣醬有啲辣,沙律菜新鮮,包埋一齊食非常好食,值得推薦蜜味乳酪粉和黃金蒜香2食炸雞;雞肉非常嫩滑,外脆內軟,非常juicy,上枱時有雞髀雞胸雞翼,沒有預先斬件製造,所以保留到好多肉汁,味道好食,皮薄肉嫩甜品;朱古力雪冰冰底質感軟綿綿,真係同雪一樣,同平時食嘅沙冰唔同,每一啖嘅份量都係入味,濃濃的朱古力,非常好食,我同太太都秒速食哂,這個甜品我下次嚟食都會encore飲品巨峰乳酸梳打;擺枱美感滿滿,配料十
地理位置方便,荃灣西站一出就到,只需幾分鐘路程。

食物

甜品;朱古力雪冰

飲品
巨峰乳酸梳打;擺枱美感滿滿,
配料十足,滿滿的乳酪爆珠

總結:有質素的餐廳,環境舒適,味道滿意,值得推薦
2024-04-24 20 瀏覽
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞)一直想試它們家的炸雞,是因為它們的雞是用了韓國秘制醬汁腌制,再發酵72小時,感覺一定很嫩滑和入味。最後我們點了2種口味,分別是原味炸雞和黃金蒜香炸雞。兩種炸雞的炸皮也非常香脆,肉質非常嫩滑。原味炸雞有輕微辣味,蒜香口味濃郁,帶有些少甜味,兩種口味也非常好吃😋白切五花腩白切五花腩放在烤盤上呈上,保持熱度。五花腩厚度十足,亦都很嫩滑五花肉旁邊的軟骨不會很,是爽脆口感。除五花肉附上新鮮生菜和紫蘇葉,還有蒜頭和辣椒,配上辣椒醬吃,有如韓劇主角般大口放進口裏,真的很爽!熱生薑蜜不會太甜,可以有驅寒作用熱玫瑰蜜桃茶比生薑蜜甜一點,蜜桃味很香~
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞

熱生薑蜜
不會太甜,可以有驅寒作用

熱玫瑰蜜桃茶
比生薑蜜甜一點,蜜桃味很香~
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞)
熱玫瑰蜜桃茶
半半炸雞(原味炸雞&黃金蒜香炸雞)
2024-04-23 15 瀏覽
嚟到荃灣又要去捐窿捐罅搵嘢食海之戀原來有好多餐廳最為吸引有間韓國炸雞店門口更有韓星IU做招牌🩵啱啱過咗午餐時間環境比較清靜好手Chill而且入座冇限時,坐得好舒服,同朋友傾計食野都好開心你得食韓國嘢,梗係要炸雞先啦叫左半半炸雞(大邱辣醬/蜜味乳酪粉)各半同平時我哋食嗰個甜辣有啲唔同,依個再偏辣少少,但雞肉外層非常之脆口,入面Juicy 另外蜜味乳酪粉,我個人好鍾意,入口甜滋滋,肉質特別嫩滑海賊王的寶物一班人一齊食小食就啱晒啦,有大八爪魚,炸蝦🍤炸魚柳,整體粉漿吾會太厚紫菜手抓飯成日睇韓劇都有好多人食,將所有材料均半一起,隨你喜歡搓成不同形狀的飯團,好治療😉當中加入蟹子所以口感特別。玫瑰牛肉炒年糕牛肉造成玫瑰的形狀,打卡好靚,脆口既米通完全吸晒湯汁嘅味道👅年糕帶有拉絲,邪惡得很
嚟到荃灣又要去捐窿捐罅搵嘢食
海之戀原來有好多餐廳
最為吸引有間韓國炸雞

門口更有韓星IU做招牌🩵

啱啱過咗午餐時間環境比較清靜好手Chill
而且入座冇限時,坐得好舒服,同朋友傾計食野都好開心

你得食韓國嘢,梗係要炸雞先啦

叫左半半炸雞(大邱辣醬/蜜味乳酪粉)各半

另外蜜味乳酪粉,我個人好鍾意,入口甜滋滋,肉質特別嫩滑

海賊王的寶物

紫菜手抓飯

好治療😉當中加入蟹子所以口感特別。

玫瑰牛肉炒年糕

邪惡得很
[ Yadllie Plate ]呢間韓式炸雞店🇰🇷🔥🐔係韓國有多間分店,引入到香港後標榜仿效韓國店造法,使用韓國走地雞及全手工加韓國醃料製作炸雞。✿ 蜜味乳酪粉無骨雞 $128 🍯🔥🇰🇷🐔餐廳聲稱使用韓國走地雞及韓國濟州島蔬菜配搭其他材料製作醃料,炸雞外皮炸得金黃酥脆,表面灑上酸酸甜甜嘅蜜糖味乳酪粉,內裡嫩滑多肉汁,無骨啖啖肉食得方便。✿ 香辣芝士八爪魚 $138 🧀🐙芝士份量多到鋪滿鍋底,上面放有香辣八爪魚。原鍋加熱🔥後芝士做出拉絲效果,混合八爪魚帶出香辣芝士風味。✿ 淑女辣醬炒年糕 $108原鍋韓式年糕加入韓式甜辣醬、芝士等材料炒製,年糕煮得剛好,口感煙韌,味道甜辣。✿ 百香果水果茶 $128 🍹一大瓶900毫升水果茶,夠二人分享飲用。酸甜味嘅百香果與香橙等水果相互交融,口感清新。✿ 芒果雪冰 $88 🥭🍨芒果味沙冰配大量芒果肉,口感順滑,天氣開始熱消暑一流。總結🫦 餐廳卡位用上鐵路車廂設計,外圍採用英倫歐陸車站風格,很有特色。而整體空間寬敞開揚,適合中意食韓式炸雞嘅朋友仔。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Yadllie Plate地址:荃灣大河道100號海之
[ Yadllie Plate ]

✿ 蜜味乳酪粉無骨雞 $128 🍯🔥🇰🇷🐔

✿ 香辣芝士八爪魚 $138 🧀🐙

✿ 淑女辣醬炒年糕 $108

✿ 百香果水果茶 $128 🍹

✿ 芒果雪冰 $88 🥭🍨
芒果味沙冰配大量芒果肉,口感順滑,天氣開始熱消暑一流。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Yadllie Plate
地址:荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
電話:6223 1415
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿