2021-04-25
星期日yardbird 都一定要訂位 餐廳環境闊落 成個Menu都好多係雞唔同嘅部位1. 粟米天婦羅($110)半個拳頭size嘅粟米天婦羅 入口好脆 鬆化而唔油膩 不過最好留肚食其他串燒 如果有檸檬加會更好2. 雞胸 ($45) 及味增雞胸($45)以雞胸來講唔算鞋 略嫌有少少鹹 之後其他串燒更加好食 可不叫3. 雞下腿肉 ($65)呢個真係柔嫩又滑 好難抗拒 塊皮燒到好脆 幾乎有啲覺得自己食緊乳豬 已經叫咗每人兩三串必點推介 一定有驚喜4. 雞腿(有京蔥)($45)比起雞胸好味好多 油份好多juicy到5. 魚柳包 ( 不定期供應)魚柳好多汁 酸醬亦都好襯 不過性價比唔高6. Clam yaki soba (大概係蒜香汁煮大蜆蕎面) ($230) 呢個真係世界級好食 蒜蓉味好香 幾乎好似沾麵嘅質感黐住每條面 蜆亦都好新鮮好鮮甜 有一必點推介總括來講 只要知道有啲咩必叫 都唔會怕貴行入去必定會回頭
成個Menu都好多係雞唔同嘅部位
1. 粟米天婦羅($110)
2. 雞胸 ($45) 及味增雞胸($45)
3. 雞下腿肉 ($65)
4. 雞腿(有京蔥)($45)
比起雞胸好味好多 油份好多juicy到
5. 魚柳包 ( 不定期供應)
魚柳好多汁 酸醬亦都好襯 不過性價比唔高
有一必點推介