2019-04-23
接老公收工既前夕,紅雨-_- 真係落雨落到痴線! 點知接左佢之後個天又平靜返,係附近搵間餐廳食個飯啦,一抬頭就有心水了- ZENTRO坐底之後,望張MENU,下LUNCH MENU?哦~OVERTIMED LUNCH MENU (12-8PM) 一人一個SET: 我係C 北海道湯咖喱鷹倉魚及帶子配雜菜白飯(3度辣)+新鮮橙汁(真係粒粒果肉) ; H 炭燒天多尼式澳洲120日穀飼黑安格斯肉眼配薯條及雜菜(5成熟)+COKE每一個餐都包一份沙律﹑湯同埋餐飲。田園沙津﹑雞肉湯,味道偏向東南亞,粒粒火腿肉同濃濃既雞肉味主菜到,安格斯肉眼配薯條及雜菜,賣相好吸引! 手多拎左條薯條食,係我食過最正既薯條,雖然好幾幼一條,但非常脆口而唔油膩,唔點任何醬汁都夠,應該話茄汁都夠晒做。好奇心底下問左店員點解可以咁好食,佢話佢地既薯仔係沉過啤酒先再炸,又真係估佢唔到,因為無咩啤酒味,總之就好好食,送酒一流。肉眼炭燒得黎夠晒JUCY之餘又不失肉味,睇得又食得。到我個飯份量超大,個咖喱內容豐富,又有鷹倉魚﹑帶子﹑秋葵﹑三色椒,蓮藕﹑紅蘿白等等,口味係我鐘意既,倉魚無咩骨,肉質好食其他材料都帶住濃濃既咖喱味道。如
每一個餐都包一份沙律﹑湯同埋餐飲。
田園沙津﹑雞肉湯,味道偏向東南亞,粒粒火腿肉同濃濃既雞肉味
到我個飯份量超大,個咖喱內容豐富,又有鷹倉魚﹑帶子﹑秋葵﹑三色椒,蓮藕﹑紅蘿白等等,口味係我鐘意既,倉魚無咩骨,肉質好食其他材料都帶住濃濃既咖喱味道。如果你食得辣,3度=唔辣,可以再叫辣D
串燒又係值得大讚(即叫即燒),我地叫左牛舌串,調味唔會過火唔會蓋過牛舌本身既味道,唔UN,燒得剛好,唔薄對得住個價錢。白鱔,無骨,燒到個皮夠晒香脆,但肉質可以爽彈唔UN唔乾。雞頸肉,夠晒爽口。
整體呢一到既食物都係大大份,自問細胃既你,不妨同朋友SHARE一個餐,我當晚個飯真係食唔晒~食物口味係高分數。環境方面,好舒服,有望景﹑有室內,有BAR檯等等,環境大得黎有情調,音樂以美色為主,唔止係食飯既好地方,亦都會係飲野既好地方。
ZENTRO
地址:中環威靈頓街198號The Wellington UG全層
電話號碼:28992221
營業時間12:00-