2023-07-30 893 瀏覽
裝潢走型格工業風,銀色桌椅 + 霓虹燈光,仲有好多有藝術畫裝飾,打卡岩嗮~設有露天座位可以坐出面 sʜɪsʜᴀ 幾有 ғᴇᴇʟ內部空間寬敞坐得舒適,中間有一個大螢幕播住音樂 ᴍᴠ,有球賽時有得睇直播,不定期仲有 ʟɪᴠᴇ ʙᴀɴᴅ 表演,好有氣氛.ᐟ.ᐟ之前黎過幾次依間酒吧餐廳 ᴄʜɪʟʟ,酒精類選擇好多,有紅白酒 / sʜᴏᴏᴛᴇʀs / ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ / 啤酒 / ᴡʜɪsᴋʏ。唔飲酒都有 ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ / 咖啡 / 冰沙。見 Menu 有多款 ᴘɪᴢᴢᴀ / ᴘᴀsᴛᴀ / ʀɪsᴏᴛᴛᴏ / 扒類 / 沙律,今次特登黎試試野食 ~○ 𝐑 & 𝐋 // $108玫瑰 + 荔枝沙冰,酒味唔算重好易入口,非常解暑。○ 香 煎 鵝 肝 多 士 // $98厚身鵝肝外層酥脆,外層煎得非常香脆,裡面 creamy 入口即溶,再搭配鬆脆多士吸滿油脂,香氣充斥整個口腔,加上黑醋醬汁剛好中和油膩感。○ 原 隻 青 龍 蝦 配 龍 蝦 汁 意 大 利 粉 // $168原隻龍蝦賣相超吸睛,肉厚鮮味,仲有蝦膏可以撈埋意粉食。寛扁意粉彈牙掛汁,龍蝦醬汁香濃 ᴄʀᴇᴀᴍʏ,加埋配料有翠玉瓜、蕃茄
裝潢走型格工業風,銀色桌椅 + 霓虹燈光,
仲有好多有藝術畫裝飾,打卡岩嗮~
設有露天座位可以坐出面 sʜɪsʜᴀ 幾有 ғᴇᴇʟ
內部空間寬敞坐得舒適,中間有一個大螢幕播住音樂 ᴍᴠ,

之前黎過幾次依間酒吧餐廳 ᴄʜɪʟʟ,酒精類選擇好多,
唔飲酒都有 ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ / 咖啡 / 冰沙。
今次特登黎試試野食 ~

○ 𝐑 & 𝐋 // $108
玫瑰 + 荔枝沙冰,酒味唔算重好易入口,非常解暑。

○ 香 煎 鵝 肝 多 士 // $98
厚身鵝肝外層酥脆,外層煎得非常香脆,
裡面 creamy 入口即溶,
再搭配鬆脆多士吸滿油脂,香氣充斥整個口腔,
加上黑醋醬汁剛好中和油膩感。

原隻龍蝦賣相超吸睛,肉厚鮮味,
仲有蝦膏可以撈埋意粉食。
寛扁意粉彈牙掛汁,龍蝦醬汁香濃 ᴄʀᴇᴀᴍʏ,
加埋配料有翠玉瓜、蕃茄、洋蔥、蒜頭,
微酸好開胃。

○ 水 牛 城 雞 翼 // $68
有大概 10 隻單骨雞翼,食起黎夠晒方便,
肉質嫩滑煮得超入味,酸辣醬汁惹味開胃,
而且辣度比較溫和,唔食得太辣嘅人都可以試吓ᐠ( ᐛ )ᐟ

○ 芝 士 田 螺 焗 薯 茸 // $88
即叫即焗熱辣辣,田螺飽滿 ᴊᴜɪᴄʏ
薯茸經過烤焗後,表面酥脆內裡軟綿,仲有粒粒薯仔,
充滿牛油香味,加埋邪惡拉絲芝士超正 .ᐟ.ᐟ
即刻想再 ᴇɴᴄᴏʀᴇ 一兜 (´ސު`)

○ 燒 雞 泡 魚 乾 // $48
切條雞泡魚乾燒得香口,食落煙韌幾有咬口,
味道微甜,點埋 ᴍᴀʏᴏ 食勁滋味,送酒一流。

餐廳位於內街後巷,私隱度極高又咁嘈雜。
第一次黎可能有點難搵,位置係 ᴋ11 ᴀʀᴛ ᴍᴀʟʟ,
近尖東站 ᴘ3 出口係惠康斜對面,
直入到尾就到了~
兩幢大廈中間有個入口,見到招牌直入就到了~

• 原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉
  • 水牛城雞翼
  • 芝士田螺焗薯蓉
  • 燒雞泡魚乾
Zucco,尖沙咀 Bar restaurant,好有underground感覺🌟玩味重既酒吧feel,有西餐食物,扒、海鮮、pizza、pasta等都有,氣氛舒服,天氣太熱飲返杯1664 Draught降降溫揀野食!🥳凱撒沙律配巴馬火腿,賣相好靚好大盤🥗巴馬火腿真材實料好大片,重芝士風既凱撒沙律,fresh得黎濃味好正👍🏻咁好氣氛既bar,開返枝白酒 Sauvignon blanc🥂加個烤雞泡魚乾,隻碟好特別,超香,幾juicy幾好味😋水牛城雞翼,非常香脆,份量都係好多,香辣惹味,送酒同做小食都一流😆主食時間,原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉🍝賣相幾吸引,龍蝦肉爽身彈牙,個意粉驚喜,扁意粉,好掛汁,好濃香蒜香草既龍蝦汁意粉,好味✨餐廳夜左之後會熄燈轉feel,音樂都轉埋🎆一晚入面有兩種享受,幾正🖖🏻🖖🏻繼續飲!🍻🍻

1664  Draught

烤雞泡魚乾
水牛城雞翼
龍蝦汁意大利粉
Kirin  Draught
芝士田螺焗薯茸-$88蒜蓉焗田螺帶出了田螺的鮮味,口感爽滑,芝士味香濃,薯蓉滑身,薯蓉內混合了薯仔粒有口感,好特別好好食香煎牛小扒-$108牛肉味道十分濃郁,煎得酥脆外焦內嫩,口感嫩滑,與酒精搭配得適合🫰🏻原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉-$168龍蝦的肉質鮮嫩,蒜香龍蝦汁香濃惹味,露荀片清脆,洋蔥香甜味融入了龍蝦汁內,提升了整個意粉的層次✨ 口感和賣相都非常出色👍🏻芝士焗墨西哥粟米片-$108超多芝士好滿足🫰🏻蒜香洋蔥牛油果醬十分特別!生洋蔥帶出小許微辣口感和牛油果的味道非常相融合✨第一次吃到這個味道,搭配非常特別和完美👍🏻Apple Breeze Mocktail -$88蘋果配搭青瓜的味道都很突出好夾👍🏻 口感平衡,甜度適中,還營造了一種新鮮和清爽的感覺,非常適合在炎炎夏日享用✨Sunrise Cocktail-$118喜歡橙汁會很適合🫶🏻橙味夠重有足夠的酒精濃度,顏色非常漂亮,呈現出日出的橙紅色,絕對是一杯很有視覺震撼力的飲品🍸如果想要微醺,這杯Sunrise非常適合🫰🏻
芝士田螺焗薯茸-$88
蒜蓉焗田螺帶出了田螺的鮮味,

香煎牛小扒-$108

• 原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉
  • 芝士田螺焗薯蓉
  • 芝士焗墨西哥粟米片
  • Apple Breeze
🍺🍻🥃🎶 ℤ𝕌ℂℂ𝕆 - 𝕋𝕊𝕀𝕄 𝕊ℍ𝔸 𝕋𝕊𝕌𝕀〰️ 每天工作很大壓力,收工只想找個地方輕輕鬆鬆吃好東西呢。最後經朋友介紹,在尖沙咀選擇了一間酒吧餐廳,門口餐車很吸引我們目光呢🤣〰️ 入到去發現吧枱的主調燈光是藍色💙,好靚🥰 整個心情都因而變得美好,暫時忘卻工作壓力。餐廳主打薄餅同意粉,另外還有很多佐酒小食選擇呢😍🍽 🔹 香煎鵝肝多士鵝肝好厚身,放上烤過的多士上,大大啖食入口即溶,面層淋咗黑醋汁,平衡鵝肝本身的油膩感😌 十分正🤤🔹 芝土田螺焗薯蓉廚師是即點即焗,田螺每一隻都大大粒,薯蓉好滑好綿,還有大量芝士,既邪惡又好食😋🔹 水牛城雞翼單骨雞翼啱晒懶人食😃辣椒醬不會太辣,幾惹味。雞翼啱啱好熟,肉質嫩滑。➰🔹 明太子三文魚螺絲粉擺盤好靚,三文魚擺成玫瑰花狀。明太子醬少少鹹,好好食😋每粒螺絲粉滑溜彈牙👍🏻➰🔹 Apple Breeze蔓越莓、西柚、青檸汁配荔枝糖漿,又甜又酸,吃了一點小食,配搭都幾清新。🔹 Twilight Dove桃、橙汁、菠蘿汁配蘇打水,味道很香甜又fresh,夏天飲透心涼!➰🔍 題外話有很多酒精產品可以選擇,下次來的時候再慢慢享受🥰 📌 Zucco 📍尖沙咀漆咸道
🍺🍻🥃

🔹 明太子三文魚螺絲粉

🔹 Apple Breeze

🔹 Twilight Dove

🔍 題外話
有很多酒精產品可以選擇,下次來的時候再慢慢享受🥰

📌 Zucco
📍尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖
2023-07-22 16 瀏覽
依家位於尖沙咀嘅高質餐廳又好聽嘅音樂好有氣氛可以適合同朋友一齊聚舊,亦都好適合鍾意飲酒飲唔同果汁嘅朋友呢一間係西餐為主有好多意大利飯同埋意大利麵我哋嗌咗意大利西式三文魚螺絲粉同埋意粉口感十足亦都好好食仲有話佢哋嘅份量都十足三文魚夠新鮮仲有我哋嗌咗鹹蛋帶子意大利飯真係好好食,配上佢哋嘅計時真係好足料未到配搭得10分好佢哋仲有Pizza添佢哋嘅Pizza有好多種選擇我哋嗌咗辣肉腸佢哋出晒名大家去到可以食一食
大家去到可以食一食
2023-07-21 19 瀏覽
今日約咗朋友飲嘢吹水, 就去左Zucco 食飯, 餐廳環境超正, 走工業風但又帶點藝術氣息, 仲有live band 睇, 同埋beer pong 玩, 真係超有氛圍🤣我就叫左煙三文魚牛油果薄餅薄餅好脆身, 芝士味香濃, 加埋面頭嘅煙三文魚, 同牛油果, 好香口👍香煎鵝肝多士, 鵝肝油份幾重, 配埋烘底三文治啱啱好🤤日式炒牛柳粒, 牛柳粒口感腍身, 牛味濃郁另外仲有原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉, 超吸精, 龍蝦都幾大隻, 肉質彈牙鮮甜, 意大利麵口感煙韌, 好香口😋咸蛋帶子意大利飯, 呢個配搭幾有驚喜, 帶子爽口,意大利飯索滿d 醬汁, 非常邪惡🤣

我就叫左
煙三文魚牛油果薄餅

香煎鵝肝多士, 鵝肝油份幾重, 配埋烘底三文治啱啱好🤤

日式炒牛柳粒, 牛柳粒口感腍身, 牛味濃郁

✨ 又嚟到 Happy Friday 🥰 同男朋友喺尖沙咀行完海旁,想搵間靚靚餐廳食晚餐,但又想🍹chill吓,今次就搵到呢間小小隱蔽,而且勁有格調嘅酒吧。🍽原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 ($168)原隻青龍蝦肉質彈牙,食落口好鮮美🤤。配上龍蝦汁,味道更加濃郁。而且意粉入面加咗啲番茄粒,酸酸嘅,真係好開胃。🍽海膽意大利飯 ($148)海膽好新鮮,入口軟滑即溶,有每一啖都試到個海膽鮮甜味。醬汁夠濃味😋😋好好食,奶油味重,好滿足。🍽水牛城雞翼 ($88)呢10隻單骨雞翼,雞肉juicy,超入味。而且唔會太辣,適合唔鍾意食辣嘅人。性價比好高🤭🍽唐揚魷魚 ($88)呢個唐揚魷魚炸到好脆,魷魚新鮮,好啱配啤酒。🍽 Mocktail ,fruit punch($88)甜甜嘅沙冰,非常適合夏天飲,飲完會覺得好清爽。飲落口感覺到各種水果嘅味道,非常開胃。✨ 會再約朋友嚟呢度,好啱同朋友kill time聚舊👯‍♀️👯‍♀️✨ 職員好友善,好主動幫手,欣賞欣賞👍👍———————————————評分: (5⭐️最高)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#chillyummi_尖沙咀 #

🍽原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 ($168)
原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉

🍽海膽意大利飯 ($148)
海膽意大利飯

🍽水牛城雞翼 ($88)

🍽唐揚魷魚 ($88)
呢個唐揚魷魚炸到好脆,魷魚新鮮,好啱配啤酒。

🍽 Mocktail ,fruit punch($88)

✨ 職員好友善,好主動幫手,欣賞欣賞👍👍

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_尖沙咀 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies #尖沙咀美食 #酒吧餐廳 #酒吧 #尖沙咀 好去處 #尖沙咀美食地圖 #餐廳推介 #happyhour
2023-07-18 507 瀏覽
突如其來嘅颱風假,下波後相約好姊妹去飲下嘢食下嘢,我哋去咗尖沙咀一間隱蔽酒吧餐廳,可能好多人未必知個入口,但係其實超近尖東站P3出口一分鐘就到(記得係麼地道入,海景大廈兩幢大廈中間有個入口直入就到)入到去呢度好自成一角,酒吧行型格路線,聽住音樂同朋友傾下計飲下嘢好舒服,估唔到呢度D食物比想像中好,好有水準,真心好食過好多西餐廳👍🏻👍🏻🧡巴馬火腿配金蜜瓜🧡巴馬火腿有8 片咁多,蜜瓜又香甜,配埋沙律菜食,前菜吃這個來打開味蕾超正。🧡芝士焗墨西哥粟米片🧡我自己超鍾意食Nachos ,仲要加左好多芝士焗,上枱熱辣辣脆卜卜,真係好食到食唔停口。🧡唐揚魷魚🧡魷魚炸得好香脆,個醬汁好特別,同魷魚好夾,好好味。🧡原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉🧡原隻龍蝦🦞賣相已經好吸引,龍蝦肉又幾厚肉,我連蝦頭都忍唔住啜幾啖,D汁同膏好正😆 個意大利粉係扁意粉,做到每一條麵都吸晒啲龍蝦汁好掛汁好正!💚Drinks💚呢度係酒吧所以飲品非常之多選擇,紅酒/白酒/啤酒/ 威士忌/ Cocktail/ Mocktail / coffee 都有,我哋因為明天仲要工作所以都係揀D Mocktail 飲下,我地叫咗 Fruit punc

🧡巴馬火腿配金蜜瓜🧡
巴馬火腿配金蜜瓜

🧡芝士焗墨西哥粟米片🧡
芝士焗墨西哥粟米片

🧡唐揚魷魚🧡
魷魚炸得好香脆,個醬汁好特別,同魷魚好夾,好好味。
唐揚魷魚

🧡原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉🧡

💚Drinks💚
我地叫咗 Fruit punch & Twilight Dove,2 杯都係果汁底的飲品,同D食物好夾
好耐冇飲Fruit punch🍹,好鍾意呢個味道😙
Mocktail
2023-07-17
巴馬火腿配金蜜瓜
芝士焗墨西哥粟米片
唐揚魷魚
Mocktail
2023-07-15 359 瀏覽
跟母親慶祝生日, 去了間非常隱蔽的酒吧餐廳, 找了好幾條街道還是找不到, 最後只好致電餐廳求救 😅 要記緊在麽地道43號旁邊轉入去, 會看到一個小型指示牌, 一直走到盡頭就會抵達餐廳 👍🏻酒吧門前有一架美式餐車, 非常獨特, 餐廳內走型格路線, 有一個酒吧枱, 酒吧枱下以霓虹燈點綴, 加上每張鐵做的桌子, 充滿cyber感。另外有一個大電視螢幕, 播放著有動感的音樂, 但不會覺得嘈吵。蜜糖雞翼 $88單邊雞翼總共十隻, 炸得金黃香脆可口, 內𥚃肉汁鮮甜, 外層佈滿蜜糖, 完全不覺得熱氣, 吃完一隻又一隻停不了!!! 🤤香煎鵝肝多士 $98雖然沒有外脆感, 但整件鵝肝軟綿細膩, 滿有咬口, 利用醋去中和肥膩感。香煎牛小扒 $108醃料足夠, 煎得十分香口, 只加了少許香草味道已經很滋味, 唯一美中不足就是比較多油。黑松露磨菇意大利飯 $138意大利飯鋪滿芝士, 配上香濃黑松露, 另外磨菇味都完全溶入醬汁𥚃, 醬汁超濃稠, 每種味道各自發揮, 層次分明 😋 飯粒軟硬適中, 完全是我的口味!XO醬鮑汁香煎帶子意粉 $138帶子超大粒, XO醬微微帶辣, 濃郁鮑汁已經完全覆蓋整個意粉, 再加入

蜜糖雞翼 $88

香煎牛小排

黑松露磨菇意大利飯 $138
黑松露磨菇意大利飯

XO醬鮑汁香煎帶子意粉 $138
帶子超大粒, XO醬微微帶辣, 濃郁鮑汁已經完全覆蓋整個意粉, 再加入大量蒜頭粒令整個意粉更香口 ☺️ 還有少許紅椒青椒襯托。
XO醬鮑汁香煎帶子意粉

煙三文魚牛油果Pizza $138
簿簿的Pizza, 很脆口, 味道也是好吃的, 但比起其他食物Pizza未有太大驚喜。
煙三文魚牛油果Pizza

整體質素很高, 性價比高, 是因為位置隱蔽而沒有被發掘的好餐廳之一🤗 酒吧雖然由兩個年青人打理, 但服務態度非常好!

2023-07-13
香煎牛小排
黑松露磨菇意大利飯
XO醬鮑汁香煎帶子意粉
  • XO醬鮑汁香煎意粉
尖東區隱藏式酒吧餐廳位置比較隱藏 入面好寬敞 燈光感十足 酒吧形式 放鬆打卡 有個户外可以喝酒 星期五可以約下麻辣香炒魷魚有點大排檔風味 有豆角 薯片 魷魚鬚麻辣花椒香 惹味魷魚鬚 配酒喝正合適芝士田螺焗薯茸上桌時熱燙燙 軟密薯茸加田螺焗烤配上濃郁的芝士 做到拉絲效果 還帶牛油香海膽燴意大利飯用海膽醬燴煮飯粒 軟硬適中濃郁海鮮香 偏甜口的味道 濕濕米飯挺少見的菜式 意想不到也挺搭XO醬鮑魚汁帶子意粉創新菜式 用好多碎香料加xo醬煮意粉蒜片蝦米等 都很香口 偏向蒜香煮意粉帶子原汁原味 煎香過依然清爽的AppleBreeze mocktail 青瓜作主要 慢慢滲出蘋果味清爽口感 可以做到減膩效果Sunrise Cocktail 以菠蘿汁做主要 有少少橙香酸甜味增加開胃 但容易入口
尖東區隱藏式酒吧餐廳

清爽口感 可以做到減膩效果
Sunrise Cocktail
以菠蘿汁做主要 有少少橙香
酸甜味增加開胃 但容易入口
🤩呢間之前食韓國菜經過見到,環境好隱蔽!但裡面超闊落~又好有vibe d裝飾好cool😍😍主要係之前見到ig post有人推介佢個牛油果薄餅!🥑 一直都好想試!呢度每一道菜份量都啱啱好🌟好滿足😊 員工服務態度也很好👍 值得過黎同朋友飲酒chill下呀✅·🌟原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉🦞🍝 $168啖啖龍蝦肉!好新鮮,食唔出雪藏尾😍 勁鮮甜,肉質爽口彈牙😄 D龍蝦汁好多,每條意粉都掛滿醬汁,越食越香!👍·🌟煙三文魚牛油果薄餅🥑$138🆘 呢個推薦!!✅ 真係同人地講既一樣咁好味,薄底來的,食落完全唔油😭❤️餅底好脆!配上煙三文魚同牛油果!真係好神奇既搭配,好fresh!😍😍·🤍香煎小牛排🐂$108
正正常常既牛小排落去煎~無經過醃製同調味😂 不過牛味係好香!·🌟水牛城雞翼🍗 $88勁耐無食水牛城雞翼!😍😍😍😍😍想講份量真係好多,個醬好惹味,少少辣,但越食越上癮!·🌟黑醋牛油果沙律🥗 $88叫左個沙律fresh好多😍😍 牛油果好香😭,配埋哈密瓜真係好正!好清甜✅·評分🪄 (滿分5🍑)人均:$300 up味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑•📍 Zu

🌟原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉🦞🍝 $168

🌟煙三文魚牛油果薄餅🥑$138

🤍香煎小牛排🐂$108

🌟水牛城雞翼🍗 $88

🌟黑醋牛油果沙律🥗 $88

評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$300 up

📍 Zucco (尖沙咀) @zucco_hk
地址: 尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖
🚇尖沙咀P3出口步行1
2023-07-09 24 瀏覽
📍 Zucco (尖沙咀)好少會行過嚟呢行,竟然有一間隱蔽又型格既西餐廳🍴Cp值高之餘,仲有好多打卡位。適合🈴️浪漫既您比驚喜對方,適合🈴️同朋友聚餐~除咗有外表,仲有內涵,食物質素💯🔸海鮮pizza 即叫即焗,焗到邊皮外脆內熱,餅底係外國既簿批底,好多款不同既海鮮🦞係芝士面,餡料非常豐富🍕🔸海膽意大利飯($148)用打溶咗既新鮮海膽造成醬汁,再融入每粒白飯內,又不會有腥味,整個飯口感好豐富,而且好足料☺️呢個價錢,係好底食👍愛食海膽嘅你,一定唔可以放過😍🔸芝士焗肉醬意粉上枱時熱辣辣,芝士🧀️就算焗左,都多到滿瀉,肉醬好意外,係意粉底,一定要攪勻食,不過肉醬都好多,好食😋🔸芝士焗墨西哥粟米片薯片既感覺,好得意😎重點係芝士🧀️爆多半焗芝士,仲可以做到拉絲,鐘意食🧀️既您,一定要食🫰🏻🔸烤雞泡魚乾雞泡魚除左有咬口,仲烤得唔乾身,零食配cocktail一流🫶🏻🔸Greeny gardenVodka,apple syruy,apple juice,Green tea,lemon juice,ginger ale)好清新既酒香味,加埋少許蘋果,好易入口🥂

📍 Zucco (尖沙咀)

🔸海鮮pizza

🔸海膽意大利飯($148)

🔸芝士焗肉醬意粉

🔸芝士焗墨西哥粟米片

🔸烤雞泡魚乾

🔸Greeny garden
好清新既酒香味,加埋少許蘋果,好易入口🥂

Happy Friday同朋友們食晚餐飲杯野🍹朋友帶我黎呢間餐廳😎好隱世,環境好chill•ᴗ• 原隻青龍蝦配㡣蝦汁意大利粉🦞 $168原隻龍蝦好搶眼👀非常打卡able📸肉質結實,爽口彈牙,扁意粉係比較淋身個種,好掛汁,吸晒啲龍蝦汁精華🤤•ᴗ• 黑松露磨菇意大利飯 $138黑松露迷一定要試!黑松露同野菌好香濃🍄裹滿每一粒米飯,意大利煙韌有咬口🧀面層灑滿芝士,溶咗仲可以拉絲•ᴗ• 海鮮Pizza 🍕$148鐘意佢個薄批非常脆口,海鮮都好足料🦐🦑🦀加埋芝士🧀口感好好•ᴗ• 雞翼拼盤🐓$128一次試勻蜜糖雞翼、香辣雞翼同水牛城雞翼🐓三款我都好鐘意,尤其係香辣味🌶️似係韓式風味,辣得嚟好過癮🥵•ᴗ• 炸洋蔥圈 $78飲野必嗌洋蔥圈!炸得好香脆得嚟帶點清爽🧅整體食物質素唔錯,環境好有私隱度🤫想食晚餐定收工飲杯野傾下計都好適合🤫回頭率高🙆🏻‍♂️

•ᴗ• 原隻青龍蝦配㡣蝦汁意大利粉🦞 $168

•ᴗ• 黑松露磨菇意大利飯 $138

•ᴗ• 海鮮Pizza 🍕$148
鐘意佢個薄批非常脆口,海鮮都好足料🦐🦑🦀加埋芝士🧀口感好好

•ᴗ• 雞翼拼盤🐓$128

•ᴗ• 炸洋蔥圈 $78
飲野必嗌洋蔥圈!炸得好香脆得嚟帶點清爽🧅

2023-07-07 17 瀏覽
1. 麻辣香炒魷魚鬚 (93/100)必食推介,麻麻辣辣,又好惹味,而且魷魚鬚好爽口。2. 芝士焗墨西哥粟米片(90/100)芝士份量夠多,而且粟米片焗得好脆。3. 黑醋牛油果沙律(85/100)好refreshing ,牛油果都幾多,抵食。4. 凱撒沙律配巴馬火腿(88/100)凱撒沙律醬好食,每塊羅馬生菜都沾上沙律醬,而且有超多巴馬火腿,好正。5. 雞翼拼盤(90/100)有蜜糖味,香蒜味,buffalo 味,各有千秋,都好多食。6. 泰式魚餅(85/100)熱辣辣好加分。
1. 麻辣香炒魷魚鬚 (93/100)
必食推介,麻麻辣辣,又好惹味,而且魷魚鬚好爽口。

2. 芝士焗墨西哥粟米片(90/100)
芝士份量夠多,而且粟米片焗得好脆。

3. 黑醋牛油果沙律(85/100)
好refreshing ,牛油果都幾多,抵食。

4. 凱撒沙律配巴馬火腿(88/100)

5. 雞翼拼盤(90/100)
有蜜糖味,香蒜味,buffalo 味,各有千秋,都好多食。

6. 泰式魚餅(85/100)
熱辣辣好加分。
2023-07-05 14 瀏覽
尖沙嘴有live 聽既隱世cafe💓🫶🏻 講真如果唔係朋友介紹一定唔知點去🤣因為個門口勁隱秘🫣佢係條後巷最尾個到行到過去已經比佢個大投射logo吸引住😍成件勁有工業風,岩晒大家打卡!入到去已經見到有人係餐廳入面唱live,我睇zucco IG 佢地成日都會邀請唔同人唱live👏🏻如果大家見到自己鍾意既歌手去唱就記得預先book位啦,支持下唔同歌手🫶🏻 講返食物先!依個價錢黎講我覺得真係幾好食,人均$350 左右就食到原隻龍蝦同帶子🦞仲有兩杯野飲😍同埋佢啲份量全部都好大,我地兩個女仔都差啲食唔晒😹鹹蛋帶子意大利飯($138)✅個飯唔會太鹹,整體黎講真係幾好食💓粒帶子都好鮮甜,唔會俾人覺得係岩岩解凍咁原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉($168)🦞✅隻龍蝦超大隻😍好多汁,唔會好「鞋」同埋意粉用返隻龍蝦既汁黎煮,所以碟意粉好重龍蝦味👍🏻鍾意龍蝦既大家一定要去試下!雞翼拼盤($128)✅叫個陣以為得5 6 隻雞翼,冇諗過佢都有咁多隻🫶🏻 每一隻雞翼都好入味,勁好食!🤤大家唔夠食既話推薦大家叫依個拼盤野飲:sunrise ($118) Bububu ($108) 整體用餐體驗真係幾好,成個vibe都好c
尖沙嘴有live 聽既隱世cafe💓🫶🏻

鹹蛋帶子意大利飯($138)✅
個飯唔會太鹹,整體黎講真係幾好食💓
粒帶子都好鮮甜,唔會俾人覺得係岩岩解凍咁

原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉($168)🦞✅
隻龍蝦超大隻😍好多汁,唔會好「鞋」

雞翼拼盤($128)✅

整體用餐體驗真係幾好,成個vibe都好chill。岩晒大家放工之後同朋友黎chill下🤭 就算唔黎食野,野少少黎食💨 都得!

📍 Zucco (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖

$350 p.p