2020-06-09 305 瀏覽
今日去咗深水埗度買電子野,行咗咁耐個肚都餓到就嚟偏,所以去咗西九龍中心度,食返個下午茶醫下肚先行咗一個圈,間間舖頭都係食正餐嘅,好唔容易搵到一間食腸粉嘅小店,啱晒食完正餐又肚餓嘅我<套餐A-$32>6粒燒賣加石磨腸粉,價錢合理魚肉燒賣魚肉味重,咬口彈牙,六粒啱啱好腸粉揀咗推介嘅雞蛋瘦肉碎腸粉腸粉,滑脫脫咁超級好味,再加埋甜鼓油,真系食到停唔到口裏面嘅瘦肉碎分布得好均勻,基本上啖啖腸粉都食到瘦肉碎,正

<套餐A-$32>
裏面嘅瘦肉碎分布得好均勻,基本上啖啖腸粉都食到瘦肉碎,正
2020-05-16 135 瀏覽
今日R唔到飯腳,唯有食自己。走上food court轉咗一陣,見到呢間少少新嘅石磨腸粉,即管試吓!以food court嚟講佢嘅價錢就唔係特價平,不過依家嘅心態都係想振興經濟同支持小店,所以決定落單。其實佢有好多款腸粉,不過我唔記得影相😅諗咗一陣,就決定要個套餐C,因為我想食真正屬於佢哋自己出品嘅食物,咁先見到佢哋嘅真功夫!大概等咗8分鐘,佢哋就已經準備好食物俾我攞走,即叫即整嚟講都算快手,店員亦好有禮貌我揀咗雞蛋瘦肉腸粉同埋雞粥,因為我唔食葱,所以走了葱。腸粉包住薄薄雞蛋皮同埋肉碎,淋上秘製醬汁,仲可以隨意加入芝蔴、辣醬等,我覺得佢嘅石磨腸粉比出面嘅較厚身但滑溜啲。至於雞粥,粥底味道唔錯,都有3-4件唔同部位嘅雞件,有雞髀亦有雞胸,雞肉夠滑,可惜我唔知佢有薑絲,否則一定走埋。花生粒就唔夠脆,好似放咗幾日疏咗氣咁,希望只係個別事件。另外嘅熱飲其實係一杯普洱茶。為咗支持小店,我絕對會俾個好評以示鼓勵,期待佢不斷進步

為咗支持小店,我絕對會俾個好評以示鼓勵,期待佢不斷進步
8 分鐘 (外賣自取)
2019-12-23 268 瀏覽
今日lunch 一上到西9 8樓 離遠就見到石磨腸粉街招牌門面好特別. 我同個fb 行去叫左兩個套餐. 佢地主打石磨腸粉 即叫即做 我地叫左個 葱花蝦米 同 主打鮮蝦腸 值得一讚個皮好薄又滑 料又多. 仲有個燒賣醬油好👍🏻👍🏻蒜香. 朋友叫左個雞粥 粥夠綿 食到最尾見到有 「行運糖水」 好攪笑 走去買左碗 雪梨雪耳糖水 同朋友share 仲見到有個開胃小食 甜酸鳳爪 不過太飽喇🤣下轉去再去試埋佢先. 簡簡單單 一個lunch食到好飽飽 好滿足
今日lunch 一上到西9 8樓 離遠就見到石磨腸粉街招牌
仲有個燒賣醬油好👍🏻👍🏻蒜香. 朋友叫左個雞粥 粥夠綿