餐廳: 元気寿司 (禾輋廣場)
資訊:

2022-06-28 531 瀏覽
去咗元氣壽司食嘢, 見到佢有set lunch嗰個價錢都好合理又幾好就去試下, 佢啲set lunch都幾吸引, 同朋友一齊叫咗唔同嘅set嚟試。 禾輋商場冇咩好食,呢間元氣質素都ok~~
午餐
2022-06-28 44 瀏覽
去咗元氣壽司食嘢,見到佢有set lunch, 價錢唔算貴都合理幾好就入去試下。 佢d set 都好吸引,同朋友叫左唔同嘅set黎試。 禾輋商場冇咩嘢好食,呢間元氣質素都ok~
2020-05-10 468 瀏覽
可能最近少左人流,我一星期黎三次,次次唔使等位,直接入黎坐四人位,點餐點完之後,兩至三分鐘架子彈火車就載住我d壽司黎搵我,快至一個點唔單只係咁,今次我叫果d油甘魚同三文魚都夠哂大塊同厚切,仲要凍凍地,夠哂新鮮,一個字,扺
2020-05-08
2019-04-14 520 瀏覽
今日路經過沙田未諗到食咩,就揀了元氣壽司,等了15分鐘好快有位,現在點餐好方便,用手機自己點餐,等候又快,不方便之處,送火車出壽司,覺得食物送出來放得太高,希望不要同一個位置送出,但每次送出來,要自己起身拎,起身十幾廿次,好不方便,又要起身坐低,起來起去,太麻煩。不過,已經少了按製,之前要按,火車先回回廠。今次試了吉列炸蝦都不錯,都是喜愛選擇 天婦羅炸蝦會襯d,另類食物,是芝士炸薯條,好香脆,又自已點芝士又好配,下次再試
2019-04-14
  • 薯條
2019-04-14 331 瀏覽
入咗鋪頭先記得要用手機落單,但係我電話得返10%電⋯好彩有得借差電器!順便差埋電救我一命夠用到返到屋企!而家冇晒迴轉啦,全部火車送餐~細鰻魚飯,我小朋友最愛!有點細骨小心吃!有新野,芝士焗帶子!芝士味好香!

而家冇晒迴轉啦,全部火車送餐~

細鰻魚飯,我小朋友最愛!
有點細骨小心吃!

有新野,芝士焗帶子!芝士味好香!
講下環境方面,地方夠大,座位多,座位類型多,有大枱,卡位,獨撚位,無論自己一個黎定一班人黎都咁易揾位科技應用方面,有Apps可以拎飛,訂餐,睇優惠,真係十分之方便有用,隨時一碟一碟咁落,唔洗逐張飛寫,又可以睇住自己個肚黎加希望呢d Apps將來可以應用到全部餐廳但唯一唔好既係,佢個account要3個月內食夠$900先可以有(好似係),變左同朋友黎,就唔可以輕易咁分單,埋單計數就超麻煩。香港特色既科技應用,明明用Apps幫佢省左人手,佢都仲要百般阻欄你用吹脹,同戲院online買飛收手續費一樣咁白痴野食就都係咁上下喇

希望呢d Apps將來可以應用到全部餐廳

吹脹,同戲院online買飛收手續費一樣咁白痴

野食就都係咁上下喇
2018-12-19 278 瀏覽
星期六同女朋友去沙田新城市影聖誕裝飾,見到新城市入面間間餐廳都排晒隊,所以就決定行遠少少去到禾輩搵食,見到元氣突然間想食迴轉壽司,就一於黎迴轉下。當時大約八點左右,雖然無新城市咁瘋狂,但都要等左大約十分鐘先可以入座。坐低後梗係第一時間睇下迴轉帶上有咩食啦,但如上圖所見,迴轉帶上空空如也,而所剩嘅數碟壽司已經唔知擺咗幾耐,上面嘅魚生乾到唔敢食。諗住等多幾個圈會有新壽司出,但等極都唔見有新嘢出,而師傅已經主要整客人直接order嘅嘢,當我問店員迴轉帶係咪唔會再有新壽司時,佢話因為已經八點幾,而餐廳會九點九就截單,為免浪費,所以客人直接order會方便d及新鮮d,我明白避免浪費係好事,但當時其實仲有人等緊位,而亦不停有客人入座,係咪需要咁早就唔出迴轉壽司呢?迴轉壽司其中一個賣點就係係迴轉帶上見到有興趣就拎,而唔係直接order,如果係咁的話,我無必要來迴轉壽司啦。非常失望的一餐晚餐,食完唔飽但已經無心情再order了。

非常失望的一餐晚餐,食完唔飽但已經無心情再order了。
2018-12-15
10 分鐘 (堂食)
2018-12-10 170 瀏覽
星期六日起沙田搵食絕對唔係一件易事,今日突然想食壽司,就諗住行遠少少去禾輋商場間元氣,點知都係超多人等左九個字。不過入到去叫嘢食都唔算等好耐。食物水準正常。值得一讚係服務員態度好好,帶住BB車佢特登執咗一個鬆動啲位置比我👍🏻👍🏻

2018-11-15 130 瀏覽
日日行經都想吃,但見到成大堆人在等位,最少都等一個鐘,每次等都放棄。今日同少爺一下車直速到門口,竟然有位不用等。一口氣叫了十碟壽司。基本味道都新鮮,最驚喜蟹肉蟹膏壽司,鮮甜正。四周環境衛生和不嘈雜,可以安靜舒適享受美食。
2018-11-04 128 瀏覽
今日同屋企人去食壽司,我哋揀咗喺和車嘅元氣壽司食去到職員態度極差好冇禮貌,之後我哋帶了一些壽司和一些手卷,I了海膽手卷,軟殼蟹手卷,但份量10分少之後問個服務員💁服務員回應是這樣的,服務態度實在好有問題!下次一定會再嚟
今日同屋企人去食壽司,我哋揀咗喺和車嘅元氣壽司
2018-09-15
2018-10-09 132 瀏覽
今日加姐請食壽司所以唔洗睇價錢.呢間唔係高速車中間係回轉壽司旁邊係卡位茶係用綠茶粉(我其實鐘意綠茶包多d).今日食左d咩呢蒸蛋幾滑上面果2條應該係粉絲 因為完全唔彈牙 其實可以唔放軟殻蟹手卷 紫菜新鮮既冇軟但軟殻蟹唔係即炸凍到出油但....即使係咁都係好食既如果即炸 我會比滿分火黑椒三文魚壽司14蚊2件呢個最好食 冇得輸沙律醬 同黑椒好夾 燒過既三文魚有火槍香味 正帶子好夠甜....14蚊但太軟唔夠實我唔太鐘意...三文魚魚腩壽司10蚊呢個好明顯係好脆既三文魚好比 和牛中既a5和牛食完一口油鐘意油香既會好鐘意但我比較鐘意爭鮮果d 一半肉香 一半油香就夠
今日加姐請食壽司
所以唔洗睇價錢
呢間唔係高速車
中間係回轉壽司
旁邊係卡位
茶係用綠茶粉(我其實鐘意綠茶包多d)
今日食左d咩呢

沙律醬 同黑椒好夾 燒過既三文魚
有火槍香味 正

帶子好夠甜....14蚊
但太軟唔夠實
我唔太鐘意...

三文魚魚腩壽司10蚊
呢個好明顯係好脆既三文魚
好比 和牛中既a5和牛
食完一口油
鐘意油香既會好鐘意
但我比較鐘意爭鮮果d
一半肉香 一半油香就夠
2018-06-04 237 瀏覽
由以前食開元氣,到今時今日,好多元氣已被改成高速線,要搵一間唔係高速線的元氣係一件難事。因為要食到多選擇的下午茶餐係普通元氣先有,高速線就算有下午茶,都係set死哂,每款都無得選,更加無得加錢要其他野。難得平日有時間,又遇到普通元氣,當然係唔可以錯過。有得選,當然選我至愛的炸蝦餐,沙津同滑溜溜的燉蛋,當然重要用$12加個軟殼蟹手卷。可惜當日平日,可能無咩人食,軟殼蟹係翻炸,一咬碎哂咁樣,美中不足。其他都係維持水準。
2018-05-17 118 瀏覽
同朋友食,等左好耐先有位,壽司新鮮,特別係赤貝!刺身都好食,最中意食油甘魚,仲有特別推介辣味三文魚同軟殼蟹手卷,甜品芝士蛋糕都好好味😃希望下次可以等快d!! 環境企理,服務態度很好!The sushi are fresh especially the yellow tail. I will definitely go again next time! Love sushi very muchalso recommend the cheesecake!
2018-02-09 183 瀏覽
I went to here many times I have been to there 1 year I love the food is good I like the Ark shell best when I go there I must eat Ark shell besttttttt! for ever u can go to try that too hope you enjoy to eat Ark shell I always go in afternoon because is more cheap!
  • 赤貝
  • 海膽
2017-11-22 285 瀏覽
響沙田住左咁耐,第一次食禾輋元氣下午茶。自從商場外判之後,d食店貴左,但要keep住有質素同做得耐都冇幾多間。我知哩間元氣響禾輋已經開左好多年,今次第一次食真係有驚喜。平日嘅下午茶時間冇學生,坐得舒服下午茶加一之後都係55蚊,有5件足料新鮮壽司,細碗熱辣辣烏冬,同一件炸南瓜薯餅,配埋沙律醬正!綠茶任飲,咁嘅價錢有咁嘅質素已經好唔錯!

平日嘅下午茶時間冇學生,坐得舒服

2017-11-22
5 分鐘 (堂食)