2022-10-18 475 瀏覽
💁🏻‍♀️Lobster Benedict $128味道一般...不過不失...💁🏻‍♀️Prime US Beef Rib Eye Steak $168認真講...塊扒有啲韌...有幾舊我實在𡁻唔落去...lur左出嚟搵紙巾包返起...真係有待改善...😅💁🏻‍♀️Dinner combo 湯+沙律+飲品 $45@成餐飯...老實講食得好失望...無諗過連standard都去唔到,真係有待改善...🥲
💁🏻‍♀️Lobster Benedict $128
味道一般...不過不失...

Lobster Benedict
Prime US Beef Rib Eye Steak
BRICK LANE Deli (沙田)♡︎𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎$98 流心蛋芝士煙肉意大利麵(8/10🌟)❤️sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ❤️🍝用咗天使麵做意粉底,有煙肉🥓蘑菇🍄同流心蛋🥚,忌廉Carbonara味道好濃郁✨。麵條煙韌,醬汁好多,麵條都索汁。$98 頂級美國牛肉漢堡(8/10🌟)❤️ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ ʙᴇᴇꜰ ʙᴜʀɢᴇʀ❤️🍔牛肉漢堡明顯食到黑椒調味,內有蕃茄🍅、青瓜🥒、同醃製過嘅洋蔥🧅,醬汁唔算多,味道唔算重,食落較清新,牛肉肉質結實。另外有配細薯條🍟,細薯條脆身香口。$108 英式炸魚薯條(7/10🌟)❤️ꜰɪsʜ ᴀɴᴅ ᴄʜɪᴘs❤️🍟薯條粗身大條,食落脆身,但略嫌有啲偏硬。🐟炸魚分成兩舊,兩舊都算大塊。炸魚都炸得好脆身,切落好脆聲,亦都有沙律伴味。不過唔點沙律醬,味道就偏淡,魚肉算乾身結實,可能炸得較耐,切落會易散😗。食物:7.5/10環境:8.5/10性價比:7.5/10📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓126號舖其他分店:📍尖沙咀棉登徑17-23號地下📍銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01📍金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖#car
BRICK LANE Deli (沙田)

♡︎𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎

$98 流心蛋芝士煙肉意大利麵(8/10🌟)
❤️sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ❤️

$98 頂級美國牛肉漢堡(8/10🌟)
❤️ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ ʙᴇᴇꜰ ʙᴜʀɢᴇʀ❤️

$108 英式炸魚薯條(7/10🌟)
❤️ꜰɪsʜ ᴀɴᴅ ᴄʜɪᴘs❤️

其他分店:
📍尖沙咀棉登徑17-23號地下
📍銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01
📍金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖

#carbonara #spagetti #premiumbeef #beefburger #fishandchips #hkdinner #hkfood #hkfoodie #foodiehkig #hkigfoodie #foodhk #yummyfood #bricklanedeli #流心蛋 #卡邦尼意粉 #牛肉漢堡 #炸魚薯條 #沙田美食 #香港美食 #西餐 #香港美食指南 #相機食先 #晚餐
2022-10-03 647 瀏覽
.消費券一出就約左媽咪去沙田shopping🤭兩日紅日勁多人出黎消費,一點幾到左新城市廣場見到每間餐廳都等至少1x-6x張飛,當堂嚇親,即刻搵間等得最少既,速食左先,買野要緊🤫我去過尖沙咀嗰間食過eggs Benedict 同fish & chips,都覺得幾好既,唔知呢到既水準如何啦。叫左兩個holiday brunch set,包飲品,有咖啡、檸茶、水果茶、TWG茶,都多選擇。Lobster Eggs Benedict ($128)半隻焗芝士龍蝦🦞size唔算大但幾有肉地,食落肉質結實,Eggs Benedict就一般,荷蘭醬同蛋味都較淡,塊muffin就幾脆身既。Seafood Spaghetti ($118)海鮮量都多喎,有魚、蝦、帶子仔,蕃茄醬味都算濃郁,唔會煮到好杰身,蝦🦐都彈牙爽口,整體唔錯!Fruit tea - 甜甜地,附送兩粒藍莓🫐Earl grey tea - TWG牌 茶好香呢到係用QR code落單,之後店員就過黎比張單你先埋單,食完就走都幾好。水係自助。坐sofa位比較矮,唔算坐

Lobster Eggs Benedict ($128)
Lobster  Eggs  Benedict

Seafood Spaghetti ($118)
Seafood  Spaghetti

Fruit tea - 甜甜地,附送兩粒藍莓🫐
Earl grey tea - TWG牌 茶好香

10 分鐘 (堂食)
午餐
2022-10-03 209 瀏覽
平日周一中午早段時份,在門口已經等候好一段時間都無人招呼,周圍搵人叫一輪先有人帶位。恤衫職員全程黑口黑面,點完餐又無乜禮貌地行埋嚟拎住部機話要先收錢。西餐廳咁嘅價錢,加一但服務欠奉。英式早餐係比連鎖快餐店都不如,蛋無蛋味唔夠熱,雞又乾又粗糙,蕃茄同樣無味,薯條愈來愈幼身。有趣是同行友人食飯,當我較緊杯奶茶時,侍應橫跨我隻手擺低匙羹再特登收走把刀….擺多把唔得咩….P.S.: 唔明點解野飲堂食都要用膠條,好唔環保
P.S.: 唔明點解野飲堂食都要用膠條,好唔環保
2022-10-03
5 分鐘 (堂食)
2022-10-01 259 瀏覽
一早陪朋友出咗沙田新城市廣場拎嘢, 然後就是新城市食brunch! 唔係成日去沙田, 發現今日成個市場都好多人, 先醒起今日派第二期消費卷, 大家都有好多嘢買😆😆😆帶動成個商場都人頭湧湧, 本身想試下新開果間天丼! 但超過40人已在排隊🙈行左一圈,見#bricklanedeli 仲有位就去食英式早餐吧!!!🦁炸魚薯條 - $118🐱煙三文魚配班尼迪克蛋 - $108炸魚薯條黎講佢個炸粉偏厚同硬, 但魚係鱈魚黎, 魚質結實唔會好易散, 不過魚油不足魚味偏淡!整體來講偏乾! 我曾經食過某啲餐廳係用茶餐廳經常用嘅鯰魚柳🙈🙈真係呢…好好賺!🫣至於薯條又係炸得偏硬身, 唔係脆係硬🫣如果soft 返少少會更好!煙三文魚配班尼迪克蛋, 煙三文魚份量都幾多, 個包有烘底同帶脆身, 不過就薄身了少少🥹 蛋係流心, 合格❤️我試過貴呢個價錢嘅, 蛋基本嘅流心竟然係做唔到, 嬲🔥🔥🔥至於班尼迪克蛋嘅靈魂 - 荷蘭醬 真係未達標準🙉無豐富奶香, 酸度亦不足, 我只食到紫椰菜嘅酸味😿被喧賓奪主了, 可惜!最後配上Earl Grey Tea 同 English Breakfast Tea作結!!可能曾經係英國食過我

🦁炸魚薯條 - $118

🐱煙三文魚配班尼迪克蛋 - $108

炸魚薯條

煙三文魚配班尼迪克蛋

可能曾經係英國食過我覺得係世一嘅炸魚薯條同班尼迪克蛋, 對呢兩款菜式要求都高點吧👉🏻👈🏻

2022-09-17 420 瀏覽
今日同朋友收工嚟咗沙田食dinner,可能係八點左右嘅原因,唔使等位就可以入座。而且都係透過QR code落單,非常方便我哋兩個人點咗三個main course,好似有啲多,但係由於價錢同埋食物都吸引,所以就叫咗嚟試吓黑松露意粉意粉做得幾好,因為我好怕食好林嘅意粉,但係佢做幾適中,而且容易入口,份量啱晒兩個女仔 Fish and chips其實而家周街都係用急凍魚,但係唔係間間都做得好食,由於我嘅朋友比較鍾意食魚,所以佢就話點,我自己冇乜興趣。但係食落又唔會太腥同埋好大浸雪藏味所以我覺得都唔錯!薯條新鮮炸出嚟,熱辣辣好味道燒春雞呢個好值得一讚嘅就係佢整得啱啱好!我本身唔係好鍾意食雞皮都覺得佢浸皮整得脆口,我都唔抗拒肉質好鮮嫩,好明顯係整得啱啱好榛子latte份量足,唯一唔好嘅就係冇得選擇少甜,我本身唔係鍾意飲太甜嘅嘢,所以我覺得偏甜沙冰朋友飲沙冰,我冇試過所以唔知道味道

Fish and chips

Fish and chips

燒春雞
肉質好鮮嫩,好明顯係整得啱啱好

榛子latte
榛子拿鐵

沙冰
朋友飲沙冰,我冇試過所以唔知道味道
沙冰

2022-08-28 533 瀏覽
嗰日打風 好多餐廳都未開 見呢間有開就行咗入去食個早餐先去返工早餐都係all day breakfast為主 點咗個Classic English Breakfast (太陽蛋 煙肉 火腿 肉腸 蘑菇 番茄 薯餅) $69加一店員一放低碟嘢 我當堂打咗個突 零擺盤 見到都即刻零食欲啲蘑菇係白烚嘅 薯餅呢 似係解過凍又再雪過然後再解過凍咁 個texture好難形容 又硬又霉咁 又係咩味都冇得陣雪味 到個多士…可唔可以都有誠意少少 係咁意烘脆少少? 其他嘢…都唔係好想形容了唯一嘅優點係坐得都舒服嘅 幾闊落

店員一放低碟嘢 我當堂打咗個突 零擺盤 見到都即刻零食欲

唯一嘅優點係坐得都舒服嘅 幾闊落

2022-08-14 684 瀏覽
係沙田想食西餐見到呢間cafe都有幾多款揀叫左all day breakfast同牛扒,不過不失幾好食!-牛扒跟既薯菜都入曬肉汁好惹味-All day breakfast有一大份炒蛋好好味
係沙田想食西餐見到呢間cafe都有幾多款揀

-牛扒跟既薯菜都入曬肉汁好惹味
-All day breakfast有一大份炒蛋好好味
2022-08-08 508 瀏覽
魚柳唔知用乜嘢醃料醃製過,淡茂茂,完全冇味,仲要係韌嘅!然後炸到over晒,嗰邊燶晒,一啲誠意都冇。之前食過幾次,唔係Deli, 唔錯㗎,幾好食。好失望。以後唔會幫襯。

之前食過幾次,唔係Deli, 唔錯㗎,幾好食。

好失望。

以後唔會幫襯。
炸魚薯條
2022-08-05 428 瀏覽
星期日嘅沙田真係多人到癲左……下午2點幾間間餐廳都排曬長龍好難搵到位唯一呢間唔洗排即刻衝入去搵返個位坐低叫左個龍蝦班尼迪蛋是日餐湯甘筍唔啱飲所以無叫到要左熱英式紅茶上枱時餐點溫度唔算好熱賣相普普通通當時只為填飽個肚就無抱啲咩期望個包就真心普通連最期待嘅流心蛋效果都無不過包包幾重牛油味而龍蝦雖然得半隻但都幾驚喜夠多肉仲有頗多膏喺個頭部添啲膏居然無腥臭味仲幾甘香wo總括嚟講我都係覺得龍蝦同班尼迪蛋唔算太夾,但分開食2樣灣都合格嘅
星期日嘅沙田真係多人到癲左……

下午2點幾間間餐廳都排曬長龍

仲有頗多膏喺個頭部添
啲膏居然無腥臭味
仲幾甘香wo

2022-07-29 333 瀏覽
忽然想食早餐食好少少就去咗食呢個全日早餐全日早餐係蘑菇 腸 薯餅 火腿 蕃茄 炒蛋同埋吐司我揀佢呢個全日早餐嘅原因係因為冇茄汁豆我本人好少食全日早餐嘅茄汁豆🤣蘑菇份量都好多炒蛋夠滑但唔可以濃味少少👍🏻炒蛋可能其實要另外再落鹽但係附近因為冇調味料所以我都就咁食🥹難得吐司唔會好淋 個邊都仲脆既叫咗杯凍嘅咖啡 $73埋單得閒想食好少少早餐嘅可以試吓反正隔籬左右連鎖式嗰啲都要成$50個早餐 加多$20當飲杯好啲嘅咖啡☕️下次試埋個班尼蛋先🥹
忽然想食早餐食好少少

叫咗杯凍嘅咖啡 $73埋單

下次試埋個班尼蛋先🥹

2022-07-29
2022-07-25 268 瀏覽
今日同班朋友去道風山行山,係行山前,朋友話搵個地方醫肚先出發,我地係沙田新城市兜左一圈,決定食呢間,咁岩我地全部人都係揀食All Day Breakfast 😆呢個all day breakfast 一啲都唔hea,材料好豐富,味道又整得唔錯,食得飽,而且價錢唔貴,我見餐牌上其他食物都好吸引,我決定下次要去食個bruch😋

2022-07-16
早餐
2022-07-19 305 瀏覽
🍽 BRICK LANE Deli 📍地址: 沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓126號舖💰只供參考💰人均$100-$200😋黑松露蘑菇天使麵正 有黑松露味亦都有芝士味佢完全唔會蓋過成個面同埋個醬汁係好好食 兩個Max埋一齊 我仲加多左啲芝士粉係個麵到 因為我鍾意食芝士 haha 多醬得黎 食落唔會膩 唔會乾身 又有黑松露味 同埋佢都放左好多粒菇👍🏻無偷工減料🤭巴馬火腿火箭菜薄餅佢上碟就係長方形嘅 pizza 佢切好咗4份俾你 所以就唔使自己特登切 超級方便攞起就食得龍蝦班尼迪蛋本身係睇咗OpenRice嘅相 所以先叫呢個龍蝦egg Benedict 但係呢個龍蝦🦞 我就以為係碎肉嘅龍蝦然之後再配另一隻半隻龍蝦喺側邊啊 咁就會有一隻 可惜我哋個如意算盤打唔響 因為上碟見到都就係得半隻龍蝦 放喺側邊俾你自己嚟食啦 再加兩個egg benedict 流心蛋再包係底下 同埋啲沙律薯仔等等 不過個龍蝦好多膏脆香雞翼外脆內軟佢炸得啱啱好 個皮有少少黑椒 有個醬汁就係同燒豬肋骨個醬都係一樣嘅 都係有啲酸酸甜甜 辣辣地 係超級出色一定要配埋個醬汁一齊食 佢入邊嘅雞肉鮮嫩 不過就少少貴因為係$53得
🍽 BRICK LANE Deli

黑松露蘑菇天使麵

巴馬火腿火箭菜薄餅

龍蝦班尼迪蛋

脆香雞翼
外脆內軟佢炸得啱啱好 個皮有少少黑椒 有個醬汁就係同燒豬肋骨個醬都係一樣嘅 都係有啲酸酸甜甜 辣辣地 係超級出色一定要配埋個醬汁一齊食 佢入邊嘅雞肉鮮嫩 不過就少少貴因為係$53得四隻

燒豬肋骨配蔬菜馬鈴薯
無得彈 勁足料 有成兩大塊豬肋骨 搭埋一齊就好似一隻豬手咁大隻 仲要係啱啱新鮮出爐出晒煙 另外仲提供埋兩隻醬汁 佢其中一隻酸酸甜甜有啲辣嘅零舍開胃 好食到骨都無

佢全部菜都係即叫即整🤭全部都係出曬煙咁上菜 等待時間唔算耐 食過返尋味
好味指數: 5/5
性價比: 5/5 $500 4人
環境: 4/5
2022-07-17 276 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai.lok去完沙田shopping,直接留返係新城市廣場最低層食晚餐,新城市廣場除頂層同最低個層都有餐廳。fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得 ______________________________ 整體BRICK LANE Deli質素都唔錯,而且價錢都比較親民。每日餐湯&青菜沙拉  ( 跟餐加$30 )沙拉汁唔係好夠,好似生食菜,唔知有冇得自己加,不過餐湯就好濃好好味,飲完好舒服。美國頂級肉眼扒 - 5成($168)肉眼扒🥩食得少少生既朋友仔建議五成熟,五成熟就少少紅色岩岩好,肉質唔會好韌好難牙,薯菜都好食,有食曬。清新大菇漢堡  ( $88 )叫清新大菇漢堡,係因為想食多啲蔬菜健康下,不過佢既大菇就唔係好大同唔係好夠汁。整體都係好食,但下次fai應該都會揀肉款漢堡。松露薯條  ( $45 )松露醬係比較多沙律醬個種,不過係松露醬點整都好好味。薯條係好幼個種,不過就唔係好脆,比較普通。
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻
🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

fai.lok去完沙田shopping,
直接留返係新城市廣場最低層食晚餐,
新城市廣場除頂層同最低個層都有餐廳。
fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得
整體BRICK LANE Deli質素都唔錯,
而且價錢都比較親民。

每日餐湯&青菜沙拉  ( 跟餐加$30 )
每日餐湯&青菜沙拉 ( 跟餐加$30 )
沙拉汁唔係好夠,
好似生食菜,
唔知有冇得自己加,
不過餐湯就好濃好好味,
飲完好舒服。

美國頂級肉眼扒 - 5成($168)
美國頂級肉眼扒 - 5成
肉眼扒🥩食得少少生既朋友仔建議五成熟,
五成熟就少少紅色岩岩好,
肉質唔會好韌好難牙,
薯菜都好食,有食曬。

清新大菇漢堡  ( $88 )
清新大菇漢堡
叫清新大菇漢堡,
係因為想食多啲蔬菜健康下,
不過佢既大菇就唔係好大同唔係好夠汁。
整體都係好食,
但下次fai應該都會揀肉款漢堡。

松露薯條  ( $45 )
松露薯條
松露醬係比較多沙律醬個種,
不過係松露醬點整都好好味。
薯條係好幼個種,不過就唔係好脆,
比較普通。
2022-07-16
每日餐湯&青菜沙拉 ( 跟餐加$30 )
美國頂級肉眼扒 - 5成
清新大菇漢堡
松露薯條
2022-07-12 199 瀏覽
今日過到黎沙田新城市,想食下Brunch所以就過黎呢間餐廳,望一望menu價錢都好相宜$98-110,仲包埋餐飲,算係非常唔錯男朋友就揀左呢個勁量級all day佢同普通版既分別就在於 佢用雞扒代替薯餅塊包有驚喜!會有淡淡既麥味炒蛋都夠滑~$98過黎都算唔錯~份量足夠!而我呢個松露怪就叫左松露落天使面個樣係咪好吸引呢~食落都唔錯天使面好掛汁,松露菇醬好creamy唔錯唔錯!不過如果松露醬再出味啲,會更好!share埋比男朋友食,兩個都表示飽飽!除左套餐之外,仲可以+$20要松露薯條!脆卜卜,松露醬勁香,呢個$20好抵比,仲要有好多~

男朋友就揀左呢個勁量級all day

佢同普通版既分別就在於 佢用雞扒代替薯餅
塊包有驚喜!會有淡淡既麥味

炒蛋都夠滑~$98過黎都算唔錯~份量足夠!

而我呢個松露怪就叫左松露落天使面

個樣係咪好吸引呢~食落都唔錯
天使面好掛汁,松露菇醬好creamy唔錯唔錯!

除左套餐之外,仲可以+$20要松露薯條!
脆卜卜,松露醬勁香,呢個$20好抵比,仲要有好多~