2024-07-05 68 瀏覽
平時好少過來中環,呢日來律師樓搞文件,就順便上openrice找找有什麽好地方食飯。budget不多,但又不想去連鎖茶餐廳,最後就選擇左紅棉路壁球中心裏面的餐廳。以下係我對於餐廳的簡評:1. 餐廳位於壁球中心内,地方算好頗大。2. 雖然係茶餐廳格局,但店員殷勤有禮。3. 食物選擇頗多,我食左葱油鷄扒飯,味道唔錯!4. 價錢在中環區算平,平日吸引不少學生和上班族幫襯。5. 上菜速度算幾快,當日係平日來吃,大概5分鐘食物就ready。6. 飲品選擇大路,我order左杯 milk tea,茶夠香!

1. 餐廳位於壁球中心内,地方算好頗大。

2. 雖然係茶餐廳格局,但店員殷勤有禮。

3. 食物選擇頗多,我食左葱油鷄扒飯,味道唔錯!

4. 價錢在中環區算平,平日吸引不少學生和上班族幫襯。

2023-06-04 1076 瀏覽
-金鐘搵野食真系好難,今次行到去香港公園的壁球中心食。其實佢好似一間小賣部,好似以前去公眾游泳池啲餐廳咁,所以主要都系食快餐為主。-食物:午餐主要系食扒餐或咖哩。扒餐有豬,牛,雞,可配黑椒,蒜香汁;咖哩都系呢啲肉同牛舌選擇。平時食開雜扒餐,貪咩都有,唔洗諗。今次試下佢個咖哩牛舌。呢款咖哩食得出系自己整,用咖哩粉同椰奶開的,因為以前屋企都系咁整,所以好有家的味道。牛舌厚薄適中,合格。飯比較硬,加埋啲汁岩岩好。 環境:座位比茶餐廳舒服,可能因為樓底高。餐廳對正住某啲壁球室,可以見到人打波。 總結:加埋凍飲埋單$74,其實都唔算平,但食物質素對得主價錢,加上幾好坐同熱天唔想行太遠,都會encore。香港壁球中心小食食肆地址: 金鐘紅棉路23號香港壁球中心地鋪

香港壁球中心小食食肆
地址: 金鐘紅棉路23號香港壁球中心地鋪
2023-06-01
  • 咖哩
2022-06-20 1450 瀏覽
今日約了朋友在公司附近鋸扒。中環金鐘地段,平價鋸扒之選。🧡👍香港壁球中心小食,沒有訂位服務。堂食須在門口排隊。由於人不多,等了約10分鐘,就可入座。餐廳環境,有地下和上層。裝修是一般茶餐廳,但勝在價錢很相宜。是日餐湯,蘿宋湯真材實料,味道不錯,我給滿分。蒜香巴西豬扒 配 蒜蓉汁有骨豬扒,有一塊半,肉量滿足,肉質美味。美式薄牛扒 配 黑椒汁牛扒有牛味,這個價錢,質素合格。最後自己出去埋單,不用加一。整體評分:5星為最高環境:⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️由於在公司附近,下次一定再光顧。
今日約了朋友在公司附近鋸扒。

中環金鐘地段,平價鋸扒之選。🧡👍

香港壁球中心小食,沒有訂位服務。
堂食須在門口排隊。
由於人不多,等了約10分鐘,就可入座。

餐廳環境,有地下和上層。
裝修是一般茶餐廳,但勝在價錢很相宜。

是日餐湯,蘿宋湯
真材實料,味道不錯,我給滿分。

蘿宋湯、熱檸水

蒜香巴西豬扒 配 蒜蓉汁
有骨豬扒,有一塊半,肉量滿足,肉質美味。

蒜香巴西豬扒

美式薄牛扒 配 黑椒汁
牛扒有牛味,這個價錢,質素合格。

美式薄牛扒

最後自己出去埋單,不用加一。

整體評分:5星為最高

環境:⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

由於在公司附近,下次一定再光顧。

2022-06-20
蘿宋湯、熱檸水