2023-11-11 179 瀏覽
行街喜歡台頭揾食,樓上cafe最like好多桌上遊戲, 喜歡這些感覺。叫了下午茶3餸麵。襯返少年時的我。雞蛋、芝士腸、雞翼出前一丁送埋飲品,好耐未食過啦。尋回上學時的我。三五成群上嚟食吓、玩吓、傾吓又過一個快樂下午。
行街喜歡台頭揾食,樓上cafe最like
好多桌上遊戲, 喜歡這些感覺。
叫了下午茶3餸麵。襯返少年時的我。
2023-04-10 314 瀏覽
放假去銅鑼灣行街街,行到有d攰想坐陣食d嘢嘅時候搵到呢間樓上cafe,地方就腳,就上去輕鬆一吓。上到去餐廳氣氛唔錯,坐得好舒服,坐位好寬敞,一d都唔會有人迫人嘅感覺。整體環境寧靜唔嘈雜,乾淨同埋整潔,非常適合朋友聚會傾偈食嘢或者休息放空一吓。點咗一份芝士焗西蘭花,一份酥炸魷魚,同埋熱玫瑰花茶。餐廳上菜嘅速度好快唔使點等,呢一點好好😊。芝士西蘭花夠熱夠香,唔會焗到過火乾哂,炸物都炸得剛剛好唔會好油亦唔會淋哂,脆卜卜,d嘢食都幾好味。花茶有火keep住係熱嘅,飲住花茶同朋友傾偈好開心,好快樂嘅下午。
芝士焗西蘭花,炸魷魚
芝士焗西蘭花,炸魷魚
2023-04-09 146 瀏覽
10半都開☺️☺️卡邦尼煎脆邊蘭王蛋意粉正,蛋味濃,意粉入味,再配波蘿芒果桃味沙冰🍧,清涼透心,雙人餐仲包埋小食,揀左焗西蘭花薯蓉,西蘭花硬度適中,如果有埋餐湯就更完美!

2020-09-10 1448 瀏覽
☕️ Baileys Expresso shot = definition of GOOD DAY. Any objection? 午後鬧市逛累了想跟朋友靜靜閑聊,抬頭一看唐樓兩邊窗戶,一邊寫my home,一邊是your home😂-在門前猜拳究竟今日去誰家,店員就笑着打開門説兩邊都一樣姆啊哈哈!窗明几淨,有很大空間作party room/玩board game🎯意大利粉味道不錯,份量很足,女生吃不完🤪很好的鬧市歇腳處
Baileys Expresso Shot

2020-09-06
Baileys Expresso Shot
2020-03-07 1288 瀏覽
今晚 約左好朋友聚餐,今次黎晚市捧場,我地叫左二人餐再加兩個小食,一個長通粉巴西雞扒同明太子意粉,再加一份蒜蓉雞翼同一口芝士。野食好好食 全部即叫即整,雞扒冇雪水味 ,明太子意粉 朋友大讚好食 份量岩岩好。雞翼一樣冇雪水味 好好食 聽事頭婆講佢地有啤晒水先(抵讚🌝👍👍👍)一口芝士 做到岩岩好 一口一件 女仔食都冇問題。而二人套餐重有個小食揀 朋友揀左黑松露炒蛋多士 (呢個係呢到招牌之一)炒蛋口感好好 好滑 多士唔會太濃 👍👍👍,而甜品今晚係曲奇芒果雪糕 🍦 又係份量適中 唔會太甜 加埋我同老友一人一杯 瑞士朱古力同焦糖朱古力又係好好飲 為我地今晚呢餐劃上完美句號😀😀😀👍(老闆娘重請我地食水果 請左我地食青提子 多謝老闆娘) 唔錯唔錯 又有寧靜舒服既環境 同朋友傾計 一齊打下機 又可以一齊食埋飯 (野食又好好食) 正 誠意推介俾大家😀😀😀
巴西雞扒配長通粉
焦糖朱古力
瑞士朱古力
是日雪糕曲奇加芒果
曲奇加芒果雪糕
下午去完誠品 打算食下午茶先返屋企 經過睇地樓搵下樓下鋪 唞陣 就搵到呢個cafe , 環境 大隱隱於市 旺中帶靜,好舒適,適合小聚 或幾個黎聚會。野食 有心機 有水準。雞翼 炸得好好 唔會有雪味同唔會咸到 係咁飲野。 重叫左杯綠茶咖啡 ☕️ 甜度適中 ,綠茶同咖啡味都唔會cover對方 。結論 好適合下午hea下 或晚上收工後小聚 下 同朋友黎吹水後先返屋企同、食個晚餐或同朋友一齊聚會玩遊戲既 cafe /play room 👍👍👍😀😀😀😀
綠茶咖啡
綠茶咖啡
2020-01-12 727 瀏覽
呢度所有食物即叫即做,價錢絕對對得起食物質素,唔似方間大多cafe價錢高但食物差。卡邦尼意粉真係有做足,唔會水汪汪。龍脷柳長通粉,魚柳煎得好脆好香,就算擺凍咗都係好好食,汁可以自選,我地揀左白汁,另外仲有少少西生菜做伴菜。小食方面叫左個小食併盤,有餃子,炸魚手指,蒜香雞翼,薯條。全部即叫即炸,薯條炸得好鬆脆,其他小食都好好食。仲有好多特式花茶,試左“粟米鬚”同“檸檬草”,但個人就對2隻花茶一般,下次再幫襯都會叫其他飲品。

呢度所有食物即叫即做,價錢絕對對得起食物質素
,唔似方間大多cafe價錢高但食物差。

卡邦尼意粉真係有做足,唔會水汪汪。

2020-01-11
  • 小食併盤
  • 卡邦尼意粉
  • 龍脷柳龍粉
2019-02-26 1434 瀏覽
平日太忙碌,所以趁星期日有空,就出銅鑼灣吃頓下午茶,兼可以舒適地邊食邊玩boardgame今次有個新發現,在駱克道近Sogo 的小巴站對面,先上三層樓梯,就會走到 My Home Cafe 的門前餐牌上選擇眾多,有選擇困難症的小弟又要苦思了最後點了一客麥樂雞,一共有八件,揸得香脆金黃的,配以泰式酸辣醬食用,風味十足我倆亦點了一客小食拼盤,包括三件蒜蓉雞翼、三件煎餃子、兩條魚手指、薯條配少量生菜和蕃茄仔伴碟,乃下午茶恩物也。薯條夠香脆;餃子煎得香口,入面都有些肉汁;魚手指金黃色般,十分吸引;雞翼骨啖啖肉,蒜蓉十分入味柚子梳打Mocktail - Snow Ball,七喜味較重

餐牌上選擇眾多,有選擇困難症的小弟又要苦思了

配少量生菜和蕃茄仔伴碟,乃下午茶恩物也。

柚子梳打

Mocktail - Snow Ball,七喜味較重
2019-02-24
下午茶