2012-12-02 490 瀏覽
近來因為媽媽身體唔係幾好, 所以特登同佢出到去九龍城搵下D 健康有機食品比佢。 途經D 間小店, 外面望落去幾舒服乾淨同齊整; 之後入左小店. 一入去就有位笑容可掬的女售貨員好主動咁上前同我地打招呼 - 之後惡夢就開始: 全程我諗我地係店內逗留20分鐘左右, 佢就全程跟到實, 我地一邊睇野,佢就一邊係我地身邊不停咀咁講講講冇停過, 都同左佢講我地想自己睇下, 但佢見我地眼望去邊隻產品, 佢就話果隻有幾好有幾正一定要買! 真係好煩! 我見果位女售貨員係那一邊同緊我媽咪介紹緊的時候, 我係這一邊見有機會就即刻走去櫃檯埋單 , 我放低幾件貨品就即刻比信用CARD係櫃檯D 位好年輕既女仔, 想快快趣趣埋左單就走人, 點知, 我等左好耐, 奇怪成分幾鐘張CARD 都未過數.... 就係D個時候, 果位女售貨員已經同我媽咪走番過來...女售貨員見到我企係櫃檯等埋單比錢, 佢就即刻又SELL 我放左係櫃檯上面的手製曲奇, 我同左佢講冇興趣但佢又質左去比我媽咪試, 務求要迫到我地買為止. SELL左2分鐘, 好, 我SAY OK 就範買 (成$60蚊就得果十幾粒, 成包野都大唔過我手掌!)

真係好煩!

. SELL左2分鐘, 好, 我SAY OK 就範買 (成$60蚊就得果十幾粒, 成包野都大唔過我手掌!) 就係D個時候, 等左成4分鐘過數埋單既CARD 機即刻有反應, 我再問果個女仔個手製曲奇係咪己計埋係入面,佢話係! 我心入面即刻火都黎! 即係你一直扮過緊數, 就事實係唔比我埋單走人住, 想等埋個SELL 爆女售貨員過黎再SELL 埋我地其他野, 你先真係將我張CARD 過數囉!!

D 間咁既野, 以後唔會再黎, 冇下次!!
2011-12-30
外賣自取