2020-08-15 4397 瀏覽
唔知點解open rice 會show 已結業,明明今日先去買完野,唔通同一條街搬咗舖?對於鉅記其實大家都唔會陌生,主要都係做遊客生意,一盒紫菜肉鬆鳳凰卷要73蚊實在係有啲過份🙄,雖然係幾好食😬。香港人捱貴租係常態,食物性價比低都慣了,今日終於見返比較合理嘅價錢,咁先係入息中位數18000嘅定價,鉅記買一送一😎。舖其實都唔需要大,因為數埋都係得十幾款食品,曲奇,杏仁餅,杏仁片,鳳凰卷,蛋卷,檸檬王…, 都差唔多數晒。買咗紫菜肉鬆鳳凰卷同杏仁片,其實一早已食過,仲記唔記得蕭公子個廣告話杏仁片好脆🤣🤣🤣🤣,雖然係有啲誇張,不過我都認同係幾鬆脆,除此之外就係好香,可能我本身都鍾意食杏仁🥰,而且size 細細粒,一啖一粒,擺喺公司當下午茶食好方便💕,一盒2 pack, 食唔晒入返盒, 盒嘅design 都高質,似日本嘅質素,唔係嗰啲紙質好薄,開囗同入囗位對唔倒嗰種😅,包裝仲有日文,果然係做遊客生意。原價係120一盒,真心唔抵,不過而家買一送一就當然唔同講法😂

2020-08-15
外賣自取