2021-08-25 2837 瀏覽
Staycation既晚餐時段係安排左響酒店1樓,係一個戶外既地方。白色拱廊設計加上金色邊吊扇,桌面以純白為主,整體感覺高尚優雅。 由於係盛夏既夜晚,酒店安排咗好多吹風機響用餐區域,感覺唔會太熱。Set dinner包括酒或橙汁、餐包、seafood platter、主菜同甜品。 seafood platter份量好足,個人覺得鮑魚最入味。主菜有三款,我地叫左煎鱸魚同燒龍蝦拼薄牛扒。鱸魚幾新鮮,外皮脆,肉嫩滑。 燒龍蝦係本人至愛,好香口,肉有彈性。 薄牛扒五成熟,軟身,醬汁入味。甜品本身有兩款,所以一人叫一款試試。 其中朱古力tart味道濃滑,tart底有脆脆,口感唔錯。如果甜品上面除左happy birthday牌之外有埋蠟燭就更好了。

seafood platter

煎鱸魚

grilled lobster and steak

dark chocolate and hazelnut tart

2021-08-14
seafood platter
煎鱸魚
grilled lobster and steak
  • seafoodplatter
  • grilllobster+steak
  • darkchocolateandhazelnuttart
  • grilllobster+steak
  • seafoodplatter