2023-06-29 1307 瀏覽
今日特登去到屏山睇車,點知就比我發現咗呢間跑車主題嘅餐廳,成間餐廳裝修到非常特別,仲有好多關於車嘅資料,而座位亦係跑車座椅,覺得非常特別,餐廳門外仲有幾步古董嘅車供給食客欣賞餐廳不算太大但坐得非常舒服,職員仲非常細心一坐低就放低兩杯暖水大大朵的大啡菇$88,肉厚、鮮味又多汁,表面鋪滿厚厚的蟹肉!然後灑上芝士焗至金黃,香軟富蟹肉鮮味,啖啖蟹肉及蟹膏,每一口都有濃郁的蟹肉鮮味,仲好creamy!一件釀了餡料鋪滿芝士蟹肉的大啡菇,即使是食肉獸都很難抗拒香煎鵝肝配黑醋汁$128, 鵝肝煎到非常香口,而味道仲好香甜,鵝肝煎完之後留有好多嘅鵝肝油,口感軟綿綿,煎到金黃色,食落夠晒香口,配埋旁邊嘅黑醋汁,平衡左鵝肝嘅味道,增加左味道嘅層次黑毛豬鞍$228,煎至金黃色,入口帶有獨一無二橡果香味,擁有大理石紋般的油花,使人唇齒留香,肉質細膩,肉味濃郁及鮮嫩。 豬鞍肉質鬆軟而嫩滑無筋,肉味香濃多汁,近骨位置油脂豐香,配菜菠蘿片,酸酸甜甜, 十分開胃,非常健康,廚師值得一讚!焗羊鞍扒 $228元,羊鞍扒分量好多有四件,配上醬汁同埋薯條,羊扒醃得非常入味,羊肉味好香濃,完全唔會有騷味,羊扒焗到啱啱好,肉質好嫩

焗羊鞍扒 $228元,羊鞍扒分量好多有四件,配上醬汁同埋薯條,羊扒醃得非常入味,羊肉味好香濃,完全唔會有騷味,羊扒焗到啱啱好,肉質好嫩滑,食落去仲係好juicy, 最正就係有少少脂肪,食落去羊味更加香,加一點餐廳嘅醬汁,令到羊架嘅香味更加突出,薯條炸到金黃色熱辣辣,又香又脆非常惹味。
  • 燒豬鞍扒