2023-10-11 2965 瀏覽
老細請食飯,從來未食過順德菜,不過對我黎講有d重口味左,有d菜色偏鹹,但整體黎講都滿意既,有機會會再去食!生拆魚雲羹不會太稠或太稀,岩岩好好,魚雲新鮮亦無腥味,係第一道菜翡翠海皇酥一舊都好大舊,食完都有d飽飽地,幾好食豉油王煎蝦碌D蝦超級大隻同有大大啖蝦膏,脆口得黎十分入味,係可以成隻連殼吃。蝦肉新鮮彈牙,醬汁甜甜地,會不停想食。平時懶得剝蝦,都可以試下脆皮釀鯪魚完全係考師傅功力既一道菜!入面係釀左蝦米嘅鯪魚肉,仲配左個辣椒豉油,不過都幾辣!可以試咗原味,先再點辣椒豉油,完全唔同感覺蓮藕餅本身超級鍾意食蓮藕餅,而呢個超級脆口,一定要趁熱食!入面有臘味,從來未食過呢個味道小炒王見到菜心心眼,本身自己都好鍾意食,入邊咩都有,仲加咗魷魚帶子大蝦炒埋一齊!係高級版嘅小炒王,甜甜地,會令人不停想食!炸子雞雞皮油光發光而且炸到很薄,有部分部位都有厚厚的脂肪。雞肉很嫩滑,不過好鹹,要不停飲水自家製魚腐浸菜心又係一個我鐘意既菜式,菜心超級淋,魚腐超好食!順德月婆炒飯食到最後都飽飽地,炒得夠乾身而且好有鑊氣。蛋白杏仁茶最後甜品有蛋白杏仁茶,不過本身唔食杏仁就冇試到,所以連相都冇影到總括嚟講都算滿意!只係

生拆魚雲羹
不會太稠或太稀,岩岩好好,魚雲新鮮亦無腥味,係第一道菜

翡翠海皇酥
一舊都好大舊,食完都有d飽飽地,幾好食

豉油王煎蝦碌

脆皮釀鯪魚

蓮藕餅

小炒王

炸子雞

自家製魚腐浸菜心
又係一個我鐘意既菜式,菜心超級淋,魚腐超好食!

順德月婆炒飯
食到最後都飽飽地,炒得夠乾身而且好有鑊氣。

蛋白杏仁茶

總括嚟講都算滿意!只係有部份菜式偏鹹,比較重口味!同埋呢度嘅服務超級好!讚