2024-08-18 10 瀏覽
呢間茶店都係我既Bucket List 住左一段時間, 呢度有室外同室內既座位, 咁啱琴日晏晝冇咁熱我地揀左坐出面開揚啲😌 呢度有各式各樣既冷熱茶飲, 亦都有主食同甜品可以選擇, 因為食左午餐先過嚟, 所以我地就叫左各人一款茶同甜品😉夏至🫖($48)選擇左熱既荔枝紅茶, 入口有濃濃既荔枝香, 都有少少玫瑰嘅味道, 雖然係熱茶, 但係飲完個人都係會好舒服解膩😚薄荷無花果茶🌿($60)呢款我就揀左凍既選擇, 薄荷味好突出, 飲完個人會覺得涼浸浸加埋無花果會有一種特別既味道, 夏天飲好啱😍三品茶凍🍧($55)伯爵茶凍, 荔枝紅茶凍, 檸檬祁門紅茶凍, 三款組成既一組甜品, 每款既味道都好突出濃郁, 荔枝紅茶果款仲有荔枝果肉係茶凍入面添🥰呢度往來既人流唔算多, 間唔中仲有陣陣微風吹過, 嘆住茶坐係度好舒服🤓

夏至🫖($48)

薄荷無花果茶🌿($60)

三品茶凍🍧($55)

2024-08-17