2024-10-25
以前已經食過呢間野好多次,一直都正正常常,服務不嬲都麻麻地,有時侍應會有唔耐煩嘅表情,不過勝在好食,最中意蝦湯但係!!咁今日如常叫今日special麵,侍應告知今日special係昆布水麵,咦,新野嚟既,照試下啦一開始食已經覺得怪怪地,越食越奇怪,唔知食緊啲乜,完全唔夾,食食下仲要冇左個蝦湯既味,得返啲唔知乜嘢膠水味,食左冇幾耐,成個湯底就已經冇左一大半,同埋個湯變咗撈麵汁咁樣開始潔撻撻,咁就叫左佢地幫我加湯啦,加完之後個味仲怪,個湯變到好鹹同埋有一種好化學嘅蝦味,我已經撈到個湯好勻循,最後都係頂唔順,太難食。公道講句佢其他麵底係ok既,希望佢日後嘅今日special麵可以做返啲咩柚子麵呀波菜麵定唔知紫菜麵嗰啲,不過服務麻麻再加上今次陰影之後,短期內都未必返去食喇