3天前 0 瀏覽
❤️秘製章魚蛋漿熔岩炒飯係OPPA親自幫我炒㗎!金黃色嘅米飯配上新鮮章魚,淋上滑順嘅蛋漿,每一口都散發住海洋嘅鮮味。章魚嫩滑,蛋漿香滑,唔單止增添色彩,仲令口感更清新,令整道菜更加豐富。非常推薦呢個炒飯!大家一定要食!!❤️無骨蜜糖牛油炸雞呢道無骨蜜糖牛油炸雞外酥內嫩,香氣四溢。雞肉經過精心醃製,融合咗甜蜜嘅蜜糖同濃郁嘅牛油,炸至金黃酥脆,外皮香脆可口,內裡卻保持住肉質嘅鮮嫩。每一口都能感受到甜同咸嘅完美平衡,令人一試難忘!❤️梨汁與桃汁為咗平衡呢啲美味嘅主菜,搭配一杯清爽嘅飲品係必不可少嘅。梨汁清甜爽口,可以有效解膩,保持口腔嘅清新。而桃汁帶有淡淡嘅水果香氣,甜而唔膩,十分適合搭配任何一道菜式,增添一份夏日嘅清涼感。

❤️秘製章魚蛋漿熔岩炒飯

❤️無骨蜜糖牛油炸雞

❤️梨汁與桃汁

📍尖沙咀-Oppa Coffee Bar Restaurant 🧀泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188呢個絕對係呢一間餐廳嘅Signature✨🔥係即叫即燒!另外燒之前會落大量芝士!所以燒完係巨拉絲(●°u°●)​ 」👍🏻👍🏻😱邪惡但係真心好食!🐟魚糕湯 $220最愛飲暖胃嘅湯😍✨✨依個魚糕湯係食韓國嘢一定要叫!入面好足料!(●°u°●)​ 」———-📍尖沙咀-Oppa Coffee Bar Restaurant地址: 地址: 尖沙咀金巴利街1F號地舖

🧀泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188

🐟魚糕湯 $220

———-
地址: 地址: 尖沙咀金巴利街1F號地舖
6天前 0 瀏覽
晚上🌃跟友人聚餐,去了尖沙咀有韓國街之稱的,金巴利街食韓國菜,OPPA Coffee Bar Restaurant, 餐廳佈置有韓式感覺,店員都好有禮貌,坐得舒適。坐低即刻叫左枝Hite 🍺 beer解下口渴先。馬鈴薯排骨湯(細),份量剛好,排骨燉到骨肉都好淋,入面仲有紅蘿蔔、芽菜、咸酸菜同洋蔥🧅,湯味道香濃。Jumbo 拉麵🍜, 拉麵內又有生雞蛋🥚、魚糕、年糕、紅蘿蔔同芝士,將所有材料拌勻一齊食,就是韓國風味。泡菜芝士紫菜包飯, 配料豐富有青瓜、小黃瓜、蘿蔔絲同埋蛋絲,入口帶有麻油香味,口感豐富又健康。

坐低即刻叫左枝Hite 🍺 beer解下口渴先。

2025-03-01
淨係碌IG都覺得Oppa Coffee Bar Restaurant嘅紫菜包飯好吸引,今次就捉埋朋友陪豬太郎一齊食啦!.➜蟹膏蟹肉紫菜包飯食韓國菜除咗炸雞、泡菜,仲有飽肚又足料嘅紫菜包飯!呢款蟹膏蟹肉紫菜包飯唔單止賣相吸引,入口味濃嘅麻油香同蟹膏醬配埋清爽開胃嘅雞蛋、蟹柳同蘿蔔絲等配料,食落超滿足!.➜蒜香無骨炸雞(半份)差啲以為畀錯咗全份,原來半份份量都幾多下㗎!新鮮出爐嘅炸雞熱到出晒煙,外層脆卜卜,入口嫩滑多汁,個底仲有粗薯條吸滿晒蒜香醬汁,勁正呀!.➜三色韓國煎餅一次過試晒蔥、南瓜同泡菜三款傳統嘅韓國煎餅,平時少食蔥餅嘅豬太郎都覺得好好食,入口唔會太青,帶有蔥嘅香味,表面脆脆哋;香甜嘅南瓜餅咬落煙煙韌韌;經典泡菜餅少少辣,食落口感爽脆。.➜韓式罐裝飲品.#msmessypig_food .
➜蟹膏蟹肉紫菜包飯
➜蒜香無骨炸雞(半份)
➜三色韓國煎餅
➜韓式罐裝飲品
#msmessypig_food
2025-03-03
  • 蒜香無骨炸雞
  • 蟹膏蟹肉紫菜包飯
2025-02-28 0 瀏覽
【韓式醬炒豬血腸 SUNDAE KM206】豬血腸炒得啱啱好,外皮微脆,內裡軟嫩,醬汁濃郁得嚟唔會太鹹,仲帶啲微辣,真係好開胃!😋 配埋啲洋蔥同青椒,口感更加豐富,絕對係必試之選!🌟【泡菜豬肉烏冬 Kimchi And Pork Udon】烏冬彈牙,泡菜酸辣適中,豬肉片嫩滑,湯底濃郁得嚟唔會太油膩,飲晒成碗都唔會覺得滯!🍜 呢個組合真係無得輸,啱晒鍾意重口味嘅朋友~🌟【韓式沙律 Korea Style Salad】沙律新鮮爽脆,醬汁酸甜開胃,食完啲濃味嘢之後,食返啲沙律真係好refreshing!🥗 仲有啲芝麻香,令成個沙律更加有層次感~🌟【飲品 Grape Juice & Peach Juice】葡萄汁同桃汁都好fresh,唔會太甜,飲落好舒服,啱晒配搭啲濃味嘅主菜!
【韓式醬炒豬血腸 SUNDAE KM206】

🌟【韓式沙律 Korea Style Salad】

2025-02-26 0 瀏覽
黑洞好耐冇嚟過韓國街搵食🤗呢間人氣小店都試過幾次位置唔算好多 閒日還好 weekend基本上要等位🫨-🔹蟹膏蟹肉紫菜包飯($108)食韓國菜點可以唔揀紫菜包飯🤩入口好重麻香 夾住蟹柳蘿蔔絲蛋綠酸酸地好開胃 💕重點 大大pat蟹膏醬‼️非常邪惡😗-🔹蜜糖牛油炸雞($198/half)炸雞有多款口味 私心推介蜜糖牛油🧈柚子蜂蜜 食到柚子粒非常清新🤤炸雞新鮮即整非常脆口😋底部仲有薯條🍟邪惡度上升-🔹秘製章魚蛋漿熔岩炒飯($198)上菜個時店員先落蛋漿同芝士碎🧀再用火槍即場整融啲芝士 😏撈勻之後炒飯有拉絲效果仲食到粒粒章魚🐙

黑洞好耐冇嚟過韓國街搵食🤗
呢間人氣小店都試過幾次
位置唔算好多
閒日還好 weekend基本上要等位🫨
🔹蟹膏蟹肉紫菜包飯($108)
食韓國菜點可以唔揀紫菜包飯🤩
入口好重麻香 夾住蟹柳蘿蔔絲蛋綠
酸酸地好開胃 💕
重點 大大pat蟹膏醬‼️非常邪惡😗

🔹蜜糖牛油炸雞($198/half)
炸雞有多款口味 私心推介蜜糖牛油🧈
柚子蜂蜜 食到柚子粒非常清新🤤
炸雞新鮮即整非常脆口😋
底部仲有薯條🍟邪惡度上升

🔹秘製章魚蛋漿熔岩炒飯($198)

上菜個時店員先落蛋漿同芝士碎🧀
再用火槍即場整融啲芝士 😏
撈勻之後炒飯有拉絲效果
仲食到粒粒章魚🐙
位於尖沙咀韓食街之稱金巴利街OPPA Coffee Bar Restaurant 裝修設計簡約,環境舒適,主打豐富美味的韓國菜👍🏾☺️💫秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198 ⭐️章魚蛋漿熔岩炒飯完全衝擊視覺與味覺的雙重享受😳炒飯粒粒分明,搭配新鮮的章魚🐙粒粒,再加上芝士🧀蛋漿的濃郁口感,味道層次豐富,濃郁滑溜😍💫蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108蟹膏蟹肉紫菜包飯輕盈卷物🍣轉熔岩炒飯清淡中和一下,入邊配料豐富有蛋絲青瓜🥒紅蘿蔔🥕絲包住輕輕層蟹肉蟹膏,口感還可以的🙃💫韓式鮮蜆湯 $188韓式鮮蜆湯清淡帶出蜆肉的鮮甜味,還有好多配料入味鮮甜白蘿蔔,腐皮吸收湯的精華,飲完暖笠笠,不過略嫌湯底有少少蜆肉的沙😚味道清甜有味👅

💫秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198 ⭐️

💫蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108

蟹膏蟹肉紫菜包飯
蟹膏蟹肉紫菜包飯

💫韓式鮮蜆湯 $188

韓式鮮蜆湯

2024-12-02
2025-02-14 322 瀏覽
一面叫Walkin嘅人排隊、一面淨係入Booking 客。由1900排到2000,Booking客就不斷泥,完全唔對booking時間,話有Booking就放人入,1830 booking嘅2000都照比佢入,咁叫人排隊做咩。
一面叫Walkin嘅人排隊、一面淨係入Booking 客。

2025-02-14
2025-02-04 422 瀏覽
韓國嘅美食真係令人食極都唔會厭,尤其係尖沙咀韓國街嘅「Oppa Cafe and Restaurant✨」。呢間餐廳唔單止有傳統嘅韓國美食,仲有好多創新嘅招牌菜,真係食過返尋味!我特別鍾意佢哋嘅泡菜蛋漿熔岩炒飯🥘,當店員將蛋漿同芝士用火槍炒勻嗰陣,香氣四溢,真係好吸引!每一口都可以感受到濃濃嘅芝士味,配上炒得香脆嘅米飯,實在非常美味😋。另外,佢哋嘅三色芝士拉麵🍜都非常好味,拉麵嘅彈牙口感再加上香濃嘅芝士,讓人一試難忘。至於魚糕烏冬🥢,湯底清甜,魚糕軟滑,絕對係冬天嘅最佳選擇。總括來講,「Oppa Cafe and Restaurant」真係一個值得推介嘅好地方,無論你係鍾意傳統韓食定係創新菜式,呢度都可以滿足你!🎉

2025-01-24 675 瀏覽
‘平時見呢間餐廳都排曬隊,今日食飯晏咗少少就過嚟睇下~三色韓國煎餅呢個迷你三色煎餅有蔥煎餅、泡菜煎餅同埋南瓜煎餅,每種味道都有自己嘅特色,口感比較紮實。紫菜包飯海苔香氣十足,略嫌餡料可以多少少,份量比一般紫菜包飯多,適合share。泡菜五花腩湯五花腩都幾鮮嫩,泡菜嘅酸辣味令湯品更加提味。配埋啲新鮮蔬菜,口感更加豐富。環境🤍🤍🤍🤍🩶味道🤍🤍🤍🤍🩶打卡🤍🤍🤍🤍🩶抵食🤍🤍🤍🤍🩶

平時見呢間餐廳都排曬隊,今日食飯晏咗少少就過嚟睇下~

三色韓國煎餅

紫菜包飯

泡菜五花腩湯

環境🤍🤍🤍🤍🩶
味道🤍🤍🤍🤍🩶
打卡🤍🤍🤍🤍🩶
抵食🤍🤍🤍🤍🩶
放工約咗朋友食飯,朋友好鍾意食韓國菜🇰🇷於是就提議去尖沙咀韓國街睇睇有咩食👀見到有間人氣餐廳招牌寫住「OPPA」,朋友就下意識衝咗入去啦!海鮮蛋漿熔岩炒飯 $198————————————熔岩一定係熱到爆啦🔥首先店員上炒飯嘅時候,周邊已經圍住成圈芝士🧀之後再添上加咗奶嘅蛋漿同多啲芝士,然後用火槍噴到啲芝士變軟同焦香,即刻勁拉絲!店員好貼心地將芝士同炒飯拌好,芝士同炒飯融為一體,店員拉到個飯好高,啲飯都唔會跌!一入口,真係好正呀🥹熱辣辣嘅芝士拉絲加入味嘅海鮮炒飯,太夾啦!三色韓國煎餅 $168————————————好鍾意食煎餅嘅我🫓見到可以食三款煎餅真係好吸引呀!包括有泡菜煎餅、蔥煎餅同南瓜煎餅,每款三件。韓國人食煎餅時會配上米酒,酒精濃度低,酒精味唔會太重,揀咗青葡萄味,價錢$110一大枝!有甜甜嘅米香同甜甜嘅果味,微微嘅碳酸氣泡感,好Smooth嘅感覺,配搭煎炸食物非常解膩🍶馬鈴薯排骨湯(small) $188————————————天氣轉凍❄️想飲啲暖胃嘅湯🥣排骨煲到一夾就骨肉分離,入口啖啖肉,薯仔都幾淋🥔小份嘅食材都好豐富,韓式辣醬味嘅湯好香濃,飲完暖返晒!

海鮮蛋漿熔岩炒飯 $198
海鮮蛋漿熔岩炒飯

三色韓國煎餅 $168
三色韓國煎餅

米酒(青葡萄)

馬鈴薯排骨湯(small) $188
————————————
馬鈴薯排骨湯(small)

2025-01-08
  • 海鮮蛋漿熔岩炒飯
2025-01-20 651 瀏覽
香港既韓國餐廳越嚟越多,就好似尖沙咀📍令人置身真正韓國🇰🇷今日呢間餐廳可以輕鬆揾到各種韓國經典菜式🍽️馬鈴薯排骨湯 🥔🍖🧄 一道滋補湯,豬排骨、馬鈴薯、蔥、蒜同各種韓式調味料。湯頭濃郁,肉質鮮嫩,馬鈴薯煮至軟爛,吸收肉汁香味🍲✨韓式炒粉絲 🍜🥕🧅🌶️ 各種蔬菜,胡蘿蔔、洋蔥等炒粉絲,調味料以醬油、糖、芝麻油為主,味道鮮美,口感滑順😋傳統炒年糕 🌶️🥢是年糕、魚板同蔬菜,用甜辣醬炒製。年糕口感彈牙,搭配濃郁醬汁,味道香辣可口🔥OPPA Coffee Bar Restaurant📍金巴利街1F號地舖

馬鈴薯排骨湯 🥔🍖🧄

韓式炒粉絲 🍜🥕🧅🌶️

傳統炒年糕 🌶️🥢

OPPA Coffee Bar Restaurant
📍金巴利街1F號地舖
2025-01-19 601 瀏覽
先切入重點!芝士熔岩炒飯果然名不虛傳!絕對值得再試!佢D 芝士嘅份量啱啱好,又唔會多到太漏,又食到滿滿嘅芝士香味,啖啖都拉絲,仲要食到最後其實已經凍咗,都仲咁好食😋😋 今次嗌咗雞肉蛋漿,下次要嗌泡菜先!薯仔排骨湯,排骨好冧,一咬就散湯頭好味,少少辣感,冬天飲哩個湯真係不得了😌 可惜!!薯仔一D 都唔冧,完全唔入味,好明顯排骨湯就煲好耐,薯仔新鮮揼落去,上菜食嗰陣仲有新鮮嘅感覺😂 敗筆,食一次就夠 (如果純粹想enjoy個湯同排骨,哩個絕對岩你!)朋友推介話煎餅好食,但!今次失準了🫠 煎餅感覺味煮熟,表面唔脆,內裡又有粉漿感覺。即刻同staff講,雖然都即刻換咗碟,新一碟除咗表面燶咗之外,裡面仍然有粉漿感覺,相信係嗰日嘅粉漿開得唔夠好,點煎都係咁~ 個friend 食完都話今次真係唔得,之前好好食 環境有D窄,坐得唔算舒服;樓面得兩個staff,做唔切咁,所以唔好expect service;預約7點半,但等咗半個鐘有多先有位,今次嘅體驗令我覺得,未至於好食到要喺寒冬中等半小時😅 但為咗個熔岩炒散會再嚟,到時試吓其他嘢
先切入重點!

芝士熔岩炒飯果然名不虛傳!絕對值得再試!

雞肉芝士熔岩炒飯
2025-01-17
35 分鐘 (堂食)
雞肉芝士熔岩炒飯
  • 雞肉蛋漿熔岩炒飯
2025-01-18 526 瀏覽
好耐之前黎過食 果陣有Oppa整拉絲飯🤩係間主打芝士熔岩飯嘅韓國菜😝基本上每枱都會叫~岩哂芝士控打卡 平日夜晚去食飯時間都滿滿地 但7:00到都仲有位嘅秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 ($198)鐵板熱辣辣上枱 店員會倒芝士蛋漿 再用火槍燒融芝士同搞勻 打卡一流🤩視覺效果超正 食到好多cheese 微微微辣 稍為偏鹹左d蜜糖牛油炸雞 ($198)揀左有骨 簡單地淋上蜜糖 炸雞外皮香脆 薄身d嘅話就更好 底下有薯條 份量多 另配酸蘿蔔解膩

秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 ($198)

蜜糖牛油炸雞 ($198)

2024-12-25
2025-01-17 454 瀏覽
可能係韓國街最好食嘅餐廳😚泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188呢個炒飯一直都令我念念不忘⭐️又好睇又好食😍個飯係超濃泡菜味嘅炒飯,加入蛋漿同芝士粒現在燒熟,惹味嘅炒飯浸喺軟綿綿嘅芝士蛋漿入面,職員喺面前不停拉絲,令人又愛又恨,愛就係影相勁靚,恨就係拉完未呀好想食呀🤭三色韓國煎餅 $168心大心細食邊款煎餅好?小朋友先要選擇,我三款要哂。細細塊比較厚身,蔥嗰隻最惹味。紫菜包飯 $98呢個係傳統嗰種紫菜包飯,好飽足,充滿麻油香味。
可能係韓國街最好食嘅餐廳😚

泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188

三色韓國煎餅 $168

紫菜包飯 $98
呢個係傳統嗰種紫菜包飯,好飽足,充滿麻油香味。