2021-11-04
IGNITED~!🔥❄️去過泰國一定會認識手標茶最傳統、最地道的泰式奶茶,一定要又甜又多冰,先夠泰夠重口味 -Cha Thai Milk TeaWith Emerald Tapioca正宗泰國奶茶($36,斑蘭珍珠+$6)·泰式奶茶本身出名就係甜又多冰,甜度方面絕對係泰國標準,不過呢家有得選甜度,以符合番香港人的口味斑蘭珍珠無咩斑蘭味🌿 🌿亦煮得唔夠軟,不過見綠色幾得意加黎飲下整體杯野飲都可以Milk Green Tea Latte泰國班蘭珍珠綠奶茶鮮奶($39)· 在泰式綠奶茶🌿😋 ChaTraMue的green tea latte,鮮奶質感勁rich呀!最重點係,估唔到抹茶真係超級濃郁,再帶點抹茶的回甘個人認為比起泰奶更出色,更可以做招牌飲料加埋療癒的漸白/綠漸變層🥤打卡都不錯! 💚 後感 💰⭐️⭐️⭐️3X一杯野飲,其實比其他手搖店貴🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我會為左green tea latte再去飲,真心好正!
去過泰國一定會認識手標茶
最傳統、最地道的泰式奶茶,一定要又甜又多冰,先夠泰夠重口味
- Cha Thai Milk TeaWith Emerald Tapioca正宗泰國奶茶($36,斑蘭珍珠+$6)
後感
💰⭐️⭐️⭐️
3X一杯野飲,其實比其他手搖店貴
🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
我會為左green tea latte再去飲,真心好正!