2022-08-21
朋友話好耐無食泰國野,揀左呢間出名既泰國菜試下。雖然舖頭唔大,不過都唔算好逼。用qr code落單好方便,大部份菜式都有相睇,可以參考下😎。即叫即整所以要15min左右開始上菜,唔係一次上晒,所以唔怕未食完就被冷氣吹到凍晒。🔅泰皇咖哩法包軟殼蟹 ($163)法包好大個😍,個皮仲脆脆地。軟殼蟹🦀炸得香脆,斬細件左方便食🥺,加埋滿滿既咖哩🥘🤤。🔅泰式豬頸肉炒飯 ($77)都幾大碟,有唔少豬頸肉😳😳,仲有洋蔥、蛋、蔥同番茄仔炒,有鑊氣💕。🔅蜜糖燒菠蘿 ($61)平時鍾意食燒菠蘿既我點會錯過🍍😎,燒完既菠蘿真係又juicy又甜🥺。🔅泰式原味烤酥餅 ($34)食咖哩點可以唔叫酥餅😛,熱辣辣烤起,唔會好油👍🏻。🔅泰式蒜茸包(4塊) ($34)蒜茸包烤得2邊都香脆,又唔會脆到𠝹口😌,蒜味都頗香。💬每人$200左右(有加一)食到好豐富😝💕。另外一提隔離枱想叫芥蘭,但staff話今日啲芥蘭唔靚,建議叫通菜/椰菜苗,欣賞staff好誠實🥺,加分👍🏻。
🔅泰皇咖哩法包軟殼蟹 ($163)
🔅泰式豬頸肉炒飯 ($77)
🔅蜜糖燒菠蘿 ($61)
🔅泰式原味烤酥餅 ($34)
食咖哩點可以唔叫酥餅😛,熱辣辣烤起,唔會好油👍🏻。
🔅泰式蒜茸包(4塊) ($34)
蒜茸包烤得2邊都香脆,又唔會脆到𠝹口😌,蒜味都頗香。