2023-01-19
天氣又涼返梗係約朋友去打邊爐😎。見呢間火鍋店位於旺角站,有埋燒肉同刺身食,一次滿足n個願望😳,二話不說捉左個fd放工一齊去食😋。店內夠晒光猛,好乾淨,卡位坐得好舒服👍🏻。我地揀左美饌B雞煲海鮮放題套餐,可以任食美國SRF黑毛和牛😍,正價時段(7pm-12am)成人$308/1,任食2個鐘。先食雞煲同火鍋,附上刺身同海鮮拼盤各一,食完雞煲就轉燒烤盤燒野食🤤。🔅雞煲雞件🐣少少麻辣🌶,夠晒惹味😍,份量啱啱好夠晒2個人食😝。🔅火鍋揀左胡椒豬肚湯🍲,豬肚幾爽口又夠多,豬皮吸晒味幾正😋。必叫SRF黑毛和牛🐮!牛味香濃,油花均勻,無論係火鍋定燒肉都一樣適合😍。港式火鍋既配料好齊全,滿足晒我個胃🤣。海鮮拼盤既帶子超大粒好鮮甜😚。🔅燒肉燒烤既肉類有預先醃好,值得一提豬頸肉好大塊,燒到微焦好香😎。另外必燒澳洲牛舌!每塊厚薄適中,燒一燒已經食得,好爽口,完全唔韌👍🏻。💬呢間餐廳有齊點心小菜、火鍋同埋燒烤🖖🏻,咩都有得食,最驚你唔食😎。另外筲箕灣都仲有分店架😌。P.S. openrice好似仲做緊四人同行一人免費優惠tim😎,外賣/自取就可以用hkdimorder。
🔅 雞煲
雞件🐣少少麻辣🌶,夠晒惹味😍,份量啱啱好夠晒2個人食😝。
🔅 火鍋
海鮮拼盤既帶子超大粒好鮮甜😚。
🔅燒肉