約左朋友去yoho買野,搵左呢間新開既café試下。門口設計都幾特別,好有格調。入面座位雖然唔多不過都坐得幾舒服。🔅燒雞脾佐京都辣汁加稻庭烏冬 ($108+$28)同朋友主要想試甜品所以淨係叫左一個main同加左個烏冬就算。烏冬雖然唔算大碗不過食落都唔錯,幾煙韌。雞脾燒完個皮好香脆,本身調味唔算濃,而京都辣汁都唔算好辣,所以加埋就啱啱好。沙律菜都幾新鮮,份量都多,唔錯。🔅粟米片炸雞佐黑松露他他醬 (set+$59)炸雞炸得好香脆,熱辣辣,唔算好油,點左醬唔會好膩。🔅芒果糯米炸彈蛋糕 ($88)呢個甜品俾我切到好肉酸😂,打唔到卡。可能睇得唔清楚入面係咩,簡單介紹就係芒果肉同有2粒麻糬。鐘意佢既麻糬好煙韌唔會軟腍腍,有咬口👍🏻,芒果肉都唔會酸。旁邊既凍乾椰子乾碎都幾特別,好有心思。🔅Affogato - The Choc ($78)因為軟雪糕係招牌甜品之一,所以揀左個可可味。以為杯朱古力會好甜,加埋雪糕落去實甜死,但佢個軟雪糕本身味道唔算濃,所以但我同朋友都覺得加埋熱朱古力甜度啱啱好。朱古力唔算好熱,所以又唔會倒完落去雪糕溶晒咁可惜💛,推薦鐘意朱古力既朋友試!🔅熱葡萄烏龍綠茶 (set)茶

燒雞脾佐京都辣汁加稻庭烏冬

燒雞脾佐京都辣汁
🔅燒雞脾佐京都辣汁加稻庭烏冬 ($108+$28)
粟米片炸雞佐黑松露他他醬
🔅粟米片炸雞佐黑松露他他醬 (set+$59)
炸雞炸得好香脆,熱辣辣,唔算好油,點左醬唔會好膩。
芒果糯米炸彈蛋糕
芒果糯米炸彈蛋糕
🔅芒果糯米炸彈蛋糕 ($88)
Affogato - The Choc
Affogato - The Choc
🔅Affogato - The Choc ($78)
熱葡萄烏龍綠茶
🔅熱葡萄烏龍綠茶 (set)
茶味都幾香,staff有提大約3-5分鐘倒出黎會好啲。想飲濃啲建議5分鐘先倒。葡萄味聞落好清香😚,令平時烏龍特有既味無咁濃,唔會好澀。同埋綠茶食完熱氣野飲完會自我感覺良好,無咁熱氣😂。

💬Staff都係偏後生,好nice,收碟都算快。定價雖然唔平,但甜品例如Affogato真係幾出色,有機會會想試埋其他🤤!