好難得去北角嗰頭,特登去試一直念念不忘既治癒菓子😍。由於之前摸過門釘,所以今次汲取教訓特登check下@healing_bakery ig幾點出爐😂。見到半個鐘左右前出左爐所以抱住希望去試下,好好彩4隻味仲有🤤,不過海鹽我就麻麻所以無買。拎住4隻puff搭左一個鐘左右車去埋買野返屋企都無溶,不過俾我fing到有啲樣衰🤣。🔅髒髒比利時朱古力麻糬 ($28)Puff皮真係好脆,同chateraise既完全唔同!雖然髒髒朱古力🍫比人感覺係好甜,但我食落又唔覺,應該係因為用左低糖低油配方😎。整體唔會好甜好膩,麻糬就無咩味,勝在夠煙韌👍🏻。同埋如果麻糬係有好濃既朱古力味,成個puff就會過甜👀,所以依家既combination就成個味道都好balance。🔅日本焙茶小倉紅豆麻糬 ($28)Cream好甘香味道啱啱好,食得出焙茶味🥰!配埋少少紅豆蓉同麻糬唔錯😍。呢個適合怕甜人士👍🏻。🔅阿華田脆脆麻糬 ($28)阿華田味主要來自脆脆,所以唔算好濃,但幾鐘意個口感。麻糬就加左可可粉,要小心吸氣會吸到啲粉😂。有麻糬既軟糯同埋puff皮加阿華田脆脆,cream偏結實少少似雪糕,好鐘意個口感😍。💬3隻味都好

髒髒比利時朱古力麻糬
🔅髒髒比利時朱古力麻糬 ($28)

日本焙茶小倉紅豆麻糬
🔅日本焙茶小倉紅豆麻糬 ($28)

阿華田脆脆麻糬
🔅阿華田脆脆麻糬 ($28)

💬3隻味都好鐘意,各有特色😍。Puff既餡料同口感都配合得好好,cream唔膩真係好加分!同同事分享完都打算即刻開團一齊訂😂,咁就唔使mon住幾時出爐😝。
外賣自取
髒髒比利時朱古力麻糬