2016-11-28 288 瀏覽
今晚第一次喺旺角兆萬食飯,仲要係放題(每人$218+10%),平時以為呢個商場好細,但原來餐廳都幾大,仲比埋窗口四人座位我地4個人坐~走廊有寬度唔會迫夾~近門口放有雪櫃,比客人自助拎飲品同雪糕雪條~餐廳內亦有open area見到師傅整壽司同刺身。入口左面亦有獨立房,一班人可以book一間房食又幾好噃~首先當然點刺身~差不多款款點晒,整得又幾靚~刺身幾鮮甜,醬汁都可以唔使點,所以encore左幾次刺身~叫左全部天綿羅一上,幾特別有蓮藕天婦羅。有朋友喜歡佢脆口,但亦有朋友嫌佢過炸,所以口味唔同睇法唔同。我本人覺得中規中矩。叫左d壽司,飯比教笠但味道夠而且唔會散,佐口魚燒左魚脂味好香;吞拿魚無筋;象拔蚌 鮮甜帶脆;燒牛肉上面放有梅子味道好夾又帶出牛味,唔錯。唯一個「店長推介--白之戀」(右中)有點強差人意:賣相同圖有點距離,刺身包唔晒壽司飯,甩漏既感覺,但幸好海膽味濃。韓式麵(左下)-唔太喜歡。魷魚(左上)-唔熟,大家唔敢食。牛仔骨(右上)-略肥但入味唔太乾,不過不失。溫泉蛋(左上)-好味滑嫩。冷茄子(左中)- 入味。河豚乾(右上)- 味道好似豬肉乾,襯佐酒唔錯。人蔘雞湯&海鮮南瓜湯(左下

餐廳內亦有open area見到師傅整壽司刺身。入口左面亦有獨立房,一班人可以book一間房食又幾好噃~
韓式麵(左下)-唔太喜歡。
魷魚(左上)-唔熟,大家唔敢食。
牛仔骨(右上)-略肥但入味唔太乾,不過不失。
溫泉蛋(左上)-好味滑嫩。
冷茄子(左中)- 入味。
河豚乾(右上)- 味道好似豬肉乾,襯佐酒唔錯。
人蔘雞湯&海鮮南瓜湯(左下)-濃味多料。
手卷&沙律(右下)-不過不失。
甜品時間:雪糕賣相幾靚,尤其是tiffany blue 既雪糕球,專算弄至圓型,幾有心思,我覺得味道係波子汽水。
野飲都幾多選擇~

2016-11-27