2016-04-27
2047 瀏覽
約左成日個月,今日終於同朋友仔夾到時間去試下呢間位於沙田既泰國菜。。。由於,我遲到既關係,當我去到餐廳時⋯朋友們已經發辦叫曬野了😭😭好彩~佢地叫個啲都係我會食姐😎第一味⋯(串燒沙嗲-半打[雞肉、牛肉])雞肉串燒,燒得剛剛好,不會太鞋,再配埋呢個酸酸辣辣既秘制醬汁,感覺好夏天。至於牛肉串燒⋯可能燒既時間有啲長,所以入口有啲韌,勉強接受啦第二味~(泰式小食拼盤[小])呢個有少許驚喜!驚喜在⋯佢個疑似迷你糭個度,之前係第二度食個啲佢入而堅係包左糯米,但呢度佢裡面全部都係雞肉,而雞肉落左少許辣椒粉去醃製,入口辣得黎又會令人幾開胃第三、第四味~(蒜蓉包+黃咖哩鮮雞煲)食泰國野⋯叫蒜蓉包?是常識吧!佢個蒜蓉包勁新鮮,客人落左order先整,所以送到客人口中既時候都係脆卜卜至於呢個咖哩呢⋯真係令我有啲失望既!因為佢椰漿落得太多了,蓋過左咖哩原有既味道,而雞肉雖然夠曬滑,不過食唔出有咖哩既味道但以4個人既份量黎講,就有啲少喇!第五味~(泰式炒蝦球金邊粉)呢個味道有啲奇怪⋯因為同我原先以為「會食到」辣既味道有啲出入,應該係話呢個金邊粉係完全唔辣之餘仲要係甜既所以小朋友應該都會幾岩食!第六味~點指以上咁單
第一味⋯(串燒沙嗲-半打[雞肉、牛肉]) 雞肉串燒,燒得剛剛好,不會太鞋,再配埋呢個酸酸辣辣既秘制醬汁,感覺好夏天。至於牛肉串燒⋯可能燒既時間有啲長,所以入口有啲韌,勉強接受啦
第二味~(泰式小食拼盤[小])
第三、第四味~(蒜蓉包+黃咖哩鮮雞煲)
但以4個人既份量黎講,就有啲少喇!
第五味~(泰式炒蝦球金邊粉)
第六味~點指以上咁單調,緊係要有啲蔬菜啦(清邁粉絲雜菜煲)
今餐咁就食左五百幾蚊⋯如果以午餐黎講就有點貴了