2019-08-13 502 瀏覽
星期五晚,約埋幾個損友山長水遠到紅磡探中學時的同學,也就是花甲粉店老闆。之前來過一次,為了食個花甲粉,滋味無窮!今次再黎,預左坐成晚,所以準備埋紅酒!花甲粉足料依然,鮮味完全係晒奇香湯底入面,而且花甲份量好多,又有蟲草花及其他配料,少少辣好正,完全可以一個人食晒食大碗!另外的津市牛肉粉,大大碗,粉底是平時比較少見到的,彎彎曲曲但好有彈性,吸湯吸得好快,所以老闆叫我地趁快食。牛肉又入味,都係我杯茶。平時絕不食雞翼,但來到這裏,招牌點都要食,好香酒味,而且凍食雞皮爽口,一連食左幾隻,完全好似唔係平時的我!柏葉份量好多,脆口又彈牙,好似食極都仲有,食唔完。幾欣賞呢度有養生花茶飲,羅漢果茉莉花、金桔烏梅都好足料,令到我地最後都捨紅酒轉走健康路線。可惜小店都逃不過被加租命運,老闆慨嘆真係做埋都無糧出,聽起黎真係可惜。希望多啲人支持小店💪🏻

柏葉份量好多,脆口又彈牙,好似食極都仲有,食唔完。

2019-07-19