依間cafe上年開業時可以話風頭一時無兩,一直都想搵機會試下。雖然環境同風景都幾好,但估唔到食物質素好一般😓出名嘅麻糬窩夫好食同有驚喜,但熱食只係勉強能夠入口,性價比極低,真係來回地獄又拆返人間😢如果大家經過附近想搵個靚位坐下可以去食麻糬窩夫,淨係計環境同飲品甜品係可以嘅,但千祈唔好幫襯熱食,會超級後悔!另外侍應似乎係暑期工,有少少遊魂,服務都唔好太大期望🤦🏻‍♀️🍊🧇 香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 $𝟙𝟞𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)餐牌有好多款麻糬窩夫,揀左香橙同開心果,除左因為兩樣都係我鐘意嘅味道,仲因為依個組合好少見。香橙伯爵茶醬好香同同窩夫好夾,開心果雪糕都好好食。窩夫微脆內軟,大大片包覆哂成個窩夫嘅麻糬好煙韌,為整體口感增加左好多層次,好食!🍟 炸薯條配明太子蛋黃醬、黑松露蛋黃醬 $𝟞𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)薯條比較幼同乾身,勝在兩款醬都好食同價錢算合理。🦐🍝 龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬麵 $𝟙𝟠𝟠 (𝟝/𝟙𝟘)大蝦煎得好食,可惜寬麵以手工為招徠,但口感麻麻同有啲爛溶溶嘅感覺,龍蝦汁好淡。🦑🍝 日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉 $𝟙𝟠𝟠 (𝟜/𝟙𝟘)明太子忌廉汁冇明太子味

🍊🧇 香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 $𝟙𝟞𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫
薯條比較幼同乾身,勝在兩款醬都好食同價錢算合理。
炸薯條配明太子蛋黃醬、黑松露蛋黃醬
龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬麵
明太子忌廉汁冇明太子味,同樣問題手工長通粉口感麻麻,但帶子同花枝圈煎得好食。兩個意粉以質素來講即使半價都唔合格。
日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉
🧀🥚 芝士玉子燒配明太子蛋黃醬 $𝟞𝟠 (𝟜/𝟙𝟘)
玉子燒好似食膠咁,冇明太子味,有中伏感。
芝士玉子燒配明太子蛋黃醬
🥑🥛 牛油果羽衣甘藍奶昔 $𝟠𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)
好飲但性價比唔高。
2023-07-26
炸薯條配明太子蛋黃醬、黑松露蛋黃醬